Napoleonskake til Halloween

27.10.2010 - 02:00 Ingen kommentarer

Er det en kake jeg virkelig liker godt så er det napoleonskake. Det eneste som er så synd synes jeg er at den er skjært i så store stykker fra konditoriet når man kjøper den.

Ved å lage denne selv kan man bestemme størrelsen på stykkene og fargen på glasuren selv.

Start med å steke butterdeigplatene. Jeg stekte 2 og to plater hver omgang på 200 grader i kun 10-15 minutter.

Her er oppskriften på vaniljekremen:

6 eggeplommer
60 gr sukker
6 dl matfløte
3 ss maisenna mel
6 pl gelatinplater

Legg gelatinplatene i bløt.
Bland sammen eggeplommer, matfløte, sukker, maisenna i en kjele og rør sammen under svak varme til blandingen tykner.
Tilsett gelatinplatene og rør det jevnt.

Avkjøl blandingen og smak til men vaniljesukker og romessens.
Bland denne blandingen sammen med 1 pk stivpisket kremfløte.

Smak til med romdråper og vaniljesukker.

Farg vaniljekremen før du blander den med kremen om du vil ha den oransj.

Tilsett kremen.

For å slippe søl fant jeg ut at jeg skulle legge hele kaken i en kakeform. 20x20 cm

La fyllet oppi og toppen på :) Satt det hele bort i noen timer slik at det fikk sette seg litt.

Ta det hele ut av formen og skjær til stykker på 5x5 cm.

Slik:

Pynt med sort glasur.

Jeg har valgt å la glasuren renne nedover fordi det da blir litt halloweenstemning på det hele....

Happy Hallloween!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits