Konfekt


Det latinske ordet for konfekt er "confectum". Det betyr fremstillet eller laget til.
På 1400-tallet kunne man kjøpe konfekt i form av kandisert frukt på apoteket.

Det var dog kun for den mer velstående delen av befolkningen. Hovedsakelig kun for kongelige og adelige:)

Senere da prisene på råvarer ble lavere kunne folk hjemme også begynne å lage slike lekre herligheter selv.

I dag tror jeg faktisk at de aller fleste lager en form for konfekt til jul :)

Jeg har laget en hjertevariant fylt med en salig trøffelkrem.

Når man skal lage sjokoladekonfekt så kommer man ikke utenom at man faktisk må lære seg litt om hvordan man behandler sjokolade. Jeg skal ikke gå så dypt inn på dette da det kommer en helt egen del om sjokolade her på bloggen men jeg har brukt Pals sin non temp sjokoalde som jeg har kjøpt på Bakeshop.no. Heia Terje Nettbakeren!

Før du lager slik konfekt så husk på å få tak i noen gode og faste konfektformer.

Trøffelkremen inni er kun 1 pk fløte kokt opp og blandet med 150 g hvit sjokolade. Denne settes etterpå kaldt i 1 døgn og piskes opp. Så kan den sprøytes i.

Start med å legg klar en form du vil lage konfekt oppi.

Bruk så sjokolade etter ønske. Jeg har brukt pals sin ;)
Den kan du kjøpe på bakeshop.no

Hva er non temp sjokolade spør du deg selv kanskje om? Det er en sjokolade man ikke trenger å temperere før man lager konfekt. Den blir stiv og blank selv for blondiner som meg ;)

Varm denne i vannbad elelr mikrobølgeovn på svak varme.

Her kommer 1000-tipset for dagen i dag: Hell over sjokoladen i hver form. Dvs at hver eneste form skal fylles med sjokolade til toppen. På internett viser de fleste at man skal pensle formene innvendig for så å fylle dem. Det som da skjer er at man ikke klarer å få dette jevnt og man vil etterpå se steder som er gjennomsiktig. DET er ikke særlig pent ;)

La formen stå med sjokoladen oppi i 30-40 sekunder og så snur du formen på risten slik at all overflødig sjokolade renner ned på bakepapiret ;)

Når denne har stått litt så snur du den og bruker en skarp kniv til å skjære bort rester rundt kantene :)

Så er tiden kommet til fyll og man kan fyller herlighetene med alt mulig:)
Jeg brukte en trøffelkrem. Den som er rosa har jeg kun tilsatt most jordbær:)

Så skal konfektene få en bunn. Og da fyller jeg igjen konfekten opp med sjokolade og drar en kniv lett over slik at det blir rett.

Dette settes på kjøl i 1-2 timer. Så når du tar de ut kan du slå denne formen hardt i benken slik at alle kommer ut. Jeg slo kanskje litt for hardt fordi jeg var redd noen skulle bli sittende inni:)

Her kan dere se at en ble knust :)

Disse passer veldig godt i en cellofanpose som venninnegave til jul :)


Nam nam.... håper dere alle får en strålende dag :)

Sjokoladehilsen fra

Anne Brith
6 kommentarer
  • Maria 17.11.2015 kl.23:38

    Hei! Hvor mange gram sjokolade bruker du til "skallet"?
  • Anne Brith 19.11.2015 kl.20:15

    Du må ha minst 300 g :)
  • Kim 24.11.2015 kl.22:50

    Heia

    Har bare et spørsmål til 1000-tipset. Jeg har aldri lagt sjokolade konfekt, men tenkte å prøve. Da lurer jeg på, om du fyller opp sjokoladen i formen istedenfor å pensle. Hvordan er det plass igjen til å fylle de?
  • Kim 24.11.2015 kl.22:53

    Jeg fant et sted med bilder, da skjønte jeg det :)
  • Anne Brith 25.11.2015 kl.07:07

    Nydelig :)
  • Anne Brith 25.11.2015 kl.07:07

    Det blir plass når du snur den :P