Konfektfyll


Jeg har noen få gode oppskrifter jeg bruker til fyll i konfekt.
Never change a winning team heter det og derfor faller jeg ofte alltid tilbake på mine sikre og gode oppskrifter.

Men innimellom må man jo teste ut noen nytt og det er alltid spennende å smake på konfekten etterpå om den har blitt god.

Her er mine favoritter:

Sjokoladefyll:

400 gram mørksjokolade
1 pk fløte
2 ts vaniljeessens
30 gram smør

Smelt alt i en kjele. DET SKAL IKKE KOKES!!! Kun smeltes. Ta det av plata og sett kjølig slik at kremen kan få stivnet litt. Ha det i en sprøytepose og sprøyt oppi konfekten.

Karamellfyll:

400 g melkesjokolade
1 pk fløte
Dråper av karamellaroma dette kan kjøpes på Panduro
30 gram smør

Smelt alt i en kjele. DET SKAL IKKE KOKES!!! Kun smeltes. Ta det av plata og sett kjølig slik at kremen kan få stivnet litt. Ha det i en sprøytepose og sprøyt oppi konfekten.

Hvit trøffelkrem:

3 dl kremfløte kokes opp
150 gram hvit sjokolade. Ha denne oppi og la den smelte i den varme fløten.

Sett kaldt over natten. Pisk det hele opp med mikser til kremen er som vanlig krem.

Nå kan du tilsette smaker om du ønsker det. Spøyt denne i konfekten.

Mintfyll:

1 eggehvite
0,5 dl fløte
10-20 dråper peppermyteolje

Bland dette sammen og tilsett 500 g melis. Kna dette godt sammen og dekk det til.
Sett det kaldt en stund og rull kuler eller fyll konfekten med mintfyllet.

Hvis det er noen av dere der ute som har en knakende bra oppskrift på fyll til meg så tips meg gjerne om dette.

Ha en strålende dag videre!

Klem fra Anne Brith
Ingen kommentarer