hits

Karamellkonfekt

16.12.2010 - 01:00 Ingen kommentarer

I forrige uke sto det på statusen til en av mine venner på Facebook: Lager karameller!

Jeg ble jo selvfølgelig gira...igjen:)

Fikk oppskriften og gikk drastisk til verks.

Jeg vet ikke hva som skjedde men mine karameller ble aldri harde nok. Uansett hvor kaldt jeg lot det stå ble det bare en seig masse. Jaja tenkte jeg. Jeg kan jo ikke alltid lykkes.

Tenkte jeg skulle kaste hele greiene men så kom jeg på at jeg kunne jo lage det som fyll i konfekt.

Her er oppskriten til Ingeborg:

100gr smør
100gr sukker
2dl kremfløte
1dl lys sirup ca (3store spiseskjeer)
... 1ts vaniljesukker

Ha alt i en kasserolle, kok i 10-15min mens du rører!

Ta dråpetesten. Ta litt av karamellblandingen i kaldt vann. Kan den rulles til en liten ball er den ferdig.
Ha i brødform e.l.
Om det ikke er teflon så legg i bakepapir før du har i karamellblandinga.
La stå i et par timer så det bli kaldt.
Del opp!
Spis dæ kvalm =P


Hehe. Jeg tror jeg kokte min blanding for lenge for det ble som sagt aldri hardt. Uansett kan dette brukes til å fylle i konfekt for blir den hard er jo det bare supergodt :)

Jeg brukte nontemp sjokolade fra Pals på disse og en konfektform fra Tupperware.

Varm sjokoladen opp i vannbad eller mikrobølgeovn.

Fyll hele formen med sjokolade. La dette stå til du ser at sjokoladen blir stiv i kanten på formene.

Snu så formen opp ned og la den hvile på en rist. Alt av overflødig sjokolade renner nå ut på bakepapiret under.

Slik:

Sett formen kaldt og etter 30 min kan du fylle dem.

Som dere ser så har ejg brukt karamellkremen :)

Lag så bunnen av sjokoladen. Da heller du over sjokolade igjen som du gjorde første gang og dekker alt fyllet.

Skrap av all overflødig sjokolade med en kniv ogf sett det hele kaldt.

Når det har blitt hardt kan du presse ut konfektene en for en og ha dem i en fin skål :)


?

Nå er det jammen ikke lenge igjen til jul. Jeg skal ta meg noen dager i helga og lage spiselige julegaver :)

Jeg kommer til å ta fri fra bloggen fra 23 desember til over nyttår tror jeg. Med unntak fra en nyttårskake og litt romjulsdesserter :)

Frem til jul har jeg pepperkakehus, bountykuler, drops og noe annet snacks stående på planen. Selvfølgelig med en litt annen vri enn dere er vant til å se rundt omkring :)

Håper dere følger med frem til jul:)

Happy julebaking!?

Hilsen fra

Anne Brith

?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar