Søte nyheter

23.06.2011 - 02:00 Ingen kommentarer

Luganokake W.B. SamsonSom mange av dere vet så er mitt år som hjemmeværende husmor over og det er på tide å brette opp armene igjen å begynne og jobbe. Spørsmålet som dukket opp nokså fort var:  Hva skal jeg gjøre? Hvor skal jeg jobbe?

Det siste året hvor jeg har blogget om kaker og petit fours har vært utrolig inspirerende. Det er så fantastisk morsomt å lage kaker og andre søtsaker men jeg må ærlig innrømme at noen ganger smaker det ikke så godt som det burde smake. Det er nok også en av grunnene for at dere ikke finner en ny oppskrift her på bloggen hver eneste dag.

Jeg vil lage kaker som ser bra ut men jeg vil også at de skal smake godt. Jeg vil lage kaker av ypperste klasse som oser av kvalitet og strekke meg mot de aller beste i Norge, nemlig de som har dette som sitt fagfelt: konditorene.

Pynte en kake føler jeg at jeg kan men å vite hva som smaker godt sammen og sette dette sammen til en smaksopplevelse er en kunst og det er DET jeg vil lære :)

Så en dag i mai begynte jeg å fordype meg mer og mer i det å være konditor. Spent og litt skremt av meg selv sendte jeg en epost til W.B. Samson.

W.B Samson er et bakeri/konditori i Oslo med over 100 år tradisjon. Det er en familiebedrift som i dag drives av 4. og 5. generasjon Samson. Med hele 21 utsalgssteder i hovedsak i Oslo kan dere tenke dere at de må være uhyre spennende å få jobbe i produksjonen på Frogner?

Jeg ble invitert som dere alle vet dit forrige tirsdag og fikk en fantastisk dag. Det var så ufattelig gøy at jeg ikke klarte å si noen ting til John Harald på kvelden. Jeg var full av inntrykk, ideer og erfaringer.  Det var en ellers rolig dag ifølge de ansatte og jeg husker jeg telte 204 kaker som kom forbi på de nærmeste benkene hvor jeg jobbet. HALLO liksom :) :)

En av kakene som ble laget var Luganokake. Det er denne grønne kaken og jeg må være ærlig med dere å si at det var den som ga meg inspirasjonen til å lage min grønne og hvite kake :) Luganokaken inneholder ekte føltekrem med sjokolade, vaniljekrem og aprikossyltetøy. Det jeg synes var mest stilig var båndet rundt kanten nede :) Veldig trendy og akkurat i samme ånd som Peggy Porschen fra London.

Så i sommer skal jeg da altså få oppleve en utfordring av dimensjoner. Ikke nok med at jeg skal få et innblikk i bedriften W.B Samson og lære masse om kaker, kremer og konfekt men alt jeg gjør skal jeg skrive om og i samarbeid med klikk.no skal det publiseres på nettsidene deres under fanen mat.

Det blir supergøy og jeg gleder meg allerede.

På veien hjem fra Oslo i dag stakk jeg innom Samson Lillestrøm og kjøpte meg et rundstykke, smoothie og en jordbærterte:Lurer på om jeg også i fremtiden klarer å lage jordbærterter så delikate som dette:

Dette er en av mine sommerfavoritter og jeg elsker smaken av jordbær, vaniljekrem og denne herlige bunnen....

Hva tror dere vil skje når en blogger og pyntegal blondine møter konditorer med 100 års baketradisjon? Hva vil skje om jeg får lov til å pynte min egen kake og pynter den som en Chanelveske? Og hva tror dere vil skje om jeg i stedet for å sprøyte ut makronene i rundinger sprøyter de ut som hjerter?

Alt jeg kan si nå er at det blir en spennende sommer :) Følg med på  klikk.no og  Christopher Sjuves matsider :)

Det er ikke så mye som ligner på sommer ute for tiden men uansett så ønsker jeg dere alle en herlig St.Hans aften og kom gjerne med innspill og spørsmål om dere lurer på noe :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits