Troikahjerter

Dette er en skikkelig godbit du kan kose deg med både når du lager den og etterpå :)

Til disse herlighetene trenger du:

  • 1 pakke bringebærgele fra Freia OBS: bruk kun 3 dl av vannet slik blir geleen stivere og mer konsentrert.
  • trøffelkrem ( eventuelt nougat)
  • marsipan
  • sjokolade til overtrekk

 

 

Trøffelkrem:

  • 75 g melis
  • 1 dl vann
  • 3 eggeplommer
  • 150 g smør
  • 1 ss kakao

 

Kok opp melis og vann til en seig masse. Dette tar ca 8 minutter. Avkjøl dette.

Pisk opp eggeplommer og ha melismassen oppi i en tynn stråle.

Del smøret i terninger og ha dette oppi og tilsett til slutt kakaoen.

Har du en sjokoladekonfektform er denne perfekt men du kan også bruke silikonformer. Jeg har brukt en hjerteform.

Om du ikke har noen form legger du det hele i en langpanne eller annen firkantet form. Da kan det være lettere å starte med marsipan, så trøffelkrem og til slutt gele og så skjære passende biter.

Slik gjør du:

  • Fyll formen med gele. La denne stivne.
  • Ha oppi nougaten eller trøffelkremen.
  • Jeg har brukt nougat  men de som er allergiske for nøtter kan ikke spise dette og da er det greit å bruke trøffelkremen.
  • Jeg hadde en hjerteutstikker som jeg stakk ut marsipan med. Legg hjertet oppå den flytende nougaten.
  • Legg hele formen i fryseren og trykk hjertene lett ut etterpå.

 

 

  • Dypp hjertene i sjokolade eller la sjokolade renne over. Øs over med en skje.
  • sett de bort på en rist og la dem tørke.
  • server hjertene i mini muffinsformer.

 

 

Ha en herlig dag!

Ingen kommentarer