Skumle fingre #halloween

 

Enten elsker du de skumle barna som banker på døren din 31. oktober eller så hater du snørrungene, uansett Halloweenfeiringen er kommet for å bli og her er mine beste tips til en fantastisk feiring:

 

    1. Utelys av betyr: IKKE ring på! Det må alle respektere. Der lyset er slukket bor det mennesker som rett og slett ikke vil ha besøk.

 

    1. Vil du ha barn på døren så sett gjerne et gresskar ned, lys opp inngangen din eller pynt opp i Halloweenstil.

 

    1. Det er ikke kult å få mandariner og annen frukt i Halloweenposene og vil du bli omtalt i nabolaget som "kjip" så må du for all del gi bort mandariner: Det er ditt valg!

 

    1. Kjøp inn smågodt eller annen godis om du ikke lager noe selv.

 

    1. Det kan være lurt å si til barna at de får 1 eller 2 godteri fra skålen. Barna i dagens samfunn kan være nokså brutale og kjenner få grenser så om du gir dem skålen selv tar de hele never til seg og du er fri for godteri før kvelden er over.

 

    1. Kle deg også ut! Dette elsker barna.

 

    1. Ikke skrem små barn som kommer og banker på. Husk at dette skal være et fint minne!

 

    1. Husk at du kan velge: Knask eller knep. Velger du knep så kan det godt hende bilen din blir pakket inn i dopapir.

 

    1. Lag muffins eller skumle fingre. Da blir du poppis.

 

    1. Husk at det er kun 31. oktober man kan gå rundt og si: Knask eller knep. Det er kun 1 kveld og dagen etter er det hele over :)

SKUMLE HEKSEFINGRE

Du trenger:

    • Kjeksdeig

 

    • Skoldede mandler

Kjeksdeig:

    • 200 g smør

 

    • 200 g sukker (engelsk)

 

    • 1 egg

 

    • 400 g mel

 

    • frø fra en vaniljestang

Miks sukker og smør hvitt. Helst i en mikser med k-element. Ha i egget og miks på lav hastighet. Ha til slutt i mel og frø fra en vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.

Rull ut fingre og lag rynker med en kniv.

Sett på en halv skoldet mandel og legg brettet i kjøleskap i 30 minutter.

Stekes på 200 grader i 6-9 minutter.

Ingen kommentarer