Friske franske makroner

22.10.2014 - 02:00 Ingen kommentarer




Dette er min favoritt!

Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med sitronkrem og toppet med friske bringebær :)

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER

  • 300 g eggehvite

  • 180 g sukker

  • 390 g mandelmel

  • 500 g melis

  • rosa pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

Sitronkrem 

  • 4 egg

  • skall fra 2 sitroner

  • 160 g sitronsaft

  • 200 g sukker

  • 125 g smør


Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

MAKRONFYLL

  • 300 g smør

  • 300 g sitronkrem


Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald sitronkrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

Legg en halv bringebær i hver og legg et makronskall oppå.


Ønsker dere alle en herlig dag <3

Server :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits