Brune pinner

20.11.2014 - 01:00 20 kommentarer

Jeg blir mer og mer opptatt av at ting skal smake godt. Under innspillingen av Hele Norge baker lærte jeg mye av Pascal og det han kalte «en eksplosjon i munnen»

Smaker som passer sammen, kontraster i konsistenser og vellykket steketid har for meg blitt det noe av det jeg har mest fokus på når jeg baker.

Oppskriften på disse herlige brune pinnene er ikke vanskelig. Har du det som jeg travelt før jul kan disse lages kjapt. Det tar under 30 minutter. :)

På en enkel og hurtig måte har du et slag, enten du blir å bake 2 eller 7 .

Ingredienser:

    • 400 gram brunt sukker

 

    • 400 gram meierismør

 

    • 600 g mel

 

    • 2 eggeplommer

 

    • 2 ss sirup

 

    • 2 ts kanel

 

    • 2 ts natron

 

    • 2 ts vaniljesukker

Strø:

    • Eggehvite

 

    • Perlesukker

 

    • Finhakket mandler (Assorterte dagligvareforretninger har ferdig opphakkede mandler i poser.)

Fremgangsmåte

Sukker og smør blandes «hvitt».

Ha så i eggeplommer, sirup, kanel, natron og vaniljesukker i røren.

Bland i melet.

Del deilgen i 4.

Rull hver del ut i en pølse a 2 cm tykk i diameter.

Trykk hver pølse ned på bakepapiret med håndflaten.

Pensle på eggehvite. Strø på perlesukker og finhakket mandler.

Stek disse i 10-12 minutter på 175 grader.

Skjær så opp i strimler/pinner. Husk å gjør dette mens den enda er varm.

Tips:

Jo tynnere du trykker ned deigen jo hardere blir dine pinner. Vil du ha myke pinner er det best å ha tykkelsen på deigen på ca 1 cm etter den er trykket ned.

20 kommentarer

Line

24.11.2015 kl.22:21

Bruker du det seige, mørkebrune sukkeret, eller det lysere, grovere strøsukkeret?

Ranveig

24.11.2015 kl.22:35

Hvordan er det med frysing av disse? Er jo en stund til jul, og kan være greit å ha igjen noen til gjestene når den tid kommer

Anne Brith

24.11.2015 kl.22:38

Det går helt fint. Jeg gjorde det i fjor. Strålende gikk det hehe... men husk at du ikke legger dem i poser men helst i esker så når du tar dem opp så legger du dem på et fat eller åpent... ikke tines i en pose om du skjønner hva jeg prøver å si her hehe

Anne Brith

25.11.2015 kl.07:31

Bruker det seige :)

Randi

25.11.2015 kl.13:21

Men kan de ikke bare oppbevares i en boks??

Anne Brith

25.11.2015 kl.13:39

Joda det går helt fint det også :)

Hannemor

08.12.2015 kl.16:22

Har lånt oppskriften din på disse, og de ble knallgode! (Selv uten sirup for det hadde jeg plutselig ikke mer igjen av. )

Gleder meg til å bake Sitronkakene også - har ikke rukket det enda.

Ha en fin førjulstid!

Jorunn

08.12.2015 kl.19:56

Hei jeg tenkte å lage disse. De ser veldig gode ut. Men kan jeg bruke vanlig hvitt sukker, enhet blir det helt feil?

Anne Brith

09.12.2015 kl.07:54

Ja men da blir de ikke så gode på smak. og heller ikke så seige :) Men du kan bruke sukke rog litt ekstra sirup... for det er det brunt sukker er: sukker og sirup :P

Anne Brith

09.12.2015 kl.07:54

så flott. Baker du 7 slag i år?

Anne-Karin

09.12.2015 kl.18:02

Skal disse bli seige??? Det ble ihvertfall mine, men trodde det var feil. De ble farlig gode på smak.

Anne Brith

09.12.2015 kl.18:03

Ja det skal de :)

WencheS

10.12.2015 kl.07:17

Er dette det samme som kolakaker?

Lene

10.12.2015 kl.08:56

Disse ble kjempegode! Bakte disse i går. Lurer på en ting, skal bake Sarah Bernard Nisseluer der skriver du at man må bruke pulverfarge i sjokoladen og ikke farge gel. Hvorfor det, og har du en anbefaling til hvilket fargepulver jeg kan bruke?

Anne Brith

12.12.2015 kl.02:57

Pulverfarge og sjokoaldefarge er laget for å løses opp. Pastafarger og gele blir ikke løst opp i sjokoleden.

Anne Brith

12.12.2015 kl.02:57

Vet ikke, aldri bakt kolakaker men jeg tror ikke det er det samme.

Jorunn

12.12.2015 kl.19:40

Oki takk for svar . Da lærte jeg noe i dag også.
Klem til deg

Trine-Lise

17.12.2015 kl.08:50

Hei kjære deg!

Da er det på tide å utvide kakeboksinnholdet. Holder visst ikke å ha 7 sorter kakemann: kakemann, kakedame, hjerte, stjerne, pokemon, bukk og pippi langstrømpes hest!

Mann og barn vil ha mer... Da blir det brune pinner og karameller.

Bruker du lys eller mørk sirup i brune pinner?

Klem klem

Anne Brith

17.12.2015 kl.09:00

Trine: Jeg bruker lys :P Klemmer

Trine-Lise

19.12.2015 kl.20:12

Bakte disse i dag. Eller rettere sagt; min datter på 9 år bakte disse og jeg satt og så på. Ufattelig gode :-) Dette blir nok en av de faste julekakene våre. Lette å lage, og veldig lette å spise litt for mange av ;-) Håper dere har hatt en finfin julefeiring i dag. Tindrende barneøyne osv ;-)

Klem klem

Skriv en ny kommentar

hits