hits

Lumia Suksessmakroner

22.12.2014 - 01:00 3 kommentarer
Jeg har i flere måneder lovet dere oppskriften på våre suksessmakroner :)

Oppskriften har aldri vært noen hemmelighet men flere av dere har spekulert i om jeg ville holde oppskriften for meg selv ettersom dette faktisk er makronene vi selger aller mest av i vårt konditori.

Oppskriften er ingen hemmelighet og jeg skal gi dere den i dag!

Ved siden av oppskriften har jeg testet ut Nokia Lumia en telefon jeg opprinnelig var veldig skeptisk til ettersom jeg alltid har hatt Iphone men etter å hatt denne telefonen i mine hender i 2-3 uker nå må jeg si at jeg er mer en fornøyd :)

Da jeg startet konditoriet for litt over et år siden fant Karianne ut at vi måtte lage suksessmakroner. Vi gjorde det og det tok helt av. Nå er dette smaken vi selger aller mest av og siden oppstarten i fjor har vi laget nesten 50.000 makroner og over 80% er denne smaken!

LUMIA SUKSESSMAKRONER ( 60-70 stk)

  • 300 g eggehvite

  • 180 g sukker

  • 500 g meli

  • 390 g malte mandler


Miks skoldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel. Bland dette med
melisen.

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Pisk dette til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis.

Sprøyt dette ut på bakepapir og la makronene tørke i 30 min.

Stek dem på midterste rille i 12 minutter.FYLL

  • 10 eggeplommer

  • 1,5 dl kremfløte

  • 160 g sukker

  • 1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)

  • 175 g usaltet smør


Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang ( vaniljesukker) i en kjele. Varm dette på medium varme opp til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne. Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.

Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.

Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.

Sett kaldt. Gjerne natten over.

Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølede eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens. Den smelter på tungen.

Når makronene har avkjølt seg fylles de med krem og pynter du dem med smeltet sjokolade.JULEFERIE

Jeg har nå tatt juleferie og sitter på sofaen hos mamma og pappa i Mosjøen. Det er super julestemning her nord. Snøen ligger som et hvitt pledd over hele byen.

I kveld skal jeg spise middag hos pappaen til mine barn og vi skal kose oss sammen med barna. Denne dagen har de gledet seg veldig til.

Jeg gleder meg til å feire julen sammen med begge mine søstre, deres barn og våre foreldre.

Ønsker dere alle en herlig høytid sammen med kjente og kjære!

LUMIA

Jeg har altså testet ut denne smarttelefonen i noen uker nå og er meget fornøyd med brukervennligheten. Jeg har alltid delt mitt liv inn i 2. Et liv FØR og etter Iphone :P Altså jeg er helfrelst på den .... MEN jeg må si at brukervennligheten og manøvreringen på denne telefonen faktisk er noe lettere enn Iphone. Kameraet er også helt utrolig bra. Jeg er veldig fornøyd!

SPONSET INNLEGG

Dette innlegget er laget i samarbeid med Nokia Lumia. Det betyr at jeg skriver om produktet men jeg har alltid frihet til å fortelle min egen mening om produktet.

God juleklem fra meg....

3 kommentarer

Wenche

20.08.2016 kl.13:54

Hvor varm skal ovnen være?

Anne Brith

24.08.2016 kl.08:15

Wenche: 140 grader

Camilla

15.12.2016 kl.11:56

Hei😊 Prøvde lage di i går, men di blei langt ifra så fine og glatte, blei knudrete og ujevne, hva gjorde jg feil?🙈 Men blei veldig gode forde asså😉

Skriv en ny kommentar