Royal Icing - melisglasur

25.01.2015 - 00:00 6 kommentarer



Hvordan lager jeg perfekte melisglasur?

Hvordan du lager selve cookiesen finner du mange innlegg på her på bloggen.

ROYAL ICING - MELISGLASUR

Royal icing heter det på engelsk...glasur sier mange. Melisglasur. Dette er oppskriften på glasuren som stivner og blir hard!

Du trenger:

 


  • 500 g melis

  • 60 g eggehvite

  • 50 g sitronsaft


  •  


Ha melis i bollen:





Ha eggehviter og sitronsaft i:



HUSK at du bruker GRIND og ikke piskeris...vi vil IKKE ha altfor mye luft inn i glasuren.



Rør dette sammen på lav hastighet....trinn 2



Det vi gjør nå er å lage en tykk marengs...vi pisker opp eggehvitene fra å være gjennomsiktige til å bli hvite. Vi øker volumet med ca 8 ganger :)



Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den poffer ...altså lyden blir litt høyere og den fester seg på kantene:



Sånn ser den ut når den er ferdig....

Dette klarer dere alle.

Nå skal den farges i fargene du selv vil og skal du farge 3 farger så deler du glasuren i 3 :)

Farg glasuren og pynt dine cookies.

I morgen kommer et eget innlegg på hvordan vi tynner ut glasuren og fyller cookies :)

Har du spørsmål så still de gjerne i kommentarfeltet :)

 

 

 

 

 

6 kommentarer

monica

24.11.2015 kl.13:23

forringer eggehvitene holdbarheten på pepperkakene?hvor lenge kan de ligge?oppbevaring

Anne Brith

24.11.2015 kl.13:24

Nei det gjør ikke det. De kan godt ligge i 3-4 uker og gjerne oppbevares tørt men ikk ei en for tett boks da blir de myke :P

monica

24.11.2015 kl.13:39

kan man bruke samme metode på skolebolle?

Anne Brith

24.11.2015 kl.13:42

Nei for da blir glasuren hard og det er ikke godt å spise hard glasur på en skolebolle. Skal du ha glasur på en skolebolle bør du lage flytende fondant eller melis og sitronsaft blandet sammen. Altså du unnlater eggehvitene.

Mette

16.02.2016 kl.11:33

Hei :-)

Finner ikke innlegget om hvordan man tynner ut icingen. Hvor tynn skal konsistensen være når man vanner ut? Hvor lang tid tar d før icing kanten tørker ? For den bør vel ha stivner før man fyller med vannfortynnet icing i midten?

Har lest en del rundt på bloggen i dag, for jeg blir så inspirert av alt du lager. Men alle linken jeg har trykket på fører meg bare tilbake til dagens innlegg:-(

Ha en super dag og håper du har mulighet til å svare meg.

Linn

29.03.2017 kl.09:31

Hei! Takk for supre oppskrifter, er i gang med å teste ut, men finner ingen innlegg hvor du skriver om å tynne ut royal icing 😯 Kunne du hjulpet med en link?

Veldig fornøyd med de andre oppskriftene jeg har testet 👏

Skriv en ny kommentar

hits