Royal Icing - melisglasur



Hvordan lager jeg perfekte melisglasur?

Hvordan du lager selve cookiesen finner du mange innlegg på her på bloggen.

ROYAL ICING - MELISGLASUR

Royal icing heter det på engelsk...glasur sier mange. Melisglasur. Dette er oppskriften på glasuren som stivner og blir hard!

Du trenger:

 


  • 500 g melis

  • 60 g eggehvite

  • 50 g sitronsaft


  •  


Ha melis i bollen:





Ha eggehviter og sitronsaft i:



HUSK at du bruker GRIND og ikke piskeris...vi vil IKKE ha altfor mye luft inn i glasuren.



Rør dette sammen på lav hastighet....trinn 2



Det vi gjør nå er å lage en tykk marengs...vi pisker opp eggehvitene fra å være gjennomsiktige til å bli hvite. Vi øker volumet med ca 8 ganger :)



Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den poffer ...altså lyden blir litt høyere og den fester seg på kantene:



Sånn ser den ut når den er ferdig....

Dette klarer dere alle.

Nå skal den farges i fargene du selv vil og skal du farge 3 farger så deler du glasuren i 3 :)

Farg glasuren og pynt dine cookies.

I morgen kommer et eget innlegg på hvordan vi tynner ut glasuren og fyller cookies :)

Har du spørsmål så still de gjerne i kommentarfeltet :)

 

 

 

 

 

5 kommentarer
  • monica 24.11.2015 kl.13:23

    forringer eggehvitene holdbarheten på pepperkakene?hvor lenge kan de ligge?oppbevaring
  • Anne Brith 24.11.2015 kl.13:24

    Nei det gjør ikke det. De kan godt ligge i 3-4 uker og gjerne oppbevares tørt men ikk ei en for tett boks da blir de myke :P
  • monica 24.11.2015 kl.13:39

    kan man bruke samme metode på skolebolle?
  • Anne Brith 24.11.2015 kl.13:42

    Nei for da blir glasuren hard og det er ikke godt å spise hard glasur på en skolebolle. Skal du ha glasur på en skolebolle bør du lage flytende fondant eller melis og sitronsaft blandet sammen. Altså du unnlater eggehvitene.
  • Mette 16.02.2016 kl.11:33

    Hei :-)

    Finner ikke innlegget om hvordan man tynner ut icingen. Hvor tynn skal konsistensen være når man vanner ut? Hvor lang tid tar d før icing kanten tørker ? For den bør vel ha stivner før man fyller med vannfortynnet icing i midten?

    Har lest en del rundt på bloggen i dag, for jeg blir så inspirert av alt du lager. Men alle linken jeg har trykket på fører meg bare tilbake til dagens innlegg:-(

    Ha en super dag og håper du har mulighet til å svare meg.