Den beste sjokoladekremen!

08.09.2015 - 12:15 5 kommentarer
Her har du verdens beste sjokoladekrem!

Både til kaker og til cupcakes.

Hva er det som gjør kremen så god?

Jo det er 2 ting og nå håper jeg ingen blir sure på meg.

Det verste jeg vet er å smake cupcakes hvor kremen er en sånn skikkelig smør, melis og kremostkrem. Uff, det smaker så grusomt. Ja det kan funke på gulrotmuffins eller krydderkake men den kornete smaken fra melisen får du rett og slett ikke bort.

Det setter seg oppi ganen og blir en klump av ekkelhet.

Du bør lage en krem med noe som nøytraliserer smør og melissmaken. Jeg bruker mel og melk. Dette koker jeg opp til en tykk saus og setter det kaldt til neste dag.

Da har det blitt en pudding.

Det er det første du skal tenke på. Lage en melpudding. Så skal du tenke på at du bør bruke smletet sjokolade i stedet for kakao.

kakao i en smørkrem er en sånn lett og "billig" løsning. Bruker du smeltet sjokolade 70% så får du en himmelsk smak.

Denne kremen er knallgod :)

SJOKOLADEKREM

  • 3,5 dl melk
  • 4 ss mel

Kokes opp til en pudding og avkjøles. Helst til dagen etterpå.

  • 500 g smør
  • 500 g melis
  • 200 g smeltet sjokolade 70%

Pisk melis, smør og melpudding sammen. HUSK smøret skal være kaldt i terninger.

Pisk dette godt sammen ( 15  minhutter) og vend til slutt i den smeltede sjokoladen.

Sprøyt på dine cupcakes med en stjernetip. Her har jeg brukt 8B.

Hvis du skal lage en vaniljefrosting så bytter du ut sjokoladen med 2 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang :)

Masse lykke til med bakingen :)

Klemmer

PS. Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

 

 

5 kommentarer

Signe

09.02.2016 kl.19:16

Hei!

Til bryllupet mitt bestilte jeg en marsipankake, som ble så innmari god og tenkte å lage en kopi til et selskap i helgen, men trenger litt eksperthjelp ;) Den var bygd på følgende måte: sukkerbrød, sjokoladekrem, sjokoladekake, bringebærmousse og sukkerbrød med marsipanlokk.

Sukkerbrød og sjokoladekake er allerede bakt og ligger i fryseren, så nå gjenstår "bare" fyll. Har funnet en lignende kake på bloggen din, og kommer til å bruke din oppskrift på bringebærmousse, men sliter litt med oppskrift på sjokoladekrem. Fant den over, men det ser mye ut- blir det for mye til et lag i marsipankake? Eller har du eventuelt andre forslag?

På forhånd TAKK! :)

Anne Brith

09.02.2016 kl.19:19

Signe: Nei denne vil ikke bli bra. Du må lage en sjokoaldekrem på basis av kremfløte og sjokolade. 3 dl kremfløte og så smelter du 44% sjokoalde og rører inn i ferdigpisket krem :)

Signe

10.02.2016 kl.15:28

Hei igjen! Tusen takk for svar, tenkte meg det var lurt å spørre eksperten 😊 Da blir det finkake til vesla 🎈

Astrid

29.03.2016 kl.10:37

Merker jeg blir nysgjerrig her 😉

Hva er grunnen til at denne kremen ikke passer til henne over her?

Anne Brith

29.03.2016 kl.10:43

Astrid: Fordi hun skal lage et sukkerrød og da bør du ha kremer basert på kremfløte og ikke smør. Det blir veldig mektig ellers :)

Skriv en ny kommentar

hits