Knask til Halloween

Inneholder sponsede former

Hei,

I dag lager jeg og mamma småkaker som vi skal ha i godteposene til de som kommer på halloween.

Vi har laget en pepperkakedeig. Det lukter jul i hele huset nå!

Oppskriften er denne:

  • 250 g sukker
  • 2 dl lys sirup
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ss malt ingefær
  • 1/4 ss nellik
  • 250 g smør
  • 1 ss natron
  • 1 egg
  • 700 g hvetemel

Ha sukker, sirup, kanel, ingefær og nellik i en kjele og la dette få et lett oppkok. Ha natron i og til slutt biter av smør.

Rør godt og la dette avkjøle noe. Ha i egget og hell det hele i en kjøkkenmaskin.

Bland i melet og kjør deigen i maskinen til alt samler seg.

La deigen hvile noen timer i kjøleskap eller la den ligge i kjøleskap over natten.

Før vi kjevler ut deigen pleier mamma alltid å ha den liggende på benken noen timer slik at det ikke er så tungt å kjevle den ut.

Mamma bruker å kjevle for oss slik at vi bare trykker ut formene :P

I dag brukte vi disse Halloweenformene.

Stek pepperkakene i 5 minutter på 180 grader. Midt i ovnen. Vi bruker alltid varmluft men bruker du over og undervarme så kan det hende du må ha en litt høyere temperatur sier mamma. ( 200 grader)

Om du har noen spørsmål så bare spør.

Hvis du følger mamma på snap i dag vil du se hva vi akkurat gjorde med disse pepperkakene! Snap: annebrith.no

Hilaen Annika

Ingen kommentarer