Gresskarboller med grønn glasur

Hei dere.

I dag bestemte vi oss for å lage boller. Mamma mente vi skulle bruke bestemors oppskrift men den var jeg ikke så fornøyd med :P

Så bestemors oppskrift som først het mammas boller ( hun er jo mamma til mamma) heter nå: Bestemors boller forbedret for 3 gang.

Det var altfor lite mel i oppskriften og det ga flate boller. Hvem vil ha flate boller? Gjærbakst har alltid vært min spesialitet. Jeg elsker å lage pizzadeig og gjør dette alene hver lørdag.

Disse gresskarbollene ble så gode at jeg nesten tror vi må lage nye allerede til uka. de er superkule å ha med til klassen eller til en fest på Halloween.

Her er oppskriften på bestemors boller:

Gresskarboller ( 27 stk a 80 g)

  • 1,2 kg mel
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 6 dl melk
  • 2 egg
  • 2 pk rød fersk gjær
  • oransjfarge
  • 250 g smør

Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.

Smelt smør, ha i melk, egg og oransjfarge. La dette bli fingervarmt og ha så i gjæra.

Ha det våte i det tørre og elt deigen i 1o minutter i kjøkkenmaskinen.

Forhev deigen i 30 minutter.

Trill ut boller a 70-80 g og klipp hver bolle 8-9 ganger i kanten og la dem etterheve 15 minutter.

Stek bollene i 10-12 minutter på 190-200 grader

Mens deigen forhever så kan du lage glasuren.

Glasuren farget jeg grønn og jeg brukte tip 4 og tip 68 for å få fine blader.

Nå blir det en konkurranse her på bloggen.

Lag disse bollene og send en snap av resultatet til mammas snap: annebrith.no Jeg skal velge ut vinneren sammen med mamma og den som vinner får et helt sprøytesett i gave. Med et slikt sett kan du lage flotte pepperkaker til jul.

Håper dere alle får en fin lørdag.

Klem fra Annika

27 kommentarer
  • Maria Benedicte 24.10.2015 kl.15:11

    Disse var bare så stilige. De skal testes til helgen Syns forresten det er litt morsomt å følge med på når du legger om dialekten din Annika. Når du er ivrig så kommer mammas dialekt fram
  • Monica Gullesen Hansen 24.10.2015 kl.16:07

    Genialt! Sånne blir det i Halloween bursdag i november! Herlig. Så flink du er Annika.
    Hvor kan jeg kjøpe orange og grønnfarge?
  • Anne Brith 24.10.2015 kl.16:13

    Når jeg snakker med mamma snakker jeg nordnorsk ja.
    Hilsen Annika
  • Anne Brith 24.10.2015 kl.16:14

    Monica, mamma har kjøpt det på slikkepott.no
  • Anne 24.10.2015 kl.21:15

    Hei, de så supergode ut. du inspirere meg med alt du lager. Gleder meg til å teste oppskriften.
  • Lydia 24.10.2015 kl.22:14

    Så utrolig kule dem ble! Synes det er så stilig at du endrer oppskriftene litt etter din smak. Utrolig hva man kan få ut av en bolledeig, de ser kjempegode ut! Mange fine bilder, du ser så glad ut. Øynene dine stråler, og du smiler hele tida. Kjempefint innlegg, man ser bakegleden med en gang. -Du har jo mel helt opp til øra! ;) Du er ei så pen jente med så mange gode egenskaper. Veldig fint å følge deg! ^^
  • Anne Brith 25.10.2015 kl.07:33

    Takk. Masse lykke til :)
  • Anne Brith 25.10.2015 kl.07:33

    Takk Lydia.

    Hilsen Annika
  • Bente 25.10.2015 kl.08:56

    Disse skal jeg lage sammen med Markus ( 11 år) eller han skal få lage de rettere sagt :)
  • Anne Brith 25.10.2015 kl.08:57

    Så koselig. Håper dere har en fin søndag. Klem
  • Pernille 25.10.2015 kl.10:25

    Hva slags glaur lagde du?
  • Pernille 25.10.2015 kl.10:32

    Hva slags glasur brukte du? :)
  • Henriettelavik 25.10.2015 kl.11:25

    Oioi. Så gøy. Disse bakes nå. Og blir det suksess blir det baking I uken også til halloween fest på 5.trinn
  • Anne Brith 25.10.2015 kl.11:46

    Herlig. Husk å sende snap av ferdig resultat.
  • Anne Brith 25.10.2015 kl.11:47

    http://www.annebrith.no/2015/01/25/royal-icing-melisglasur/

    denne
  • Cassandra 25.10.2015 kl.19:34

    Dette var kreativt. Synd du ikke opplyser om hvor du har hentet inspirasjonen fra. Spesielt med tanke på hvor opptatt du selv er av at egne ideer skal krediteres. Veldig hyggelig at man kan bli inspirert av hverandre i bakemiljøet, men desto hyggeligere om man gir anerkjennelse til hvor man har hentet ideene sine fra. Dette hadde jeg ikke forventet av deg.
  • Anne Brith 25.10.2015 kl.19:44

    Du vet du jeg og Annika satt og surfet på nett og så dette mener jeg på Pinterest. Om du vet hvem som har laget disse først så skal jeg selvsagt linke inn til bloggeren.

    Ha en fin kveld.
  • Gunn Elin Hansen 26.10.2015 kl.12:22

    Inspirerende og tusen takk til Annika for blogginnleggene - vi følger med ;)
  • Anne Brith 26.10.2015 kl.12:28

    :)
  • annicka 27.10.2015 kl.10:15

    Når går konkkuransen ut?
    Kjempe fine boller ?
  • Anne Brith 27.10.2015 kl.10:22

    Den varer frem til Halloween :)
  • Madelen 27.10.2015 kl.14:09

    Jeg digger bloggen din Anne-Brith! Jeg leser den Hver dag!! Og ser på snappen din hver dag Digger deg
  • Anne Brith 27.10.2015 kl.14:40

    Takk så hyggelig <3

    Digger nå herved også deg!
  • Inger Monica 28.10.2015 kl.19:51

    Disse ser morsomme ut :) vil prøve og lage disse :) men bare et spm, spiler det noen stor rolle om man bruker fersk blå gjær i stedet for rød? eller om man bruker tørr gjær i stedet for fersk? :)
  • Anne Brith 28.10.2015 kl.21:44

    Hei,

    Det bør gå like greit. Husk bare å heve litt lengre med tørrgjær. Det må liksom komme litt mer i gang om du skjønner :)
  • Tonje 30.10.2015 kl.10:39

    Jeg ser du bruker grind i stedet for eltekrok... Er det tilfeldig eller bevisst? Og er det så lurt at jeg også burde begynne med det?
  • Anne Brith 30.10.2015 kl.11:18

    Jeg føler deigen får mer hold i seg. Jeg føler ikke alltid eltekroken tar i slike myke deiger....