Verdens beste pepperkaker

Denne oppskriften har jeg fått av mamma. Det er to ting som gjør disse pepperkakene fantastisk gode både på smak og konsistens. Den ene ingrediensen er fløte. Aldri lag pepperkaker uten fløte. De blir ikke så gode :P Min smak da :P

Og så er det selvsagt pepper i dem :) Pepperkaker uten pepper er ikke pepperkaker i mine øyne, men vi er forskjellige.

Du kan fint droppe pepper om du er en person som ikke liker dette.

Verdens BESTE pepperkaker

  • 250 g smør
  • 2 dl sirup
  • 4 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 1 ts nellik
  • 1 ts ingefær
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1100 g hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme til alt er helt smeltet.

Det er ikke noe krise om dette koker. Når sukkeret har smeltet har du i fløten.

Om du ser at sukkeret ikke blir løst opp må du ha høyere temperatur på.

Ha så i krydder.

Sikt bakepulver og mel og ha dette i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Hell over den oppvarmede blandingen og rør det hele sammen.

HUSK. Bare bland alt sammen. Om du elter deigen for lenge begynner melet å binde seg og lager sterke bindinger som igjen gir seige pepperkaker.

Avkjøl deigen i kjøleskap overnatten eller i noen timer.

Kjevle ut deigen ca 2-3 mm tykt og stikk ut former.

Stek dem i 5-7 minutter på 180 grader varmluft. Midt i ovnen.

Har du ikke varmluft blir det over og undervarme. Da kan du øke tiden noe.

La pepperkakene avkjøles.

For deg som har interesse av å pynte pepperkakene dine med glasur og få dette pent så er denne pepperkakedeigen perfekt da den steker veldig jevnt :)

Ønsker deg en fin dag. Vil du se hvordan jeg pynter dem må du nesten følge med på snapchat: annebrith.no 

Klemmer ♥

52 kommentarer
  • Jannike 09.11.2015 kl.12:10

    Hvordan fester du pinnene? Lager du hull før du steker? Hva har du brukt som pinner (sugerør)? Takk for oppskrift, forøvrig
  • Iselin 09.11.2015 kl.12:52

    Disse må prøves !
    Men, skal det virkelig være 2 spiseskjeer kanel i oppskriften og ikke teskjeer?
  • Anne Brith 09.11.2015 kl.13:09

    Ja men ikke toppede da :P La dem være flate :P
  • Silje - Steffagarden 09.11.2015 kl.13:16

    Putter du i sugerørene før eller etter steking?
  • Monica 09.11.2015 kl.13:40

    Kan pepperkakedeigen fryses ?
  • Anne Brith 09.11.2015 kl.13:45

    Yes <3
  • Anne Brith 09.11.2015 kl.13:45

    Det er ikk esugerør det er cakepopspinner og de går i før steking og det kommer en forklaring på dette :)
  • Maria 09.11.2015 kl.14:23

    Skal absolutt prøve denne oppskriften. Jeg er ikke egentlig så glad i pepperkaker, men det er jo så jul at jeg må prøve å finne en oppskrift jeg liker. Hehe :-)

    http://www.poppiesandprada.com
  • Anne Brith 09.11.2015 kl.14:59

    Så koselig. Jeg elsker pepperkaker <3 hihi
  • Anne Brith 09.11.2015 kl.15:27

    Legger pinnene under pepperkaken og steker den :) Ferdig :)
  • Lars 09.11.2015 kl.17:29

    Hei, synes du bør skjerme barna dine for din egen trang til eksponering!! Dette har de ikke godt av! Og de kan ikke velge. Synes du er utrolig naiv og virker som en dame uten evne til å reflekterer rundt dette.
  • Anne Brith 09.11.2015 kl.18:51

    Lars, Så godt at du vet hva som er best for mine barn da :)

    Ha en strålende kveld.
  • Marion Aanes Larsen 09.11.2015 kl.22:06

    Bruker du bare vanlig melis når du pynter pepperkakene? :)
  • Madelen 09.11.2015 kl.22:46

    Jeg syns dette ser kjempe godt ut?? Må prøves! Du er en kjempe flink baker??
  • Anne Brith 10.11.2015 kl.09:45

    Takk <3 Klemmer
  • Anne Brith 10.11.2015 kl.09:45

    Nei bruker melisglasur, royal icing. :)
  • Anette 10.11.2015 kl.14:04

    Hei:) Tenkte å prøve denne oppskriften, men ble litt usikker på om du bruker det "vanlige" meierismør eller det som er usaltet...?
  • Merete 10.11.2015 kl.14:46

    Disse skal jeg prøve Tror du det går å bruke brun farin I stedet for vanlig ? Det skal vel ikke ha noe å si for at di skal bli sprø ?
    Bruker du melange, som gir sprø kaker, eller uansett smør ?
  • Jill 10.11.2015 kl.19:28

    Tuusen takk for herlig inspirasjon. Denne oppskriften skal jeg prøve, og supersøte stjerner på pinne
  • Anne Brith 11.11.2015 kl.10:15

    Jeg bruker smør. Men å bruke melange er ikke galt. Som du sier pepperkakene kan bli mer prø av det men disse blir sprø uansett haha....

    Brunt sukker... ja prøv jeg tror det går :)
  • Caroline 11.11.2015 kl.15:54

    Hei du supre Anne Brith! :)

    De pepperkakene ser så gode ut at jeg må prøve å bake de, men lurer da på hvor mange du får av denne oppskrifta sånn ca? Bruker du meierismør og lys sirup? Hvor har du kjøpt den rosa kjevla og den store sprøyte posen du hadde pannekakerøra på imorres? Du skal bare drite i de stygge kommentarene å kun ta til deg de gode ;) For du er virkelig ei super mamma, baker og blogger! Du inspirerer, trøster, kommer med ideer og gjør livet lettere for mange av oss mødre som sliter litt i hverdagen! :) Klemmer fra meg i Nord Norge :) <3
  • Anne Brith 11.11.2015 kl.17:35

    Det blir sikkert 30-40 stk tenker jeg. Og kjevlen er fra bakerenogkokken.no
  • Anne Brith 12.11.2015 kl.08:37

    <3
  • Anne Brith 12.11.2015 kl.09:37

    Vanlig smør :)
  • Else Seker 14.11.2015 kl.12:04

    Nå ligger det en badboy av en deig å venter i kjøleskapet! Ble litt tull med rekkefølgen på oppskriften (jeg screenshotta fra snap) så jeg håper at det går greit selv om jeg blandet krydderet i det tørre og ikke ventet til sukkeret var helt smeltet.... :-/
    Nå får jeg lete etter frosting-oppskriften jeg snakket om på snap :)
  • Iselin 14.11.2015 kl.21:01

    Noen spørsmål;
    Hvor lenge vil deigen holde i kjøleskap?
    Hvor lenge kan deigen ligge i fryseren?
    Hvor lang holdbarhet er det på de ferdige pepperkakene(Altså hvor lenge før jul kan man lage de)? :)
    Takk for masse flotte oppskrifter og inspirasjon - fortsett sånn du gjør! :D
  • Anne Brith 15.11.2015 kl.08:08

    Deigen holder i 1-2 uker på kjøl
    den holder i 2-3mnd på frys og lages de nå holder de til jul. 6 - 7 uker lett :)
  • Anne Brith 15.11.2015 kl.08:11

    Hei Else. Søk på melisglasur :) Lykke til :)
  • Katrine 19.11.2015 kl.17:55

    Da er årets første pepperkakedeig laget, etter din oppskrift. Gleder oss til å bake på lørdag. Deigen smakte iallfall supergodt Jeg heier på bakeren, mamman, kjæresten og mennesket Anne Brith ?? Du er super! Klem
  • Anne Brith 19.11.2015 kl.20:10

    wohooo takk. Det var en nydelig komemntar. Jeg ble varm inni meg her :)
  • Kristin 23.11.2015 kl.22:56

    Hei, Anne Brith :D æ lure på om du har ei go oppskrift på kakemenn?? Skal bake me guttongen og nåen fra klassen hannes til uka, og æ sku så absolutt hatt en fin deig, som va lett og arbeide me og smakte godt, så kæm passe bedre og spørre enn dæ. Klææm , <3
  • Anne Brith 24.11.2015 kl.06:02

    Hei du, Jeg har det og jeg skal teste en ut i morge. Legger den ut med en gang om den er fin :)
  • Camilla 24.11.2015 kl.19:02

    Hei! Skal prove og lage din pepperkake oppskrift. Aldri laget det tidligere, men skal finne paa noe med min lille paa snart 3 aar. Saa hvorfor ikke. Spennende og se hvordan de blir da jeg er paa Kreta og skal lage de :P Usikker paa hvordan sirup de har her, hva anbefaler du?
  • Anne Brith 24.11.2015 kl.20:44

    Hei på deg :) Hvis du finner flere typer ville jeg anbefalt deg å finne en lys sirup :) Særlig om du skal bake med barn :)
  • Karna 24.11.2015 kl.21:17

    Kjempe gode! Lagde en god stk av de i dag, veldig fornøyd!
  • Anne Brith 25.11.2015 kl.07:08

    Så herlig :) Jeg er hekta jeg også haha...
  • Anne 27.11.2015 kl.00:19

    Å nam, har akkurat laget pepperkakedeigen nå og fyttirakkern så god den blei! Første gang jeg prøver meg på pepperkaker, og det fra Storbritannia så var spent på om det kom til å gå fint men så langt ser det lovende ut! :) Takk for en super oppskrift og så enkel og forståelig forklaring, det hele gikk som en lek!
  • Marie 27.11.2015 kl.17:31

    Hei, jeg vil gjerne bake denne deigen ut på mandagen, men har ikke tid til å lage den da i tillegg Er det mulig å lage den på Lørdag, også vente til Mandag med å kjevle ut & steke? Isåfall; hvordan skal jeg oppbevare den? I fryseren? Isåfall; hvor lenge før jeg kjevler den ut skal jeg ta den ut fra fryseren? Tusen takk for svar!?? Du er en av mine store bakehelter :)
  • Siri 29.11.2015 kl.20:48

    Laget deigen i går etter oppskriften. Nå når vi skulle kjevle ut den så virket den så tørr :( Så det ble ingen suksess, hva kan vi ha gjort feil?
    Ellers så smakte deigen supergodt! :D
  • Trine-Lise 29.11.2015 kl.21:14

    God kveld i stuggu!
    Da har jeg vært på butikken og handlet inn alle ingrediensene til verdens beste pepperkaker. Førstereisbaker på pepperkakedeig så dette blir spennende. Lager deigen i morgen formiddag mens barna er på skolen, og ser frem til en fin ettermiddag med kakeformer og julemusikk :-)
    Håper du har hatt en fin helg, Anne Brith :)

    Klem klem
  • Anne Brith 01.12.2015 kl.23:40

    Da har du ikke latt sukkeret løse seg godt nok opp. Hvis det forblir kornete vil det ikke bli flytende og dermed blir mengden tørt mot flytenden ujevn.
  • Anne Brith 01.12.2015 kl.23:41

    jeg gjorde det og det gikk fint... beklager sent svar... tok meg fri i helgen som var...
  • Anne Brith 02.12.2015 kl.10:22

    Gikk det bra Trine Lise?
  • Anne Brith 02.12.2015 kl.10:27

    Så herlig. Sånn skal det være! Håper du fikk masse deilige pepperkaker :)
  • Siri 02.12.2015 kl.12:45

    Heia vakre??
    Skal prøve meg på pepperkakedeigen din,
    men bruker som regel fullkornsmel istedet for vanlig hvitt mel.
    Tror du det har noe å si i denne oppskrifta?
  • Anne Brith 02.12.2015 kl.12:49

    Mulig du må ha litt mindre mel i... prøv deg frem. Kom gjerne tilbake og si hvordan det gikk :)
  • Karianne Brenni 03.12.2015 kl.14:21

    Hei! Dette er virkelig verdens beste pepperkaker, og de tar meg tilbake til barndommen og farmors løvtynne sirupssnipper. For en uke siden lagde jeg en porsjon deig, og vi kjevla i vei uten å måtte bruke mel og alt gikk som en drøm. Nå er snart kakene spist opp, og i går lagde jeg en halv porsjon til. Men denne ble skikkelig smuldrete, det jeg kaller "stutt". Når jeg hadde kjevla ut og skulle ta bort deigen rundt, fikk jeg bare opp bittesmå biter. Jeg lurer på om jeg var litt utålmodig og ikke hadde latt alt sukkeret løse seg opp før jeg blanda i det tørre. Kan det være en årsak?? Har ikke lyst til å ende opp med en like tullete deig om jeg prøver igjen. Tusen takk for en flott blogg, og for alt du deler med oss.
  • Anne Brith 05.12.2015 kl.15:44

    Ja, du har selv funnet ut hva du har gjort galt. Sukkeret MÅ løses opp :) HVis ikke blir det ikek en bra deig :) Har selv blinkset på denne 1 gang. Da ble den porøs.
  • Siri 08.12.2015 kl.15:51

    Prøvde meg fram med fullkornshvetemel, og deigen ble veldig porøs som mange andre her skriver. Brukte ca 900 gram hvetemel istede for 1100 g.
    Men ser nå at det kan være for at ikke alt sukkeret var løst opp. Deigen hang liksom ikke helt sammen.

    Men bortsett fra det ble det kjempegode pepperkaker :)
  • Anne Brith 08.12.2015 kl.16:04

    Så bra :P
  • Trine-Lise 09.12.2015 kl.15:01

    Ah, savner et lite pling når det skjer noe her inne ;-) Ikke at du trenger å ringe meg, altså. Selv om det kun er din blogg jeg kommenterer på, så klarer jeg ikke å få med meg alt ;-)
    Ja, det gikk bra :-) For å si det sånn, det er ikke en smule igjen i boksen. De forsvant i løpet av ett par dager.
    På mandag skal sønnen min i 1.klasse ha vennegruppe. Da skal vi bake ny runde (regner med det blir en runde til før jul). En i klassen har glutenallergi, så jeg må lage glutenfri pepperkakedeig. Ka du trur? Bytte ut melet med TORO glutenfrie kakemix?

    Kommer nok ikke opp i 7 sorter i år, når deigen er så god at den må bakes flere ganger ;) I helgen lagde vi kakemenn, myke (Prøver å få de like gode som Liebermanns kagemann fra Kr.sand med rosa lue) Måtte lage trippel porsjon på søndag, og har gjemt unna to bokser :-)

    Klem klem
  • Anne Brith 12.12.2015 kl.02:59

    KLem. <3