hits

Hva skal vi gjøre når alle barna har ulike regler på skolen?

17.12.2015 - 21:12 10 kommentarer


Diskusjonen begynte allerede i går. 

Som du kan lese av facebookposten min så er det altså slik i år at hver klasse har ulike regler. 

4. trinn har skrevet på ukeplanen at de kan ha med seg godteri for kr. 30.- OG brus, mens 6. trinn ahr fått beskjed om ikke å ta med brus og kun godteri for kr. 20.- Mens eldstemann i huset mener at han kan ha godteri for kr. 20.- og brus med seg.

Vi har diskutert her hjemme og det har kommet argumenter for både likestilling og rettferdighet.

Diskusjonen har vært nokså opphetet til tider fordi en advokatspire mener at likt skal være likt og at det nå har blitt sendt ut beskjed fra rektor om at det KUN er 20.- for alle og INGEN brus.

Gutta som ikke vitner å ha regelryttergenet vil gjerne kose seg med hissigheten til advokatspiren og "truer" med å ta med brus.

Vi blir, selv med info fra rektor ikke enige. 

Eldstemann mener at de har fått beskjed for 2 måneder siden om dette så han kjører på med egne regler og minstemannen har fått i lekse å handle godteri for kr. 30.- selv og sier han følger sin ukeplan.

Selv ler jeg av det hele.

Hva er galt med forskjellsbehandlig? Tåler vi som har flere barn på flere forskjellige trinn ikke å si til våre barn at livet faktisk er urettferdig til tider? 

Jeg har sagt til barna: Ja, det er slik det er. Noen får ha med godteri for mer penger enn andre. 

Hva klager vi over?

Vi må tåle dette. Barna må tåle det.

Det minner meg om i sommer da jeg var på VIF-kamp og jeg hadde lovet barna mine VIF-skjorter. De koster kr. 599.- Dette var noe vi hadde spart til men det som skjedde var at det bare var eldstemann i huset som fikk skjorte for de var utsolgt i de andre størrelsene. Han fikk skjorten og de andre fikk et skjert til kr. 100.- Det var ingen som sa noe overhode. Det var helt greit. Min venninne som var med var overrasket over at barna ikke reagerte på forskjellsbehandlingen. 

Det er slik livet er. Vi må tåle at andre får mer enn oss en gang iblandt. Det må vi også lære våre barn å tåle.

Men det er lov å klage, og det gjør man ifølge advokaten i huset ved å sende inn skriftlig klage til både rektor og elevråd.

Haha.

Vi har overlevd kvelden og løsningen blir:

Advokaten tar med godteri for kr. 20.- og ingen brus

Minstemann tar med godteri for kr. 30.- ( fulgte ukesplanen med leksen) og brus

Eldste tar med godteri for kr. 20.- og en brus.

Så stoler jeg på at lærerne klarer å fikse dette på en grei måte som passer alle :)

Så får advokaten og jeg kose oss med brus etter skoletid.

Ingen som jamrer om det her hos oss!

Ønsker alle en strålende skoleavslutning i morgen og til alle lærere: 

Jeg heier så enormt på dere! Takk for den flotte jobben dere gjør!

Klemmer! 

10 kommentarer

Hilde

17.12.2015 kl.21:29

Hehe... det er ikke så greit... her hos oss er det også 3 varianter.. jeg skjønner liksom ikke at ikke skolen har en regel.samme der.. her går det i Kjeks, julekaker El. L. Og drikke til. Noe skal ha med et eget bruk og noen skal ha til felles bord.. ikke alle tre liker brus så noen får en juiceboks eller saft

Marianne

18.12.2015 kl.09:19

Hos oss har alle med til felles bord i klasserommet.

Synes det er en fin løsning. Man kan bidra etter økonomi. Og fellesskapsfølelsen blir større. :)

Du er flink til å tenke positivt og vinkle ting til ne positivt!

God jul

ladyaugust

18.12.2015 kl.09:40

Mornings :) Jeg synes egentlig ikke det er noe problem, dessuten kan jo bare de som ikke får ha så mye med ha det til gode til etterpå :) Det er værre med de barn som må være hjemme fordi familieøkonomien ikke tillater utskeielser som skoleavsluttninger, skidager ol. Ha en riktig så god adventshelg :)

Jill

18.12.2015 kl.10:30

På en måte har barna godt av å lære at livet noen ganger er urettferdig, og at ikke alt kan være likt alltid. Men syns kanskje skolene kunne lagt seg på samme linje for alle klassene/trinnene når det gjelder slike ting.

Glemmer ikke da minstemann deltok på "OL" i regi av SFO. Alle fikk premie som de trakk. Det var store forskjeller på hva som ble delt ut. Noen barn fikk 100 grams sjokoladeplater, og noen fikk en liten kjærlighet på pinne. For små barn var selvfølgelig dette ekstremt urettferdig. Forklaringen de fikk var da at livet dessverre er urettferdig, og dette måtte de bare lære seg. Så kan en diskutere om dette er rette måten å lære barna livets harde realitet på, og ikke minst om godteri hører hjemme i skolen og på SFO.....

Ønsker deg en strålende dag :-) Her venter juleferie om noen timer :-)

Lydia

18.12.2015 kl.20:25

Sånn er det bare.. Jeg jobber på skole, og det er forskjeller overalt. Det er tross alt mange klasser, klassene har forskjellige kontaktlærere, og mennesker tenker ulikt. Noen sier ja til brus og godteri, noen vil si ja til kjeks og saft. Så er det noen som bare vil ha frukt og grønt, og noen sier ja til potetgull. Sånn er det bare, man har forskjellige meninger på hvordan man skal kose seg. Lærere og andre som jobber i skole skal ta mange hensyn. Av og til får barnet som er allergisk mot noe spise noe annet mens de andre koser seg med det som er bestemt. -Andre ganger tenker vi på det barnet som har allergi og får resten av klassen til å spise det samme så barnet med allergi ikke føler seg annerledes. Allergi er jo bare en ting, det handler også mye om religion, sykdommer osv. Så er det noen lærere som tenker på barnets helse, og noen tenker "det er bare en kosedag, vi gjør bare dette en gang i året." -Vi tenker forskjellig, og sånn er det bare. Man må tåle at noen får litt mer enn andre.

Du har fornuftige og kloke barn, Anne Brith! Du har lært dem noe viktig <3 Sett heller pris på det man får enn å klage over det man ikke får. Det er lov å klage litt, og reflektere og diskutere. -Men man må tåle forskjeller! ;)

Anne Brith

19.12.2015 kl.12:46

Jill: Ikke sant. Har du en fin lørdag Jill? Eller stresser du bare rundt? Klem!

Anne Brith

19.12.2015 kl.12:47

ladyaugust: Takk for hyggelig kommentar. Håper du også har en fin helg :) Klemmer

Anne Brith

19.12.2015 kl.12:49

Marianne: Takk for det. Han en fin helg :)

Jill

19.12.2015 kl.13:34

Her er det bare stress for øyeblikket😉 prøver vaske og rydde litt før treet skal inn i hus. Slik at jeg kan nyte neste uke uten for mange gjøremål😊

Koselige bilder du la ut på morgenkvisten. Sikkert kjekt for barna å få litt jul med deg før de drar nordover😊

Kos deg med barna og ha en strålende helg.

Klem

Anne Brith

19.12.2015 kl.14:02

Jill: Ha ha ser det for meg! Håper du klarer å nyte litt innimellom :)

Skriv en ny kommentar