hits

Husker dere alenemoren som var fortvilet? Hun ringte meg....

21.12.2015 - 10:23 31 kommentarerHvorfor traff denne annonsen meg så hardt?

Jeg har tenkt på det veldig mye siden forrige uke. Sannheten er at jeg kjente meg igjen. Jeg trenger ikke gå lengre tilbake enn til 2014, altså i fjor for å kjenne på de følelsene.

Du føler deg maktesløs, fortvilet og lei. Jeg vet tankene som kommer når økonomien ikke strekker til. Posten du vet du må åpne men som du ikke tør, fordi du vet at inni posten er det regninger som du tross alt ikke får betalt. 

Du vil, men klarer ikke. Og du ender opp i en vond sirkel. En veldig vond sirkel. 

Jeg leste altså innlegget og skrev om henne og rett og slett oppfordret dere til å overføre penger til henne slik at hun kunne betale barnehageregningen.

Så kom det selvsagt kommentarer: Hva om det hele bare er fake? Man kan ikke hjelpe alle. 

Jeg vet, det er tvilen som kommer når det gode i mennesket tar overhånd. Vi kan hjelpe noen, ikke alle nei. Og hver enkelt av oss må selv velge hvem vi skal hjelpe. 

Så jeg ba dere hjelpe. Og det gjorde dere tilgangs! Som mamma ville sagt: De ekkje te å tru! 

Det tok 3 dager før alenemoren turte å ringe meg. Vi fikk en lang samtale. Hun har fått inn over 150 meldinger. Mange ennå ubesvart. Hun er overveldet og tør ikke tro på det som har skjedd. 

Hun er så skjør, har vært så lei seg så lenge. Av forskjellige grunner. Og jeg prøvde så godt jeg kunne å dele min historie på telefonen slik at hun skjønte at det faktisk er flere av oss som opplever triste ting. Men at det også finnes gode mennesker i denne verden, som dere. 

Så jeg fikk en god samtale med henne og hun vil forbli anonym. Og det skal vi respektere. Hun og datteren skal få lov til å velge selv om de en gang i fremtiden vil stå frem med navn. 

Sammen har dere, mine kjære lesere, venner og familie, dere som følger meg og som jeg har blitt så glad i i løpet av dette året gitt kr. 13.500.- til denne alenemoren. 

Det betyr: At det blir betalt 2 barnehageregninger og en husleie. Og hun vil ha penger til mat helt til i januar. 

Gaver har dere også sendt. Leker og klær. Takk! 

Jeg gråter når jeg skriver dette. For jeg vet hvor glad denne mammaen er nå. 

Det har også kommet meldinger om hjelp for å bygge opp firmaet hennes, men i samtaler med henne har jeg oppfattett det dit at det hun aller mest hadde ønsket seg var en jobb. Deltid eller fulltid, i timene når datteren er i barnehagen. Hun bor i Askim, så vet du om noen som trenger hjelp i butikk eller annen hjelp så ta kontakt!

Hun trenger en jobb, slik at hun får forutsigbarhet i økonomien sin. 

Alt dette har jeg avtalt med henne å dele.

Det er mye omsorg i dere der ute. Det har dere vist nå. Tenk at vi sammen klarte å skape en nydelig jul for denne mammaen og hennes datter!

Bare det er en julegave i seg selv. 

Les hele finn-annonsen her: Når man er på sitt laveste punkt

I etterkant har hun redigert innlegget og tilføyet dette: 

Vil gjerne forklare hvorfor jeg velger å holde meg anonym. Jeg er oppvokst med narkomane foreldre. De drakk og tok dop. De var slemme når de drakk, de slo. Jeg bor på hemmelig adresse pga dette, så ønsker verken å oppgi navn, telefonnummer, adresse eller kontonummer. Håper på forståelse for dette.
Jeg har ei venninne som har sagt at hun vil stille opp, og jeg kan benytte hennes konto for pengeinnskudd og hennes adresse for mottak av gaver.
Dette innlegget er blitt delt på en av norges største blogger, annebrith.blogg.no, så jeg har fått mange henveldelser <3 Jeg skal absolutt svare alle dere vakre mennesker som tar kontakt med meg <3 Det bare tar litt tid <3 Jeg er helt satt ut dere altså <3 <3

Venninnen som står mellom er altså Connie. Som er en nær venn av meg og som jeg har hatt tett dialog med. Connie har nå betalt alle regninger, hentet gaver og brukt store deler av tiden sin de siste dagene på å organisere dette. Så en stor takk til Connie, som var årsaken til at jeg så dette. 

Da håper jeg at jeg har fått fulgt opp dette slik at dere som har bidratt skjønner at alt har kommet til riktig person og at det som skulle betales har blitt betalt.

Sammen er vi sterke!

Klemmer!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

31 kommentarer

Lunamon Design

21.12.2015 kl.10:37

Så fantastisk. Tenk på den byrden som er løftet fra hennes skuldre!

Bare det å få betalt det som betyr mest.

Å komme til buns i noen regninger som gjør at det faktisk er mulig

å holde hodet over vannskorpa. Veit akkurat hvordan hun har det.

Huset vårt gikk på tvangsauksjon, og det unner jeg ingen.

Når e-verket kommer for å klippe strømmen? Ja har prøvd det også.

Aldri har det føltes verre enn det.

Nå ønsker jeg henne og deg ei strålandes jul. Go' klæm

Undis

21.12.2015 kl.10:44

Sitter her å snufser for meg selv - det er så velkjent og ufattelig sårt. Så bra at hun fikk hjelp jeg blir helt rørt. <3

Anne Brith

21.12.2015 kl.10:47

Undis: Ikke sant <3 Livet blir ikke som planlagt og når man er langt nede så er det godt å vite at det er noen som bryr seg... det er den lille forskjellen som kan avgjøre alt... God jul :)

C

21.12.2015 kl.10:49

Så deilig! :D

Anne Brith

21.12.2015 kl.10:53

C: Helt fantastisk <3

Liv Malin Jørmeland Evenstad

21.12.2015 kl.11:01

Helt fantastisk skrevet!Det skjærer i hjertet mitt å se at Nordmenn og sliter i sitt eget land.

Gjorde det samme med tanke på min mamma som sliter.. Skrev også en finn annonse om du vil se.

Mamma har nå fått alle den hjelpen hun trengte og litt til, vi ble også intervjuet av God Morgen Norge der jeg fortalte om dette og vi er veldig interessert i å videreformidle til andre ang det å stå frem.

finn annonsen: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?editAd=true&finnkode=68011157

Og God Morgen Norge: http://www.tv2.no/2015/12/15/aktualitet/julefeiring/fattigdom/fattig/7793006

Stor juleklem fra meg :)

Therese

21.12.2015 kl.11:01

Hurra <3 Veldig fint å hjelpe <3

Anne Brith

21.12.2015 kl.11:03

Liv Malin Jørmeland Evenstad: Så herlig <3 Takk for at du deler... godt å se godheten <3

Anne Brith

21.12.2015 kl.11:03

Therese: Takk <3

Siri skretting

21.12.2015 kl.11:44

Fantastisk<3

Jill

21.12.2015 kl.12:08

❤️

Linda røed

21.12.2015 kl.12:11

Ååå så godt og høre. Jeg fikk fantastiske tilbakemeldinger fra henne etter å ha sendt over litt.. Godt å kunne hjelpe andre ...det er gleden ved å glede andre.. Takk for at du kom med historien etter og : )

tone

21.12.2015 kl.12:16

Fantastisk!!! Jeg har tenkt på denne mammaen og datteren natt og dag og er så utrolig glad for at så mange har hjulpet. Håper alt går i hennes favør i 2016 og hun har det bra☺

Jeg kommenterer aldri, men denne saken har satt seg i hjertet mitt.

God jul kjære Anne Britt, du er fantastisk!❤

Tone

Anne Brith

21.12.2015 kl.12:26

tone: Takk Tone, det var lite som skulle til fra min side da... men jeg er glad jeg også <3 God Jul til deg og dine <3

Anne Brith

21.12.2015 kl.12:27

Linda røed: Så koselig <3 God Jul Linda og takk for at du bryr deg <3

Ingvild J

21.12.2015 kl.13:03

God jul Anne-Brith!

Jeg har et bakespørsmål jeg håper det er lov å stille tross annet tema i posten... hvordan får man pene kanter på f eks ostekake med kjeksbunn og gelelokk når man skal løse det fra formen rundt? Dere matbloggere har så fine, jevne kanter, og min kake viser at jeg har løsnet med (skarp) kniv...

Anne Brith

21.12.2015 kl.13:05

Ingvild J: Du må kjøpe slike gjennomsiktige bånd som du legger ned før du fyller kaken. De båndene drar du bare av tilslutt og derfor er kantene perfekte. Slike strips/bånd kommer på rull og kan kjøpes på velassorterte kjøkkenbutikker mener jeg...

Fruen

21.12.2015 kl.13:09

Anne Brith <3

TUSEN TUSEN TAKK <3 Du er et godt medmenneske med et stort <3 Ha en strålende jul og kos deg så godt du kan..fordi du fortjener det..Du tenker på alle andre pga at du er raus av kjærlighet ikke pga oppmerksomhet..hev deg over alle som dessverre er uvitende og ikke klarer å være hyggelige.dem som skriver komentarene som setter seg fast i kroppen som en vond klo og gjør deg ulykkelig..Jeg heier på deg og dine små og ikke minst alle der ute som finner trøst og lærdom av å bli kjent med deg ANNE BRITH både her på bloggen din og insta,å ikke minst snap ;-) Tusen takk for at du tar deg tid til og sende et vink tilbake til oss som er dine "venner" Storjuleklem fra Fruen <3

Anette

21.12.2015 kl.14:27

Det er så flott at du bruker deg selv til glede for så mange! Du rause, flotte Anne Brith!

Jeg er en av de som trodde jeg ville dette av bloggen din da det ikke lenger bare var fokus på smør og melis, men det er jo umulig å ikke følge med deg videre.

God tur, og takk for at du er som du er!

Eva I.

21.12.2015 kl.15:49

Så fantastisk at det finnes mennesker som deg :) Som har vært igjennom tøffe tak selv og som tar tak og hjelper mennesker som trenger det. Nå får en mor og datter en magisk jul. For en gave :)

God jul og kos deg med din kjære i jula :)

Ingvild J

21.12.2015 kl.15:50

Tusen takk for raskt svar! Det var lurt!

Anne S

21.12.2015 kl.15:59

Jeg synes det er så viktig i dagens rike Norge at slike ting blir satt ord på. Jeg har mailvekslet med alenemora, for jeg kjenner meg igjen i en del av det hun skriver. Det er både flaut og oppleves som skam å ha det slik og det er på tide at det snakkes om. Takk for at dere begge delte, Anne Brith og Alenemor <3

Anne Brith

21.12.2015 kl.16:28

Ingvild J: ;)

New York Mamma

21.12.2015 kl.17:13

Har snufset meg gjennom innlegget- så fantastisk! Takk for at du delte- du har virkelig et hjerte av gull. Alle skulle hatt en venn som Connie som hjelper på denne måten.

Jeg håper du får en flott julefeiring og et fantastisk 2016! God jul, kjære Anne Brith.

Cicilie

21.12.2015 kl.20:38

Nå ble jeg glad 😊

Lydia

21.12.2015 kl.20:55

Så fantastisk, nå sitter jeg og gråter også. Tenk på hva du har fått til a, Anne Brith! Dette skal du være stolt av, og glede deg over i lang tid fremover! <3 Du er jo bare så herlig... <3

Jeg er glad for at denne alenemoren har fått inn så mye penger, det finnes mange gode folk her ute i verden <3 Heldigvis for det! Sammen kan vi få til så mye! Som julesangen "Tenn lys" sier; Må ingen miste motet før alle folk er ett. -En dag kan alle være samlet, en dag kan det være fred på jord. Mange tror at det aldri kommer til å skje, men det er lov å håpe det.. Må vi fortsette å vise at vi bryr oss om andre og vil hverandre godt <3

Anne Brith

21.12.2015 kl.21:53

Cicilie: Jeg også :) Tenke seg dette....

Zinna Wall

22.12.2015 kl.15:30

Anne-Britt

Mitt hjerte gråter av glede når jeg leser dette blogg innlegget. Tusen takk for at du viser at det nytter å hjelpe...🎅🏼💕💖

Anne Brith

22.12.2015 kl.21:25

Zinna Wall: Takk så koselig. God Jul til deg og dine <3

Mette

26.12.2015 kl.00:46

Det var hyggelig å lese, selv bidro j med et lite beløp.

Håper det ordner seg med jobb.

Klem

Jannike

26.12.2015 kl.16:52

<3

Skriv en ny kommentar