hits

CRAZY CAYS

13.10.2016 - 07:26 16 kommentarer

Spennende tider dere!

Den ene morsomme tingen avløser den andre. Jeg stuper glad og fornøyd i seng, altfor sent om dagene. Heldigvis er det bare en kort periode og HELDIGVIS kan jeg snart fortelle alt jeg skal være med på fremover. 

På slike travle dager så får jeg aldri tid til å dra på foreldremøter eller fotballkamper. Men i går klarte jeg å presse et møte og dagen før en treningskamp. De nye fotballtrenerne til Sven og gutta hadde invitert oss foreldre inn for å fortelle litt om det som skjer i overgangen fra barnefotball til ungdomsfotball.

Det er jammen store forandringer og det var imponerende å se hvor stålkontroll trenerne hadde. Sven har fått en ny rollemodell og jeg har på en måte "mistet grepet" haha.

Christian henger med på slep og jeg merker at det skjer noe hos han også for tiden. Han forstår mer, er mer tålmodig og begynner rett og slett å bli en fin gutt. 

Vi snakker om alt mulig og han er definitivt en gutt som reflekterer mye og tenker over ting. Han er krevende ja, men han har også utrolig mye kjærlighet og glede inni seg. Den boblende gleden har han helt klart fra sin pappa, for han er også alltid glad og smilende. 

Han maser fælt om å få begynne på fotball og neste sommer håper jeg vi i alle fall finner noe som passer han om de ikke har et tilbud for 5-åringer her på Sørumsand. 

Når det er veldig travelt som det har vært de siste ukene så glipper oppfølgingen til skolen fra min side. Jeg følger jo med på leksene men det er liksom ikke på samme måte. Jeg hadde vært litt bekymret for Sven og om han trente for mye på banen og at dette gikk ut over leksene og prestasjonene. 

Men i går kom han hjem med en prøve som jeg ble veldig glad for å se. Jeg fikk roet mamma-nervene noen hakk og skjønner at han har skolearbeidet på G. Sven vil ikke at jeg skal fortelle åpent om karakterer og det respekterer jeg. Gode resultater belønnes alltid her hjemme og slik blir det også denne gangen. 

Ettersom dette er aller første prøve i livet hans med en karakter vi ønsker flere av så har jeg tenkt til å gjøre noe spesielt. Han har ønsket seg et hoverboard men jeg har nektet haha så vi får se. Kanskje en god bok hadde vært noe? 

Belønner du dine barn når de har gjort noe bra? 

Nå har dagen startet for fullt her. Jeg skal lage en mintgrønn kake i dag samt en overraskelse til en kompis. Bake-bake-bake.

Gode klemmer!
Spennende tider dere!

Den ene morsomme tingen avløser den andre. Jeg stuper glad og fornøyd i seng altfor sent om dagene men heldigvis er det bare en kort periode og HELDIGVIS kan jeg snart fortelle alt jeg skal være med på fremover. 

På slike travle dager så får jeg aldri tid til å dra på foreldremøter etc. Men i går klarte jeg å presse et inn. De nye fotballtrenerne til Sven og gutta hadde invitert oss foreldre inn for å fortelle litt om det som skjer i overgangen fra barnefotball til ungdomsfotball.

Det er jammen store forandringer og det var imponerende å se hvor stålkontroll trenerne hadde. Sven har fått en ny rollemodell og jeg har på en måte "mistet grepet" haha.

 

 

 

 

 

 

 
 

16 kommentarer

Silje

13.10.2016 kl.08:16

Jeg er for belønning om barna gjør noe bra, men her i huset vil jeg ha gode resultater (og tilbakemeldinger fra feks skole) over tid før hun får de dyre belønningene. Nå har vi nok forskjellig økonomi, men personlig hadde jeg ikke vurdert hoverboard engang for ett godt resultat. Jeg hadde nok satt ett tidsrom, som feks frem til jul. (Da selvfølgelig med gode karakterer til jul). Men igjen, vi er nok forskjellige. Fra mitt ståsted har det litt hva slags vaner man gir barna...

Wannabebakeblogger

13.10.2016 kl.08:36

Det er viktig å belønne barna når de gjør sitt beste! Det som er ditt barns beste, kan være uoppnåelig for andre barn - eller omvendt. Jeg synes derfor man bør huske å belønne innsats så vel som prestasjon. Det tror jeg nok du har kontroll på - men verd å nevne likevel...

Pj

13.10.2016 kl.11:23

Her i huset er vi mer for ros og oppmuntring heller, enn dyre gaver . Mine barn er skoleflinke alle 4 så hvis gode resultater skulle betales for med gaver, hadde det gjort altfor stort innhugg i en allerede ikke altfor god økonomi 😊

Anne Brith

13.10.2016 kl.12:08

Pj: Trenger jo ikke være veldig dyre gaver. Kan jo være en bok eller en arvet ting. Jeg tror jeg har funnet på noe som kan være nokså fint :) Må være godt å vite at alle 4 er skoleflinke :) Bra jobbet! Ha en strålende dag!

Gretha

13.10.2016 kl.13:27

Er det ikke 16 års grense på hooverboards? Mener jeg har lest om det på Statens vegvesenet sine sider...bare lurer siden jeg selv har ei på 13 som ønsker seg en...leste også noe om at foreldrene kan risikere å miste førerkortet dersom poden er under :-/

Anne Brith

13.10.2016 kl.13:35

Gretha: Er det sant? Må sjekke! Takk for innspill

Lise

13.10.2016 kl.13:48

Er ikke for premiering av skolearbeid. Ungene bør få skryt, oppmuntring og tilbakemeldinger men de bør lære seg at man jobber for sin egen sak og at en må stå på for å komme seg frem i livet. Skole er noe alle må gå på og skal ikke ha premie for å gjøre jobben sin.

Du spurte om mening men alle får selv bestemme. Hooverboards for en bra prøve syns jeg var å ta i. Ja en bok eller enklere gave eller en liten symbolsk sum på sparebøssa. Ha en fin dag

13.10.2016 kl.15:15

Jeg vet at på stayclassy sine sider, har de hoverboard med sperregrense på 6 km. De er det ikke aldersgrense på

13.10.2016 kl.15:19

De med sperregrensen på 6 km heter stayclassy 2. Og betegnes som leketøy uten aldersgrense. De har begge deler på stayclassy.no. De har også Facebookside

Kirsten

13.10.2016 kl.17:27

Her prøver vi å belønne innsatsen, ikke resultatet. Har man prøvd sitt beste så er det godt nok selv om det ikke nødvendigvis gir toppkarakter. Når det gjelder selve belønningen så syns jeg det å gjøre noe hyggelig, en opplevelse, er bedre enn ting. En tur på kino, bowling, badeland e.l.

Pj

14.10.2016 kl.00:10

Anne Brith - her har dagen vært strålende , håper det samme for deg og dine 😀

14.10.2016 kl.00:29

Men hvorfor lar du han se ut som en jente? Du burde tatt deg råd til en hårklipp ;)

Anne Brith

17.10.2016 kl.12:29

Anonym: Jeg synes ikke han ser ut som en jente jeg da :P

Helene

15.10.2016 kl.12:27

Her belønner vi innsats og ikke resultat. Jeg synes det å gi barna penger eller dyre gjenstander fordi de har fått en bra karakter blir for dumt når man har flere barn. Her i huset har vi 3, 2 som går på ungdomstrinnet, har ikke råd til at de skal få dyre ting.

Mener ikke å kritisere deg på noen måte, men gutten fikk nettopp en Mac/pc, tenker det skal ha blitt jobba opp en del "belønningspoeng" for da å få seg enda en dyr gave. Føler det blir sånn at hvis man starter med å gi dyre ting til første mann med karaterer, så er det jo rettferdig at man fortsetter slik med de neste, derfor har vi aldri gjort det slik. Her kommer belønninger i form av å velge middag eller få være med foreldre på småting i hverdagen som de ellers ikke hadde fått lov til midt i skoledagene.

16.10.2016 kl.15:52

Hei. Vi belønner her i huset :) Har 3 unger,med forskjellig skoleresultater. Men belønningen kommer av innsats.Ungene er med på hva de må oppnå for å få belønningen. Funker vældig godt hos oss. Noen jobber mer en andre for å oppnå belønningen.....hi,hi vi ser hvem av de som er målretta.

Liker bloggen din AnneBrith :)

Therese J

17.10.2016 kl.11:46

Kanskje boken til zlatan er noe for Sven? Hørt den skal være bra og en inspirasjon for fotballgutter 😊

Skriv en ny kommentar