hits

Skal vi bygge hus her?

21.10.2016 - 08:21 15 kommentarerI går var jeg og så på en tomt. 

Det er en utrolig spennende fase jeg og barna er inne i. Hvor skal vi bo? Hvilket hus skal vi kjøpe eller skal vi bygge?

Jeg har funnet ut at om vi skal få bygget drømmehuset så må vi ha en tomt på nesten 1 mål. Jeg orker ikke bygge noe annet enn drømmehuset. Da kjøper jeg heller. Så da starter jakten på tomten som vi trenger. 

Rett utenfor sentrum ligger det noen tomter til salgs og i går var jeg og så på en av disse. 

Skummelt. 

Mange tanker. 

Er det her vi skal bo? Skal vi ha huset vårt her? Er det her det hvite stakittgjerdet vårt skal komme? Bassenget i hagen vi drømmer om? Skal det løpe en hund rundt på tunet her? 

Jeg ser på planene for 2017 og 2018. Det kribler i magen. Jeg føler meg så heldig som skal få være med på så mange gøye ting. Hva med bloggen? Hvordan vil det bli i livet mitt om jeg skal bygge et hus. Bloggen vil jo i større grad få innslag av det som speiler seg i livet mitt og da blir det mye interiør her. Vil det funke?

Eller skal vi bare kjøpe oss et lite hus midt i sentrum?

Livet har blitt litt snudd på hodet. Du vet når du kan se og føle på drømmen din? Den er så nære at du kan ta tak i deg? Det er så fett å kunne vite at om 1 år så vet vi så mye mer. Vi er da på god vei inn i et hus eller så har vi kjøpt oss et hus. Kanskje må vi pusse opp noe og står jeg med malekosten i hånda? 

Jeg får til akkurat hva jeg bestemmer meg for å få til. Det er ikke der det ligger. Det er valget av tomt og hus som er det vanskelige. Jeg snakket med 3 venner i går. Alle 3 sa noe annet. Ene mente det var mye penger å legge i et hus på "landet", andre mente jeg skulle bygge en tomannsbolig og selge den ene og så bo i den andre og siste personen mente jeg skulle droppe hele byggeprosjektet og bare kjøpe meg et hus. 

Jeg tenker så det knaker for tiden.

Har ikke lyst å legge drømmen om huset bort. Man vet jo at man ikke bør lytte FOR mye til andre heller. De ser jo ikke mitt behov eller mine muligheter. 

Det er grusomt å være i en sånn fase hvor man ikke klarer å ta en avgjørelse synes jeg. Mange mennesker liker denne fasen. En sånn finne ut av ting fase, undersøke, regne pris, sjekke ting og sammenligne. Jeg er ikke en slik person. Jeg finner det jeg vil ha så kjøper jeg det. Bare at det denne gang er snakk om noen millioner så da er det viktig å ha alle mulige scenarios gjennomtenkt. 

Jeg fikk i alle fall en god følelse da jeg sto midt på tomten i går. Fin utsikt, litt unna maset, muligheter for ski og joggeturer i skogen og god boltreplass for en fremtidig hund. 

Skal ringe leverandører på hus i dag og sjekke hvilke hus vi kan plassere på tomten :P

God fredag.

PS. Jeg er på Bekkestua Senter i morgen fra 13.00-14.00 Bli med å bake om du har lyst!

Gode klemmer! 

15 kommentarer

Marianne

21.10.2016 kl.08:33

Vi holder på å bygge drømmehuset nå - stort med masse plass, landlig men likevel ikke så langt unna, noen naboer, men også ro og fred - jeg kan ikke vente til vi får flytte inn! :) Endlg får vi det akkurat slik som VI vil ha det, et sted hvor vi finner roen. Kjenn etter hvor du tror dere vil trives best. Hva ønsker dere og hva er det som gjør at dere finner roen? Lykke til med valget, vet akkurat hvordan du har det, vi har vært gjennom utallige runder her også, før vi endelig fant det som var rett for oss.

Klem :)

Maria

21.10.2016 kl.08:48

Så spennende med husbygging. Det har jeg også lyst til å gjøre. Må bare bli ferdig med juss-studiene. Haha. 3,5 år igjen til jeg er der. I mellomtiden er jeg ganske fornøyd med huset vi bor i, selv om det ikke er drømmehuset. Ligger for nært veien, har for liten hage som vi uansett ikke disponerer pga leieboer, og jeg ønsker meg noe litt mer landlig. Har begynt å lete etter tomter selv da - håper å finne noe fint vi kan kjøpe som står klart til bygging når jeg er ferdig å studere :-)

Lykke til med planene deres :-)

Hege

21.10.2016 kl.08:50

Masse lykke til :) jeg gleder meg til og følge deg igjennom alt av interiør :)))

Monica

21.10.2016 kl.09:14

Lykke til uansett hva du bestemmer deg for! Vi bor litt utenfor sentrum og trives kjempe godt. Det eneste som jeg synes er ulempen er at barna må kjøres og hentes til trening, da det er for langt å sykle/gå og det går ingen buss. Så innimellom blir det mye kjøring. Men jeg vet ikke om dette gjelder dere da :)

Vi valgte drømmehuset og tomta med tilgang til turer foran å bo i sentrum. Men det er jo hver sin smak :)

Ønsker deg lykke til i prosessen og Annika lykke til i helga :)

Janne

21.10.2016 kl.09:31

Jeg hadde gått for og bygge drømmehuset!

Det skal vi også gjøre når alt er på plass, ingenting er som og få et hus som er 100% som du vil.

Hadde i alle fall aldri bygget en tomannsbolig!Bor på landet og har tomt på over 1 mål, kunne aldri ha bodd anderledes tror jeg.Men så er jeg født og oppvokst på landet også da.

Gjør det som passer deres behov og ikke hør på andre.

Veronica Vullum

21.10.2016 kl.09:50

Spennende med "husjakt" 😊 Ikke enkelt å bestemme seg. Et annet moment som du helt sikkert har tenkt på er avstanden til aktivitetene som barna dine deltar på. Bor selv på landet og erfarte fort at her måtte bilen brukes for å komme seg til og fra nesten alle aktiviteter. Lykke til uansett hva du velger! 😊

21.10.2016 kl.10:46

Jeg har forelsket meg i et elementhus, billig og fantastisk flott 'alvsbyhus

Kristin

21.10.2016 kl.16:49

Du må gå for magefølelse. Er det langt fra der der bor dag? Hva med ungene. Må de få nye venner? Blit det mye mer kjøring etc? Mye spiller inn syntes jeg. Siden du er alene om omsorgen. Det er ikke sikkert drømmehuset blir drømmehuset hvis der drømmen går på bekostning av mer jobb på fritiden😊

Caroline

21.10.2016 kl.19:32

Er du ikke redd for å ikke klare utgiftene i framtiden? Er denne bloggen en trygg inntekt også om noen år?

Lena kristin fagervik jenssen

21.10.2016 kl.20:39

Følg hjertet ditt💖 dere går en spennende tid i møte. Go hælg og stooor klæm fra nord.

Kristin Nordvik Strande

21.10.2016 kl.21:19

BYGG NYTT💝 Kjøpe gammelt og pusse opp, er mye jobb, kan gi overraskelser og du må gjøre mye mer enn du tror...

Du fortjener å bygge drømmehuset, du har jobbet hardt!

MEN, det er ikke huset som er lykken, det er innholdet. Stor klem

22.10.2016 kl.09:54

Vi bor litt på "landet", ville aldri valgt noe annet ;-)

Cala

22.10.2016 kl.21:38

Er det sånne strømkabler som går rett ved tomta? Hadde vært skeptisk...

Gro

29.10.2016 kl.09:49

Du skriver du spør andre om råd tips, men hva vil Anne Brith hva ønsker hun seg. Og hva trenger hun og sine barn. Kun du kan svare på dette. Alt har en risk. Så Finn ut hva du vil før du gjør noe du kanskje vil angre. Klem og masse lykke til. 💪🏻

Anne Brith

29.10.2016 kl.15:15

Gro: Takk for fine ord :)))

Skriv en ny kommentar