hits

Taper er et ord vi må ta ut av ordboken!

31.10.2016 - 07:02 7 kommentarerGod morgen fra soverommet. Mandagene starter jeg alltid med styrketrening hjemme og litt yoga etterpå. Helt siden jeg startet med yoga for noen uker siden så har jeg begynt å gjøre det hjemme også. Kjenner at kroppen reagerer veldig godt på å bli tøyd i alle retninger. 

Jeg tenker det kan være greit å starte uken med å snakke litt om ordet taper.

Det er tydeligvis en god del mennesker som mener at man ikke skal bruke ordet taper på noen. For meg er ikke ordet taper et "evig" ord. Altså et ord du setter på et menneske som gjør at det for alltid vil forfølge det mennesket. Jeg har ikke kalt noen en taper. Faktisk så tør jeg påstå at de menneskene som ble veldig støtt av at jeg brukte ordet taper faktisk setter det ordet på sine egne "tapere"

Hvorfor så berørt? Hvorfor så sår? Føler du deg selv som en taper? Har du da selv kanskje gitt deg den betegnelsen? Hvorfor gjør du det? Jeg bare lurer!

Å være en taper i et område betyr ikke at du er en taper i alt. Alle mennesker har noe de er gode i. Det er jeg veldig opptatt av å formidle både til mine barn og her på bloggen. Jeg bruker, når jeg trener barn å hjelpe barn med å finne den egenskapen de er knallgode på slik at de føler seg som vinnere!

Poenget med innlegget "vi må slutte å fostre opp tapere" var ikke at jeg ville peke mot alle "tapere" i samfunnet i dag. Men hvem definerer noen for en taper. Definerer du deg selv som en taper kanskje? Da mener jeg at du må gjøre noe med selvfølelsen din kanskje? Kanskje er det vi selv som er våre største fiender? Vi definerer og begrenser oss selv kanskje? 

Når du oppfostrer en "taper" mener jeg at du lar det være greit å gi opp. Eller du lar det være greit at et barn ikke gir alt. 

Det er soleklart at vi mennesker klarer mer enn vi faktisk tror og at det er de som er mentalt sterke som klarer mest. På en skala fra 1-10 hvor 10 er den høyeste smerten du tror du kan tåle. Hvor mye tror du at du tåler? Mange svarer 5 eller 6. Men sannheten er at man alltid tåler mer. Man må bare bestemme seg for å tåle mer. 

Jeg kan snakke om dette i det uendelige. For det er noe jeg brenner for, virkelig. Jeg har bodd 10 år i utlandet og da jeg kom tilbake til Norge ble jeg overrasket over hvor lite folk jobbet. Hvor lite sultne mennesker er på suksess og egne prestasjoner. Vi skal ikke skryte av at vi er gode ei si høyt hva vi tjener. 

Jeg har tredoblet inntekten min i år fra i fjor og mulig mer enn det. Hvordan kan det ha seg? Fordi jeg er sulten på suksess og jobber som pokker for å nå målene jeg har satt meg. Jeg VIL ha drømmehuset med 6 soverom, 3 bad og badebasseng i hagen. For å nå målene jeg har satt meg for 2017 så må jeg også skjerpe meg og gjøre mer enn jeg tror jeg klarer. 

Forskjellen på meg og den som ikke klarer det er at jeg aldri gir meg. Og jeg definerer meg selv absolutt ikke som en taper. 

Det er hver enkelt person sitt syn på andre mennesker som bestemmer om du er en taper eller ikke. Det betyr egentlig at om du ble sint fordi du følte at jeg kalte barnet ditt eller deg selv for en taper så er det i praksis faktisk du som har definert deg eller barnet ditt dit. Er det greit? Du har selv satt begrensninger, ikke jeg. 

I mitt hode klarer alle å bli vinnere i noe. Man må bare finne ut på hvilken arena. 

Takk for meg!

Håper alle har en fin mandags morgen!

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

 

7 kommentarer

Therese

31.10.2016 kl.08:22

Som mottaker av et budskap, har man ansvar for hvordan dette mottas. Spørsmålet er når mange tar det opp på samme måte, har man da bommet med måten man ønsket å uttrykke det på?

Hanne

31.10.2016 kl.10:01

At du som voksen setter deg mål og jobbet alt du kan mot det, er _ikke_ det sammen som når et barn ønsker å slutte på fotball fordi det mistrives!!

Jeg fikk slutte på handball fordi jeg aldri fikk det til og ofte ble satt på benken. Begynte i stede med snowboard og ble grisgod på kort tid, og bodde ute hele vinteren i mange år. Var jeg en taper da,i dine øyne?

Anne Brith

31.10.2016 kl.10:32

Hanne: Selvsagt ikke. Tror du har misforstått innlegget :P

Anne

31.10.2016 kl.11:33

Spot-on igjen Anne Brith! Vi trenger flere som deg!!!

Lena kristin fagervik jenssen

31.10.2016 kl.11:49

Godt skrevet. Ønsker deg og dine ein fin dag å uke. Klæm fra korgen.

Astri

31.10.2016 kl.21:11

Sååå saant det du skriver!!❤️ Digger bloggen din og at du skriver så ærlige meninger, så får folk bare mene hva de vil eller tolke hva de vil. Stå på!

Charlotte

01.11.2016 kl.05:21

Jeg synes du virker meget spesiell. Forskjellen på deg og andre? Unnskyld meg, hvorfor kledde du deg ikke ut i supermannkostyme med det samme?

Og du trenger ikke å kopiere boken til Bertrand.

Skriv en ny kommentar