hits

HELLO NOVEMBER!

01.11.2016 - 07:29 13 kommentarerNÅ starter min favorittsesong. 

JULEFORBEREDELSER ❤

Jeg gleder meg vilt. I går kveld satt jeg og bestemte meg for hvilke kaker jeg skal lage til jul og hvilke desserter jeg ønsker å prøve meg på!

Først kommer gleden over å forberede adventskalendere, så kommer juletrepynting og gaveshopping. I år tror jeg at barna mine må dele adventskalender. Jeg er enda usikker på hvordan jeg skal løse det men jeg vil gjøre noe annerledes, noe mer givende enn kun å pakke inn 96 pakker som rives opp i tiden før jul. Har du tips så kom gjerne med dem i kommentarfeltet. 

Jeg bare ELSKER denne tiden på året. Det beste med denne tiden er jo at det er så romantisk. Det er mørkt ute, stearinlys inne, ullpledd og kakao etter kalde turer i skogen. Eneste som er litt kjedelig er jo at denne tiden er best når man er to. Å ha ei hand å holde i er jo koselig når dagene blir kortere. MEN jeg har tenkt at kanskje jeg skal lære meg å trives i eget selskap. Å få en mann inn i livet som bare gir meg hodebry, slik jeg har opplevd det siste året, er ikke noe å trakte etter uansett. Jeg har liksom forsonet meg med at jeg skal forbli alene en stund til.

Bakegleden har kommet tilbake. Åååå som jeg elsker det! Jeg har savnet å bake men har liksom ikke følt meg kreativ nok. Nå gleder jeg meg til å bake en skikkelig digg kake i dag med vanilje, bringebær og sjokoladekrem. Følg meg gjerne på snap om du vil ha tips. 

Mens jeg satt og planla juleforberedelser 2016 lagde jeg meg en deilig smoothie. Her er oppskriften:

SMOOTHIE MED BRINGEBÆR & BLÅBÆR

  • 50 g frosne bringebær
  • 50 g frosne blåbær
  • 3 dl sukkerfri saft med jordbærsmak
  • 1 dl havregryn

Nå skal jeg hoppe i dusj her og rydde litt. 

Snakkes etterpå. Stikk innom i løpet av dagen for jeg skal legge ut oppskriften på rundstykkene jeg lagde i går. De ble supergode ❤

Gode klemmer ❤

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres  

13 kommentarer

Tordis Markussen

01.11.2016 kl.08:09

Da ungene ble større,fikk de 1 tier og en tyggispakke. SLIK at de kunne spare de pengene og kjøpe noe som de selv ville ha.Siste lørdag før jul dro vi på juletur

til byn .Dette likte de veldig godt.Men det ble noen småpakker også.

Veronica

01.11.2016 kl.10:00

Hei. Jeg har droppet gave kalender siste årene.. har en liten dør der nissen legge r igjen lapper til barna om hva man skal finne på den dagen. Alt fra middag under bordet til å levere gaver til de som ikke har noe.. vi spiser røde pannekaker en dag, og de siste dagene før jul er vi på julekino og på selve julaften ligger d gaver utenfor den lille døren 💕

Anne Brith

01.11.2016 kl.10:05

Veronica: God ide faktisk. Takk for tips

01.11.2016 kl.12:37

Vår kalender er råkoselig, helt objektivt selvfølgelig:) Vi er to voksne og tre barn i familien, og alle tenker seg godt om- og drar på felles handletur med ca 200kr i lomma. Så kjøper alle en liten ting til hvert av de andre familiemedlemmene. Helt utrolig hemmelig selvfølgelig. Alle skriver også et personlig lite kort til hver, hvor det står hvorfor de er så glad i akkurat den, og hvorfor en syns pakken passer så godt. Det er høytidelig pakkeåpning og kort-lesing hver morgen, og det er så rørende! Det er kun én som får pakke, men det er absolutt like koselig for den som har gitt- og for oss som ser og lytter. Hver søndag er det en fellesgave kjøpt av mamman. Koselig det også.

Dette funker som fjell, og er like koselig for ungene som for oss voksne. Anbefales:)

Silje

01.11.2016 kl.13:29

Du stresser så fælt med de mannfolka. Slapp av litt, du er ikke i 20 årene. Ikke er du veldig fin heller, verken innvendig eller utvendig. Det fikk vi jo se i går, hvilke verdier du har hjemme.

Hege Thommesen

01.11.2016 kl.15:57

Eh hallo Silje og du tror liksom du er guds gave til mannfolka. Hold deg for god til å slenge slike lite hyggelige kommentarer. En hver bestemmer over seg selv å sitt liv. Og mannfolk er gode å ha innimellom enten du er i 20 åra eller eldre. Det var dagens lille utblåsning Anne Brith. Så var det adventskalender. Her i huset får de advents gave /aktivitet på Søndag det kan være alt fra f.eks baking til teaterbesøk. Ha en super adventstid og håper du får bare hyggelige kommentarer på bloggen din❤️

Margrethe

01.11.2016 kl.17:08

Da jeg var liten lagde mine foreldre en julekalender av et puzzlespill. Hver dag i desmber fikk vi da noen brikker som vi måtte pusle sammen for å finne ut hva motivet skulle bli. Det lå ofte også en twist eller sjokoladebit i posen :) Morgenstundene med pusling er noen av de koseligste minnene fra adventstiden og en tradisjon jeg kommer til å bringe videre selv :)

Mammo

01.11.2016 kl.19:07

Aktivitetskalender, den samme til alle barna. Printer ut ett bilde til hver dag som jeg henger opp bak-frem, så "åpner" de luken på tur. Eksempler: bilde av pepperkakehus, kinobillett, museum, bål betyr tur i marka og grille pølser. Bilde av farmor og farfar betyr at vi skal dit på middag, bilde av mormor betyr at hun kommer på middag. Pynte juletre, bytur og handle julegaver, cafe', snølykt, bake boller, henge opp nek til fuglene, sette frem julepynt osv

Kirsten

01.11.2016 kl.19:28

Her har gutta på 6, 9 og 11 en godterikalender hver, men høydepunktet er aktivitetskalenderen som vi har hatt istedet for gavekalender de siste årene. Her er det en lapp hver dag med aktiviteter eller kos. Alt fra å bake pepperkaker, tur i svømmehallen, se en julefilm, spille et brettspill (hele familien), kakao til kveldsmaten, pakke inn gaver, pynte pepperkaker.... Ja alt mulig. Fokus er familietid sammen. Ungene elsker det! Å gi de masse smådill de hverken trenger eller ønsker seg er bare dårlig for både miljøet og økonomien.

Anita

01.11.2016 kl.21:23

Silje- med sånne usmakelige personangrep er ikke du stort bedre- men du kan skjule kommentaren din bak et anonymt fornavn. Klart Anne Brith må tåle at folk er uenige, men noe litt mer konstruktivt enn at "du er ikke fin...". Djeez.

Karianne

02.11.2016 kl.01:26

Du kan fylle kalenderen med opplevelser. Hvis det er snø, skitur, lage snømenn og lykter sammen.

Bake sammen eller dekorere pepperkaker. Juleverksted hvor dere lager julekort, dekorerer vinglass eller syltetøyglass og bruker dem som lyslykt, dekorerer julekuler osv. Kan være at dere bare samles med popkorn og en koselig julefilm en eller flere dager.

Kine

03.11.2016 kl.23:23

Vi er tre søsken som alltid har delt på adventskalender, noe som har vært helt topp! Det har vært hver sin dag i hverdagene, men hvor alle tre får gave lørdag og søndag. På den måten har man noe å glede seg til sammen i helgene, hvor helgepremiene gjerne kan være en kinobillett, eller noe annet hyggelig.

Hovedpoenget er vertfall at man får hver tredje dag, men alle hver lørdag og søndag :-) Jeg synes vertfall det var stor stas når jeg var mindre.

Jan Lage Sandbugt

08.11.2016 kl.13:44

Anne Brith du er helt OK. Ikke bry deg om dem som er negative. Fortsett slik du har begynt. Tross alt er det sikkert mange som liker bloggen din. Jeg så den for første gang i dag tilfeldigvis. Jeg leser ikke ofte blogger, men ble nysgjerrig da jeg leste at mange kommer med personangrep på deg. Ha det kjekt med barna dine, og lykke til videre med bloggen!

Skriv en ny kommentar