hits

Å nei, nå blir det hvite hus malt gull!

09.11.2016 - 07:02 5 kommentarer

Jeg fikk streng beskjed om å vekke Annika tidlig.

Det var ingen av oss som klarte å være våkne hele natten men resultatet på slutten ville hun følge.

Det første jeg gjorde da jeg selv våknet var å sjekke nyhetene på mobilen og det var for oss dessverre ingen gode nyheter å våkne til. Det må jeg ærlig innrømme. Så jeg ruslet inn på rommet til Annika og sa:

Jeg har ikke så gode nyheter på morgenkvisten til deg! Trump ligger an til å bli president i USA.

Annika spratt opp fra sengen og utbrøt: NEI!

Så kastet hun seg bakover og holdt begge hendene foran ansiktet. Det tok 10 minutter før hun klarte å si noe som helst. 

Hva vil skje hvis Trump vinner, spurte jeg henne. Det er spennende tanker denne jenta har. Hun går på skole i en meget oppegående klasse hvor valget og meninger generelt er både mangfoldige og sterke. 

Trump vil male det hvite hus gull, tipper jeg. 

Han har nå 4 år og vi må bare håpe på at disse årene går bra og at Michelle Obama tar over etter Trump, sier Annika. 

Hva gjør vi nå, spør jeg. 

Norge er ferdig, roper Espen fra kjøkkenet. Det er veldig tydelig hvem barna ønsker å ha som president. 

Annika fortsetter. Vi får jo håpe at han ikke gjør det han har sagt han skal gjøre da. Som å sende ut alle muslimer og bygge en mur ved Mexico. 

Vi snakker om en eventuell 3. verdenskrig her hjemme, om demokrati, om samarbeidet med USA fremover og gullmaling. Annika og Espen er begge dystre og det er en trykket stemning her nå. 

Jeg kaster opp spørsmålet: Hva er bra med Trump?

Det er lite bra med Trump, kommer det fra Annika. Men jeg tror han har noe godt inni seg, fortsetter hun. Alle har det, også Trump. Jeg håper vi får se noe av det fremover og at OM han blir president så vil han moderere meningene sine. Det håper jeg. Så tror jeg at det er mange mennesker rundt omkring i USA og elelrs i verden som holder pusten og som er redde nå.

Vi holder også pusten her hjemme. 

5 kommentarer

Katharina

09.11.2016 kl.10:39

Nå kommer det til å bli krig, spesielt når både Putin styrer å Trump er kommet i gang.

Jeg er ikke så veldig happy, vurderer å bare gå å legge meg igjen :P hahah

Blir i alle fall ikke ferie til USA for å besøk familien så lenge han styrer landet.

Ayla

09.11.2016 kl.13:14

For vente å se hva fremtiden vil vise. Tviler på at han kan gjøre USA "Great again" når befolkningen er så dum!

Elin fra Sukhi.co.no

09.11.2016 kl.18:38

Så morsomt det må være å høre på den nye generasjonens meninger. Hun virker veldig reflektert og smart! Jeg gleder meg til å kunne ha slike samtaler med mine barn en dag :-)

Markus

10.11.2016 kl.18:40

Trump er ikke veldig egnet som president for verdens største stormakt, og som øverstkommanderende for USAs væpnede styrker, og verdens største militærmakt. Innad i USA er det ikke veldig mye drastisk som kan skje, men presidenten er sammen med utenriksministeren ansvarlig for utenrikspolitikken, og det kan påvirke hele verden. Men han viste en mer ydmyk side av seg selv da han holdt tale da resultatet var erklært gyldig, og selv tror jeg han bare vil USAs beste, men det blir spennende å se hva han vil gjøre med utenrikspolitikken. Mange er redde for hva som kommer til å skje med USA, men politikken hans må vedtas i mange "checks and balances" som det heter, bla.a Kongressen, med Senatet og Representantenes hus, og selv om republikanerne har flertall i begge husene, er svært mange republikanere imot Trump sin politikk. Men som president utnevner han Høyesterettsdommere, som har en svært viktig og sentral rolle i USA, og dette kan påvirke mye innad i landet. Og presidenten kan etter Grunnloven ikke erklære krig, men både Bush og Obama har gjort det, så i praksis kan han starte krig, men det skal svært mye til før det blir verdenskrig. Og når Trump tiltrer som president i januar, kommer han til makten med et godt forhold til Russland. Putin er positiv til Trump og tror på et godt samarbeid, så det kommer mest sannsynlig ikke lenger til å være så veldig anspent stemning mellom USA og Russland, to av verdens største stormakter, og det er positivt. Vi kan ikke gjøre noe med det, vi må leve med Trump som president i fire år, og så håper jeg han ikke blir gjenvalgt om fire år. Da er han hele 74 år gammel (blir 75 ila eventuell valgkamp), og USA er ikke tjent med en president som i slutten av perioden sin er hele 80 år, allerede som 70-åring blir Trump den eldste presidenten i USA som tiltrer i den alderen.

Markus

10.11.2016 kl.18:41

PS: Sjekk bloggen til Anette-Marie. Hun har noen gode poenger om Trump :)

Skriv en ny kommentar