Dette MÅ dere ikke glemme!

Appelsinene er kjempegode nå og blir bare bedre og bedre for hver uke frem mot jul føler jeg. 

Det er en nydelig ingrediens å ha i bakst eller kaker. Det samme med sitron og lime. 

Skal du bake med en av disse herlige fruktene er det en ting du bare ikke MÅ glemme. Det er så viktig og det smaker så utrolig dårlig om du glemmer det. Det er liksom forskjellen på om du vinner eller taper. Smaken blir bare så mye, mye bedre om du husker på å gjøre det. 

Mange vet ikke engang at det må gjøres og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke visste det selv før jeg var med i Hele Norge baker, men etter jeg lærte det har jeg alltid høstet masse lovord når jeg baker med sitron, appelsin eller lime. 

Hva er det du må huske på?

Jo, du må koke opp vann, legge appelsiner, lime eller sitroner i en bolle og helle det kokende vannet over. La alt ligge i vannet i 2-3 minutter før du heller av det kokende vannet. Altså du skal legge frukten MED skall i en bolle. 

Så skal du gjenta prosessen MED nytt friskt vann. 

Når du har gjort dette vil du lukte noe jeg tipper du aldri har luktet før. Hvis du ikke kjenner til denne prosessen da. 

NÅ, når frukten er "renset" kan du raspe skall og ha det som smaksetter i dine kaker, kremer eller trøfler :P

Jeg skal lage trøfler i dag, derfor jeg sier det. 

Appelsintrøfler!

Må bare gjøre unna en dugnad på Cheerleadingen til Annika først. 

Hva med en sitronterte til farsdagen i morgen? Eller cupcakes med appelsinkrem

Eller sjekk innlegget hvor jeg har samlet mine 10 beste kaker!

Snap =>  Annebrith.no ( HUSK å se gjennom MYSTORY for tips om baking eller annet gøy) 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 





 

4 kommentarer
  • Lene 16.11.2016 kl.13:31

    Det er kanskje et dumt spørsmål men når du skriver "gjenta prosessen MED nytt friskt vann" vil det si kokende vann eller kaldt vann?
  • Anne Brith 16.11.2016 kl.13:40

    Lene: Kok opp på nytt :)
  • Hilde 17.01.2017 kl.13:53

    Hei. Har du tips når det gjelder rensing av friske/ferske bær før en bruker det som pynt på kake og i bakst/kaker? Er det på torsdag din neste livesending kommer? trodde det var i dag.
  • Anne Brith 17.01.2017 kl.13:58

    Hilde: Planen var i dag men pga dieselforbudet måtte jeg ta tog inn til byen i dag og brukte jeg 2 timer mer enn beregnet så det blir senere i uka. Lander mulig på fredag ettersom det er vixen på torsdag. Denne uka er helt stappet .... hehe men fra neste uke skal vi prøve å få det regelmessig og på samme dag hver uke.