hits

41 år og forelsket i en 24 åring!

13.11.2016 - 08:04 190 kommentarerDet hadde jeg aldri trodd kom til å skje!

Å være singel har vist seg å være en veldig lærerik prosess. 

Det første som skjer etter et brudd er som regel at man tar seg litt tid til å summe seg. Komme seg på bena og børste støvet av seg. Ta inn over seg det som skjedde og så rolig gå videre. Etter en stund begynner man å innse at man kanskje har lyst til å treffe en ny. 

Man åpner seg for en ny kjærlighet. 

Det er flere arenaer man kan møte en potensiell partner på. Ute på byen, via treningssenter eller via forskjellige datingssider. Sistnevnte har vært noe jeg har vært aktivt inne på. Inne på disse sidene så kan man da også velge hvilken aldersgruppe en eventuell partner skal befinne seg i og her kommer da også dilemmaet. Hva er legitimt når man er 41 år? 

Jeg valgte mellom 45-35 år. Det er det jeg selv har sett for meg som det mest ideelle. Men ofte når jeg er ute på byen eller slår av en prat på senteret så er det med menn som er mellom 28-32 år. I det siste så har også meldingene som har kommet inn på mine kanaler også vært fra menn mellom 24-30.

Så plutselig en dag treffer du en som du kanskje tror er 35 år. Du glemmer helt å spørre hvor gammel han er og flørten utvikler seg til å vare. Hver dag litt mer, helt til du plutselig finner ut at du er forelsket. 

Så finner du ut at han bare er 24 år. 

Hva da?

Det er så mange fordommer i denne verden. Alder er bare et tall, sier mange. Men det får da være grenser, eller?

Kan en 24-åring tilby en mamma med 4 barn noe? Hva kan han bringe inn i livet mitt? Han vil aldri kunne få egne barn. Vi vil alltid møte skeptiske mennesker.  Venner vil bli sjokkerte og få vil støtte det hele. En 24-åring er akkurat ferdig med studiene, mens en 41-åring har levd et liv. 

Hadde han vært 41 år og jeg 24 år hadde det sikkert blitt godtatt. 

Er det ikke merkelig?

Det morsomme er jo at haterne mine mener jeg ser ut som om jeg er 60 år og det er faktisk en av kommentarene jeg sletter mest her på bloggen. Altså kommentarer på min alder. Jeg har ikke lyst til å ha slike kommentarer i kommentarfeltet mitt. Jeg synes selv jeg ser ut som en frisk og rask 40-åring og heldigvis bekrefter menn som tar kontakt med meg akkurat det samme så haterne må bare fortsette.

Men tilbake til aldersforskjellen.

Noen synes det er sexy med en eldre kvinne, noen synes det er helt sykt.

Hvorfor er det slik?

Er det slik at like barn leker best?  Altså finne en partner som er i samme alder som deg selv. 

Mitt svar til 24-åringen var: Beklager men du er for ung for meg. De kampene orker jeg ikke å ta. Jeg forholder meg til mine 3 "krav"

Men så tenkte jeg: Er ikke samfunnet blitt helt forskrudd om 2 mennesker elsker hverandre og vil være sammen, men ikke kan det fordi aldersforskjellen er for stor. Skal ikke de to som er sammen få ta valget for seg selv? 

Jeg bare spør!

Hva mener du? 

Hva er DIN "nedre" grense på en eventuell ny partner om du er singel? Er du ikke det så spør jeg rent hypotetisk. Svar gjerne med egen alder og så nedre grense....

Les også: Slik fant jeg ut at han var utro 

Visste du at jeg skal være med i Bloggerne?

Foto: CWfoto

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 

 

190 kommentarer

Siri

13.11.2016 kl.08:22

Jeg er selv 41 år og blitt fridd til av en mann på 23 år. Jeg sa nei, pga alderen hans. Han er en veldig flott mann og kan få hvem han vil. Min nedre grense er 31 år. Det ideelle må være en mann på rundt min egen alder. Håper at drømmeprinsen snart dukker opp.

Fru Jacobsen

13.11.2016 kl.08:27

Jeg hr selv noen i nære relasjoner som ble sammen når hun var 40 og han var 19. Nå 26 år senere er de fortsatt lykkelige og gift 👍🏼

13.11.2016 kl.08:27

Jeg mener alder bare er et tall, jeg er ni år eldre enn min mann😬 var en del reaksjoner i begynnelsen men nå har vi to små barn, hus på landet og vi fikk det til tross negative vibber fra de rundt oss!

Ønsker deg all lykke, forresten ser du rettåslett smashing ut 😘

Susann

13.11.2016 kl.08:28

E bare 22 år gammel e da, men e kunne aldri tenkt me å vær sammen med en fyr som va yngre enn me, kanskje det e fordi e fremdeles e ganske ung, og at det endra se med tida, kem veit. Men e har venninne som e sammen med noen som e yngre enn dem, å e ser ikkje problemet i det liksom. Før me e det heilt greit om andre menneska e sammen med noen som e yngre enn dem, egentlig kunne e ikkje brydd me mindre, sålenge dem e lykkelig sammen å elska kværandre så ska dem bære vær sammen. Når det kommer te noen som e eldre enn me, så har e egentlig satt grensa te 10år eldre, men for all del, møt e noen som e eldre enn det, å e fall pladask å vi e lykkelig sammen så e det heilt fint det også :) håpa detta ga nokka meining :)

Sissel

13.11.2016 kl.08:32

Syns du skal blåse i hva alle rundt synser og mener.

Kjærligheten bryr seg ikke om alder!Stå på og gjør det som er riktig for deg 💖 du har lov til å være lykkelig,syns du skal ta den kampen!Masse lykke til!!💖💖💖

Heidi

13.11.2016 kl.08:33

Jeg er 27 og sammen med en som er 41.å folk sier sitt om det. Han har to tenåringsdøtre og plutselig kom det enn på 4 år inn I huset. Vi ble enige om å ikke bry oss om andre for det sier litt om hvor lite de har å prate om rundt bordet heime..så lenge vi er lykkelige er det noe som betyr noe. Men ja folk ser nda mer ned på det vis kvinnen er eldst...å det byrde vi I 2016 Være ferdig med...så lenge man er lykkelig..så burde folk Være glade!!

Lena Andreassen

13.11.2016 kl.08:34

Tull og tøys . Alder er bare ett tall ☺ og en ting er du lykkelig så er det det som betyr noe . Ikke hva andre mener. Og du Anne Brith. .. De som sier du ser ut som du er 60 .. De er åpenbart sjalu . Du er vakker og superflott ! Ta med deg det ❤ Ha en strålende søndag

Lena Bekkevold

13.11.2016 kl.08:57

Ville bare si at du må følge ditt hjerte! :-) mange menn er på forskjellige stadier i livet, som igjen gjenspeiler seg i at de er på forskjellige plasser i livet! Jeg er selv sammen med en sterk oppegående mann, som nøyaktig er 10 år eldre enn meg :-) venter nå barn nummer to med han, er forlova å kunne tenke meg noen eller noe anna :-) Stol på deg selv, din ønsker og DINE muligheter i livet :-) resten skal både du og andre drite i ;-)

Emilie

13.11.2016 kl.09:02

Jeg er 38, er singel, men har satt en grense på at aldersforskjellen ikke skal være så stor at jeg har kunne vært mor til en potensiell partner.

Men igjen, lar det seg gjøre å være så forbaska bastant på aldersgrense om man blir feid av banen fordi vedkommende sjarmerer deg voldsomt i senk? Klarer man da å holde på sin egen nedre grense? En som er yngre kan likevel være mer moden enn en som er en del eldre enn seg, så konklusjonen blir vel at man kan godt sitte på forhånd å ha en formening om aldersforskjell, men når det kommer til stykket så er det personlighet, modenhet, hvor personen er i livet og hvilke mål vedkommende har som betyr noe.

Og det er som du sier, som jeg har irritert meg over alle år: hvorfor er det greit at en mann er sammen med en yngre kvinne, men ikke omvendt?

Lydia

13.11.2016 kl.09:03

Jeg har absolutt ingen erfaring med det her, og det veit du 😂 Men jeg tenker at man må følge følelsene sine ❤️ Jeg vet ikke helt hva som er riktig for meg nå, men jeg tenker at en som er litt eldre enn meg er bra fordi guttene på min alder kan være veldig useriøse. Men tenker at når de er 23-24, så er dem kanskje mer seriøse. Det er det jeg ser etter. Seriøse menn som mener det, og ikke bare fjaser rundt. Så hvorfor passer ikke en 24 åring til deg hvis det passer til meg..? Alder er jo bare et tall. Det er følelsene som er viktigst ❤️

Terje

13.11.2016 kl.09:10

Hva han kan tilbringe livet ditt? Ja, dèt er det riktige spørsmålet! Ikke hva han kan tilbringe samfunnet ved å være din kjære! Alle har rett til å skape sin egen lykke, og så lenge han ikke kommer mellom deg og dine barn (der går min grense), så vil han berike ditt liv. Som 24-åring er han fremdeles umoden, uansett hvor voksen han fremstår, og ser kanskje ikke konsekvensene av sine valg langt inn i fremtiden. Men gjør vi egentlig det vi som er 40 og 50 heller? Risikoen er relativt stor for at han kanskje i fremtiden vil angre seg, men ikke større enn at et forhold med en hvilken som helst 40 åring også kan skjære seg.

Så hvorfor la så mange "hvis" stå i vegen for lykken?

Hanne Gunnarson

13.11.2016 kl.09:14

Der måtte jeg le! Du-60 år 😂😂😂😂

Haters gonna hate, som Admiral P sier: "De sier vi er stygge når vi vet at vi er pene, haterne får hate det er nok dems problem"

Alderen er bare et tall, hvis det er dette du vil og det er det han vil så skal vel ikke et tall hindre dere!

Nei kjør på og følg hjertet ditt!

Lykke til!

Hilde

13.11.2016 kl.09:25

Man skal iallefall ikke bli 'skremt' av alder for det finnes menn

som er modne for alderen og det finnes menn som er stikk motsatt

og disse finnes uansett hvilken alder de er:) følg magefølelsen :)

Det verste er jo de som er over 40 å oppfører seg som de er 13 og bor hjemme enda :) sånne mannfolk blir en byrde uansett om man har barn eller ikke:p

Følg magefølelsen, :)

Stein

13.11.2016 kl.09:36

Hei!

Som mann syns jeg du skal følge ditt hjerte og hva mage

følelsen din sier. Det vil alltid være noen som

snakker om andres privatliv. Så gjør det som føles

riktig for deg. Kjærlighet eier ingen grenser!

Heidi

13.11.2016 kl.09:40

Jeg er selv 43 år og min grense er ti opp og ti ned, har hatt både yngre og eldere. Har vel funnet ut at eldere er det som fungerer best for meg. Men dine "tall" finner du selv:)

Felberg

13.11.2016 kl.10:00

46 år og på et tidspunkt hadde jeg samme utfordringer som deg.

Jeg tror fullt og helt på at vi skal leve det livet vi selv ønsker så lenge man tar hensyn til de som blir berørt av våre valg.

For meg ble langtidsperspektiv avgjørende. En aldersforskjell på 15-20 kan tenkes å bli mer synlig på mange måter over tid. Så kan det være at du er bedre til å leve i nuet enn meg. Ønsker deg lykke til og oppfordrer til at dine valg baseres på din Lykke. Ikke andres intoleranse.

Kjersti

13.11.2016 kl.10:14

Jeg syns du skal satse. Hva har du å tape? Om dere ikke ender opp sammen, så har han jo mange år ennå på å få barn med en evt ny partner. Se på Demi More og Ashton Kutcher - de var lykkelig gift i flere år og når de gikk fra hverandre så fant han en ny (tidligere) flamme og nå har de barn. (Vet jo ikke helt hvordan det går med Demi More, men man vet jo aldri om et forhold holder eller ryker uansett!!)

Sats på kjærligheten!!!

Ingunn Moe

13.11.2016 kl.10:17

Hei.

Du bestemmer selv, men personlig synes jeg at man ikke skal finne seg en som er så ung at han ikke kunne vært far til mine barn.

Lykke til :-)

Ck

13.11.2016 kl.10:23

Jeg er 23 år og sammen med en mann på 30 år. Jeg som kvinne kunne aldri vært sammen med en mann på min egen alder. Vi har barn og sånt, og unge menn eller gitter på min alder er ikke modne nok, synes jeg. Kan sikkert finnes noen. Derfor tror jeg min nedre grense hadde vært ca 27 kanskje. Men hadde heller ikke gått noe høyere enn 35, da syns jeg de nærmer seg min fars alder, og det er bare rart. Haha. Men har ei venninne på 25år som er sammen med en på 40. Jeg syns det er drøyt, men merker ikke aldersforskjellen når vi er sammen med dem. Så det er nok bare et tall, er heller modenheten det står på for min del. Finnes fler modne 40 åringer, enn 23 åringer ;) men de er der, derfor skal man ikke dømme de som enten trives med det ene eller det andre ;)

Frk Nilsen

13.11.2016 kl.10:27

Du ser fantastisk ut og kunne like gjerne vært i boks 20-29 som 40-49!! Stå på og følg hjertet ditt :) ! Det er tross alt du som skal leve ditt liv og være LYKKELIG!!!

Linda

13.11.2016 kl.10:28

Unn deg å vere lykkelig.

Følg hjerte.Det gjorde eg. Min mann er 12 år yngre. Han kom til "ferdig pakke" med hus og barn. Har budd sammen i 16 år no. Folkesnakk vart det, men det var berre til å heve seg over.

Lykke til, størst av alt er kjærligheten.

13.11.2016 kl.10:29

Alder er jo mest et tall. Det viktigste er at man har det bra sammen. Men så er vel samfunnet av den oppfatning av at det blir "feil" når aldersforskjellen blir stor. Burde det være sånn? Jeg tenkte lenge at det ideelle for min del var en som var et par år eldre. Det hørtes ut som det perfekte. Så når jeg selv begynte å bli rundt 20, så var det ikke egentlig så nøye. De som var eldre var jo også de dødskjekke! Nemmen, så joda... lykkelig gift med en som er et år mindre enn meg. Finner man den rette, så finner man den rette... uavhengig av alder!

Cathrine

13.11.2016 kl.10:33

Min grense var 5 år eldre...ingen yngre, i så fall Max ett år...da jeg var 22-23 og single...jeg kom fra et forhold der 6 år var alt for mye. Jeg er blitt sjekket opp av menn i alle aldre, men pga erfaringen jeg har står jeg fremdeles, 16 år etter, for de 5 årene. For meg er det ikke greit om den ene kunne vært forelder til den andre...uansett hvem, han eller hun, som er eldst...

I samme situasjon

13.11.2016 kl.10:33

Har vært i akkurat samme situasjon som deg. Nøyaktig samme aldersforskjell, bare at jeg er mann. Vi prøvde, men det varte ikke. Grunn? Aldersforskjell og det faktum at vi var på to helt ulike stadier i livet. Vi hadde ulike venner, ulike interesser og der hun ønsket flere barn, ønsket jeg ikke det. Det ble til slutt det som tok knekken på forholdet. Men kjærligheten var der absolutt. Det er bare aldri nok.

Inger

13.11.2016 kl.10:37

Kjærlighet har ingen alder <3

Elisabeth H

13.11.2016 kl.10:39

17 år er mye, men modenhet kan også bety mye. Jeg skjønner dine tvil rundt alder da forskjellene kan bli større når den første forelskelsen har lagt seg og hverdagen setter inn. Vil han være klar for å være bonuspappa til 4 barn? Er han klar til å leve et vanlig A4 liv med alt hva det innebærer. Vil han kunne forsake for at familielivet må komme først og egobehovene i annen rekke. Det er mange spørsmål som må besvares og er tvilen større enn overbevisningen om at dette er "meant-to-be" da erdet bedre å avslutte på tidlig tidspunkt. Men der må man lytte godt til magefølelsen. Du er ei flott dame AB og det er dette gutta ser. Lykke til med jakten på en god partner. Because you're worth it 😊👍🌹

ruskerufsen

13.11.2016 kl.10:40

Så kult at du har forelsket deg i en 24-åring! Og enda kulere at du tør å blogge om det!

Dette er skikkelig tabu, men du er med på å flytte grenser for kvinnene. Kjempebra!

Marita

13.11.2016 kl.10:42

Har lenge tenkt på dette selv, og mener selv at alder bbare er et tall, og evnt hva man gjør det til. Den største utfordringen mange ganger i en slik situasjon må jo være ulike interesser, modningsnivå og slike ting, men derfor kommer det jo mer ann på hvordan personen er enn hvor gammel han er. Man kan jo møte på dem som er 40 og oppfører seg om om de er 13, og sikkert motsatt. Så det er så viktig å glemme alderen et øyeblikk og fokusere på hvem denne personen er, bli kjent med han og finne ut om han er en du vill leve med, for om han passer for deg, hvorfor skal du ikke være med han ? Om dere som personer passer sammen hvorfor er alderen så viktig da ? Så lenge man er obs på det såklart. Synes det er på tide å bryte det tabuet og bli sammen med den man vill! For det er vell så personlig at det har vell ikke samfunnet lov til å bestemme ? Er selv bare 21, så min nedre aldersgrense tror er 19- 20, men det vet jeg faktisk ikke før jeg evnt har møtt noen yngre og sett hvordan det er. Min øvrige aldersgrense der imot er nokk ganske høy, sikkert godt over 40. Så syns ikke du skal tenke så masse på alderen, men heller om denne personen passer for deg! :-)

Tove

13.11.2016 kl.10:44

Min mann var 24 og jeg 42 da vi møttes. Jeg hadde fordommer pga aldersforskjellen på lik linje med de fleste. Han var to år eldre enn min eldste datter og dette virket absurd. Vi bestemte oss imidlertid å la kjærligheten seire, og giftet oss etter 4 år. Vi har nå vært sammen nesten 17 år! Go for it, og følg hjertet!

13.11.2016 kl.10:45

hei! Vanskelig tema fordi det er altfor mange fordømmer når den eldste i forholdet er kvinnen, var gift med en 13 år eldre mann og alle klappet for han, men nå som jeg er 40 traff jeg en mann som er 11 år yngre, noe jeg aldri trodde kom til å skje men vi har fått mye slengt.

13.11.2016 kl.10:46

Denne problemstillingen har en matematisk løsning:

Minste akseptable alder på partner = (Egen alder)/2+8.

Er du 41, skal partneren være eldre enn 28,5 år 😁

:-)

13.11.2016 kl.10:48

Jeg hadde ett vennepar med 22-års forskjell. Hun var 42, han 20når de møttes. De var av og på i 10år! Jeg tror aldersforskjellen blir tydeligere når man blir eldre.... at den ene er 60 når den andre knapt er 40.... og det tror jeg gjelder for begge kjønn! Jeg syns 10år er max:-/

13.11.2016 kl.10:51

19 år mellom meg og min forlovede.

Vi har det kjempe fint sammen.

men vet ikke om jeg ville vært sammen med en mann som var noe særlig yngre enn meg. Hvor mye som er i hodet er jo viktig..

kjærligheten <3

Pedagogen

13.11.2016 kl.10:51

Kan en 24-åring tilby en mamma med 4 barn noe?

Nei, ikke i lengden. Det er nettopp dét som er forskjellen på nyforelskelse og kjærligheten som varer. Da kreves ofte en felles livshorisont.

Han vil aldri kunne få egne barn.

Jovisst! Kanskje ikke med deg, men hva er sannsynligheten for at han våkner opp når han er 35 år selv, har hatt 8-10 år med hverdager sammen med deg, forsøkt å ikke tenke på det hver gang han ser en pappa med barn på lekeplassen, men plutselig møter en 28 år gammel barnløs utgave av deg, som han bare har såååå mye til felles med?

Jeg biter meg også merke i at du selv nevner at du liker bekreftelsen hans som en motpol til alle kommentarene du sletter fra bloggen din om at du ser gammel ut. Skal være forsiktig med å tolke andres underbevissthet, men for meg virker det litt som du har er behov for bekreftelse på at du er ung og fin, og at et slikt forhold gir deg det. Dette er VELDIG vanlig blant menn i 50-årskrisa: å finne seg en dame på 25 er bare såååå god bekreftelse. Det sees rett som det er, og varer gjerne noen måneder eller noen få år, til det ble for mange hverdager der hun snakket om de kule timene på yogaen mens han snakket om børs og barnebarn.

Lilliann

13.11.2016 kl.10:53

Heilt greit med aldersforskjell når ein er blitt voksen :-) Lykke til med kjærligheten!

Roy

13.11.2016 kl.10:56

Tror heller det er begjær og ikke forelskelse det er snakk om.

Arkimedes

13.11.2016 kl.10:59

Et helt ærlig svar: I utgangspunktet er ikke dette noe som raker andre enn dere. Andres meninger kan være plagsomme, men de er fakisk irrelevante.

Men... han er 24, du er 41. Det er 17 år forskjell på dere. Hvor mye har du forandret deg i løpet av de siste 17 årene? Hvilket perspektiv hadde du på f.eks. betydningen av å få barn da du var 24, i forhold det du vet idag?

Denne karen du har møtt kan nok være en kjempefyr, for all del. Men når han er like gammel som du er idag, og har gjennomgått den samme modningen, da vil du være 58. Det er også et moment.

Så hva gjør man, da? Vel, i den grad min mening er noe annet enn nettopp irrelevant (som nevnt), så vil jeg jo si at man uansett aldri vet noe med sikkerhet. Du lever bare en gang, og dersom du får sjansen til å angre noe på dødsleiet vil dette stort sett alltid være ting du *ikke* gjorde.

Så kjør på hvis du vil. Men ha samtidig et realistisk bilde av hvor stor forskjellen på dere faktisk er. Det kan nemlig veldig fort bli en del av hverdagen deres.

Benedicte

13.11.2016 kl.10:59

Whatever floats ur boat;) Av den tid vi har på jord, fortjener vi ikke å være lykkelig? Alder ER bare et tall (med begrensinger såklart), og ingen mennesker er like

Lev livet med den som gjør deg glad du <3

Hilsen lykkelig gift dame på 30 (med en mann på samme alder)

13.11.2016 kl.11:03

Er 46 år og min samboer i 6 år er 12 år yngre. Begynte å date for snart 10 år siden😀 Det kommer en og annen kommentar, men det blir mest litt fleiping om alderen. Vi har to små barn sammen og jeg en jente som er 12 år yngre enn han. Det går heilt fint😍 Ikke bry deg om hva andre mener. Trives du og har det bra er det det som teller. Go for it👍

13.11.2016 kl.11:04

Moren min er 42 og er sammen med en som er 26, jeg er 21 :-) søsteren min er 16 og de har et barn sammen som nå er 2 år neste år :-) så ingenting er umulig. Nå ser moren min veldig ung ut da, og han er veldig voksen av seg.

Bodil kristiansen

13.11.2016 kl.11:04

Jeg synes dette er dødfødt og slutt mens leken er god og det at mannen er mye eldre er mer riktig, mens du kunne i verste fall et moren hans hvis du var tidlig ute, og dine barn må jo synes dette er helt ille og flaut med en så ung mann. Jeg ville ikke følt meg vel sammen med en så ung mann og ville vært skeptisk og sjalu på han sine yngre venninner. Så jeg synes dette er helt sykt kommer aldri til å vare. Er kun en rus av forelskelse her

Thea

13.11.2016 kl.11:04

Jeg er 24, og dersom en gutt på min alder hadde vært sammen med ei på 41, så mener jeg det er noe kognitivt og mentalt galt med den personen og omvendt. Men jeg mener dette også gjelder menn som går etter yngre jenter. Typisk da er at disse guttene henger litt etter, og jentene vokser fort fra dem..

Dag

13.11.2016 kl.11:06

Her kommer relasjonsformelen:

(Egen alder delt på 2) + 7 år = akseptert relasjon

I ditt tilfelle blir det 41 år delt på 2 pluss 7 år = 27,5 år.

Dvs at du bør styre unna 24 åringer ;-)...

Emelie Karlsson

13.11.2016 kl.11:08

Jeg er 23 og kunne aldri blitt sammen med en på 41, for det synes jeg blir ekkelt. Å bli sammen med en fyr på pappas alder, nei takk. Men hva andre gjør er ikke mitt problem, de får gjøre akkurat som de vil.

Min nedre grense går på 21 år, maks to år yngre for min del, men når jeg blir eldre så kommer jeg nok til å endre på den grensen. :-)

Signe Isabel

13.11.2016 kl.11:10

Ei venninne et 26 og samboer med en på 54. I begynnelsen var det veldig rart, men idag er det helt normalt for meg å dra på besøk, selvom han er like gammel som min far. De gjør hverandre lykkelig, så hvorfor i all verden skal ikke det være lov?

Otto

13.11.2016 kl.11:16

Jeg er 56, min samboer er 20...vi venter vårt andre barn i januar...:-)

Maya

13.11.2016 kl.11:23

Jeg er nysingel og har også kommet meg inn på slike datingsider i håp om at det skal dukke opp en som kanskje kan berike livet mitt litt mer.

Jeg er 46 år og har satt nedre grense til 42 og øvre til 54. Jeg tenker litt sånn at jeg ikke vil ha en som ønsker seg barn, da jeg er fint ferdig på den fronten. Han skal også være moden og ha rast i fra seg med de evige byturene og fyllafestene. Derfor er ikke min grense lavere. men dog ... ingen regel uten unntak. Skulle det dukke opp en som appelerte til meg og som er yngre, hvem vet ... kanskje jeg senker kravet ;)

Stå på med ditt sier nå bare jeg og nyt kjærligheten hvis det er den som har banket på din dør. Du må regne med reaksjoner, men til syvende og sist er det jo du som skal leve livet ditt, ingen andre ;)

Sølvi

13.11.2016 kl.11:24

Jeg er 40 år og har er gift med en som er 28 år eldre enn meg og vi har vært gift i 16 år. Vi trives veldig godt sammen og har det godt.

Så jeg mener at det er ditt eget personlige valg hva du selv ønsker. Bare tenk litt igjenom det først.

Ønsker deg en riktig God dag ☺

Camilla

13.11.2016 kl.11:25

Min mamma traff en mann på 22 da hun var 44 år og jeg var åtte. De var sammen til den dagen hun døde. 22 flotte år sammen fikk de og de siste årene som mann og kone.

Jeg priser meg lykkelig hver dag som går for den flotte unge bestefaren mine barn har. Spesielt siden min mor døde av kreft før de ble født.

Enok Nævdal

13.11.2016 kl.11:27

Tror det er viktigere og fokusere på mentalt alder og hvor langt man er kommet i personlig utvikling og legge mindre vekt på fysisk alder.

13.11.2016 kl.11:30

Hahaha, morsomt!

Hva hadde du sagt om guttungen din på 24 kom hjem med ei 4 barnsmor på 41? Hadde ikke vært min sønn iallefall!!

SannaSalia

13.11.2016 kl.11:34

Anbefaler deg å lese denne bloggen:

http://blogg.mama.nu/lackbergochskold/

Dette er bloggen til den (verdens)kjente krimforfatteren

Camilla Läckberg. Hun er 42, og sammen med en på 27.

Hun har fire barn med tre menn. Akkurat ditt dilemma blir

Beskrevet flere ganger og kan være god lesning for deg!

Lykke til:)

Anne

13.11.2016 kl.11:38

Jeg er 57 og har nedre grense på 50. Jeg kunne ikke tenke meg å finne en mann yngre enn det. Nå snakker jeg om et permanent forhold.

Øvre grense er 65.

Lasse

13.11.2016 kl.11:41

Det går sikkert greit inntil MILF-faktoren avtar om fire, fem år !

Milleline

13.11.2016 kl.11:41

Vil si at det sikkert er spennende for dere begge akkurat nå, men hvor mye innsikt i livet har en 24 år gammel gutt.. vet han med sikkerhet at han ikke ønsker egne barn om feks 5 til 10 år.. Jeg ville ikke ha barn da jeg var 24, men noe skjedde på 29.. og så noe annet. Aldersforskjellen i fremtiden.. tante giftet seg med en eldre og opplevde at hun ble sykepleier de siste 10 årene av samlivet før hun ble enke.. ikke at man vet hva fremtide bringer... men hva med å date og ha det litt gøy. Ikke gå rett i fast forhold og bonuspappa...

jan45

13.11.2016 kl.11:41

Problemet begynner kanskje når du er 70 og han 53...?

Camilla

13.11.2016 kl.11:43

Hei du! Takk for et veldig bra og tøft innlegg. Har så mye tanker og meninger om det med aldersforskjell. Jeg personelig ser ingen problemer med alder. Så lenge man matcher bra, liker hverandre, og fungerer sammen i hverdagen. Jeg er 20 år og liker litt eldre menn, jeg dater en fyr på 33år. Det er sånn jeg liker det. Men min mor på andre siden, hun er 49år og skal nå gifte seg med en som fyller 40. Ingen problemer hverken med det ene eller det andre mener nå jeg!

13.11.2016 kl.11:44

Ofte hører man at alder kun er et tall, men det stemmer så sjelden. For man ønsker forskjellig når man er i 20-årene mot en som er 40-årene, for eksempel dette med barn, en i 20-årene vil gjerne stifte familie ved et tidspunkt, mens en som er i 40-årene gjerne har gjort det og ikke ønsker det, da må en av partene ofre noe og det synes jeg er forferdelig. Derfor er det bedre å finne en på sin egen alder, det mener i hvert fall jeg, for jeg kunne aldri blitt sammen med en som er like gammel som pappaen min, og heller ikke en som kunne vært bestefaren min. Da tenker jeg gjerne at det du ser etter er ikke kjærlighet, men en å passe på og stelle med, for det er faktisk ikke normalt at en som for eksempel er 22 år blir sammen med en 45 år, det er noe som ikke stemmer der. Og heller ikke om en i 60 årene blir sammen med en som er i 30 årene. Jeg synes det er feil, men det er min mening. Jeg husker faktisk at pappa fortalte om en venninne han hadde som nettopp hadde fylt 45 år, hun hadde fått sine barn og var ferdig med det også ble hun forelsket i en som var 25 år og vet du hva? Det fungerte kun i ett år, fordi han ønsket seg barn, sine egne barn, det holdt ikke med hennes, uansett hvor mye de prøvde, så hun valgte å slå opp med han, fordi hun ønsket at han skulle få oppleve gleden med å få barn, og hun ønsket ikke at han skulle ofre noe. Det synes jeg var en god måte å gjøre det på, de prøvde, de ble ikke dømt av noen og de tenkte lenge at alder kun er tall, helt til han la fram sitt ønske om barn, enten måtte han ofre det å få barn og fortsette å være sammen med henne, eller velge annerledes, og det var der det stoppet. For man kan prøve å si til seg selv at han ikke ønsker seg barn, men det vil alltid ligge et ønske om det og da synes jeg det er egoistisk å kun tenke på seg selv og fortsette. For snur man på det, at mannen er i 40-årene og hun i 20-årene blir det jo faktisk annerledes, for da kan man fortsatt gi denne personen barn, en dame i 40-årene eller 50-årene er jo gjerne ikke i stand til å få barn og da blir det på dine premisser at et slikt forhold fortsetter, det er vel derfor så mange reagerer, på begge situasjoner, bare at i det ene forholdet ofrer man ingenting, annet enn at folk vil snakke og tenke sitt, mens i det andre forholdet ofrer man alt. Så selv om denne personen sier at barn er ikke så farlig, så tror jeg faktisk det motsatte, jeg tror han ønsker seg det, men ikke våger å fortelle det. Så alder er ikke bare et tall.

13.11.2016 kl.11:44

Har vært bort i noe av det samme selv. Giftet meg med en som da var 28 og jeg 40 år og kjærester 1år før dette.Vi har en sønn på snart 4 år. Merket ikke så stor forskjell til å begynne med...men tro meg det kom etterhvert. Av en eller annen grunn har broren hans også giftet seg med ei som er 18 år eldre og han har det greit med henne men han drømmer om å bli far. Hun han ikke få barn lenger. Hun vil ut av dette forholdet da han ikke er lykkelig med dette å ikke skulle ha egene barn. Jeg tror at det fleste som er betatt og forelsket blir litt blinde i forhold til å se litt langt frem i tid og kan komme til å angre senere på at man ikke fulgte hodet SAMMEN med dette å følge sitt hjerte. PS ! Vi er ikke gift pr dags dato.

Qviss_Ling

13.11.2016 kl.11:45

Den biologiske tyngdekraften forteller at dette er et eventyr, som blir kortvarig fra hans side. Spesielt hvis denne karen er av den kjekke typen. Har du fire barn er logikken både biologisk og matematisk.

Jeg skjønner begge to her. Men Selv er jeg mann på 45 og har ett barn på 11. Men jeg ville vært meget forsiktig med å hente en "barbebrud" selv om det er fullt mulig. Og det har ingenting å gjøre med hva vennene mine måtte mene.

Hege

13.11.2016 kl.11:45

Kjære Anne Brith,

Ikke ofte jeg kommenterer på bloggen din, men nå må jeg "hive meg utpå" igjen :)

Da jeg ble skilt var jeg som deg, åpen for nye relasjoner. Jeg var rett under 40 år og traff flere menn på byen i 20 årene som viste interesse. Noen var åpenbart unggutter som var ut etter et ligg med en MILF, men det var også seriøse menn som var interessert i noe mer. Noen ble skremt av tre barn, andre lot ikke det påvirke interessen. Jeg fikk et forhold til en som var 10 år yngre enn meg, men han backet ut etter hvert fordi han ikke var klar for "full pakke".

Mannen i mitt liv viste seg å være en som er 7 år yngre enn meg, og han traff jeg på nettet. Han har ikke egne barn. Hvordan løser man det når jeg er 42 år? Vel, er det slik at alle vil ha egne barn? I samfunnet er det en selvfølge at man vil ha barn, og man blir sett på som litt snål av mange dersom man velger det bort. Mannen min ønsker ikke egne barn og er svært takknemlig for å få ta del i mine som en bonuspappa. Vi har barna 75 % av tiden og i praksis er han mer pappa enn den genetiske pappaen. Han har gitt barna en ny dimmensjon i livet. Han gir dem mye som hverken jeg eller den genetiske pappaen kunne gitt dem.

Jeg kan ikke si at det bare har vært enkelt å etablere et godt forhold. Han har blant annet mistet kontakt med sin mor og søster fordi de ikke aksepterte at han fant seg en voksen dame med tre barn. De skjønte raskt at han trolig ikke ville kunne få egne barn.

Jeg har reflektert mye over hva som skjer om han plutselig våkner en dag og tenker at han ønsker egne barn. For det første tror jeg det er god prevensjon å leve i et hjem med tre barn, men hva om det faktisk skjer? Da har jeg bestemt meg i forkant av å være takknemlig for tiden jeg fikk sammen med han. Vi lever livet her og nå og vet uansett aldri hva morgendagen bringer. Skal jeg leve livet med sorgen over han jeg ikke fikk leve med, fordi han kanskje en dag forlater meg for å skaffe egne barn?

Barna dine kan få den kuleste bonuspappaen i gata! Vinn vinn ;)

Gode klemmer fra Hege

PS! Jeg er veldig happy for at du sletter alle meldinger som går på personangrep. Tror jeg ville mistet mye energi om jeg måtte lese at du ser ut som en 60 åring, selv om de også kan være spreke som fyttirakkern!

13.11.2016 kl.11:46

Vet du jeg er snart 56, og får beskjed om at jeg bør finne meg en på min egen alder. Spurte om 40 var greit, men nei. Det var for ungt. Hva kommer dette av , at eldre men finner seg yngre kvinner , og vi ikke kan finne oss yngre menn... Det får da være måte på. Å det er da vel likt for alle , eller ? Treffe den du vil, forelske oss i de vi vil!!! Basta, og drit i alder.

13.11.2016 kl.11:46

Enig med deg Anne Brith. Selv er jeg 46 og sammen med ei på 16. Jeg har aldri hatt det bedre. Foreløpig har vi ikke gått ut med det på grunn av de samme fordommene som du møter. Takk for støtten, alder er bare et tall.

Hilde

13.11.2016 kl.11:48

Prøv å snu på det. Hva hadde du synes om din sønn på 24 år hadde kommet hjem med en 4 barnsmor på 41... Jeg hadde iallefall reagert på det om det hadde vært min unge...

En forelskelse er også noe helt annet enn dyp kjærlighet.

Jeg tror ikke det ville funke på grunn av at han er såpass ung. Det er ikke nødvendigvis aldersforskjellen. Jeg tror den vil være mer utjevnet om 15 år...

Kari

13.11.2016 kl.11:50

Du kunne faktisk vært moren hans.....og hva han kan tilføye livet ditt og barna sine liv, mye lek og morro kanskje. Men du med ditt strenge liv trenger mer enn det. Han kunne ikke vært far til barna, ergo er han for ung. Om han da ikke er ekstremt moden da. Men gjør det du føler er rett, det pleier å funke.

Lykke til.

Gunnar Risethsve

13.11.2016 kl.11:53

Du ser kjempefin ut.drit i kommenterene,og finn ut hvem de virkelige vennene dine er.kjør på

DagE

13.11.2016 kl.11:58

Fornøyde mennesker med godt balanserte liv vil si til deg at to voksne mennesker kan være sammen uavhengig av alder, samt kjønn, etnisitet og religion. De øvrige er fanget av kulturelle nett eller personlige problemer, og har det ikke bedre enn at de overfører sine egne forsøplede tanker til deg.

Sukkerflørt

13.11.2016 kl.12:01

18 åringer - 27 åringer er helt rå i sengen.

De er så utrolig veltrente. Etter mitt brudd

datet jeg en 18 åring. Det fungerte fint i faktisk mange år.

Siv

13.11.2016 kl.12:01

Jeg vil dele det min bestemor sa til oss barnebarna om valg av kjæreste og alder. Da brukte hun selv seg og bestefar som eksempel, det var 11 år mellom de to. Bestefar var eldst. Hennes råd var velge en partner som er lik i alder, som hun sa alt er greit når dere er "unge", men det er når dere blir eldre forskjellene kommer fram.

Den ene er fortsatt i jobb mens den andre blir pensjonist. Mine besteforeldre hadde et fint samliv, men disse ordene har jeg tatt med meg. Kjærligheten er sterk og kan overleve det meste, men jeg tror min bestemor hadde et poeng i det hun sa. Noe var nok at hun var veldig livsglad og hun ville at vi skulle ha noe å dele livet på samme sted. Mye kan skje i et samliv uavhengig av aldersforskjell sykdom, død etc, men kjenner i mitt eget samliv at jeg er glad jeg fulgte bestemors råd. Det er godt å være på likt i livet med mannen min❤️

Terje Bakken

13.11.2016 kl.12:04

Leve kjærligheten. Ingen andre har noe med hva andre gjør. Ikke skader dere noen, dere er bare lykkelig og har det greit.

Derimot klarer jeg ikke la være å dele en ting: Hadde det vært omvendt- ville det ikke vært en ende på hvilken mannegris herren hadde vært. Det ville ikke vært en ende på hvilken krise mannen utvise til liv. Det ville heller ikke vært en ende på hvordan mannen manipulerte det unge sinn ...

Kjærlighet har ingen fasit. Livet dreier seg om lykke, og egen vinning til det bedre liv. Det har dere klart. Har noen andre noe med den bit? Selvsagt ikke.

Maria

13.11.2016 kl.12:06

Jeg er 49 og har et halvt års tid flørtet med en mann på 32. Der var han som tok kontakt og han synes jeg er en sexy, flott dame. Vi har jobbet på samme senter tidligere og har kikket på hverandre i smug. Det hender jeg tenker på aldersforskjellen, men det betyr egentlig ingenting så lenge man liker hverandre for den man er.

Marianne

13.11.2016 kl.12:07

Ikke bry deg om hva andre måtte mene, følg ditt hjerte!

Elisabeth

13.11.2016 kl.12:12

Aldersforskjellen vil alltid være der og den vil være et tema. Du og Han kommer til å ha det i tankene, men det er ikke noe galt idet. Selv er jeg sammen med en som er 23 år eldre. Vi møttes når jeg var 27 og han 50. Dette er 20 år og en sønn siden.

Det er gjerne en selv som legger begrensninger og tror at alle mener noe im dette.

Anne

13.11.2016 kl.12:14

Det er vel en risk for at 'forskjellen' kan føles større med årene. Det er også en risk at han en dag faller for noen som er nærmere ham i alder. Men det er risk med alle forhold, veldig mange forhold ryker i 'disse dager', helt uavhengig av aldersforskjeller - eller alderslikheter....

Skal man (generelt) la være å ta imot kjærligheten - fordi man iflg. statistikken har store sjanser for at den ikke vil vare??

Du kan jo spørre deg selv om du ønsker å satse...selvom det skulle ryke om et år...eller ti år... Vil det være verdt det, selvom det skulle komme en smerte og et savn 'etterpå'?

Og - man kan jo også spørre om vi skal la være å nyte sommerens blomster, selvom vi vet at de dør til høsten? Eller skal man nyte mens man kan, og ta imot det livet har å by på, mens man kan?

Lykke til! :-)))

Bjørn

13.11.2016 kl.12:19

Kineserne sier at den ideelle alder i et forhold er mannens alder * 50 % + 7 år.

Har ingen anelse om det er riktig, på den annen side skal man ikke avfeie visdom fra et folk med 1 milliard mennesker. Men samtidig lever folk lenger i dag, så da kan man se på denne formelen med en viss skepsis. Mener ikke du må finne en på 70 for å bli lykkelig. Tror dog at det er liten sjangse for at dere får et balansert forhold, med mindre du vil ha et barn som er en femidott som partner.

Luna

13.11.2016 kl.12:25

Jeg er 24 og var i ett år veldig forelsket i en man på 73!! Litt sykt kanskje. Men dette var over nett. Nå har jeg bare vennskapelige følelser for han. Det at han er en kjent person gjorde det kanskje mer normalt for meg at han er 73, snart 74 år gammel. Jeg har lært at utseende ikke spiller noen særlig rolle når man blir kjent med personen. Han er bare så fantastisk, så smart, og han bryr seg. Fra hans side var det ikke mer enn vennskapelige følelser. Noe som kanskje ikke er så rart. Jeg er veldig takknemlig for å ha han i livet mitt. Men for meg så spiller tydeligvis ikke alder en rolle. Jeg tror det spiller en større rolle for personen som er eldst.

Siri

13.11.2016 kl.12:26

Jeg har flere venninner som har yngre kjærester og noen har også giftet seg. Tøffe damer som tør å satse. Følg hjerte og lykke til!

Lena

13.11.2016 kl.12:32

"Great minds discuss ideas, average people discuss events, small people discuss people." Eleanor Roosevelt

Ikkje bry deg om kva andre sladrar om. Som oftast har dei sjølve eit miserabelt liv og prøver å føla seg litt betre ved å trakka på andre. Kjærasten min er 14 år yngre og me har vore saman i 3 år. I kvardagen tenkjer eg aldri på aldersforskjellen. Sjølvsagt kan det dukka opp problem undervegs, men det er sjeldan det har noko med alder å gjera. Noko nedre grense har eg ikkje tenkt på, for det var ikkje min intensjon og bevisst å leita etter ein yngre mann. Det berre skjedde:) Har ein born, så kan det vera lurt å tenkja på deira alder og kva dei synes om ein kjærast som omtrent er på same alder. Akkurat det ville eg nok ikkje gjort.

Lukka til!

JULIE WINGE

13.11.2016 kl.12:41

Ja ærlig talt, kjør på.

Er det ikke sånn da, at man møter folk som synes og mener i de fleste tilfeller?

Sånt er lett og si, men jeg har selv nettopp gitt ut en bok om alkoholisme og kjenner overraskende nok på angsten av hva folk mener og synes. Overraskende fordi jeg trodde jeg var laget av hardere stoffer. Kanskje hvis vi innrømmer for oss selv at ting faktisk er litt skummelt, kanskje hvis vi innrømmer for oss selv at vi ett eller annet sted dypt inne i sjela bryr oss om hva andre synes og tar det inn over oss. Kanskje vi kan stå bedre i det da? Hvis vi er klar over følelsene våre?

Så ja, kjør på sier jeg uansett. Jeg ville bare selv ha tatt med meg mine egne innrømmelser oven for meg selv på veien tror jeg?

Hilde

13.11.2016 kl.12:43

Jeg tenker det har veldig mye å si hvor i livet man er! Er man 41 år og uten barn kan det jo hende man har mer til felles med en 24 åring?

Selv har jeg alltid foretrukket litt eldre menn (2-5 år eldre)...

Bjørn E. Jensen

13.11.2016 kl.12:43

Det viktigste er at man trives sammen. Alder er bare et tall!!! Lykke til :)

Richard Lie

13.11.2016 kl.12:46

Husk følge ditt hjerte!Når noen er heldige å finne en, så slå til!

For noen av oss andre er jakten på kjærligheten over etter litt for dype spor etter brudd. Da koser en bare seg med livet.

Så kos deg å nyt kjærligheten! Ta godt vare på den!

:)

Richard

Lise

13.11.2016 kl.12:51

Jeg er 38 år og lykkelig samboer med min 25 åring på sjette året :)Og han er mye mer voksen enn menn jeg har datet som har vært eldre enn meg. Han er en fantastisk fosterfar, bestevenn og partner <3

rune

13.11.2016 kl.13:02

Følg ditt hjerte og ditt begjær! Hva andre mener og synser betyr ingenting. Hvorfor? Rett og slett fordi du selv bestemmer din liv i dag og den nærmeste fremtid og er din egen lykkes mester. Er du lykkelig med ditt valg så kan alle verdens moralister og forståsegpåere bry seg om sitt eget liv og la andre leve sine egne liv. Lev i dag og ikke tenk alt for mye på fremtiden. Ingen veit hva fremtiden byr på! Nyt øyeblikkene med gutten/mannen du er glad i! Personlig er jeg 49 og deiter ei på 24. Alder er ingen hindring for begjær, kjærlighet, sex og lykke. Glem alle "forskjell på aldersrasister".

Hans Kerom

13.11.2016 kl.13:09

Mann 50 her, sammens med ei jente på 16.

Koser oss konstant. 😉

Carina

13.11.2016 kl.13:11

Jeg er 27, og har treft en mann som er 44. For meg er ikke det et problem. Men mamma derimot syns det. Fordi han er 2 år yngre enn henne. Jeg kan ikke si jeg ser problemet. Så lenge man vil og en føler det funker så ikke la det stoppe. Nå skal det også sies at jeg er ganske voksen for alderen og vi er veldig godt balansert. Vi har mye tilfelles og stor glede av det. Vennen hans og mine syns det var litt rart i begynnelsen og tenkte sitt om saken. Men nå er alt bra :) Har du lyst har du lov! Kjør på om du føler det er riktig:)

Annette

13.11.2016 kl.13:12

Hei! Bruker vanligvis ikke å kommentere blogger, men siden jeg er i den situasjonen selv så kan jeg fortelle litt om mine erfaringer: Jeg er født i 1968 og min mann i 1982. Jeg traff ham i 2007 etter å ha erfaring med menn på min egen alder og eldre. Da dette ikke fungerte, så skrev jeg opp hva slags mann jeg ville ha utifra de verdiene jeg ønsket at en mann skulle ha, og fokuserte ikke på alder. Ville ha en mann med integritet, ærlighet og omtanke for andre. En som ikke bare prater, men virkelig står for det han sier og gjør. En som behandler andre (og spesielt) kvinner med respekt og omsorg. Dette har ingenting med alder å gjøre. Humor er også viktig, og viljen til å gjøre gode ting for hverandre. Vi ble sammen etter kort tid og året etter ble vi gift. Var helt ærlig på at dersom han ønsket seg barn, så var det ikke sikkert at jeg kunne gi ham det. Han sa at det ikke var derfor han ville dele livet sitt med meg, og da slappet jeg av. I 2010 ble jeg overraskende gravid med tvillinggutter og på forsommeren 2011 ble guttene født i uke 35 for tidlig pga svangerskapsforgiftning og andre komplikasjoner. Jeg var syk under hele svangerskapet med kraftig bekkenløsning og rygg-/hofteproblematikk hvor jeg fra å sitte i rullestol ved fødsel måtte trene meg gradvis opp til å fungere greit i hverdagen igjen. Nå er gutta ca 5 1/2 år gamle og jeg har fortsatt kroniske smerter, men er ellers mye bedre enn jeg var. Har såååå mye å takke min mann for all hans oppmuntring og omsorgen han viser for meg og barna våre, ved siden av at han driver eget firma som absolutt ikke er en 9-16 jobb. Jeg klarer foreløpig bare å jobbe deltid, men vi får dette til å fungere fordi vi har en genuin kjærlighet og respekt for hverandre. Vi fikk en del negative kommentarer i begynnelsen, og mange dømte nok forholdet vårt nedenom og hjem. Vi har derimot gjort spådommene til skamme og vårt forhold er sterkere enn noensinne! Mitt råd er å lytte til deres hjerte og ikke til andres negative holdninger. Da lever dere på deres premisser og ikke på andres. Masse lykke til videre! Jeg har ALDRI angret på min avgjørelse, i hvert fall! ❤

Jensemann

13.11.2016 kl.13:12

Funker som en ukomplisert affære, men et dypere meningsfylt forhold kan du se langt etter.

Jensen

13.11.2016 kl.13:15

Ta det som en flørt og la deg rive med av det seksuelle, han vil nok kunne vekke endel seksuelle sider du ikke visste du hadde :) Lykke til!!

Karina

13.11.2016 kl.13:17

Jeg synes det er for stor forskjell. Har selv vært sammen med en som er 16 år eldre enn meg og uansett hvor flott det er i starten så innhenter aldersforskjellen dere etterhvert!

;-)

13.11.2016 kl.13:17

Jeg var sammen med en på 40 var selv 24 da, og jeg har aldri følt med så trygg som med han. Selv om han er mye eldre, kan man lære så mye av hverandre. Og alder er bare ett tall nå i dag. Man kan ikke merke forskjellen. Han jeg var med kan jeg pr dagsdato tenke på, hvor mye jeg følte på tryggheten jeg aldri før har hatt. Hvor elsket han fikk meg til å føle meg.

PHANTOMBLUE

13.11.2016 kl.13:17

Jeg synes du skal gi det et forsøk.

Du poengterer selv du er 41 år med 4 barn,Hvor mange lykkelige kvinner på sjekkern vet du om i den alders gruppen med 4 barn?

Ta deg en ungefri kveld, på de nermeste brun pubbene,så ser du svaret

Jeg mener at alderen burde ikke være noen hindring,hverken for deg eller han.Basert på hva du skriver her,fungerte jo dere ganske bra inntil han fortalte alderen.

Sett hypotetisk,han hadde løyet på alderen sagt han var 32,forholdet går sin gang dere flytter sammen,han klaffer med vennene dine,han klaffer med ungene dine.Så får du vite den virkelige alderen.Skal du da gjøre det slutt?

Hvorfor ikke drite i at han er 24 og du 41,dere hadde tydeligvis kjemi,det er ikke alle forunt.

13.11.2016 kl.13:25

Kjør på og ikke bry deg om hva intolerante mennesker mener. Det er ditt liv så får andre konsentrere seg om sitt liv. Om de mener det er for stor alderforskjell så kan jo de bare finne noen på sin egen alder. De behøver ikke blande seg borti andre sine liv, og om noen gjør det så må man bare prøve og ikke bry seg om det.

Anne

13.11.2016 kl.13:27

Så lenge aldersforskjellen er så stor man kan være foreldre til partneren sin

Mina

13.11.2016 kl.13:28

Følg hjertet ditt og drit i alle andre. Ser en i kommentarfeltet sier at det må være noe kognitivt galt med eldste eller yngste personen i eg slikt forhold, og det er en helt tragisk og spydig kommentar.

Så lenge dere gjør hverandre lykkelig, så hvorfor ikke?

Lykke til, vakre du!

Suzanna Freeman-Fanuelsen

13.11.2016 kl.13:29

Er selv gift med en som er 5 år yngre, det går fint, men jeg merker litt forskjellen i alder, men elsker du noen så kjør på du

teve

13.11.2016 kl.13:33

Hei,

I steden for å spørre hva han kan tilby deg, hvorfor ikke gjør det omvendt, hva kan DU gjøre for ham?

Gjør best av situasjonen selv, føl hjerte og lykke til

Mvh. teve

Bente

13.11.2016 kl.13:35

Hei.

Jeg er sammen med en på 50 og er selv 32, vi har det helt strålende flott sammen. Alder betyr litt,men ikke alt. Det at man er lykkelige sammen og gjør hverandre godt er etter mitt syn viktigere enn hva alle andre mener.

Lykke til :)

Andrea

13.11.2016 kl.13:37

Jeg er 28 og kjæresten min er 51, det er med andre ord motsatt av deg og jeg får høre at jeg er gullgraver mens han er gammel gris. Folk er rare og folk får mene hva de vil, men fortsatt fokus på tall og symboler når vi snart skriver 2017 er bare latterlig.

Kos deg masse og nyt livet.

LB

13.11.2016 kl.13:37

Er selv 24 og min nedre grense er 22. Selv har jeg aldri falt for noen som er yngre enn meg og kommer mest sannsynlig aldri til å gjøre det. Mine ekser har alle vært en god del eldre enn meg og det har passet fint da jeg føler vi er mer like på et mentalt nivå. Jeg har dessverre alltid vært moden og veslevoksen og føler at de på min alder aldri har "truffet" meg helt. Derimot har problemstillingen gått mer på hvor går øvre grensen. Når man som 17-18 åring blir sjekket opp av 40-åringer som er på alder med pappa, kan det tidvis føles veldig rart (alt avhengig av personlighet og andre faktorer selvfølgelig).

Per i dag er jeg forlovet med en som er 30 og vi har det helt fantastisk sammen. Mange dømte oss nord og ned pga aldersforskjellen da vi ble sammen, men nå får vi stadig kommentarer på hvilkt godt og sterkt bånd vi har og at flere er lei seg for at de forhåndsdømte oss. 6 år sammen og fortsatt like lykkelig, til tross for noen år i mellom oss :)

Marianne Abid

13.11.2016 kl.13:38

Alder har ingenting å si! D er følelsene dere har for hverandre som er viktig! Jeg er gift med en mann som er 23 år yngre enn meg og jeg har aldri hatt d bedre eller følt meg mere elsklet enn jeg gjør med min kjære.

Ja vi har fått hørt mye rart begge to, men for oss er d ikke hva andre mener om vårt ekteskap som betyr noe. D handler alt om oss 2. Ja jeg trodde han var eldre enn d han egentlig var, men han er så mye med voksen enn hva man venter av en på hans alder. Og følelsene vi har for hverandre er altfor stor til å gi opp pga aldersforskjellen og andre folks meninger.

Så mitt råd til deg er å følge ditt hjerte.

Mette

13.11.2016 kl.13:40

Jeg er 41 år og forelsket i en gutt på 24.. elsker aldersforskjellen!

Karl

13.11.2016 kl.13:40

Finnes ingen eksakt oppskrift på slikt.

For egen del egen alder +/- 5.

13.11.2016 kl.13:48

10 år opp,10 år ned ☺

Tom

13.11.2016 kl.13:54

Jeg er veldig glad på dine vegne. Kjærligheten er uransakelig;). Som en mann i midten av 50 årene som lever i et flott forhold til en kvinne på 25 år basert på gjensidig respekt og kjærlighet på tross av aldersforskjellen. Befriende og se at det gjelder begge kjønn. Må innrømme at jeg har fått slengbemerkninger om at jeg er en "gammel gris" som utnytter henne. Flott at du står frem!:))

taf

13.11.2016 kl.13:54

Du ser meget bra ut Anne, alder er bare et tall men hvis han finner deg for gammel en dag så er det du som sitter igjen med sorgen, bare se på Tellefsen og gamle ordføreren i Oslo og Jan Eggum alle hadde en yngre kvinne og er nå singel,du er spennende en stund for de unge så blir de lei, gjelder selvfølgelig ikke alle men tenk på det.t

Hilde

13.11.2016 kl.13:59

Følg hjertet ditt, alle har noe å si uansett hvem du treffer. At aldersforskjellen er det som får dem til å snakke, er deres problem. Go for it;)

13.11.2016 kl.14:01

Jeg er 19 år, sammen med en på 36. Familie og venner synes det er helt feil, men det er det ikke. Vi har det helt supert sammen, vi ler av de samme tingene og har like hobbyer. Da jeg var yngre hadde jeg en nedre grense, egentlig hadde jeg den grensen helt til jeg møtte min nåværende samboer. Jeg valgte likevel å prøve, å jeg kunne ikke hatt det noe bedre enn det jeg har det med han.

Det gjelder å ikke bry seg om hva alle andre mener, gå sin egen vei. Lytte til noen av rådene du får, men ikke alle. Ikke de som føles feil for deg selv. Man har bare ett liv, hvorfor ikke bruke det på best mulig måte? Med å velge dine helt egne veier, med valgene som føles rett for deg selv.

Trond Pedersen

13.11.2016 kl.14:06

Bare hygg deg du. Er kanskje ikke så smart men spiller det egentlig noen rolle så lenge du tenker og ikke skader noen. Hilsen en som er i Thailand ..... og også hygger seg 😊😊😊

13.11.2016 kl.14:18

En finfin uskreven regel er:

(Alder/2)+7

Sissel

13.11.2016 kl.14:26

Hei, syns også det er spenstig av deg å gå ut med en tematikk som denne. Mange av oss kvinner på 40+ har nok vært gjennom den fasen med redusert tro på egen tilstrekkelighet, ønske om bekreftelse, omsorg og kjærlighet, nettsider og dating. I de fleste tilfeller; mer og mindre vellykket.

Selv følte jeg meg sjokkert da menn på mine sønners alder tok kontakt og ville treffes. Det hadde jeg ikke engang tenkt meg muligheten av. Skal innrømme at det føltes spennende at de i det hele tatt ville, men for egen del var det aldri aktuelt.

At du appellerer til yngre menn, forstår jeg så inderlig godt. Du er virkelig en superflott 41-åring. Og jeg tror du er mer enn reflektert nok til å vite best hva du vil gå for - på sikt.

Masse lykke til med ditt valg!

Rita

13.11.2016 kl.14:33

Jeg er singel, 57 år og tenker at en partner på ca min egen alder er det beste - men helst inntil 5 år yngre enn meg. Men dukker det opp en som er yngre eller eldre hvor kjemien stemmer og følelsene våkner, så er ikke "reglene" mine absolutte :)

Jeg har en sønn som er 28, og er sammen med ei herlig dame som akkurat er fylt 41. De fungerer kjempefint sammen.

Har også ei venninne som er 12 år eldre enn mannen sin - det går også helt utmerket.

Men så har jeg ei venninne som er 57 og gift med en mann på 71 og de har vært gift i mange år. Hun sier rett ut at hun i dag aldri ville giftet seg med han. De fungerer ok som venner, og hun lever innenfor rammene av hans sykdommer og begrensninger. Og som hun sier: Det finnes INGEN TING som er sexy ved en mann som er over 70!! Hun vurderer stadig om hun skal gå fra han, og kanskje gjør hun det etter hvert... mens hun ennå har en mulighet til å leve et mer aktivt og variert liv enn hun gjør nå, sammen med han.

Logikk er en ting.... følelser noe annet. Vi får ingen garantier, og kanskje er det bra! :)

Linda

13.11.2016 kl.14:34

Jeg mener alder ikke bare er ett tall! For når det er 41 VS 24, så mener jeg dere er på to helt forskjellige stadier i livet! Hva om han vil ha barn? Er du klar for å starte på ny? Hva om han sier nei til barn nå, men er klar om 10 år? Da har jo ikke du mulighet til det...

Marius Nyborg-Hagberg

13.11.2016 kl.14:54

Alle må gjøre sine egne vurderinger om hva som er "rett alder". For min del er jeg nå blitt 38 og har vært singel siden kona gikk bort av kreft. Vi rakk heldigvis akkurat å få ei flott datter. Men når det gjelder å treffe potensielle fremtidige partnere, så er det jaggu ikke enkelt i en tålig hektisk hverdag. Alder er etter min mening en relativt nedprioritert, siden personlighet, utstråling, humor osv er så himla mye viktigere. Men en kommer ikke unna at f.eks. en 20-åring ofte er i en helt annen livssituasjon enn en alenepappa på 38. Ser for meg enten ei veldig oppegående og voksen jente i 20-årene, eller ei rundt min egen alder. Om de har egne barn eller ikke har ikke så mye å si. Men personlighet betyr mye mere en alder.

Utfordringen er å treffe på rette vedkommende.

Kjell

13.11.2016 kl.15:04

Kjærlighet har ingenting med alder å gjøre. En tid var jeg sammen med en flott jente som var mange år eldre enn meg. Det var tydeligvis verre for andre enn for oss. Da vi skilte lag, var det av helt andre grunner enn alder. Vi er fremdeles gode venner. Når det er sagt, så ser du utrolig flott ut. Han trenger absolutt ikke å skamme seg over å date en så flott kvinne.

Frode

13.11.2016 kl.15:25

Livet er vel litt som ett sjakkbrett.. du kan gjøre noen gode trekk, og noen dårlige trekk. Trenger ikke være så glup for å se at det er ett dårlig trekk. Tror du har oddsen mot deg for å gjøre et godt valg. Ser det er mannnnnge som som sier at dette kan gå bra, men må selv leve med valgene dine. Sunt bondevett har gått ut på dato, og jeg fortjener har kommet for å bli. Dette var vel negativt og en festbrems. :)

Kari

13.11.2016 kl.15:38

Jeg synes dere skal nyte hverandre, livet og forelskelsen. Det har da overhodet ikke noe å si hvor stor aldersforskjellen er, så lenge dere er voksne og myndige begge to. Ingen i verden hadde hevet et øyebryn om det var motsatt vei. Og når en rockelegende på 72 år kan gifte seg m en jente på 24, kan dere to gjøre som dere har lyst. Dere behøver jo ikke tenke 5-10 år frem i livet nå ? Kan dere ikke bare ta hver dag som en gave og se hvordan livet går? Man kjenner ikke morgendagen noen av oss. Alt kan skje, så nyt hverandre og lev lykkelig sammen uten å gi en dæng i hva andre mener. De får stå for sine egne liv. Lykke til :)

Martine

13.11.2016 kl.15:40

Det viktigste er vel modenhet og interesser, ikke alderen i seg selv. Samboeren min er 39 år og jeg er selv 23, noe som foreløpig går helt fint. Men jeg tror det er viktig å snakke om disse tingene tidlig, slik at begge parter en informert om den andres drømmer og ønsker for fremtiden. Dersom partneren din er inneforstått med at du ikke ønsker flere barn, og sier at det er greit, mener jeg at du bør stole på det han sier. Kanskje, som andre over her nevner, kan han endre mening. Jeg ser det likevel ikke som en grunn til å ikke leve i nuet hvis dere elsker hverandre og dine barn trives med denne mannen. Lykke til!

Linda

13.11.2016 kl.15:45

Du er en flott dame så nyt være forelsket. Ikke bry deg om event kommentarer. Jeh er på fjerde året sammen med en som er 21 år yngre. Ingen har problem med det i dag. Og skulle de ha et problem med det er det jo deres problem. Vi har det supert sammen og det er vel det som teller?

Fjodor

13.11.2016 kl.15:50

Bytt om på kjønnene, og vips så har du en gammel gris.

trygveola_54@gmail.com

13.11.2016 kl.15:58

Så lenge man ikke skjemmer ut sine egne barn kan man gjøre som man vil.

Er man en middelaldrende dame på 41 år, med barn som synes en potensiell stepappa på 24 er helt toppers så er jo det nydelig!

De aller fleste menn har fantasert i å ha sex med mye eldre damer - til og med egen genre i pornoindustrien.

At ikke flere voksne damer innser det først og fremst dreier seg om sex fra unge menns side er ikke annet enn skremmende!

Alle unge menn som forsøker å gjennomføre fantasien vet selvsagt de må fremstå som modne og reflekterte for å komme i buksene på eldre damer. Mange kvinner er så lettlurte at det er til å måpe av.

Halt vanlig blant svært unge menn å ha erobringskonkurranser, på f.eks. alder, etnisitet, sivil status, materiell status, finne dame med eldst mulige barn, mor og datter, osv osv - bare fantasien som setter grenser (og fantasien er stor - tro meg!).

Utvikler det seg til langvarig forhold kan det utover seksuelt begjær for enkelte, utvikle seg til ekte kjærlighet.

Men det er greit å tenke på hvordan man ønsker å ha livet sitt når man er 60 år og ut livet - og ta livsavgjørelser deretter.

Uansett - at to mennesker har det bra sammen på privaten har ingen andre noe med - så lenge det ikke går utover noen.

Selv er jeg en bestefar på 64 år, og sammen med en kvinne på 22 - som forøvrig er mitt barnebarns beste venninne, uten at noen synes det er vanskelig. Kjærligheten er størst!

Tim

13.11.2016 kl.16:09

Du ser ut som en gudinne, haterne er jo helt ute på viddene .... men jeg kan av egen erfaring si at stor forskjell i alder kan by på noen problemstillinger som en vanligvis kanskje ikke tenker så mye over.

Uansett lykke til!

13.11.2016 kl.16:24

Alder er bare ey tall så lenge du elsker den personen

Alex

13.11.2016 kl.16:25

Jeg er en mann på 20 år som er forelsket i en kvinne på 36 år. Virker som om hun liker meg også:)

Natalie

13.11.2016 kl.16:58

Så bra du står frem med dette! Er så hjertens enig. Bor i hovedstaden og her er det jo egne barer for eldre menn som søker etter ungpiker.. Det er så sosialt akseptert at det finnes jo ikke grenser. Skikkelig stas å kapre en bemidlet mann for ei kvinne, uansett alder eller utseende.

Dette er en del av kvinnekampen! Vi kvinner får ofte høre at vi mister vår attraktivitet etter 40, vi kler ikke rynkene like godt som menn sier dem. Ikke kan vi få barn heller etter 40+ som regel, og stakkars mann som blir frarøvet muligheten. Stakkars ja, for kjærlighet handler jo automatisk om reproduksjon???

Nei godt å se ei vakker kvinne i voksen alder ha mot og selvrespekt til å elske den hun vil og omfavne sin skjønnhet, på tross av inngrodde tanker om at vi kvinner er attraktive på begrenset tid. Tull! Vi er da akkurat like flotte som menn når alderdommen sniker seg innpå, det må komme for en dag.

Kos deg med en flott og ung kjæreste du Anne Brith, er deg vel unt.

Hilsen Natalie30

kcj

13.11.2016 kl.17:08

For et bra og godt skrevet innlegg! Kult med innlegg med dypere meninger og litt utfordringer.

Har levd i 24 år og har siden jeg var 15, alltid vært sammen med eldre menn. Det første forholdet var det 7 års forskjell. Det var ganske sykt da, noe som jeg fikk høre og også er enig i den dag i dag, m.t.p det psykiske. Når det er sagt, så har partnere variert opp i gjennom årene, i dag er jeg i er forhold med en mann som er 6 år eldre (30 år). Kunne nok aldri tenkt meg å vært sammen med noen yngre, men snu situasjonen så kunne jeg nok vært sammen med en på samme alder som meg selv. (24)

Utfordringen har for mine partnere vært umodenhet og der er min bekymring hvis årsforskjellene er på 15-20 år. Vi lærer jo innmari mye om oss selv og hvordan ting henger sammen for hver dag vi blir eldre! Redselen hadde nok vært at forskjellene skulle vært for store. Men hvis det klikker, så klikker det jo? Da har vel ingenting av det jeg har skrevet noe å si. For hvis man VIR_KE_LIG føler det, og det er gjensidig, så betyr det jo lite om h*n er 24 og du 41, eller omvendt!

Go for it, og hvis det går skeis, så har du en erfaring til med deg videre i livet! Det er lett å stoppe seg selv p.grn av hva andre sier, men til syvende å sist, hva har det å si om 50 år? Ingenting! Alltid gjør det du vil, så lenge det ikke skader noen!

13.11.2016 kl.17:14

Btw, de som sier du ser ut som 60 er garantert sjalu kvinner. Hadde tippet du var 35, det er alderen du ser ut som.

Sivert

13.11.2016 kl.17:15

Nå skal ikke jeg moralisere, det er det mange nok som gjør, men det er noe i oss mennesker som heter den magiske 30års grensa, hørt om den ? Det betyr i praksis at ei jente og en gutt som er født samme år er like moden og voksen når dem begge har passert 30 år, så lenge henger guttene etter jentene i utvikling og modenhet. Men tilbake til aldersforskjellen, jeg har vært i gjennom det der. Var selv 19 år og ble sammen med ei på 41år, det var i slutten på 1980-tallet, som dere forstår er jeg nå nærmere 50 nå. Ikke at gutten ikke kan ha noe å lære ut av et slikt forhold ja, men da kun rent seksuelt, ikke overhode på noen som helst slags annen måte. En gutt på 24 år, vil i forhold til menneskets og vi menns utvikling i livet pr, def ikke klare å tenke som en voksen person før han er i slutten på 20 årene, ergo vil det oppstå et enormt gap i både hvordan man tenker og hvordan man er, er trossalt forskjell på en godt voksen dame og unggutt, eller motsatt for den del. I forelskesfasen blir den som er så mye yngre på en måte et " seksuelt leketøy " for den som er eldst, er her fellen ligger. Seksualiteten er den sterkeste driften vi mennesker har, ergo bruker vi den for å oppnå noe og på en måte som vi vet den andre liker, ergo ligger det et stort potensiale i at den som er yngst blir " misbrukt " følelsesmessig, hvordan takler en ung gutt eller jente et brudd f.eks ? Bare det er det stor forskjell på hvordan en mann / dame på 40 + takler dette og en ung gutt / jente takler det, handler om modenhet. Som sagt er jeg snart 50, har ei voksen datter på snart 29 år, skulle jeg forelsket meg og blitt sammen med ei jente på hennes alder eller yngre, vil være som om en som er bestefar blir sammen med ei som kunne vært sin egen datter, og hvor stor forskjell er det ikke menneskelig på de to....dette handler om menneskets utvikling, noe vi mennesker sjelden eller aldri tenker på, og alt vi gjør, også på dette området har konsekvenser for begge parter. Jeg vet hva jeg ville gjort, trukket meg tvert, sier dette fordi den unge gutten vet ikke og har ikke snøring i hva han legger seg i kast med og ikke vet han hvilke konsekvenser det kan få for han på langsikt ang. sitt eget følelsesliv, kan faktisk være til enorm skade og som vil ta han mange mange år å rette opp, fordi mest sannsynlig ryker forholdet etter en tid, de aller færreste av slike forhold varer over tid, da vil han mest sannsynlig sitte igjen denne unge gutten og føle seg både misbrukt og lurt, og den som har ansvaret er den som er eldst i slike forhold, det er det alltid. Så mitt råd er, tenk dere både 1 og 10 og 2o ganger om før dere innvolverer dere i et slikt forhold...kan gi større skade enn gagn for begge parter...

Jack Reacher

13.11.2016 kl.17:19

Mann 49år. Jg dater 30-40år. Thats it.

13.11.2016 kl.17:58

Du må følge hva du selv føler deg konfortabel med, det er ingen som har noe med hvem som er eldst/yngst. Det som teller er om dere er lykkelige sammen, omdere kan se dere selv sammen om 5-10-15 år.. Vet av flere som har kjempe alderesforskjell, og de lever et flott samliv, har i nær relasjon et par der hun er 16 år eldre enn mannen sin, hun hadde to barn fra før, han har vært helt fantastisk flott far for de to eldste, sammen har de to barn. Så du må følge hva hjertet ditt forteller deg, ikke hva hodet og andre mennesker mener. Det er bare du som vet hva som er rett for deg. Lykke til. :)

Tin@

13.11.2016 kl.18:05

Hei... jeg er 33, har en mann på 48. Vi har blitt spurt om vi er far datter, litt kleint men det blir bare en vane og en gøy vits. Kan forstå dilemmaet med en ung gutt. For jeg må jo si at de er ikke menn før de er fylt 30 år. Du må tenke på om du vil frarøve gutten for egne barn. Selvom han sier han ikke vil ha egne. Det kan forandre seg når han blir eldre. Så er det usikkerthet over for dine egne barn, hva syns de?. Så er det hvilken type folk skal dere være med. Dine kan bli litt for gamle for han og han kan nok bli litt for unge for deg. Så er det når dere blir enda eldre dere vil merke enda mere forskjeller. Det er ikke lett om det er den ene eller den andre veien. Men det må tenkes nøye gjennom, og ta for seg en god del spørsmål.

Steinar

13.11.2016 kl.18:23

No er eg 35 og eg har både en nedre og øvre..

Nettopp fordi eg trur det er i den aldergruppa eg

Har mest til felles med. Min grense er

9år ned og 6år opp. (skjønn det den som kan)

Alder ingen hindring. Men når man kunne vært mora mi

Da stopper det litt for meg

LB

13.11.2016 kl.18:46

Hmm det kommer an på personligheten til begge om en 41 åringen føler om hun er ferdig med livet og har levd alt..da er det trist å være sammen med en som fremmdeles full av livet..om en ung i sjelen enda og det finnes kjemi og følelse fra begge sider..hvorfor ikke.Noen ganger en 24 åring kan være mer moden mentalt enn en 40 gammelt man..(snakker fra egne erfaringer) ...og det wr flere kvinner som enda kan få barn etter 40..

Eva

13.11.2016 kl.18:59

Min første tanke når jeg leste innlegget ditt var st du bare er ute etter å provosere og skape debatt...

Sivert

13.11.2016 kl.19:05

Glemte si ti ldeg Anne Brith! Du må gjerne sende meg epost eller kontakte meg på FB om du vil høre mer om min erfaring,deler gjerne fra meg om mine livserfaringer, du har nå både min epost og forstår / vet hva jeg heter...

Monica

13.11.2016 kl.19:08

Syns din fysiske alder har lite å si. Folk tiltrekkes av ulike ting. Så om du ser ut som du er 60 når man er 40 kjenner jeg at det ikke er av betydning for vurderingen av aldersforskjell, nettopp fordi mennesker tiltrekkes av forskjellige ting: noen tykke, noen tynne, noen gamle osv. Du er smart nok til å vite svaret på dette selv. Finnes ikke i tvil!

Linda Knutsvik

13.11.2016 kl.19:09

Kjærlighet har ingen alder. Har dere det bra sammen, så lukk øyne og ører for evt. tåpelige kommentarer. Det har blitt skreket om likestilling i mange år... Når motsatt vei er godtatt, så må dette være det også.

Det som kan være et problem er om mannen ønsker seg barn.
Alder bør ikke være ett hinder for kjærligheten mellom to mennesker. Vi lever jo tross alt i 2016 og slike fordommer bør vi forlengst lagt på is

Kråkerud

13.11.2016 kl.19:35

Forelskelsen og kjærligheten din høres helt ok ut!

Men med tanke på den nye kjæresten din må det jo kunne sies å være en tabbe at du kastet halvparten av Halloween-godteriet.... :O

Pj

13.11.2016 kl.19:51

Hvis min 20 år gamle sønn kommer hjem med ei som er bare noen år yngre enn sin 45 år gamle mor, så vet jeg ikke om jeg hadde reagert veldig positivt...

Yvonne

13.11.2016 kl.20:17

Jeg syntes alle mennesker skal velge selv hva de mener er best for dem. Det er jo dem som må leve med de valgene som blir tatt, så da har de lite å si hva andre måtte mene. Men hvis jeg snakker for meg selv, kunne jeg aldri datet noen som var så mye yngre enn meg. Litt fordi det hadde fått meg til å føle meg eldgammel og frykten for at jeg skulle glidd inn i en mer morslignende rolle etterhvert. Jeg tenker også at usikkerhet min hadde vokst noe voldsomt og at sjalusi momentet hadde vært enormt.Tror også at etterhvert ville de forskjellige stadiene vi var i livet blitt så tydelige at det ikke kunne fungert når forelskelsen har flydd over og hverdagen hadde satt inn. Jeg hadde nok aldri prøvd engang.

13.11.2016 kl.20:37

Det er ok at dama er eldre enn mannen

Knut

13.11.2016 kl.20:59

Det er ditt liv så får andre heller tenke mer på seg selv og mindre på andre. Om noen synes det er for stor alderforskjell så finner de bare noen nærmere din egen alder. Om noen ikke tenner på samme kjønn, så lar de bare vær å bli homofile. Om noen ikke liker sport ja så lar du bare vær å se på det. Om noen ikke liker Ateister så trenger de heller ikke bli en men bare fortsett og være religiøs. Unødvendig og gå rundt og ringe på dører for og få alle til og bli som deg.

Folk må slutte å blande seg borti andres liv bare fordi de ikke ser eller føler ting akkurat som deg.

13.11.2016 kl.21:07

Jeg har vært sammen med en som er 11 år eldre enn meg, og vi har det kjempe flott sammen. Men jeg var i tre år sammen med en som var 28 år eldre enn meg. Vi holdt det ganske hemmelig. Og når han ville gjøre det mer offentlig så var det jeg som lot meg styre av andres meninger. For jeg vet 28 år er veldig mye, med mindre du lever i en kjendisverden hvor det er nærmest normalt. Utrolig trist at det egentlig skal være sånn for jeg vet ikke om jeg tror noen er ment for hverandre, men om noen er ment for hverandre så tror jeg virkelig at vi var det. aldri opplevd én så sterk kjærlighet og jeg tror vi begge vet det. Selv om det er lenge siden vi var sammen nå så vet jeg at han elsker meg fortsatt, og motsatt. Jeg bare vet det for jeg ser det når jeg møter han så det er egentlig litt trist. Men samtidig vil jeg ikke sitte der når jeg er 50 og ha en mann som er nesten 80 år..

RB

13.11.2016 kl.21:07

Har som noen år eldre enn deg hatt 18 år gamle elskerinner. Det gav meg en framifrå fin bekreftelse, god sex, litt kul status blant jevnaldrende menn med koner som er på min alder og som de tydeligvis var litt flaue over at det av forskjellige plikter måtte henge sammen med ennå..Økonomi etc.

Som deg så er eg også en som driter i kva andre måtte meine om kven eg er sammen med, alder etc. Har berre ein regel, kvinna MÅ være ein god del yngre enn meg sjølv om det skal være interessant.Yngre kvinner er meir åpensinna, sporty, ofte meir frilynte med tanke på kunst, musikk og mange andre ting. Mindre A4 om du vil. Så slik sett så støtter eg ditt opplegg, både om det er seksuelt basert eller om det ligger noko meir og djupere emosjonelt i det, frå begge parter men sikt skal de og ingen andre finne ut av. RB

.

13.11.2016 kl.21:10

Jeg er selv 18. Og er sammen med en som er 27.vi har vert sammen i 2 år og det har vert endel reaksjoner, venner har tatt det fint samme med de på jobben, familien min var veldig skreptisk og mente at han utnyttet meg. Frem til de fikk møte han og så at han var en grei fyr. Hans familie tok det mye bedre. Men de fikk bli kjent med meg før de fikk vite alderen min.

Jeg synes kanskje at det er en litt stor forskjell siden jeg enda er så ung, det er noe med at han alt er etablert med hus, bil, fast jobb i en leder stilling og stabil økonomi. Jeg er såvidt ferdig på vgs og jobber som lærling. Men det gjelder bare å finne en balanse i det.

Vi har snakket mye om fremtiden og hva som kan bli ett problem. For meg er det f.eks viktig at mine barn ikke har en "gammel" far. Noe som da gjør at jeg må bli en "ung" mor.

Jeg tenker at så lenge man får det til å fungere seg imellom så er det helt innafor! Et forhold omhandler 2. Mennesker. Så lenge det er greit og bra for dem, er det ikke så nøye hva de rundt mener. De burde heller ta seg sammen å være en god venn/familie og støtte opp

Meg

13.11.2016 kl.21:12

Morsam sak.. Sån.. Alle har rett til kjærlighet. Jeg Kjenner flere par Med større aldersforskjell. Er selv mest intressert i yngre menn :p

13.11.2016 kl.21:32

Heia dere! Jeg er 28 år og mann min er 52. Jeg og var sskeptisk til hva andre mente, men fant ut at han og jeg er ment for hverandre og selv 3 år etterpå er livet med han så herlig! SammeNå har vi en 2 år gammelsønn og jeg fikk 4 stebarn :) alder er bare et tall! Jeg ser personlighet, sjarm og en utrolig snill mann, med verdens nydeligste smil. Ingen andre ser alt vi har sammen med vi er godtatt av alle rundt oss, selv med så stor aldersforskjell :) så det er deres valg :) om dere er lykkelige så ser folk det til slutt :)

øyvind teige

13.11.2016 kl.21:34

Aldersforskjellen i parforhold er ofte viktige for de som ser paret fra utsiden. Kjærligheten har jo ingen alder i seg selv. Kjør på!

Vargas

Heidi

13.11.2016 kl.21:42

Jeg er 45 og min nedre grense er 40......øvre grense 50 ! Kunne ikke tenkt meg et forhold til en "gutt" på 24.....1 år yngre enn min sønn 😳 Tenker du får kjenne oå hva som gjør deg lykkelig 😊

Alex

13.11.2016 kl.22:24

Jeg er 42 mann, og min samboer er 57. Vi elsker hverandre og hva andre tror og mener driter vi. Hvorfor skal man høre og bry seg om hva andre mener. Eneste du må prate med om det er dine barn, hva naboer og de på gata mener er ikke viktig. Og hvis ikke vennene deres aksepterer det så er de ikke riktig venner. Det er nå min mening;-)

PanEos

13.11.2016 kl.22:37

Jeg er i samme situasjon,jeg er 47 og hun er 26.Jeg har tenkt alle mulige tanker om og om igjen, er jeg en gammel gris fordi jeg elsker henne??? hun elsker jo også meg!

Men jeg har tatt min beslutning,jeg skal gjøre alt jeg kan og kjempe mot alle fordommer.

Hege wright

13.11.2016 kl.23:06

E sjøl 34 og har bare hatt menn som e eldre enn meg,

Men no som eg e singel igjen så tenk eg at kriteriet mitt må vær at

Han elsk meg så mye som eg elsk han. Uavhengig av Ka andre mein ..

Hanne

14.11.2016 kl.00:20

Hva er dette tullet med øvre og nedre grense? Dersom man treffer personen man føler man skal dele livet med er vel alder uvesentlig? Det er jo ikke alderen som skal bestemme om man elsker hverandre eller ikke?

Happy

14.11.2016 kl.00:23

Jeg er 55, min kone er 26. Vi har 2 barn isammen og jeg har 2 barn fra før hvor eldste er 24 år. Kravet mitt var at ny kone skulle ikke være yngre enn mitt eldste barn.

Vi har det fantastisk isammen.

Folk glaner når vi går hånd i hånd på kjøpesenteret.

Det bryr vi oss lite om.

linn t

14.11.2016 kl.00:48

hei jeg er 22,mannen er 55 , hehe lykketil :)

Tito

14.11.2016 kl.00:52

Interessant "dilemma"! Ingen andre enn dere to kan finne ut av dette. Men siden du (blott)legger det her, så får du mine 5 cents:

Hvis du er ute etter en "fling", slå deg litt løs som "young", free and single og ikke har et langvarig forhold som mål i dag: Kjør på! Hva andre måtte mene, er revnende likegyldig. Om eks'en synes det er latterlig, bare le tilbake. Det kan være en energiboost med en ung kar i senga! :)

Men: sett i lengre perspektiv er jeg mer skeptisk, selv om bl.a kommentarer her viser at dette KAN fungere. Dere er egentlig på to forskjellige planeter. Om han ikke er student, er han milevis unna deg mtp livserfaring. Når forelskelsens rus har lagt seg (de sier den kan vare i maks 2 år), kan det hende at hverdagen med "gammel" samboer/kone og fire stebarn som krever MYE av moren sin ikke er spesielt fristende. Og da har jeg ikke tatt hensyn til alle komplikasjoner som kan velte lasset: Han og barna kommer ikke overens. Om han "bare" kommer overens med 3 av 4, har du fortsatt et problem. Og de skal alle gjennom puberteten. Selv om kanskje 1 eller 2 allerede er vel gjennom? Han må akseptere at du er moren, og at han ikke har en dr...å si når det kommer til barna dine. (Steforeldre som "blander" seg inn/skal "bestemme" er en stor rot til konflikt) Og alle skal følges opp med skole, idrett og andre aktiviteter. Han kan fort føle at det ikke er plass til ham. Modenhetsmessig tviler jeg på at en 24-åring kan takle dette i det lange løp. Om dette ikke skremmer vannet av ham, tenker han med feil hode om dagen!

Det går det noen år, du kommer i overgangsalder, han passerer 30 og plutselig vil han ha barn...Om han i dag som (u)moden 24-åring sier at han ikke vil ha barn og aksepterer at du ikke vil ha flere, er dette like vanlig som at en 10-årig gutt syns det er ekkelt med jenter som klenger og kysser dem: 5-6 år senere snakker vi forandring...

Selv er jeg like gammel som kona mi. Med barn på nesten hans alder. Når forelskelsen har lagt seg: hva i huleste skal dere snakke om?? "Husker du da Kong Olav døde?" -Du var ikke født da nei... "Var du på Lillehammer under OL i 94?" -Du var på innkjøring for å begynne i barnehagen? Synd det da! Han kan også ramle fort ut av andre sosiale settinger. Han vil kanskje heller ut med gutta enn på parmiddag med 50-åringer. I alle år framover kan det oppstå kleine situasjoner og fordommer. Det er ikke så morsomt når du gang nummer 50 blir spurt om du går for samme dessert som sønnen din. Er du villig til å takle dette? Osv osv. Oddsen er mot dere. Det er litt «skummelt» at du er forelsket. Du er følelsesmessig knyttet, og da går vettet ut. (Det er helt normalt) Og ser nok for deg en framtid sammen. Det kan bli krasj tidlig, men også slitasjebrudd etter noen år. Så som sagt som en distraksjon er det bare å si «You go, girl», men som langvarig lykke: skeptisk!

Kenneth

14.11.2016 kl.02:53

Hei!

Jeg er 38, og tenker vel i utgangspunktet på å finne ei dame mellom 30 og 40, men møter jeg "Drømmedama" og hun er 41 så skal jeg nok takle det... 😉

C

14.11.2016 kl.03:22

Vanskelig dette.. Jeg var i samme situasjon i fjor faktisk; jeg 41 og han 26.. Jeg har faktisk aldri vært så sjalu som i den perioden vi datet 😨 - hadde aldri kjent på akkurat det og det passet meg dårlig.. Han tar fremdeles kontakt, men jeg er i et nytt forhold og kan ikke la ham komme i mellom. Det tør jeg rett og slett ikke, da jeg med fornuften (men ikke hjertet dessverre) innser at det ville vært dødfødt.. Dessverre..

vvv

14.11.2016 kl.08:29

Som 24 åring vet man ikke hva man vil med livet sitt enda. Tenk på det først.

Renate

14.11.2016 kl.08:42

Kjære deg, du ser ikke ett år eldre ut enn du er! Du er kjempeflott :)

Julien Brightside

14.11.2016 kl.09:53

Hvis begge er voksne mennesker er det bare å gjøre som man vil er min mening.

Hanne

14.11.2016 kl.10:02

Følg dine følelser, alderen har ingenting å si så

lenge dere har det bra sammen. Hva folk mener,

le av dem, gå etter magefølelsen din, den pleier ikke

å ta feil. Min mann er også 17 år yngre, vi har nå

vært sammen i 19 år, og forsetter med dette, vi har

det kjempebra. LYKKE TIL !

Roy

14.11.2016 kl.10:21

Gjør ka du vil. Er mange menn som ønsker å bli vartet opp av en eldre mamma/milf

barepappamin

14.11.2016 kl.10:46

En av mine ex'er var 15 år eldre, og hun var på samme alder om trent som det du er nå. I starten så syntes jeg det var veldig stas, og kunne sjarmere en "voksen" dame. At jeg hadde noe å gi henne. Men etterhvert som tida gikk og etter alle forsøkene med å få barn (hun hadde 3 fra før), ble det problematisk. Og tanken på at hun etterhvert skulle bli pensjonist og jeg fremdeles hadde 15 år igjen å jobbe, ble altfor stor. Hun er en fantastisk kvinne og vi er fremdeles gode venner. Men den store kjærligheten sluknet.

14.11.2016 kl.10:48

Kjære Anne Brith

Velg kjærligheten! :) Hvis dere elsker hverandre og er lykkelige sammen, er det det viktigste av alt. Prøv å ikke bry deg så mye om andres forventninger og fordommer. Mannen min er 24 år yngre enn meg. Han var bare 20 år da vi møtte hverandre og vi var også stresset pga. aldersforskjellen i begynnelsen, men jeg er så glad for at vi valgte hverandre og har et lykkelig liv sammen.

Oring

14.11.2016 kl.10:51

40 årige damer med bra utseende, kan være attraktive for 20 årige gutter ..... en stund. Så spørmålet er mer om disse 40 årige damene er på søk etter noen å bli gamle med, eller om de er obs. på at dette vil ta slutt. 50 årige damer er nemlig ikke like attraktive da gutten biologiske instinkt etter hvert tar overhånd og de begynner å se etter yngre damer.

14.11.2016 kl.10:55

Dette med at alder bare er et tall er både og. Mange holder seg ufattelig ung på utsiden lenge ( det har jeg selv gjort ), holder meg bra enda. Det er når man virkelig begynner å endre seg i både hud og hår, at man ikke lenger kan snakke om at alder bare er et tall. Da hjelper det ikke at man er " evig " ung på innsiden når forfallet begynner å bli synlig. Mennesker ser på det ytre og tiltrekkes mye av det, selvsagt hjelper ikke et pent ytre om man har en ufyselig personlighet. Kan aldri tenke meg at unge menn er ute etter annet enn spenning, evt en ny " mor " å snylte på. At man tiltrekkes av personligheten til hverandre er fullt mulig, men å tro at en " ung kalv " er interessert når alderen begynner å vises, da tror jeg man er rimelig naiv.

Celine

14.11.2016 kl.12:19

Drit i alder, hvem vet hvor lang tid vi har her på jorden!? :)

Lev livet i dag, før det er for sent! <3 Og blås i hva alle andre måtte si og mene! Who cares!

Maren

14.11.2016 kl.13:02

Jeg er selv sammen med en som er veldig mye eldre enn meg, vi har vært sammen i over 5 år og er veldig lykkelige! Det har vært noen skjæri sjøen, men det viktigste er at man har det bra! Alltid folk som skal mene ting, om alt. Vil heller være lykkelig selv enn å ta valg på bakgrunn av andres fordommer.

14.11.2016 kl.16:32

Jeg er 24 år, sammen med en som er 20 :) vi er veldig lykkelige

Aina

14.11.2016 kl.17:50

Altfor mange reagerer negativt når aldersforskjellen går "feil" vei. Sjeldent man hører noe når menn på40 eller mer finner seg damer i tjueårene. Dette er bare inngrodde fordommer. Ikke bry deg om det. Gjør det som kjennes greit for deg

Lene

14.11.2016 kl.17:53

Jeg tror du gjorde det riktige jeg. Alder er (dessverre) ikke bare et tall. Jeg tenker at en på 24 kanskje ikke passer så godt inn i den "voksen" rollen som krever når den andre har barn som også begynner å bli store. Jeg tenker også at hans ønsker og planer for livet kanskje forandrer seg. Jeg vet i alle fall at jeg har utviklet meg mye fra jeg var 24 og frem til nå som jeg er i slutten av 30 årene. Ting kunne kanskje vært annerledes om det ikke var barn involvert?

henriette

14.11.2016 kl.18:06

pappa er 43 og er gift med en som er 30 altså 13 års forskjell. Jeg ser ikke problemet faktisk. Med tanke på pappa og stemoren min så er hennes foreldre på pappa sin alder men det har aldri vert ett tema eller fordommer, så lenge det er ekte kjærlighet ser jeg ikke problemet.

Eveline

14.11.2016 kl.18:33

Ekkelt lese her om menn på 50 som skryter av at de er sammen md ei på 16 ekle pedofile mannfolk.Jeg er 41 og ser ut som 30 også mest møtt menn på 24 på byen men jg synes d alle virket veldig unge og umodne .de sier mye fint men jeg tror det er litt av være 24 .de er flink med ord hvem vet hvor lenge men om de klarer stå for sine ord er jeg tvilsom til.hadde forhold til fler yngre menn før men alltid endret de mening helt out of the blue.liker fortsatt yngre men føler at en på 35 hadde vært ungt nok for min del.stoler ikke på at en forhold til en i tjueåra skulle vart ..... Over 35 her takk....

Camilla

14.11.2016 kl.20:52

Veldig synd at det skal være sånn.. Elsker to personer hverandre så burde det ikke være noe hinder tenker jeg. Er selv 22 og kunne nok ikke vært sammen med noen på under 20 selv. Har ei datter , så selv så går jeg nok for noen som er eldre en meg. Men det viktigste er jo at jeg finner en mann som kan gi meg og min datter en fin fremtid med mye glede.

følg hjertet <3

15.11.2016 kl.02:11

jeg kan ikke fatte at folk kan bry seg om alderen om 2 personer er glad i hverandre og ha det bra.. jeg er selv 21 og sammen med en på 36..mange syns det er mye ...men vi er kjempe glad i hverandre..jeg føler meg eldre..da jeg har barn i tilegg og han føler seg yngre..han har også barn og sammen er vi en happy family <3 <3 <3

15.11.2016 kl.08:16

Her er det motsatt. Jeg fikk mye kommentarer fra både venninner og familie da jeg og mannen ble sammen for 3 år siden. Jeg var 18 og han 29. Mammaen min var voldsomt i mot det, men hadde skjønt om det var min datter som hadde blitt sammen med en såpass eldre fyr. Jaja 3 år har gått og vi har en nydelig datter på snart 1 år :)

Ståle

15.11.2016 kl.10:36

Ikke sikkert det har mest med kjærlighet å gjøre da vettu' men samma det!

Kos dere med hverandre og ha det gøy!

Husker når jeg selv var en ung man på 24...;)

Kevin

15.11.2016 kl.12:23

Jeg er 25, har jeg en sjangse da? 😘

Har du noe å tape ?

15.11.2016 kl.13:26

Har du noe å tape enn frykt for hva andre mennesker skal tro. Fryk er en illusjon. Alt vi tenker, mener og tror skaper bare kaos. Du er et fritt menneske, vartfall fritt nok til å bestemme hvor gammel mannen du skal være med er. Hva om det hadde godt bedre med han enn noen andre du møter, men hva om det ikke hadde gått.. Jo, da hadde du bare vært en erfaring rikere.. å den erfaringen har du sikkert fra før, at alle ikke passer sammen, men det vet du ikke før du prøver.

Jeg er en jenter på 20 år, jeg var selv sammen med en mann på 41. Kjærligheten har aldri vært mer intens..

modenhet er erfaring ikke alder... sånn er det.

Husk; alder er bare et tall det endres hvert år.. å det er ikke langt fra sannheten.

Dan

15.11.2016 kl.15:43

Min samboer er 36, jeg er 26. Aldersforskjellen tenker vi ikke på lenger :)

Anita

16.11.2016 kl.10:59

Jeg har en venninne som var i et forhold hvor aldersforskjellen gikk motsatt vei, han var 18 år eldre enn henne. For dem ble det for mye, på grunn av at han begynte å "eldes" mens hun fortsatt var sprek og fin i formen. Helsa ble avgjørende rett og slett, de var på to helt forskjellige stadier i livet biologisk.

Anne Brith

16.11.2016 kl.18:02

Anita: Skjønner det. Ha en strålende kveld.

17.11.2016 kl.00:59

Jeg er 19 og trodde at å forelske seg i en 16-åring var på grensa haha

Alder er da bare et tall, 0 worries. Eneste som er litt kjipt er jo når naturen kaller og den ene må pakke sakene og si see u later alligatoor

:P

Lise

17.11.2016 kl.08:01

Jeg er sammen med en som er 13 år eldre enn meg, og det har aldri vært noe problem for hverken meg, han eller familien vår. Syns det er ufattelig "artig" hvor mange som skal synse og mene noe om det riktignok, og syns det er like moro hver gang noen ikke klarer å dy seg med og spørre om aldersforskjellen. Vi har vært sammen i snart 6 år, ingen av oss tenker på alderen i det daglige.

Kjør på sier jeg bare, du vet ikke hvordan det ender om du ikke prøver. Drit i hva alle andre måtte mene, og kos deg med kjærligheten!

Christina

19.11.2016 kl.13:05

Jeg tenker at det ofte er mer akseptert at mannen er eldst for han kan gi barn nesten uansett, men igjen så er det ikke alle som ønsker seg barn. Så man må vel bare være enig og ærlig om hva man vil ha i livet, så kan vel det meste gå seg til :)

Jeg er selv bare 20 og vil nå ikke date noen som er yngre enn meg, men det endrer seg kanskje når jeg blir eldre! Nå er det jo sånn at jeg vil ha en som er mer mann enn gutt :p

Morten

22.11.2016 kl.08:45

Altså, det finnes jo en mal som er veldig grei å forholde seg til...7er-regelen. Går som følger: Nedre aldersgrense er din alder delt på 2 pluss 7. Øvre aldersgrense er alder minus 7, ganger 2. Så i denne saken blir svaret at dette ikke går da laveste alder er 27.5.. tilslutt: husk at sjømenn har +-3 år i begge retninger:)

15.09.2017 kl.09:06

En gang i livet når jeg var veldig ung(18+)giftet jeg eg med en som vr 27 år eldre. Det var ike noe problem for meg denne gangen....Vært gift med han i 5 år jeg. idag når jeg er 45 selv og ser tilbake så tenker jeg at han må ha vært pedofil eller noe- bare til ettertanke for deg selv. Idag når jeg er 45 selv ville jeg ALDRI blitt sammen med noen som er yngre enn 10 år maks. Så tenk deg litt om

Anne Brith

15.09.2017 kl.09:10

Anonym:

Skriv en ny kommentar