Appelsintrøfler

16.11.2016 - 09:59 21 kommentarer


Jeg ELSKER appelsin. Derfor fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på appelsintrøfler da jeg så noe lignende på Pinterest. Den opprinnelige oppskriften var fra USA og hadde bare 2 ingredienser. En pose med noe og hvit sjokolade. Slike poser er jeg ikke helt fan av når det skal lages deilige trøfler til jul. Da føler jeg det må være laget fra bunn. 

Når du skal ha appelsin, lime eller sitronskall i oppskrifter bør du koke dem først. Les innlegget: Dette må dere ikke glemme. Fremgangsmåten på hvordan du behandler sitrusfrukter FØR du har dem i baksten din. 

Jeg har nå laget dette 2-3 ganger de siste ukene og har tilpasset oppskriften. Jeg har i mine appelsintrøfler valgt å ha hvit sjokolade. De blir da litt mykere enn om du har mørk sjokolade. HUSK å buke SØTET kondensert melk. Se på boksen at det ikke står USØTET, for den funker dårlig. 

Det du også KAN gjøre er å droppe saften fra appelsinen og bare koke opp litt skall mens det hele koker for så å sile det ut etterpå. Slik får du en deilig og sterk appelsinsmak. 

APPELSINTRØFLER

  • 125 g smør
  • 1 boks søt kondensert melk 
  • 1 ts havsalt
  • 100 g lys sirup
  • skall fra 3 appelsiner 
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • 150 g hvit sjokolade eller om du ønsker mørke trøfler 150 g mørk sjokolade.

Ha smør i en kjele og smelt dette på lav varme. 

Ha i kondensert melk, sirup, salt, skallet og saften. Ikke ha for mye saft i! 

La dette varmes gradvis opp til det koker og kok det hele til det blir tykkere. Har du et termometer så skal massen ha 115 grader før du drar den av platen. 

Når massen har tyknet så tar du det hele av varmen og har i den hvite sjokoladen. Eller den mørke om du har valgt den.

Sett det hele kaldt over natten og rull kuler neste morgen. Dypp kulene i melis.

Server til appelsinelskere!

Du trenger ikke rulle kuler, du kan bare helle alt i en form og så skjære opp biter og spise som en fudge.

Jeg kjøpte forresten min kondensert melk fra Kaiser på Lillestrøm. En innvandrerbutikk. Merket er fra Nestle. 

Ha en strålende dag!

Konfekt til jul? Alle oppskrifter på konfekt er samlet sammen her. 

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)









 

21 kommentarer

Ingvild H. Evjedal

16.11.2016 kl.10:12

Når det gjelder kondensert melk, som ikke er viking melk, kjøpte jeg min på Meny. Men den lokale Kiwi butikken har og tatt inn Nestle sin kondenserte melk da vi etterspurte det. Tommel opp for det :-)

Anne Brith

16.11.2016 kl.10:18

Ingvild H. Evjedal: WOW så bra :) Kjempefint at du legger igjen kommentar og tipser :) Takk for det.

Camilla

16.11.2016 kl.10:33

Disse så helt magisk gode ut! Må prøves! Hvor lenge er de holdbare? Tenkte dette kunne vært fint å gi i julegaver :)

Monica

16.11.2016 kl.10:57

Kan en bruke hele skallet fra appelsinen? Blir det ikke besk smak hvis det hvite er med?

Anne Brith

16.11.2016 kl.10:58

Monica: Nope, det blir besk smak om du ikke koker det :) Men rasp gjerne av skallet om du ønsker kun det.

Mari

16.11.2016 kl.11:12

Sikkert et dumt spørsmål, men bare rasper du av skallet med et rivjern feks, uten å ta med det hvite? Jeg har hørt at det visstnok kan gi bitter smak, men jeg har aldri laget noe med appelsin før på den måten så aner virkelig ikke ;p På forhånd, tusen takk for svar!

Anne Brith

16.11.2016 kl.12:57

Mari: Ja det gjør jeg...

lisarorvik

16.11.2016 kl.11:33

Dette så helt nydelig ut, takk for at du delte denne oppskriften :)

Sandra B

16.11.2016 kl.12:57

Å, deilig! Hvordan bør de oppbevares og hva er holdbarheten, ca? ☺️

Anne Brith

16.11.2016 kl.12:58

Sandra B: Oppbevares kjølig :) frys ned om du vil ha de til jul:)

Anna S.

16.11.2016 kl.13:36

Hei, a question from a non-native: is Viking melk the same as the Nestle milk or should it be avoided? Thank you for the recipe!

Anne Brith

16.11.2016 kl.13:40

Anna S.: No, you can not use Vikingmelk. It´s not the same :P

Therese

16.11.2016 kl.20:14

Jeg kjøpte Nestle sin søtet kondenserte melk på Meny da jeg skulle lage Twixkaka du skrev om, men syntes det var veldig dyrt (over 50 kroner boksen, og i Twixkaka trenger man to). Er det billigere i innvandrerbutikken du kjøpte i? Eller er det noen andre her som vet om det evt. kan handles billigere i Sverige? Det gjelder å spare der man kan!:)

Anne Brith

16.11.2016 kl.20:26

Therese: Oj, det var da ikke måte på. Jeg betalte 24.- mener jeg for en boks.

Maren

16.11.2016 kl.23:19

Hvor mange trøfler ga denne oppskriften deg?😊

S

17.11.2016 kl.00:00

Lekker oppskrift! Dette ønsker jeg mer av på bloggen din :)

Julie

17.11.2016 kl.17:30

Tror du denne oppskriften er god om man bytter ut appelsinsaft- og skall med baylies? Eller blir det for søtt? Kan se for meg at trøfler med baylies og hvit sjokolade er litt i overkant godt sammen ;)

Gro

22.11.2016 kl.08:11

Jeg leser din oppskriftsblogg. Min favoritt nå før jul må bli denne siden her med konfekt. Nam. Skal lage noen av disse før jul. God førjulstid.🎅🏻

Sonja

01.12.2016 kl.12:22

Hei. Jeg lagde denne. Veldig god smak. Men den ble for myk. Hva har jeg gjort galt tro? For mye saft fra appelsinen tro? Eller kokt den for lite?

Anne Brith

01.12.2016 kl.12:42

Sonja: Litt lite kokt og kanskje for mye saft.

Sonja

01.12.2016 kl.13:31

Tusen takk for svar. Men er det noe jeg kan bruke det til i stede? Som kakefyll eller noe? Er mye å kaste syns jeg. Å god var den jo. Bare ikke i fast form. Hehe😂😂

Skriv en ny kommentar

hits