Sitron fudge


Er du glad i Fox? Da vil du elske disse?

En av mine favorittsmaker er sitron og derfor ble jeg ekstra glad da jeg kom over en amerikansk oppskrift på sitron fudge. Dessverre så er det slik at det ikke er så mange oppskrifter fra USA hvor man lager absolutt alt fra bunn så jeg måtte eksprimentere litt selv hjemme på kjøkkenbenken. 

3 ganger måtte jeg lage disse før de ble perfekte. 

SITRON FUDGE

  • 125 g smør
  • 1 boks søt kondensert melk 
  • 2 ts havsalt
  • 100 g sukker
  • skall fra 3 sitroner
  • saften fra 1 sitron
  • 100 g hvit sjokolade

Smelt smøret i en gryte.

Ha i kondensert melk, salt, sukker, skall og saften fra en sitron. 

Kok dette opp og la det koke til det tykner. 

Ta det hele fra varmen og ha i hvit sjokolade og rør til alt er godt blandet. 

Hell det i en form kledd med bakepapir og sett det kjølig over natten. 

Kutt opp biter og server eller legg på glass. 










 

 

39 kommentarer
  • Victoria Larsen 24.11.2016 kl.18:55

    Disse så kjempe gode ut! :-D
  • Kristine 24.11.2016 kl.19:09

    Omg,eg sku så gjerne ønska eg hadd deg i hus!😫🙏🏻
  • S. Bratlie 24.11.2016 kl.19:11

    Hei

    Kondensert melk har jeg aldri brukt før, så nå måtte jeg google.

    Vikingmelk er usukret. Hva bruker du da som "søt kondensert melk"?
  • Anne Brith 24.11.2016 kl.20:10

    S. Bratlie: Finnes fra Nestle. På Kiwi og Extra mener jeg de har den :P
  • Venke 24.11.2016 kl.19:44

    Hei. Kan man bruke laktosefri melk eller fløte istedenfor kondensert melk hvis man ikke tåler laktose ? Noen tips ang det ?
  • Anne Brith 24.11.2016 kl.20:10

    Venke: Beklager jeg har ikke laget disse uten....
  • Therese 24.11.2016 kl.19:53

    Hei! Så nydelige ut!!!!

    Hvis man legger de på glass vil de da klistre seg sammen? Eller kan de fungere som spiselige gaver til jul tror du?
  • Anne Brith 24.11.2016 kl.20:09

    Therese: Det går strålende. Det blir som fudge...
  • Lilli 24.11.2016 kl.20:00

    Det så herlig ut (:
  • Linneleen 24.11.2016 kl.20:05

    Disse må jeg prøve ut😊
  • Elin 24.11.2016 kl.20:24

    Så skikkelig snadder ut. Yummy! Minner smaken om Fox?

    Bare lurte på: skal det virkelig være 10ml salt? Høres så mye ut!

    Ca hvor mye sitronsaft bruker du? Sitroner er så forskjellige.

    Gleder meg til prøve!
  • Anne Brith 24.11.2016 kl.20:44

    Elin: 2 ts er ikke mye...havsalt....mmmmm

    Ja jeg brukte en liten....
  • Anne Åshild fylkesnes 24.11.2016 kl.20:31

    Kan Eg bruke appelsin?
  • Ina 24.11.2016 kl.21:26

    Mmm.. disse må prøves! Ser knallgode ut:-)

    Hvordan er holdbarheten på herlighetene?
  • Anne Brith 25.11.2016 kl.09:58

    Ina: De har ikke stått mer enn 3 dager her før de var spist opp. Men frys det bare så er det bare å ta dem opp. Jeg tipper at de holder seg godt i glass med lokk i 5-6 uker.
  • Ingebjørg 24.11.2016 kl.21:27

    Hvor stor form har du brukt?❤️
  • Anne Brith 25.11.2016 kl.09:59

    Ingebjørg: Den er vel 15 x 20 elle rnoe sånt.
  • Lise-Kari 24.11.2016 kl.21:29

    Hei! Har du gjort det trikset med å ha sitronen i vann før du bruker skallet? Syns jeg leste det i et annet innlegg en gang?
  • Anne Brith 25.11.2016 kl.09:57

    Lise: Ja, burde linke til det i dette innlegget...takk :)
  • Maria 24.11.2016 kl.22:31

    Hvor lenge holder de seg? Tenkte om en lager som gave, om en kan lage de i god tid.
  • Lillian Hermansen 25.11.2016 kl.08:58

    Dette skal jammen prøves til jul 👍
  • Cicilie 25.11.2016 kl.12:44

    Sånn kan man lage laktosefri eller vegan kondensert melk 😄

    Har ikke forsøkt den enda, men med denne oppskriften må jeg bare gjøre det!

    http://www.biggerbolderbaking.com/how-to-make-condensed-milk/
  • Iselin 25.11.2016 kl.13:00

    Hvordan ser denne søte melken ut som du bruker? Finner den ingen stedet desverre :(
  • Cecilie 25.11.2016 kl.22:35

    Denne skal jeg lage med barna og min mor i morgen 😍
  • Helene 26.11.2016 kl.10:29

    Hei! Lagde disse i går og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Formen har nå stått i kjøleskapet over natta, men fudgen er fremdeles ikke hard? Er det noe jeg kan ha gjort feil?
  • Anne Brith 26.11.2016 kl.21:47

    Helene: Har du brukt Vikingmelk?
  • Wendysinfamilie 27.11.2016 kl.18:21

    Prøvde disse i går men de blir ikke harde helt myke, kan ikke skjære de i biter. Hva har jeg gjort galt? skal de koke lenge? Hadde de i kjøleskap ca 24 timer. Hjelp... Smaken var bra 😁
  • Anne Brith 27.11.2016 kl.18:23

    Wendysinfamilie: Lurer på hvilken melk du brukte. Om det var Vikingmelk så går ikke det :P
  • Wendysinfamilie 27.11.2016 kl.18:26

    Brukte forøvrig alt likt som i oppskriften. Søt kondensert melk fra Nestlé kjøpt på Coop Extra
  • Anne Brith 27.11.2016 kl.18:42

    Wendysinfamilie: Kan du ha kokt det for kort? Mine ble harde nokså kjapt. Men ser at andre sliter med oppskriften .... Jeg skal teste dem ut på onsdag tror jeg og kan da ta tiden på kokingen....
  • Wendysinfamilie 27.11.2016 kl.20:22

    Kan godt være jeg kokte den for kort,den tykner jo raskt. Jeg vil også forsøke igjen. Setter pris på timer på koketiden. 😁
  • Margrethe 28.11.2016 kl.14:15

    Har lyst til å prøve meg på disse, men når blandingen koker, skal man røre rundt eller la det stå å småputre på egenhånd? Og sånn ca hvor lang tid? 😊
  • Anne Brith 28.11.2016 kl.14:24

    Margrethe: Jeg skal lage de igjen og ta tiden eksakt men mener det var rundt 15 minutter.
  • Åshild 30.11.2016 kl.16:48

    Skal jeg røre mens det koker og bli tykk? Eller skal den bare stå i ro?
  • vej 30.11.2016 kl.17:06

    Lagde de idag, kokte i "evigheter " i forhold til andre fugemasser med søt kondensert melk. Tyknet ikke. Kan det ha noe med mengden sitronsaft? Sikkert ikke like mye saft i alle sitroner?
  • Anne Brith 30.11.2016 kl.19:40

    vej: Ja, jeg skal lage den selv i kveld så da oppdaterer jeg oppskriften. Ble hard hos meg.
  • Cecilie 16.12.2016 kl.12:04

    Har du laget den på nytt og tatt tiden? Våre har stått i fryseren i to uker uten og bli hard.... Lurer på å koke den opp på nytt???
  • Yvonne 16.12.2016 kl.14:19

    Lagde disse i går kveld. Da jeg skulle sjekke i dag tidlig, var de fremdeles ikke stive. Da har det gått ca 6 timer. Kokte de i 15 minutter, og da hadde massen begynt å tykne, slik som oppskriften sier. Jeg har brukt Nestle sin søte kondenserte melk. Har laget karamellfudge tidligere, og den har bare kokt i ca 10 minutter tror jeg. Men, i den oppskriften brukte jeg termometer, da den skulle holde 113 grader. Kanskje jeg tester det neste gang.
  • Sisterknit 31.12.2016 kl.15:47

    Jeg har lagd denne nå og kokte akkurat i 15 minutter. Ble PERFEKT!😊