Sitroncupcakes



I dag skulle jeg egentlig poste en oppskrift av en snickerskake, men først gikk bollene mine til helvete og så fikk jeg ikke til den eneste sjokoladekaken jeg alltid får til. Jepp, jeg kastet også en sjokoladekake i går.

Hva skjer liksom?

Det betyr jo ikke at jeg gir meg. For det gjør jeg ikke. Mitt livsmotto er jo: Jeg gir meg ALDRI!

Heldigvis sitter det en rutinert blogger bak spakene her og har jeg vært ute en iskald vinternatt før. Jeg lar meg ikke pille på nesen av to mislykkede bakeforsøk. Det skal mer til for å knekke denne jenta. Jeg har alltid noen lagrede oppskrifter på bloggen i tilfelle krise. Slik som nå.

Men når vi snakker om kulde. Hva skjedde liksom? Alt frøys til is, og da mener jeg alt. Hele huset her er iskaldt og alle maser etter ull og tykkere votter. Jeg må seriøst notere meg at jeg allerede i oktober 2017 sjekker alt alt sånt er på plass før neste vinter for makan til leven på en helt vanlig fredags morgen skal du lete lenge etter.

Som 4 kyllinger som hylte etter mat var det her i dag tidlig. Ser du det for deg? Hvor er ullbuksa mi? Hvor er genseren min? Jeg trenger tykkere VOTTEEEEER.

Jeg ønsket meg snø og kaldt vær så jeg skal ikke klage nå.

Er det en ting man kan gjøre når livet gir deg sitroner så er det å lage sitroncupcakes. Ikke nok med det men sitroner er i sesong stort sett hele året så de kan du lage når du egentlig måtte føle for det.

Her har du en oppskrift som en idiotsikker. Helt sant!

Her starter det forhåndsskrevne innlegget: 

SITRONCUPCAKES

Er det en ting jeg bare ikke får nok av så er det sitroncupcakes. Den syrlige smaken blandet med den søte vaniljekaken er så utrolig god.

Det er mange som ikke vet hvordan man skal behandle sitroner og appelsiner når man baker. 

Merker dere forandringen i tonefallet? Hhaha jeg var veldig glad den dagen jeg skrev dette....

Jeg har skrevet et eget innlegg om dette: Dette må dere ikke glemme Viktig å huske på for å få et perfekt resultat når du baker med sitron. 

SITRON CUPCAKES

  • 125 g smør
  • 200 g  sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 11 g bakepulver
  • 8 g vaniljesukker
  • 1,5 dl matfløte
  • Skallet fra 1 raspet sitron

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha til slutt i sitronskallet.

IKKE GLEM DETTE før du starter å bake med sitroner og appelsiner

Fyll i ca 50 gram i hver.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

Sitronlake:

  • 50 ml sitronsaft
  • 100 g sukker

Mens cupcakesene bakes lages denne laken.

Kok opp sukker og sitronsaften og kok det helt til alle sukkerpartikler er borte.

Avkjøl.

Krem:

  • 3,5 dl melk
  •  3 ss mel

Kokes opp til en pudding og avkjøles.

  • 300 g smør
  • 300-500 g melis
  • Revet skall fra 2 sitroner 

Pisk melis og smør hvitt og ha i puddingen.

Ha i revet skall fra 2 sitroner.

Når muffinsen er avkjølt pensles laken på.

Om du vil fylle cupcakesene så anbefaler jeg deg å lage lemon curd å fylle dem med. Lager du denne deilige kremete fyllingen kan du blande litt av den i selve frostingen for en komplett og syrlig smak.

LEMON CURD

  • 4 egg
  • skall fra 2 sitroner
  • 160 g sitronsaft
  • 200 g sukker
  • 125 g smør

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker og la det småkoke i 1 minutt.

Avkjøl massen til ca 35-40 grader og tilsett så romtemperert smør.

Bruk en mikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

Ønsker dere alle en strålende fredag!

Gode klemmer!

PSSST vil du heller bake appelsincupcakes? Jeg har en sinnsykt god oppskrift på det :P KLIKK HER 









Foto: Karianne M Tørum

3 kommentarer
  • Regine Ness Karlsen 06.01.2017 kl.12:15

    De så kjempe gode ut!
  • S 06.01.2017 kl.17:48

    Det sitron og appelsintrikset er genialt. Brukte det da jeg laget biscotti med appelsin og det duftet deilig appelsin i hele huset😋
  • 06.01.2017 kl.21:42

    Ååh, JA snickerskake👍🏻👍🏻👍🏻