hits

Jeg er så forbanna!

06.01.2017 - 10:07 47 kommentarerAkkurat nå sitter jeg på madrassen på rommet mitt og ser under senga. Det ser helt forferdelig ut under der. Jeg skrev først at det så for jævlig ut. Men så tenkte jeg at jeg måtte moderere meg litt og fjernet det. 

Men hvorfor skal jeg moderere meg hele tiden?

Huset ser faktisk helt bombet ut og jeg klarte å helle en hel boks med Redbull rett i senga i ste. Madrass og alt ser ikke ut. 

Heldigvis kommer vaskehjelpen om ikke så mange timer. 

Men så tittet jeg under senga. Herregud, Anne Brith. Sånn går det ikke an å ha det under en seng. Et støvhelvete herfra og til månen. Flaut. Rett og slett. Godteripapir, ladere og alt mulig annet søppel. 

Hvem spiser godteri i senga mi?

Jeg måtte bare poste et annet bilde i dette innlegget for akkurat slik det ser ut her hjemme nå er helt grusomt. Mulig jeg deler noe av det på snapchat i dag men det var jeg ikke enda. 

Jeg blir så sint. Så forbannet. 

Og ettersom jeg er fra nord så fyrer jeg av en del nordnorske gloser her hjemme. De hører ikke du...heldigvis. 

Så tenker jeg litt på alt annet jeg ikke klarer å få til å fungere. Du vet når noe går litt imot så tenker du jammen meg på alt annet som du ikke får til? Og jeg lover deg i dag har jeg sympati med alle aleneforsørgere der ute. Og da tenker jeg ikke på de mødrene og fedrene som deler 50/50 men på alle de foreldrene som har barna sine 100% - HELE TIDEN!

Dere som ikke har noen dere kan spørre. Dere som ikek har familie i nærheten som stiller opp regelmessig. Dere som tar det fulle og hele ansvaret selv.

Fy faen for en jævla bra jobb dere gjør!

Sorry språket men jeg har innsett:

Skal du få noe gjort må du gjøre det selv. Du kan ikke regne med hjelp fra andre enn deg selv. 

Sånn er mitt liv akkurat nå. 

Det er jeg. Jeg har ansvaret for å handle inn riktig sokker til Winteropen i cheerleading, jeg har ansvaret for å sjekke at madrassen som skal pakkes inn til treningsleir i Kongsvinger i helga fungerer som den skal, jeg har ansvaret for at det blir sendt med en leke på ha-med-dagen og jeg må sørge for at det er penger klart til en bursdag. Det må ligge en smurt matpakke til avreise klokken 17.00 og det skal bakes boller. Kvitteringer fra november og desember skal legges i riktig rekkefølge og jeg skal helst ha ryddet før vaskehjelpen kommer. 

Vi er fri for smør og brød og om jeg skal klare å holde meg til budsjettet bør jeg helst bake brød og Espen trenger tykkere votter. Bilen har en lykt osm ikke fungerer som den skal og bilen skulle strengt tatt vært vasket. I mellomtiden så kommer det en mail inn med spørsmål om å se på en tomt og om jeg kunne tenke meg å spise frokost med verdens beste kokk?

Så mens jeg avtaler et frokostmøte så tenker jeg på de vottene, og den madrassen. Jeg klarer ikke glemme de sokkene Annika må ha og hvilke bager som skal sendes med de forskjellige barna. 

Og jo mer jeg har å gjøre jo sintere blir jeg. 

Ikke på andre men på meg selv. 

Og noen ganger må det være lov å være litt sint og forbanna. 

Jeg vet i alle fall om en dame som liker at jeg strever. Hun sier stadig: Du er best når du strever. 

Jo, takk skal du faen meg ha!

Det har gått 7 år nå.

7 lange år meg meg og barna alene. Det er mange år. Jeg prøver så godt jeg kan.

Nå har sinnet lagt seg og tårene kommet. De renner i strie baner nedover kinnet mitt. 

Noen dager er helt jævlige. 

Men jeg trøster meg med at jeg ikke er alene. Jeg vet det finnes andre der ute som strever like mye som meg. Og dere skal vite at jeg dette innlegget er til dere: Fy faen for en jobb dere gjør!

Hver eneste dag! Vær stolt.

Nå skal jeg gå og tørke bort tårene, støvsuge den skiten som ligger under senga og ta meg en kaffe. 

Takk Gud for at det er fredag!

KLEMMER.

Orker ikke mase om du vil følge meg på facebook eller på snap. Akkurat nå driter jeg i det.

God fredag, uansett hvor du er!

47 kommentarer

Anne-Brit Strandset

06.01.2017 kl.10:13

Ja, slik er livet for noen og enhver, enten man er alene med barn eller ikke. Du er uansett god, så stå på!

06.01.2017 kl.10:17

Klem til deg ❤

Hege

06.01.2017 kl.10:23

Det bli likar når det går over shø 😉 Nån daga e bære sånn. Ha ei fin hælg Anne-Brith 😘 Klæm!

06.01.2017 kl.10:26

Hei. Det du beskriver er jo bare luksusproblemer. Dere er jo friske og raske alle mann. Ha en fin dag og "strekk opp" vaskehjelpen din.Å vaske under senga må vel vaskehjelpen klare.

Anne Brith

06.01.2017 kl.10:28

Anonym: Den er stor og tung den sengen så kan ikke forvente at det vaskes der. Dessuten er det min egen drit. Men du har rett. Det ER luksusproblemer. Regingene er betalt, mat i hus og jeg tror til og med jeg har et gavekort på en bukett roser jeg kan hente meg til helgen :) Gode klememr!

Marianne

06.01.2017 kl.10:29

Jeg kjenner ikke deg. Har aldri møtt deg. Kommer sannsynligvis ikke til å få gleden av det heller, vil jeg tro. Men allikevel er du nok den råeste jeg vet om! Klem til deg fra meg ☺

Anne Brith

06.01.2017 kl.10:29

Marianne: Takk, det varmer på en ellers jævlig fredag.

Ann Beate

06.01.2017 kl.10:29

Så sant så sant Anne Brith ❤ jeg føler meg tygd Og utigjen spyttet... er alene med tvillinger på 6 år, og du... du er alene med 4 barn!!! Herregud... eg bøyer meg i støvet for deg!!! Du er fantastisk! Du er super flink!! Og bloggen din den er ærlig og det elsker eg!! Stå på ❤ og en riktig god helg ❤ klem! 😊

Anne Brith

06.01.2017 kl.10:31

Ann Beate: Takk, tvillinger må jo være det alle drømmer om? Men igjen dobbelt av alt haha og i dag klarer jeg ikkehelt se den rosa skyen du egentlig bør sveve på hahaha.... kom igjen på mandag så snakker vi om litt mer positive ting :P Hvordan klarer du alt?

Undis Josefine

06.01.2017 kl.10:34

Kjære Anne Brith, noe så forfriskende som å stime av seg litt forbannelse er helt ok det- jeg for min del (beklager) lo godt her jeg sitter å leser og synets jeg hører de Nordnorske glosene komme helt hit til Romsdal :) Kjenner meg så alt for godt i igjen. Men uansett når du har fått stima helt ned så ønsker jeg deg og dine en riktig godt nytt år.

Anne Brith

06.01.2017 kl.10:52

Undis Josefine: Godt jeg fikk sagt alle banneordene før barna kommer. Vi setter nemlig streker på hveradnre for hvert stygt ord og jeg hadde fått mange om noen hadde hørt meg hahaha...

Ida

06.01.2017 kl.10:35

Du er så sinnsykt bra dame❤️

Du er den eneste bloggeren jeg veit som er så normal som alle oss andre og det er nettopp det som gjør deg så interessant.

Vi kjenner oss alle igjen😂

Men etter du fikk skrevet og tatt deg en kaffe, så tenker jeg at dagen din blir veldig bra allikevel😀

Takk for at du er du😀

Anne Brith

06.01.2017 kl.10:51

Ida: Takk fine du. Gode klemmer til deg... herfra. Fra støvhelvete :P

Petra

06.01.2017 kl.10:39

Det nest siste avsnittet! 😂 Sånn er det jo innimellom, ærlig sagt. Og nettopp derfor tror jeg at legger deg til på snap. Enten du driter i det eller ei 😉 Snart helg, hold ut 😄

Anne Brith

06.01.2017 kl.10:51

Petra: Herlig. Vi snappes :P

Aud

06.01.2017 kl.10:41

Jeg er ikke fra nord, men banner som du! TAKK skal du faen meg ha for at du minner meg på at jeg ikke er alene! Har som du nå sju år bak meg ALENE med 100% eneansvar for to barn (nå 7 og 11).

Du MÅ fortsette med ekte innlegg som dette!

Klemmer!

Kjersti

06.01.2017 kl.11:00

Kjære Anne Brith! Jeg hater sånne dager jeg også! De dagene hvor alt hoper seg opp, selvfølelsen er på bunn, oppgavene er for mange og verden føles urettferdig. Ja, det er et luksusproblem å 'bare' være enke med det totale ansvaret for at mine to barn vokser opp og blir empatiske, fornuftige og likandes mennesker som helst skal lære seg både gangetabell og klokka til estimert klassetrinn. Ansvar for at huset har et nogenlunde sunt inneklima, at det ikke lekker fra taket og at vi har mat på bordet. Ansvaret for at regninger blir betalt, at alle har klær og utstyr de trenger og for å huske å pakke skøyter og kakao til minsten. Ansvar for å kjøre og hente og ha logistikken på stell, rene klær trenger vi også innimellom.. Helst skulle man hatt litt overskudd også.. I tillegg skal man jo jobbe og stille opp for både barna, skolen, familie, venner og naboer, slik som alle andre oppegående mennesker gjør. Jeg skal ikke klage for jeg har mange rundt meg som hjelper oss når vi trenger det. Vi er heldige! Men, det er lov til å være oppgitt, sliten, trist, ulykkelig, ensom og tilogmed forbanna på situasjonen av og til.? Jeg heier på deg Anne Brith! Klapp deg på skuldra for alt det du faktisk får til, det er mye mer enn du tror <3

Lene

06.01.2017 kl.11:04

Stor klæm!

Det er bra du får ut litt faenskap 😉

Noen dager bare rett og slett suger...og jeg synes virkelig vi skal blåse ut litt når ting går på tverke og alt føles dritt.

Og selv om det er "luksusproblem" som noen skriver her så er det faen meg lov å ha en dårlig dag og si det!

Gøy og følge deg og den flotte familien din, syns du gjør en strålende jobb!

Håper dagen blir bedre etterhvert og at du får ei flott helg.

Klæm Lene

06.01.2017 kl.11:08

Jeg personlig mener at manikke kan forvente at noen andre skal hjelpe/avlaste med ungene, det er jo jeg som har satt dem til verden, da kan æ ikke forvente at familie/venner skal avlaste meg. JEG tok valget i å få 4 barn, da ligg HELE ansvaret på meg, ikke på familie eller venner. Men hvorfor flytter du ikke nærmere barnefaren til de tre eldste slik at han kan få ha de mere? Eller nærmere din familie? Og du er jo ikke alene med 4barn hele tiden som du ofte skriver, minstemann er jo hos pappaen halve tiden. Selvfølgelig skal vel vaskehjelpen vaske under senga også! Skulle vel bare mangle at hun vasker under senger og sofa og lignende, du betaler henne jo!

Marte

06.01.2017 kl.11:13

Hahaha, du får virkelig satt ord på det!!😁👌🏻 Å du har min medfølelse! Man må vel ha litt "Faan i hælvette"-innstilling for å komme seg igjennom dagene av og til!👍🏻 Stor klæm😘😘😘

June

06.01.2017 kl.11:31

Dette innlegget fikk meg til å ville overraske min mor med nyvasket hus og ren klesvask! Du er fantastisk Anne Brith! ☀️ Håper du får en dritbra dag! Heier på deg ❤️

Anne Brith

06.01.2017 kl.12:05

June: Takk, kommer du innom her etterpå? Du kan få adressen hahaha... lover deg kakei retur :P

Veronica

06.01.2017 kl.11:55

Til hun rett over her...jeg og har valgt å få fire barn,men jeg valgte aldri å få de alene. Nei en kan ikke forvente at familie SKAL stille opp,men de fleste familier ønsker det. Har en ikke familie i nærheten blir jo saken en annen og en har lov til å bli litt frustrert. Flytte nermere far..det er vel ikke bare bare.Nå er ikke jeg alene med mine barn,men omg om selv vi som er to ikke fikk litt pass innimellom..alle trenger et pusterom. Så takk Gud for besteforeldre og tanter. Alle er ikke like priviligert..så jeg har full forståelse for at begeret kan flyte litt over innimellom.

Syns du klarer deg flott, Anne Brith..men driiiit i de jævla kaninene under sengen!!! La vaskehjelpen ta de..ja,hun har rett i at du betaler for det👍☺Sorry,men var litt morsomt at det var støvdottene under sengen som fikk deg til å sprekke 😂😃😅

Anne Brith

06.01.2017 kl.12:04

Veronica: Har du sett den serien hvor hun crazy moren roper: Vi blir angrepet!
Så sier faren: Av hvem? Naboen
Så svarer moren: NEI av STØV!
Holdt på å le meg i hjel da jeg så det. Priceless :P

Marianne

06.01.2017 kl.11:56

Du er supertøff som takler hverdagen så bra med fire barn. Bøyer meg i støvet for deg, og alle andre aleneforeldre. Du er som mange andre sier en rå og tøff superdame :) Klem fra tobarnsmamma

Stine

06.01.2017 kl.12:12

Jeg syntes du er flink!! Men du må ikke gruble så mye og stresse deg opp av ting... Jeg er også alene, men har mine barn 50/50. På grunn av sykdom jobber jeg kun deltid også, så jeg har i grunn mye tid for meg selv. Men uansett hvor mye jeg bør gjøre til tider, så blir det lettere og mer effektivt om jeg bare skriver ned det viktigste på notater på mobilen og ikke bryr meg om litt støv her og der eller hva som skulle vært gjort om ikke det er noe barna må ha klart da. Men tips til støv under senga. Jeg har hatt en Enjo mopp i ca 12 år nå. Fantastisk enkel å gjøre rent med, og støvmoppen tar all finstøven også så støvet holder seg borte lenger. Veldig god og enkel, og kommer nok til under sengen om den ikke er for lav. Det tar ikke mange minuttene å gå over gulvene med den for støv. Koster litt å kjøpe inn, men vel verdt det. Som sagt har jeg hatt min i ca 12 år... Annefales!! Lykke til med alle gjøremål, og god helg.

Veronica

06.01.2017 kl.12:22

Haha..nei,men ser det for meg😀😃😂

Kan se deg for meg og jeg...og ikke minst høre deg 😅😉😁😂

Ha en strålende dag..nå skal jeg sjekke under sengen vår.🐇🐰🐇 Kryr det med kaniner får jeg bare tenke på at du tok kaken med din reaksjon,så da får jeg heller prøve ta det med godt humør. Men faen.. disse lave sengene😥😣

Lena kristin fagervik jenssen

06.01.2017 kl.12:36

Skjønner deg godt. Her er vi to voksne i hus, MEN jeg er kronidk syk (og ei kronisk syk datter) og ufør å han i full jobb. Og 5 barn som skal følges opp. Men det har jeg lært meg det skal synes at det bor folk i et hus. Menn sann mine ord, her kan det også komme gode nordnorske gloser ( når jeg er alene). Men har lært meg gjør litt så hvile. Stoooor varm klæm fra korgen. Ha ei god hælg.

06.01.2017 kl.12:38

Flott at du fikk med noe om vaskehjelpen, for da er du tross alt litt mer privilegert og høyere på rangstigen enn alle andre ;-)

Anne Brith

06.01.2017 kl.13:49

Anonym: HÆ? For noe tull

Camilla 5 barnsmor

06.01.2017 kl.12:53

Jeg digger bloggen din.

Jeg har selv oppdratt 5 barn alene og de fire eldste har vært hos far kun på helger , minste jenta på tolv har jeg hatt på fulltid alene siden hu var 8 mnd.

Huset har til tider flytet over av rot og fulle skittentøykurver , men ungene har hatt det fint.

Hilsen

5 barns mor på 39 år

Anne-Britt

06.01.2017 kl.13:55

Hei:) Skal dere bygge hus eller kjøpe ferdig hus? Liker bloggen din kjempemye:)

Anne Brith

06.01.2017 kl.14:09

Anne-Britt: Vi satser på å bygge ??

Kine

06.01.2017 kl.15:00

Så innmari godt å lese at andre også har det sånn innimellom 😉😉 Ja, vi har valgt selv både å få barn og i vårt tilfelle å flytte langt vekk fra familie. Jeg kunne forøvrig ikke tenke meg å flytte tilbake til familien i dag, men den historien skal jeg ikke dele her. Men fy søren - det er godt å få ut litt gruff en gang iblant. God helg til deg og dine!

06.01.2017 kl.15:08

Hei!!! Jeg tror at ingen lider noen nød om du har støv og rot under en seng. Det er godt og høre at du kan ha litt rot, for jeg blir alvorlig bekymret over mitt eget rot, når det ser helt striglet ut hos andre. Er jeg unormalt sjuskete eller??? Nei, jeg er faktisk alenemor som gjør så godt jeg kan. Har 100% prosent jobb. Barn med funksjonsnedsettelse. Men barna mine har rene klær,god helse, får matpakke vær dag, blir kjørt hit og dit og har ett hjem der de kan være trygg. Tror faktisk at av og til må en senke kravene til seg selv. Tror du er en god mor du, Anne Brith

06.01.2017 kl.15:37

Hugs at du druknar ikkje av å ha hovudet under vatn, berre om du blir der😂😂

Slik er enkelte dagar... eit herleg luksus- problem💖

God helg til ei firbarnsmamma frå ei anna firbarnsmamma 💖💖

May Rita Alfheim

06.01.2017 kl.19:03

Haha, sorry at eg flir😂 Hærli mæ litt årntli bannskap☺👍🏻

Enkelte daga e bære sånn; mænn e heia på deg; du e døkti💕😘

God helg🌹

Ann-Karina

06.01.2017 kl.20:48

Kjære Anne Brith. Jeg synes du er så bra! :-) Alt du får til! Det er helt forståelig at det kan tårne seg opp litt for deg iblant og du har all grunn til å bli lei og fortvila og gråte en skvett. Jeg er selv alene med 2 små 3-4 uker i strekk og jobber kun 60%, men selv jeg er helt skutt når ungene er i seng i åtte, halv ni-tida. Og jeg har jo INGEN belastning å klage over i forhold til deg. Så klapp deg litt på skuldra, vit at du er til inspirasjon for mange og at vi er mange som ser opp til deg. Det vil bli bedre dager! Klem fra en annen nordlending! <3

Merethe Ragnardotter Flakk

06.01.2017 kl.23:34

Du banner mye..det er ganske usjarmerende..

07.01.2017 kl.01:10

Hvorfor trenger du vaskehjelp når du får ungene til å hjelpe til såpass mye som de gjør? Mye penger å spare på å kutte vaskehjelpa 😊

Hilsen 5 barns mor 🤗

07.01.2017 kl.01:21

Du føler frustrasjon og sinne nå for at du føler at du ikke får gjort nok? Ikke strekker til?

Likavel oppdrar du ungene dine i samme spor som deg? Hva med å akseptere at du/ungene KAN IKKE rekke over alt. KAN IKKE være best i alt?

Det ER lov både for deg og ungene å måtte si "nei, nå takler jeg ikke mer akkurat nå".

Jeg synes ikke du har LOV til å bli sint eller irritert over deg selv når jeg leser hva du forventer av barna dine. Hvor har DE mulighet til å avreagere og banne slik du gjør uten at noen får det med seg? Gir du rom for det?

Anne Brith

07.01.2017 kl.08:46

Anonym: Alle har lov til det her hjemme.

07.01.2017 kl.05:07

Nå får du igjen for at du har utsatt og utsatt det som ikke må gjøres. Når skal du slutte å klage over barna egentlig? Du har det ikke noe annerledes enn andre alenemødre med barn. Skjerp deg!

07.01.2017 kl.10:13

Du skrev jo i et tidligere innlegg at du IKKE ville høre bannskap fra barna. Du måtte jo omtrent lokke og lure dem for å få slutt på det?

Og det er nå heller ikke "vakkert" å høre på at unger lirer av seg tirader....

Anne Brith

07.01.2017 kl.10:16

Anonym: Har du barn?

07.01.2017 kl.10:49

Ja, jeg har ei jente og to gutter. De er i tyveårene alle tre og fremdeles nekter jeg dem å banne, i allefall i mitt nærvær. Vi kommer egentlig fra Troms, men flyttet sørover for noen år siden. Så det å være nordfra er ingen grunn for å akseptere bannskap. Ikke er vi religiøse heller.

Ann-Kristin

08.01.2017 kl.18:04

Ha ha 😀jeg må le når jeg leser de siste kommentarene her. Jeg bannet visst ikke når barna var små, men tok det igjen når de ble større. Nå har jeg laga en avtale med barnebarnet mitt: Hun skal få ei krone når jeg banner og jeg skal ha tilbake ei krone når hun banner. Det virker! Pengene blir lagt i et glass med lokk i kjøkkenskapet. Du verden så sterk du må være som må tåle de negative kommentarene. Har lurt på å skrive blogg, men neimen om jeg hadde taklet disse. Bak meg har jeg et samboerskap med en psykopat og har derfor, etter en rettssak når barna var små, hatt omsorgen for fire barn 100 % alene. Min nærmeste familie døde alle tidlig. Har derfor måttet klare alt selv uansett hvilken form jeg var i. Har aldri hatt råd til rengjøringshjelp, men ærlig talt: jeg kritiserer ikke deg for det! Må legge til at jeg fikk to gode venninner, når vi flytta i eget hus, som hjalp meg med utrolig mye med barna. Uten deres hjelp vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. DA var jeg ikke alene 100 % av tida med de lenger. Jeg synes det er så herlig å lese at du er så ærlig! Altfor mange prøver å holde på en fasade som tilslutt sprekker! Stor KLEM :)

Skriv en ny kommentar