hits

Jeg svarer på kritikken:

07.01.2017 - 09:52 43 kommentarer

Det er på tide å vise litt muskler.

Svare på noe av spørsmålene dere stiller i løpet av en slik travel uke og komme tilbake på noe av kritikken jeg får. 

Denne uken har jeg vært i 3 større mediesaker. 

Den første dreide seg om våre husregler. Så kom saken om at jeg gir kr. 1000.- per sekser.  I går ble saken om vårt matbudsjett lagt ut med overskriften: Vi bruker kun 4000.- i mnd på mat.

Det er klart med så mye publisitet rundt vårt liv, at det vil komme spørsmål og bli debatt. Det er helt greit.

Det er jo derfor jeg gjør dette. Blogger, skriver og deler mine erfaringer. Noen er enige og andre er uenige. Jeg må innrømme at det har vært en knalltøff uke på mange måter. Det er samtidig denne uken Christianuke og det er mye jobb som skal gjøres. Men mest av alt har det vært en morsom uke. 

Travelt.

Jeg har også lært mye. 

Noe putter jeg i sekken min for å prøve å lytte til, noe lar jeg ligge og så går jeg videre. Det håper jeg du også gjør. 

Jeg må ærlig innrømme at det har vært utrolig lite "hatefulle" kommentarer. Det virker som om de fleste har begynt å skjønne at det kan være greit å diskutere saklig.

Jeg har klart meg alene med barna i 7 år. Når man er alene med barn så må man prioritere. Det å ha regler i hjemmet betyr ikke at man ikke bøyer seg for barna innimellom. Mange av de som har kommentert på mine husregler følger meg ikke daglig og vet jo ikke at barna har en mamma som faktisk lytter til deres argumenter. 

Den siste uken tror jeg at mange har fått et litt feilaktig bilde av meg som person. Det må jeg bare leve med. Jeg bruker ikke tid eller energi på å prøve og forandre på den oppfatningen. Jeg vet jo selv hvordan jeg er som mamma. Jeg ser på meg selv som en kjærlig, inkluderende og omsorgsfull mamma. Jeg gir barna mine mye kjærlighet og oppmerksomhet. Jeg er tilstede. 

Mine barn har heller ikke vondt av at de får penger som belønning. Jeg gir ikke min tid som belønning og det er mange som freste pga det. Kanskje noen følte seg truffet? Ikke vet jeg. Husk: Vi tar valg for våre egne barn. 

Jeg behandler heller ikke mine barn likt. Livet er urettferdig og det skal de få lære seg her hjemme. Det betyr ikke at jeg går inn for forskjellsbehandling men det kan fint være slik at en får en dyrere julegave et år enn de andre. Eller at noen får være med på noe gøy og ikke de andre 3. Sånn er livet. Kill me! Men det er min oppriktige mening.

Sparetips skal det bli mye mer av her i ukene fremover. Jeg fniser litt av appen Æ og har lastet ned alt annet av apper for å oppdatere meg godt på dette med matbudsjett. 

I januar ser det ut som om vi faktisk kommer til å klare mindre enn kr. 4000.- Men mer om det i et annet innlegg. 

Vaskehjelp har vi også ja. Ikke for at jeg føler meg bedre enn noen andre men rett og slett fordi jeg jobber såpass mye. MEN også det er ikke skrevet i stein at det MÅ være sånn. Jeg sparer faktisk kr. 2400.- i mnd om jeg avslutter det så det skal jeg ta opp på møtet jeg og barna skal ha i morgen kveld.

For de som tror at alt i dette huset kun dreier seg om struktur, det å være best og prestasjoner: Her hjemme flyter det til tider. Vi trøster hverandre når vi føler vi ikke strekker til og jeg er veldig opptatt av å fokusere på det at vi finner godfølelsen i hverdagen. Dette betyr at jeg lærer barna mine at de er gode nok akkurat som de er. Jeg har en datter som hver dag får høre at det å ha fregner og være minst er helt fantastisk. Å være a4 er kjedelig. Om vi er annerledes og føler oss slik så skal vi være stolte av det, og oppnår vi ikke resultatene som vi håpet på så er også det bra nok. Kanskje vi er bedre neste gang? 

Min datter vet at hun aldri trenger å være avhengig av en mann, og mine sønner lærer seg å behandle jenter slik de behandler sine kompiser: Likt og med respekt og omsorg. 

Det som skrives her på bloggen er kanskje 5% av vårt liv. 

Vil du virkelig bli kjent med meg så tror jeg du må følge meg her på bloggen over tid. Følge meg bak fasaden på snapchat og kommunisere med meg i kommentarfeltet og på snap. Først da tror jeg at du kan ha grunnlag for en oppriktig mening som meg som person. 

Jeg er ikke noe annerledes enn noen andre føler jeg. Jeg strever med akkurat de samme tingene som alle andre. 

Forskjellen er bare at jeg deler det med 150.000 mennesker i uken ;) 

Og ja det skaper debatt. 

Og det er helt greit.

Ha en nydelig lørdag dere!
 

43 kommentarer

...

07.01.2017 kl.10:01

Du har jo ikke vært alene i 7 år for du var nå sammen med pappan til minstemann.

Anne Brith

07.01.2017 kl.10:05

...: Jeg hadde jo ansvaret alene for 3 barn da og. Ansvaret var mitt selv om jeg bodde i noen år sammen med en annen :)

Lydia

07.01.2017 kl.10:08

Perfekt timing! Nå fikk jeg lesestoff til frokosten 😂❤️

Et veldig bra innlegg meg ærlige og kloke ord. Jeg har fulgt deg i over1,5 år, og møtt deg en gang. Jeg har også snakka mye med deg i kommentarfeltet og over snap og Facebook. -Så jeg kjenner den dama du er ❤️ Tør til og med å si litt imot hvis jeg er litt uenig, men prøver å være saklig da. Og så endrer jeg litt mening underveis fordi du kommer med nye sider ved en sak som får meg til å tenke 😂❤️

Ha en fin dag du og, stå på videre! ❤️

Lise-Kari

07.01.2017 kl.10:20

Jeg syns du er tøff som deler så mye. Endel av det er jeg uenig i, men det er noe av det beste. For da tenker jeg meg skikkelig om - og blir som oftest litt mindre uenig -og har fått bredere perspektiv😊 Jeg heier skikkelig mye på deg!

Ingunn

07.01.2017 kl.10:28

Ha en fantastik helg.

Elsker å lese innleggen dine, du er så flink til å svare for deg.

Jeg behandler og baran ulikt, nå har jeg bare to men de er jo to vidt forskjellige så det sier seg jo selv. (uansett alder og kjønn)

Men begge får like mye kjærlighet <3

Lene

07.01.2017 kl.10:35

Gleder meg til innlegg om lavt matbudsjett! 😊

Eli

07.01.2017 kl.11:01

Har ikke følgt deg men likte innlegge her. men det er fint du belønner dine barn etter hva de klarer. I dag er det høyere krav en noen gang før.

Christine

07.01.2017 kl.11:10

Må si jeg ble litt inspirert,så her har vi hatt første uke med meny (bortsett fra helga). Mesteparten av det vi brukte denne uka hadde vi i frysa,så da ble det nokså billig og greit. Blir spennende å se hvor lenge vi klarer å holde på med dette. Takk for inspirasjon.

Englepus

07.01.2017 kl.11:19

Ser det er mye jeg ikke har fått med meg,og må lese meg litt bakover i tid. Men mitt inntrykk er at du står på og prøver alt du kan for barna dine. Du er et friskt pust som ikke jatter med alt og alle og det liker jeg!

Vi er sikkert ikke enige om alt,men det hadde jo vært innmari kjedelig! Verste jeg vet er iallfall nikkedukker og saueflokkmentalitet. Tror man kan lære mye ved å tygge litt på andres holdninger.Stå på du, Anne Brith,Norge trenger flere som deg!

Turid

07.01.2017 kl.11:30

Jeg har også fulgt deg (on and off) over en lang periode og det er ingen tvil om at dere er en sammensveiset familie proppfull av kjærlighet og masse respekt og omsorg 👍🏼

Digger at du ikke behandlet barna likt, de er da ikke eneggede firlinger så hvorfor i all verden skal de behandles likt ? Helt enig med deg i dette 😊

Ønsker deg en fin dag, Anne Brith !

(Selv skal jeg ut og grille pølser og pinnebrød m familie i dag 😉)

Klem

Gry

07.01.2017 kl.11:38

En riktig flott lørdag til deg og dine :-) Du er en god mor, jeg beundrer ditt mot å stå på vilje. Lærer litt av deg :-) <3

Mann33

07.01.2017 kl.12:27

Jeg klarer ikke tenke annet enn: attention whore.

Og enn hvor flaut barna må synes det er at mamma er social media slut.

Whatever floats your boat

Anne Brith

07.01.2017 kl.13:03

Mann33: Dette å være den aller verste kommentaren jeg noen gang har fått på denne bloggen. Gratulerer.

Vittig egentlig at det kom fra en mann.

Uansett hva du måtte mene om meg så ønsker jeg deg en fin lørdag.

GetReal

07.01.2017 kl.12:32

Hvordan var du alene med barna da du bodde sammen med faren til minstemann? Er det bare biologiske fedre som gjelder? Eller så sier det sitt om han. Vil bare si at jeg kjenner mange stefedre som stiller opp i tykt og tynt, inkludert meg selv. Og mødrene er alt annet enn alene med ungene vi ikke er biologiske fedre til.

Nann Karin

07.01.2017 kl.12:45

Hei, - og god lørdag.

Jeg er en av de som tror på struktur, på regler og på rammer, - og som tror det er viktig med akkurat det. Bare at barna vet om rammene. Det er med på å skape trygghet. Og du har jo møter med for å snakke med de. Lurt, tror jeg :)

Ig dessuten så lever nok mange i Norge over evne, så litt økonomisk forståelse er en god bagasje å ha med seg i sekken. Jeg er for belønning, - men har aldri praktisert det med materielle ting eller penger, - men med noe å glede seg til. Det er opp til hver enkelt. Men i dag eller i morgen, så kommer et innlegg fra meg, - med link til deg, hvor jeg tar opp akkurat det. Hos oss er det en klokke man kan ringe til som er det store ønsket. og vi må bryte et mønster her, - så kanskje jeg fra uken har et belønningssystem med en klokke som belønning på sikt.

Jeg tenker at vi gjør det på hver vår måte, og det må jo være grreit. :)

Andreas

07.01.2017 kl.13:12

Først til Mann33.. Du har tydligvis problemer. Du er nok garantert singel, og vet ikke en dritt om å oppdra unger og hvor mye arbeid det er.. Og gi belønning for karakterer på skolen er veldig bra. Hadde d selv som liten..

Marthe!

07.01.2017 kl.13:26

For en tøff dame du er, som orker og gidder å stå i alle disse forferdelige kommentarene du før igjen og igjen. Du er modig du. Trist st så mange mennesker har et behov for å rakke ned på andre mennesker. Og mest trist må jo være at de bruker tiden sin på å lese om alt de synes er så kjipt. Mann33 har tydeligvis ikke skjønt at han bidrar til og i deg klikk.

Jeg heier på deg, jeg. Barna dine kunne ikke hatt en vakrere og mer omsorgsfull mamma. Fy søren, du er et godt forbilde! HEIA DEG, OG HEIA VILJESTYRKEN OG MODIGHETEN DIN!

Klem :)

07.01.2017 kl.14:26

Husk at kritikken du får gjerne kommer fra de som ikke gidder å legge like mye i hverdagslivet og investering i barnas fremtid som du gjør❤ Det er jo så mye enklere å gi de en iPad, så det blir stille!! Barne oppdragelse er hardt arbeide og det er du meget god på🌺 Stå på videre du, og takk for at du inspirerer så masse❤

Laila Monica Nikolaisen

07.01.2017 kl.14:33

DE MISTENKTE:

Ekser.

Menn jeg har hatt ons med.

Menn jeg har avvist.

Damer til ekser.

Damer til utro menn.

Ledere i NAV.

Kolleger i NAV.

Min sønns familie/slekt og de i Lærdal.

Politiet.

Mann i bil.

Brødre.

Advokater.

NAV brukere.

Nettdebattanter.

Anonym meldere til barnevernet.

Ap (AUF) medlemmer og velgere.

Tidligere venninner.

VG-journalister.

Homofile- lesbiske.

Anne Brith

08.01.2017 kl.07:23

Laila Monica Nikolaisen: ha ha ha

Liv

07.01.2017 kl.14:34

Men det er jo et valg du har tatt. Å flytte vekk fra pappa'n til de tre største.

Anne Brith

08.01.2017 kl.07:21

Liv: Du har ingen aning om det du uttaler deg om nå.

Anna

07.01.2017 kl.14:58

Hvis kommentaren fra Mann33 er den verste du har fått på bloggen...da skjønner jeg ikke hvorfor du stadig vekk klager på all dritten du får via bloggen? Jeg sier ikke at den kommentaren er OK, men jeg trodde faktisk de verste kommentarene du fikk var langt verre enn den.

Mann55

07.01.2017 kl.16:20

Hehehe... Datt innom her, på grunn av det angivelige oppstusset! Stavet meg gjennom roaverdenens rariteter og snodigheter etter beste evne..., men så så kom jeg til Mann33! Da våknet Mann55, og jeg vil bare si at noen menn, bare er den delen av genpoolen som av en eller annen grunn ikke ble født inn i en verden de har mulighet til å forstå! Overse disse, de er ikke representative på noen som helst måte, og forhåpentligvis får de heller aldri barn... ;)

Ellers, når jeg først er i løvens hule, så vil jeg si at du har all grunn til å være stolt. Jeg er selv barn av en enslig mor og (skrekk) har søstre... så jeg vet at det krever sin kvinne å opppfostre barn til balanserte og oppegående personer og at barn slettes ikke er like eller må ha likebehandling. Belønning for gode karakterer skaper gode holdninger, og resultater! Der er det erfaring som taler.

Nok en gang gratulerer og lykke til alle sammen!

Mann55

07.01.2017 kl.16:47

Hehehe... Datt innom her, på grunn av det angivelige oppstusset! Stavet meg gjennom rosaverdenens rariteter og snodigheter etter beste evne..., men så så kom jeg til Mann33!

Da våknet Mann55, og jeg vil bare si at noen menn, bare tilhører den delen av genpoolen som av en eller annen grunn ikke ble født inn i en verden de har mulighet til å forstå! Overse disse, de er ikke representative på noen som helst måte, og forhåpentligvis får de heller aldri barn... Reboot og feilsøk! ;)

Ellers, når jeg først er i løvens hule, så vil jeg si at du har all grunn til å være stolt. Jeg er selv barn av en enslig mor med tre barn, og (skrekk) har søstre... så jeg vet at det krever sin kvinne å opppfostre barn til balanserte og oppegående personer og at barn slettes ikke er like eller må ha likebehandling. Belønning for gode karakterer skaper gode holdninger, og resultater! Der er det egen erfaring som taler. La barn får utvikle seg på egne premisser under kyndig veiledning av voksne som vet

hva de driver med. Når jeg leser mange av resonsene her, så blir jeg litt betenk over mange av kvinnenes mangel på forståelse av grensebegreper og hva dette i praksis innebærer. Grenser må settes og håndheves og det er lettere å fjerne grenser senere, enn å sette dem når det er for sent.

Man bør også forstå at det er en asymetrisk relasjon i forholdet foreldre og barn, som ikke må brytes. Det

er en grunn til at det er slik innrettet i resten av naturen og da bør man følge de grunnleggende premissene som resten av dyreverdenen følger, for å skape best mulige livsbetingelser for seg og sine, helt uten rosablogger eller kule og moteriktige meninger!

Reductio ad absurdum, for deretter å kritisere resulatet, er ikke god logikk og det blir heller ikke gode kommentarer av slikt. ;)

Nok en gang gratulerer og lykke til alle sammen!

Silje

07.01.2017 kl.16:55

Har fulgt bloggen en stund og er som mange enig i noe og uenig i noe du skriver.

Er selv både mor og stemor (begge barna bor her)-må si at både jeg og min mann stiller opp likt for begge barna. Trist å lese at du var "alenemor" selv om du var samboer. I dagens samfunn er min tanke at jeg ønsker barna her -at de må lære å stille opp 100% om de en gang blir stemor el stefar.

F.eks julegaver så gis det ulike ting til hvert barn, men det er viktig for oss å gi ungene for en lik sum. Kjenner flere som har opplevd "forskjellsbehandling" som barn. Selv om foreldrene mente det godt, så oppleves det vondt også i voksen alder. Unger er ulike og de kan bære på mye ulike følelser..

Mange bloggere skriver mye, men føler du kanskje ønsker å ta opp tema for å "provosere/ få igang en diskusjon ".

Virker som du og barna har det bra, så du gjør mye bra. Tiden går så fort-plutselig har du barn som er store/voksne. Kos dere så godt dere kan ❤

Sandra Marie

07.01.2017 kl.18:58

Kjenner deg ikke jeg, og har egentlig bare fått med meg de siste innleggene du har skrevet, men nå gleder jeg meg til å se mer av deg på tv :D

Du virker som en bra mamma, og man kan da se på barna dine at de har det bra! :D

Stå på, vi er alle forskjellige!

Lilian

07.01.2017 kl.19:16

Heisann 😀 synes du gjør en super jobb med de fire nydelige barna dine 👍 Aldri la noen trykke deg ned med usmakelige kommentarer. Mye handler om misunnelse, forde du for til det du bestemmer deg for.

Hilsen en firebarnsmor

VeronicaMarie

07.01.2017 kl.20:02

Ha ha ha :-) Fikk meg en god latter av mann 33 sin kommentar. Digger å lese slikt, det eneste han oppnår er at du fremstår enda bedre og:-) Har vært alene med barna i 8 år. Man blir utrolig god på å planlegg, være strukturert og god til å ikke slippe andre inn i hjertet ;) Men det er jo ikke for å være sterk og kul, men for å overleve og være en god forelder. Vi oppdrar barna ganske likt, ser ut som både du og jeg har flotte selvstendige barn :)

Håper mann 33 kommenterer mer, så vi får mer å flire av :-)

Ha en super fin helg :)

Klæm

Jeanette

07.01.2017 kl.20:23

fineste,vakreste deg<3 Noen ganger forstår jeg ikke at du orker all denne kritikken du til tider får mot deg! Jeg følger deg på snap,jeg synes du er en fantastisk mamma for de vakre,smarte barna dine! De virker så jordnære,glade,sunne barn! Stå på videre! Jeg synes du gjør en helt suveren jobb,og virker som en sikkelig super mamma! HEIA DEG👏👏👏

Ha en super helg!

07.01.2017 kl.21:25

Andreas: tydeligvis ikke så bra at du lærte deg å skrive ordentlig norsk.:)

Anne B: Du er nå passe dobbeltmoralsk. Skryter sånn av deg selv og hvor utrolig tøff du er som kaller en spade for en spade.. men du tåler jo overhodet ikke at folk er uenig i disse meningene dine. Noe å jobbe med i 2017?

07.01.2017 kl.23:04

man er ikke alenemor hvis man har en samboer, noe som du hadde da du bodde sammen med faren til minstegutten din. 4000 på mat til 5 personer ikke mye. hvordan klarer du deg med så lite?

08.01.2017 kl.00:18

Fine muskler!! Men røyker du??

Anne Brith

08.01.2017 kl.07:14

Anonym: Aldri rørt en sigarett i mitt liv

Julie

08.01.2017 kl.00:21

Ingenting galt i å belønne karakterer, men istedenfor å belønne karakterer vil jeg heller belønne innsatsen til mitt barn. Innsatsen er for meg mye viktigere enn å få 6ere. Jeg har alltid hatt veldig enkelt for å få gode karakterer, og innimellom har jeg knapt åpnet en bok før eksamen, men pugget de siste dagene før eksamen. Da har jeg gjort det godt på selve eksamen, men ikke husket så mye av det jeg har lest i etterkant. En av mine venninner derimot pugget og leste masse gjennom hele skoleårene, og likevel kunne hun få dårligere karakterer enn meg på eksamener. Forskjellen var jo at det hun hadde lest og pugget på så mye husket hun også i ettertid. Jeg ville heller ha belønnet min venninne med middels gode karakterer for god innsats enn meg som fikk toppkarakterer med middels dårlig innsats. En annen ting som er lett å ty til om man vet man får 1000kr per 6er er juks. Selv den beste kan bli fristet til å jukse da, det er ikke en bestemt type personlighet hos barn som fører til at de jukser eller ikke.

Jeg belønner heller ikke med tid, men kinobesøk, cafe- eller restaurantbesøk, badeland osv. er jo mer enn bare min tid. Det er noe ekstra. Jeg kunne gjerne brukt det som belønning. Men min tid, som å sitte i sofaen med hver vår kopp kakao og snakke sammen eller spille et spill gjøres selvsagt uavhengig av hva barnet gjør.

Men vi er alle forskjellige, og har forskjellige verdier, og ingenting galt i det.

Lunaen

08.01.2017 kl.07:39

Mann33: Det kunne du vell fint spart deg for. For ett ordbruk!

Og så deg, Anne Brith! :) <3 Jeg har fulgt deg litt den siste tiden, jeg er ikke enig i alt - men mye. Jeg syns du er helt rå! <3 Du våger og tør å si det mange ikke gjør, og derfor er du nå en av mine favoritt-blogger å lese :) Liker folk som deg, som tør å være seg selv og har sterke meninger. Det er supert! Hadde bare flere vært slik! :D

Klemmer <3 Ønsker deg og dine en riktig fin søndag! :D PS: Helt nyyydelige kaker du baker! <3 Du er dyktig!

ppp

08.01.2017 kl.09:39

Det må da være vel anvendte kroner hvis et betyr at barna kommer hjem med bedre karakterer noe som gjør den bedre rustet til voksenlivet.

Arne And

08.01.2017 kl.11:53

Mann33 har jo rett? Alt jeg noengang har sett på denne bloggen er at du publiserer deg selv som et offer og søker oppmerksomhet.Hadde aldri trodd at et voksent menneske kunne oppføre seg på samme måte som SE!

HH

08.01.2017 kl.12:39

Hei!

Jeg følger bloggen din, og er helt enig i at barn ikke skal behandles likt. Dette lærte jeg allerede som fireåring da en dame på trikken kommenterte mine vakre krøller. Min søster var baby og mammas svar på dette var at hun klippet av meg alt håret da vi kom hjem, for jeg skulle ikke være noe søtere enn min søster. Fremdeles er dette en "artig" historie i familien om hvor likt vi har blitt behandlet, men selv har jeg alltid sett på mine barn som enkelt individer som har forskjellige behov til ulike tider. Stå på Anne Brith; jeg heier på deg!

Charlotte

08.01.2017 kl.14:03

Synes det er flott at du viser barna respekt, forståelse og har klare regler.. Men dette med å gi barn 1000 kr for en 6 vil jeg aldri helt forstå meg på, men igjen, det er dine barn og ditt valg. Jeg bare forstår ikke helt greien med en så stor sum. Kunne det ikke holdt med 100 kroner? Ingen kritikk, jeg bare lurer :-)

Anne Brith

08.01.2017 kl.17:51

Charlotte: Jo, du har rett i det. Mulig beløpet er litt høyt. Det må diskuteres

Kari

10.01.2017 kl.14:23

Ga også 1000 pr 6'er på vitnemålet som en siste desperat krampetrekning i å få datteren min til å orke gjøre noe på skolen. Jobber selv som lærer og burde vel skamme meg over å ty til denne formen for ytre motivasjon. Det er gått noen år siden praksisen ble startet og min datter er evig takknemlig. Det skal sies at man først angret litt da sekser nr 12 tikket inn etter den siste eksamenen, men når mant enker etter så bruker man jaggu mange penger på annet piss (les: tredemølle, kjøkkenutstyr, øyevipper og hair extensions) så denne tvilsomme "investeringen" skammer jeg meg overhodet ikke over.

Martin

21.01.2017 kl.12:05

Tøffe muskler!

Skriv en ny kommentar