Franske makroner med sjokoladefyll



Hei igjen dere,

Her er oppskriften på makronene jeg lagde i går. 

FRANSKE MAKRONER

  • 200 g eggehvite
  • 120 g sukker
  • 260 g mandelmel
  • 340 g melis
  • gul pastafarge

 

Start med å blande melis og mandelmel sammen. 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Farg marengsen. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt.

Ha mandelmel og melis i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. 

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20-30 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere :)

Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

SJOKOLADEKREM

  • 100 g smør
  • 200 g sjokolade
  • 2 egg
  • 100 g melis

Smelt smør. Ta kjelen fra varmen og har i sjokoladen. Om du bruker kokesjokolade bør denne hakkes fint opp. 

HA egg i en bolle og bland melisen i.

Pisk dette sammen til en stiv eggedosis. 

Ha tilslutt den smeltede smør og sjokoladeblandingen oppi. 

La kremen avkjøle seg og sprøyt kremen ut på makronene. 

Får du krem til overs kan denne enkelt fryses. 

Les også: Alt om franske makroner

Ha en nydelig dag!

Gode klemmer!

 



















 

13 kommentarer
  • 11.01.2017 kl.08:09

    Jeg elsker bloggen din, men synes det er dunt at det er så mange gjentagende bilder med så lite variasjon:( mange av bildene er nesten helt like!

    Takk for livesending! Du er så fin foran kamera, og jeg GLEDER meg til bloggerne!
  • Anne Brith 11.01.2017 kl.17:45

    Anonym: Takk for at du sier ifra. I en hektisk hverdag så er ikke det alltid man får tid til å bruke timesvis på foto. Skulle ønske jeg kunne det men jeg skal ta det til meg og bli enda bedre på det :) Gode klemmer!
  • Lunamon Design 11.01.2017 kl.09:20

    Så arti å se deg på Facebook igår.

    Det er bare så lekkert. Gleder meg til en gang å smake disse.

    Ha en strålandes dag videre.
  • Englepus 11.01.2017 kl.10:07

    Wow,så lekre,disse må jeg bare prøve i helga. Har ikke tort å forsøke flere ganger etter at jeg for noen år siden lagde noen som ble steinharde. 😳Stekte dem nok for lenge😮Det var som knekkebrød,ifølge tenåringen😂😂

    Hvor har du fått tak i den flotte boksen å ha dem oppi?

    Ha en fin dag Anne Brith,klem på deg❤
  • Borghild Silset Opstad 11.01.2017 kl.23:16

    Disse så veldig fristende ut... men jeg er allergisk mot mandler. Går det an å bruke noe annet?🙈
  • Anne Brith 12.01.2017 kl.07:03

    Borghild Silset Opstad: aldri prøvd. Muli gmed hasselnøtter eller valnøtter...
  • Kathrine 12.01.2017 kl.17:23

    Her hadde det vel kanskje holdt med ET av bildene? Blir sånn irritasjonsmoment å scrolle nedover en haug med like bilder...
  • Anne Brith 12.01.2017 kl.17:40

    Kathrine: Oj, blir du irritert av det?

    Jeg klarte ikke velge haha.... ha en strålende kveld :)
  • Astrid 12.01.2017 kl.18:27

    Ser nydelig ut! Kan makronene fryses etter at de er fylt?
  • Anne Brith 13.01.2017 kl.20:56

    Astrid: Jaaaa. Lykke til med bakingen <3
  • lene 13.01.2017 kl.15:02

    KAn de fryses etter de er fyllt?
  • Anne Brith 13.01.2017 kl.20:53

    lene: Jepp null problem :)
  • Åshild 19.01.2017 kl.20:28

    Takk for at du deler så mange gode oppskrifter 😊 Hvor lenge holder sjokoladekremen seg i kjøleskap? 😊