På togturen ville han plutselig vite:

05.02.2017 - 09:18 11 kommentarerChristian elsker å kjøre tog. Da vi skulle til Lillestrøm i går tog vi også toget slik at han kunne glede seg over det. 

Lørdag formiddag og nokså mange mennesker i vognen vi satt, men det hindret ikke Christian i å dele sine tanker og erfaringer. Han snakker ikke så lavt heller når han først engasjerer seg. 

Barnehagestemmen holder seg like høyt hele helga og det var ingen moderering mens vi satt i toget. Selv ikke da det kom andre og satte seg ved siden av oss. 

Jeg vil ha en lillebror, mamma. Slik begynte det. 

Dette har vært et tema i flere uker nå men han får samme svar fra meg hver eneste gang. Det er ikke flere babyer i magen til mamma. Frem til nå har han godtatt denne forklaringen. Men så kom spørsmålet: 

Hvordan kommer babyen i magen? Den må jo komme inn på et vis. 

Dette sier han så høyt at alle rundt oss hører det. 

Annika sa brydd til han: Dette trenger du ikke få svar på akkurat nå. Vi kan snakke om dette når vi kommer hjem. 

Men Christian ga seg ikke: 

Jeg vil vite det nå, ropte han høyt. Hvem putter babyen i magene? 

Jeg hadde lyst til å ta en skrøne og si at det var storken som kom med babyene, men å lyve er ikke helt min greie så mens jeg satt og funderte på hvordan i alle verden jeg kunne lage en light versjon i løpet av de neste minuttene så reddet Annika meg og sa kjapt:

Det er pappaene som legger frøet i magene. 

Christian ser opp med store øyne og roper ut slik at alle kan høre det:

Har min pappa vært inni deg?

Heldigvis kom vi akkurat da til Lillestrøm stasjon og kunne jeg flau skynde meg ut av toget. 

Små barn altså. Skal vite ting på de mest rare tidspunkt....

Ha en fin søndag morgen dere....

Gode klemmer.

PS. Les gjerne også dette innlegget: Kreativ løsning fra en 4-åring :P 

11 kommentarer

Kirsten

05.02.2017 kl.09:37

Tips: Trond Viggo Torgersens bok "Kroppen". Fra TV-serien han hadde når vi var barn. Den er super når disse spørsmålene kommer. Skrevet slik at selv små barn forstår. De trenger skikkelige svar, og ingen halvsannheter.

Antonsne

05.02.2017 kl.09:45

Så herlig, bare digger den gutten din altså 😊 har ei frøken som er like gammel som han, å hun vet å komme med masse greier hun også..hun var 3år da hun lurte på hvordan hun kom i magen min.

Lydia

05.02.2017 kl.09:49

Hahahaha, jeg hadde daua hvis jeg satt på samme vogn som deg!! Bra svart fra Annika! Hu er kjapp i svarene hu der ;)

Turid

05.02.2017 kl.09:55

Mine lurte på hvordan kaninene våre (!) fikk barn i magen. Da jeg sa at pappakaninen puttet et babyfrø i magen kom svaret kjapt: men de har jo ikke hender !!

Bente

05.02.2017 kl.10:40

Hahahaha, jeg ler så jeg griner her😂😂😂Den ungen der altså, han er så herlig😍

Gull

05.02.2017 kl.11:39

Mange bra bøker på markedet. Dette greier du det fint å fortelle om. Barna er heldigvis ikke opptatt av diskresjon i samme grad som voksne. Godter dette greier du det fint å fortelle om. Barna er heldigvis ikke opptatt av diskresjon i samme grad som voksne. Godt er det

Beate

05.02.2017 kl.11:57

Ha ha, herlig gutt :)

Lizbeth Osnes

05.02.2017 kl.12:23

HAHAHAHA! Åh, som jeg gruer meg til disse samtalene.. :p Datteren min på tre har også sine gullkorn - og de serveres gjerne når det minst passer seg. Som for eksempel da vi besøkte farmoren hennes (eks-svigers) og den vesle jenta så fint sier "Hvordan går det med babyen i magen din da, mamma? Har han det fint?". Da var det altså under to måneder siden bruddet med faren.. HAHA. Jeg var rask med å legge ut et aldri så lite se-jeg-drikker-et-glass-vin-bilde ved første barnefrie anledning, for å si det sånn. HAHA.

Asse

05.02.2017 kl.13:32

Haha!:) Så herlig!

Vi var på ferie, satt å spiste frokost i en full frokostsal da bonusdatteren min på sju år plutselig sa;" jeg syns dere skal slutte å knu..e!!"

Eh.... hva gjør man liksom?! Vi døde litt begge to før vi fikk samlet oss! Det viste seg at hun hadde vært oppe på do om natten og hørt lyder fra rommet vårt, men hvor hun hadde lært det ordet der, aner vi ikke! Pinlig var det iallefall, men samtalen vi hadde etterpå ble veldig fin:):)

Gro.

06.02.2017 kl.06:43

Vert der ja. Riktignok ikke på toget, men t-banen i Oslo i rush tiden. Elsker mitt barn.❤

Anette Skaflem

06.02.2017 kl.08:33

Hehe! Så herlig :D

Skriv en ny kommentar

hits