hits

Vi må forandre flytteplanene våre!

03.03.2017 - 07:52 Ingen kommentarer
Våre flytteplaner blir ofte diskutert her hjemme. Hvor skal vi bo? Når skal vi finne oss et hus som passer? Skal vi tørre å ta på oss et oppussingsprosjekt? Eller blir det nytt hus. 

Vi er veldig nære nå føler vi alle. 

Så nære at vi allerede har begynt å titte på kjøkken, bad og inndeling av som om det skulle bli nybygg. 

Sannheten er at det er veldig lite hus som kommer til salgs her vi bor. 

Om litt over 3 år er både Annika og Sven ferdig med ungdomsskolen og kommer antageligvis til å bevege seg mot Lillestrøm på skoler. Kanskje det er reelt å utvide søkeområdet? Er det galt av meg som mamma å framsnakke et alternativ nærmere Oslo foran det å bli boende? Eller vil dette bli sett på som manipulering?

Vi har snakket om dette og jeg merker at de eldste barna begynner å bli utålmodige. Dette er en prosess som tar tid og med få svar. Man kan jo ikke bare knipse i hendene og så finne et hus. 

Det er flere hensyn å ta. Minsten skal jo også bevege seg mellom to hus. SÅ det mest perfekte hadde jo vært at vi fant noe redd ved pappaen. Men jo mer vi leter jo mer sier magefølelsen min at vi skal løfte blikket. Langsomt tror jeg barna også innser dette. Det er veldig deilig og betryggende å vite at avgjørelsen vi 4 tar blir tatt fordi vi bestemmer det og ikke fordi det er ytre faktorer som jobb eller eventuell kjæreste som spiller inn. 

Vi skal velge hvor vi skal bo. 

I går fikk jeg er prospekt i mailen min på eneboliger på Fetsund. Det er noen fine hus til salgs på Skedsmokorset og Mulig finnes det mye bra i Lillestrøm. 

Uansett hva vi velger så vet jeg at det blir riktig. I mellomtiden jobber vi iherdig med å få egenkapitalen som trengs på plass. 

Jeg bruker ofte å si til barna at selv om vi er et stykke unna et nytt hus, så må vi ikke glemme å nyte tiden her og nå. Det er ikke målet som er det viktigste, men reisen dit. Alle morsomme samtaler, alle delmål vi har satt oss og alle bonuser vi gir oss på veien. 

For det er faktisk slik, at selv om vi skal spare til hus så er ikke det altoppslukende. Barna og jeg må gi oss innimellom belønninger. Nå er det nye belønningssystemet slik at for hver 25.000.- som settes inn på sparekonto, gjør vi en morsom aktivitet sammen. Selv om det koster litt så er det en viktig del av prosessen. Vi skal leve underveis. 

Så er det opp til meg som den voksne i dette å fortelle barna at ventetiden kan ta tid, og at vi må være tålmodige. 

Les om alle våre flytteplaner her