Makroner for voksne



Det er ingen hemmelighet at jeg elsker makroner. Jeg baker disse søte små kakene hver eneste uke. Altså, vi alle vet at veien til mannens hjerte går gjennom magen og om jeg noen gang skal ende opp med en mann og slippe å forbli evig singel så må jeg trå til mer på bakefronten. 

Derfor testet jeg ut noen voksne makroner forrige uke. 

Voksne makroner betyr at det er alkohol i fyllet. Og nei, du blir ikke full av å spise dette og du kan garantert sette deg bak rattet etter du har spist noen. For alkoholen i fyllet blir borte når du koker opp likøren eller konjakken. 

Lag først makronskallene.

Les også: Årets farge til makroner

FRANSKE MAKRONER ca 35 stk

  • 170 g melis
  • 130 g malte mandler eller mandelmel
  • 100 g eggehvite (ca 3 egg)
  • 80 g sukker

Stekes på 150 grader i 12 minutter.

Miks skåldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel, eller kjøp ferdig mandelmel. Bland dette med melisen. Pisk eggehviter og sukker stivt til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis. Sprøyt ut makroner på bakepapir eller makronpapir. Tørk dem i minst 30 minutter før de stekes. 

Stekes på 140 grader i 9-10  minutter.





FYLL:

  • 2 egg
  • 100 g melis
  • 200 g sjokolade
  • 100 g smør
  • 1/2-1 dl av din favorittdrikk ( likør, konjakk eller lignende)

Smelt smør i en kjele og ha i finhakket sjokolade slik at dette smelter. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Kok opp likøren eller konjakken og hell dette i sjokoladeblandingen. Avkjøl så kremen. Gjerne over natten på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens.

Se hvordan marengs ser ut før og etter sammenblanding av melet og sprøytingen OG etter steking i dette innlegget ( lilla farge alltid vanskelig)

Jeg fryser alltid mine makroner på papiret. Jeg legger hele ark ned i frysen. Makronene blir mer saftige og seige etter en tur i frys eller kjøleskap. I dette innlegget finner du mange spørsmål dere har stilt angående franske makroner. Om arkene jeg bruker, mandelmel, makroneskene og tippene osv. 

Om du leser linkene jeg har lagt ved er du godt rustet til å lage disse søtsakene. 







 

 

15 kommentarer
  • Mette 17.03.2017 kl.15:12

    En dag, en vakker dag når jeg strekker frem hånden min og rører ved min lykkestjerne, den dagen da jeg spiser av sølvskjeen jeg er født med, den dagen da sola skinner og jeg våkner smilende og alt er bare helt fint, ja den dagen skal jeg endelig få smake en av dine makroner:))
  • Trude 17.03.2017 kl.16:28

    Er det ikke fryktelig vanskelig å lage makroner?

    Jeg hører folk strever med det, og selv tør jeg ikke prøve.
  • Anonym 17.03.2017 kl.16:37

    Takk for tips! Jeg har prøvd å lage makroner en gang, men fikk de ikke til. De bare fløt utover bakepapiret.
  • Julie 17.03.2017 kl.18:54

    Ja til flere makronoppskrifter! :)
  • Jeanette 17.03.2017 kl.18:55

    Digger blogger din :-) og Bloggerne på.tv 2 bliss.

    Her er mitt spørsmål: Hvor har du fått tak i den grønne boksen, du har makronene dine i? Den var smart :-)
  • Anne Brith 17.03.2017 kl.20:00

    Jeanette: Tror de er utsolgt. Sjekk slikkepott.no eller cacas.
  • mette 18.03.2017 kl.03:11

    De Makronene ser kjempegode ut🌻

    Ha ei fortsatt Go Helg
  • Linda 18.03.2017 kl.09:13

    Hei😊 Bruker du å sikte mandelmelet & melisen etter at du har blanda det? Har prøvd begge deler og synest makronane blei glattest og finast når eg gjorde det men det er litt arbeid då... Ser at det står to steiketider & grader her, kva er rett? Varmluft eller? Ha ein fin dag😊
  • Anne Brith 18.03.2017 kl.09:44

    Linda: jeg sikter det aldri men bevare det er bare å gjøre det :)
  • Turid 18.03.2017 kl.09:32

    Makronene fikser jeg, fryser du alltid før du tar på fyll ?

    Gleder meg til å teste dette fyllet, ser digg ut 👍🏼
  • Anne Brith 18.03.2017 kl.09:41

    Turid: Ja, jeg gjør som regel det om jeg ikke har det travelt hehe
  • Linda S 18.03.2017 kl.21:11

    Hei! Du er jo helt rå på dette med makroner og marengs 😍 Håper derfor på svar på dette: når jeg pisker marengs føler jeg alltid at jeg får sukkerkorn som ikke løser seg opp. Dvs hvis jeg tar litt av den rå marengsen mellom fingrene kan jeg kjenne sukkeret. Gjør dette noe for resultatet? Hvis så, hva kan jeg gjøre for å unngå dette? Prøver å ta i litt og litt sukker men det er vel grenser for hvor lenge marengsen skal piske også? Jeg bruker en KitchenAid maskin.
  • Hrethe 19.03.2017 kl.11:37

    Driver og planlegger 17.mai-makroner. Hvilken rødfarge bruker du for at makronene ikke skal bli rosa? Alle rødfargene jeg har prøvd blir rosa.
  • Anne Brith 20.03.2017 kl.14:49

    Hrethe: Da har du for lite farge i. Jeg bruker progel sine farger :)
  • Ingvill 19.03.2017 kl.18:28

    Gutten min ønsker seg inderlig franske makroner på kakebordet til 10-årsdagen sin. Dette var ikke noe jeg har sett veldig frem til siden jeg har prøvd før med varierende resultater. Men denne oppskriften var veldig bra! Det ble perfekt resultat på første forsøk! Dessuten var det mye mindre "dill" enn andre oppskrifter. Tror jeg er bitt av makronbasillen gitt, takket være deg! Håper du kommer med en julebok....