hits

Slik lærer vi han å svømme:

07.04.2017 - 19:20 9 kommentarer


Jeg sier vi. For jeg er jo ikke den eneste forelderen her. Selv om det er kun meg han er sammen med nå. Både jeg og pappaen til Christian er svømmetrenere. 

Og vi har begge et stort fokus på at Christian skal lære seg å svømme. Espen var bare 4 år da han svømte alene men det var nokså tidlig. Å lære seg å svømme krever tid og tålmodighet. Pluss at man selvsagt skal gjøre det i barnas tempo. Men det er ingen grunn til at en 10-åring ikke skal kunne svømme. Bare så det er sagt. Det er vårt ansvar som foreldre å være barn dette.

Men det er ikke alltid like lett, for noen barn er redde i vann og du lærer så absolutt ikke å svømme med armringer eller badering rundt midjen. DET forverrer bare alt. Så folkens kom dere uti bassenget sammen med barna og kast baderingene. 

VI har ikke tatt med noe av dette på ferie og jeg har sagt til Christian at han må lære seg både å flyte og dykke FØR han lærer seg å svømme. 

Så derfor øver vi på å flyte som en stjerne. Både på rygg og på mage. 

Noen barn liker ikke å få vann i øynene og da kan svømmebriller hjelpe litt. Slik Christian har. De er kjempefine. Mener de er fra XXL. Vi har også kjøpt med noen ringer som synker. De er til stor hjelp slik at Christian kan dykke etter dem. 

Han har vært store deler av dagen i vannet og står, selv om han ikke kan svømme med vannet til halsen. Det er litt nervepirrende å stå og se på som mamma, men han må selv finne ut hvordan han skal klare å puste når han synker ned. Så da står jeg 3-4 m unna og passer på. 

Det er like før nå. I dag fløt han på rygg i over 15 sekunder. Men han har enda ikke knekket koden. Vi krysser fingrene for at det skjer ila denne uken. 

Jeg storkoser meg!

Følg oss gjerne på snap: annebrith.no 


 

9 kommentarer

Også svømmetrener

07.04.2017 kl.21:42

Gode tips, men prøv å få gutten til å klare seg uten svømmebriller.

Veldig mange barn syns ikke bare det er ekkelt å få vann i øynene, men de kan også få panikk.

Det samme med vann i munn og nese. Mange får panikk da. Men lær dem å automatisk blåse ut og ikke prøve inhalere luft samtidig som de konsentrerer seg om å flyte.

Jeg pleier la ungene ha samtaler under vann. Ja, det går an og ungene finner det ofte morsomt at de faktisk kan gjøre det. Utpust kommer da naturlig av seg selv, men pass på at de går opp igjen for å hente ny luft.

Sophie

07.04.2017 kl.22:11

Helt enig! Og det er en billig livsforsikring! Eldstemann går i svømmeskole og skal over på trinn 2 nå, der de lærer seg å flyte. Kos dere!

Ida

07.04.2017 kl.23:02

Hvorfor sier du at man ikke ska bruke flyteringer når Christian brukte det idag? (Huske ikke om det var på din snap eller instagram jeg så det) Bare lurer ;-)

Anne Brith

08.04.2017 kl.06:55

Ida: Han lånte en badering for å sitte på. Slike flytegjensrander er kun til lek. Skal ikke brukes for å holde barna flytende. Han lekte med den etter sin svømmetrening :)

Stine M

08.04.2017 kl.01:02

Takk for tips!

Jeg er selv opptatt av at barna skal lære seg å svømme, og etter å ha lest et lignende innlegg av deg i fjor brukte vi ikke armringer i vannet i fjor sommer foruten badering et par ganger- men da ble hun forvirret. Hun er veldig trygg i vannet, og det er bra siden vi bor ved sjøen. Men samtidig er det enda viktigere å beherske vannet. Det er jo når de er trygge de tror at de kan gå ut uten voksne. Ettersom hun er 3,5 år denne sommeren har jeg ingen forhåpninger om at hun skal lære seg og svømme, men vi skal en uke til sydligere strøk og da hadde det vært gøy og prøve litt ulike teknikker- og øve på å flyte 😊 Hun dukker jo gjerne under vann i badekaret, men det blir ikke helt det samme. kom gjerne med flere tips på hvordan barn kan bli tryggere i vann! Hvor er det best å begynne? Basseng eller saltvann?

Camilla

08.04.2017 kl.07:09

Helt enig i at barn må lære å svømme. Men her jeg bor, er det flere hundre kroner for å komme inn i bassenget. Det gjør det veldig utfordrende for en del foreldre å ha råd til å bruke den tiden det tar å lære barnet å svømme.

08.04.2017 kl.11:38

Takk for gode tips, når kan man "forvente" at de lærer seg å svømme? Om man begynner tidlig å øve?:)

Gurimalla

08.04.2017 kl.20:04

Han ser ut som han koser seg :-) Ja, viktig å få den svømmingen på plass. Vi var heldige å ha et barn som trivdes i vann, også før han lærte seg å svømme. Det hjelper jo selvsagt. Åh, husker at min pode også gikk i sånn "soldrakt" som Christian har - de er bare supre. Have fun på på Grankis!

Sille

09.04.2017 kl.03:25

Mange av oss bur på plasser der nærmaste badebasseng er både 3 og 4 timer vekke ( kun eine vegen) so eg skulle gjerne lært barnet mitt i basseng titt og ofte men det er for tongvindt å reise so langt...

Skriv en ny kommentar