hits

Dette er franske makroner!

18.04.2017 - 10:29 Én kommentar


Ja, har du sett? Det ER makroner!

Kreativiteten rundt om i verden tar helt av. Det er så utrolig gøy å se alt man kan lage. Altså det er bare fantasien som setter grenser her. 

Det er ingen hemmelighet at franske makroner er noe jeg bare elsker å lage og mange av dere som følger meg har blitt bitt av basillen også haha. Som Vegard. Han startet å lage franske makroner for første gang for 6-8 uker siden tenker jeg og plutselig en dag sendte han meg disse på snap. 

Snappene ser du nederst i innlegget. 

Men guri er det mulig?

Det ble dødssøte. 

Jeg måtte jo spørre om jeg kunne dele dette på bloggen her med dere og det var greit. Selv ble jeg så inspirert at jeg laget et eget board på Pinterest. Det er enda lukket men om noen ønsker at jeg åpner det så kommenter gjerne i feltet under.

Hemmeligheten bak slike makroner er at du må ha en perfekt første røre som da blir som basen. Ha alt skissert klart hvordan du vil lage det og lag den første basen og sprøyt ut. 

Så lager du fargene su vil "pimpe" makronen med. Disse mener jeg kanskje kan være litt tynnere konsistens enn basen men ikke for tynne. Presisjon er meget viktig når du lager noe slik. 

Stek kanskje litt lengre enn du normalt gjør, da slike figurer ofte har mer røre i seg enn vanlige. Bare følg med i ovnen hva som skjer. 

Jeg elsker disse makronene jeg altså.

Om du har lyst til å prøve deg så har du her en oppskrift: 

FRANSKE MAKRONER ca 35 stk

  • 170 g melis
  • 130 g malte mandler eller mandelmel
  • 100 g eggehvite (ca 3 egg)
  • 80 g sukker

Miks skåldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel, eller kjøp ferdig mandelmel. Bland dette med melisen. Pisk eggehviter og sukker stivt til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis. Sprøyt ut makroner på bakepapir eller makronpapir. Tørk dem i minst 30 minutter før de stekes. 

Stekes på 140 grader i 10-12 minutter.

Det blir mer makroner her denne uka. I påskeferien min gikk jeg gjennom arkivet mitt og jeg har 6 upubliserte oppskrifter på makroner samt en god del upubliserte kakeoppskrifter. Wææææ. 

Nå skal jeg kle på meg treningstøyet mitt og løpe litt i solen.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram eller snapchat: annebrith.no

Foto: Vegard Normann

PS. Anbefaler dere å sjekke ut denne bloggen. 
 

Én kommentar

Statera Marit Ebeltoft

18.04.2017 kl.16:14

Ah så kule :D :D

Skriv en ny kommentar