hits

Er det sant, Anne Brith?

03.05.2017 - 09:30 27 kommentarerVi må snakke litt sammen.

Du og jeg ja. 

Jeg trenger å fortelle deg noe.

Dette er til deg som leser denne bloggen daglig. Du som klikker deg inn en dag i uka, og jepp også du som bare stikker innom her inninellom. Kanskje sånn 1 gang hver 4 uke?

Kanskje du stikker innom fordi du er nysgjerrig på hvordan man får til perfekte makroner? Kanskje du husker at det var lagt ut en sykt god oppskrit her på Twixkake som du vil ha på kakebordet til 17. mai? Eller kanskje lurer du litt på hvordan det går med meg? Eller kanskje vil du rett og slett bare oppdatere deg på siste sladder i kommentarfeltet slik at du kan sladre litt videre?

Uansett grunn.

I dag vil jeg snakke litt om sannheter og om meg. 

For mange tror ikke på det jeg skriver.

Det kan umulig være sant? Hun gjør alt for klikk! 

Vet dere hva? Hvis klikk og penger hadde vært det viktigste i livet mitt så hadde jeg ikke stoppet å blogge i nesten 1 uke, slik jeg har gjort den siste uken. 

Tenk litt på det. Stopper man å blogge så raser man ned på blogglisten og det tar fort en uke å komme seg opp igjen. Men den blogglisten kan du dytte langt opp en viss plass når det kommer til det som virkelig betyr noe: Barna mine!

Jeg får høre: Hun er ikke ekte. Hun gjør alt for penger.

Når jeg får sånne kommentarer slengt mot meg så tenker jeg på alle de timene jeg sitter og snakker med dere som følger meg på snap. Jeg har fulgt noen av dere i flere år. Ta Victoria, hun som gikk gravid, fikk en nydelig gutt for så å finne ut at forholdet ikke var som det hun hadde håpet på. Hjertesorg til tusen. Månedene går, også år går forbi. Jeg gleder meg i dag over hvordan hun har det. Sterk og uavhengig. Jeg har fulgt med på alt. Graviditet, baby, våkenetter, første tann, første skritt, brudd, tårer og nytt håp. Og vet dere. Inni hjertet mitt har Victoria en plass. 

Akkurat som Linda, med de nydelige barna. Med den voldelige eksen, men med en ny mann som bare oser av kjærlighet. Jeg har også snakket med henne i timesvis. Om usikkerheten vår angående barna, om baking, om tanker og følelser og fjas. 

Hvis jeg kun var ute etter penger så hadde jeg ikke hatt et åpent kommentarfelt eller en åpen snap. Da hadde jeg kun gjort jobben min og så logget av. 

Men det gjør jeg ikke. For om kvelden når jeg har lagt meg så kan jeg åpne en snap og lese at en liten jente trenger hjelp. Jeg kan da gi ut mitt mobilnummer til denne fortvilede 13-åringen som sitter og er hjemme alene, mens foreldrene er ute og drikker. Denne tenåringen stoler på meg og selv om jeg skal sove så setter jeg meg ned og snekker med henne i 1 time. Trøtt som f. 

Men jeg er der. 

Fordi jeg bryr meg. 

Det beste hadde vært om jeg la meg slik at jeg kunne våkne tidlig og produsere innlegg som ga klikk og penger, sant? 

Jeg får også høre at halvparten av det jeg skriver er løgn.

Nei, det er ikke det. 

Siste gang jeg løy var for min mamma i russetiden. Det skjer ikke mer. Jeg er tøff nok til å fortelle sannheten. Og jeg lyver aldri. Det har ingen vits for sannheten kommer alltid frem uansett. Men jeg skjønner at det er vanskelig å tro for noen av dere.

Så før du nesten gang bestemmer deg for å fortelle andre at jeg kun er ute etter penger og klikk, så husk at jeg faktisk også er et menneske. Jeg bryr meg. Selv om det er vanskelig å tro, for dette er jo jobben min, sant? Og jeg tenker kun på penger og klikk, sant? 

At jeg fortalte at vi som familie står i en krise, betyr ikke at jeg bruker barna mine for å tjene penger. Jeg har alltid delt med dere der ute hva som skjer. Noen ganger mer enn andre. Men denne gangen valgte jeg å anonymisere hvem det var. Rett og slett fordi jeg ikke vil ha et førstesideoppslag med saken i VG eller på Nettavisen. Er jeg en kynisk forretningskvinne fordi jeg forteller at vi går gjennom en krise her hjemme?

Jeg tror de aller fleste skjønner hva svaret på det spørsmålet er.  

Gode venner av oss fikk barnet sitt lagt inn på sykehuset for en tid tilbake. Alt stoppet opp i det hjemmet. Foreldrene la jobb og alt annet til side og var på sykehuset døgnet rundt. Det er sånn foreldre gjør det når noe skjer med barna. Vi legger bort alt annet uviktig og er tilstede for de små. I mitt tilfelle er ting litt annerledes. Er jeg ikke pålogget i løpet av 24 timer så vil folk lure. Hva har skjedd? Jeg fikk flere hundre spørsmål på lørdag om hva som hadde skjedd, derfor sa jeg det. 

Rett og slett fordi jeg vet at mange som følger meg faktisk bryr seg om meg og mine barn. Utrolig å tro på for noen, at man faktisk kan være glad i noen man bare har snakket med på nett. Men du som ikke tror på det burde prøve det en dag. Knytte kontakt med en fremmed og prøve å bry deg! Hvem vet, kanskje du vil like det? 

Så til dere, fine, vakre, herlige mennesker der ute, som har sendt snaps, meldinger, oppmuntrende ord, kjærlige hilsener og fjas. Dere fortjener en stor takk. FOr uten dere vet jeg ikke hva jeg skulle gjort til tider. 

Det ser nå ut som om ting løser seg. Vi fikk hjelpen vi ba om og nå går livet videre. 

Jeg tror alle som har barn skjønner at når barna har det vondt så har vi det som foreldre også vondt. For vi kjenner oss igjen, vi har vært der. Og vi vet at vi ikke kan fikse det vonde. Det eneste vi kan gjøre er å være tilstede med trøstende ord, oppmuntring, en shoppingtur eller en joggetur, bake boller sammen eller bla gjennom babyboken og mimre om alt som var, eller bare rett og slett lytte til alt. 

Og det har jeg gjort. 

Jeg har den siste uken prøvd å være den beste mammaen jeg kan være. 

Og nå, ja nå har vi det faktisk veldig fint!

God klem til dere alle!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Foto: Anette Eilertsen

27 kommentarer

Monica

03.05.2017 kl.09:44

Stå på Annebrith, du er ei super mor, flink til å blogge😄 Ikke bry deg om alle nett troll der ute😄

Veronica

03.05.2017 kl.09:47

Må bare si noe: Love u! Du er så herlig ærlig sterk og flink💛Fortsett sånn 😘

Lydia

03.05.2017 kl.09:50

Veldig bra skrevet, Anne Brith..❤️ Jeg traff deg over nettet, og jeg har truffet noen andre over nettet også. -Og jeg har blitt glad i alle sammen... ❤️ Og er det en som bryr seg, så er det nettopp deg. Du er ofte den eneste som sender en snap tilbake når du ser jeg er lei meg. Du kan sende en kort melding og spørre hvordan det går. Du sender også "ha en fin dag" innimellom, og det betyr så mye. Da hunden min døde i den tiden jeg begynte å følge deg, så var du den eneste som var der, og i desember samme år skrev du et helt eget innlegg om meg. 9.desember -Jeg der deg. Det innlegget leser jeg ofte, for det er det fineste noen har skrevet om meg noen gang. Du ser meg, og det er bare over nettet. Men øynene dine ser meg nok mye bedre enn mange av de nærmeste jeg har i familien. Øynene dine er spesielle, og jeg er så takknemlig for det. -Så den som sier at du ikke bryr deg kan bare komme å spørre meg. Du har alltid brydd deg, og det kommer du alltid til å gjøre. -For hjertet ditt er lagd av gull ❤️ jeg er i hvertfall glad i deg 😘

Godt å høre at ting har ordna seg for dere, det gleder mitt hjerte ❤️ Håper vi ses snart, klem ❤️

Lev Livet Lett Lokki

03.05.2017 kl.09:51

Det gleder meg at det går bra nå! Jeg opplever deg som en raus kvinne med integritet og et stort mammahjerte <3 Ønsker deg en nydelig dag!

Klem Charlotte

Line

03.05.2017 kl.09:54

Uff! Hva har skjedd? Tenker på dere! Godt det ser ut til å gå bra 😍

Lunamon design

03.05.2017 kl.09:55

<3

Fra en mamma til en annen og en god klæm

Turid

03.05.2017 kl.10:03

Åå, så godt å høre at det har ordnet seg. Som du sier; ingenting er viktigere enn familien <3

Jill

03.05.2017 kl.10:09

Det er vel en grunn til at du har så mange faste lesere. Vi er mange som følger deg av ulike årsaker. For min del er det det ujålete, morsomme, kreative, varierte og situasjoner en kan kjenne seg igjen om som lokker. Du tilfører oss lesere noe, og det syns jeg er verdt å følge :-) Vi skjønner jo alle at du må skrive innlegg som skaper klikk, det er jo tross alt dette som er jobben din. Men du har allikevel klart å skape en blogg som er troverdig og interessant. Selv i en verden der vi blir oversvømt av ulike blogger. Vi lesere velger selv hva vi vil følge med på. De som da kritiserer gang på gang, burde rett og slett innse at de kanskje leser feil blogg. Men vi vet jo alle at noen lever og ånder for å rakke ned på andre. Slik er det dessverre bare.

Godt å lese at ting hjemme begynner ordne seg :-) Det er alltid vondt når barna sliter med et eller annet, og det er som du skriver... Da slipper vi alt vi har i hendene og fokuserer på det som er viktig. Nemlig barna og familien :-)

Ønsker deg en strålende dag.

Klem

Marianne

03.05.2017 kl.10:11

Veldig trist å lese at du opplever dette....bli beskyldt på denne måten.....😢😢

Det er bare noen som måå....

Synest du er tøff og ærlig som fortsetter å stå i det.....👍👍❤

Jeg heier på deg !! Synest du er ei fantastisk dame og mamma ❤❤

Så deg forresten på Lash forrige uke...vi kom nesten samtidig ❤

Stor klem

Lena kristin fagervik jenssen

03.05.2017 kl.10:15

Som sagt før, du er tvers gjennom god. Et menneske med det største hjerte i verden. En ting jeg selv har opplevd . hvis en skulle være slik andre " bedrevitere" som ikke vet hele å fulle sannhet, nei, det skjer ikke. Stooooor klæm frå nord

Henriette

03.05.2017 kl.10:23

Du lyver aldri? Hahaha...morsom, du! :D

sjomannsfrue

03.05.2017 kl.10:23

Ønsker deg en kjempefin dag! :)

Elisabeth H

03.05.2017 kl.10:30

Så flott at dere får hjelp! Når barn har det vondt har mamma det vondt, sånn er det. Liker å lese bloggen din og fortsett å være ærlig! Jeg liker å lese dagliglivet ditt og alle de gode oppskriftene. Herlig med Christian som baker! Han er jo så flink! Orker ikke glansbildeblogger hvor alt er perfekt og alt det skrives om er mote, sminke, trening og interiør. Vil ha miks av alt ! Også dagliglivets opp og nedturer for det er slik livet er! Så stå på Anne Britt!!😊👍💐

Monica

03.05.2017 kl.10:32

Vil bare sende en klem til deg og alle barna og kanskje spesielt den som har det vanskelig. Stå på videre. 😊

Henriette

03.05.2017 kl.10:32

Og en annen ting:

Har ikke du vært veldig tydelig på at du ikke bryr deg om hva andre mener om deg? Og at du ikke googler deg selv eller leser f.eks. i forum som handler om deg? Hvordan i alle dager kan du da vite dette som du beskriver i innlegget? Og hvorfor lage et innlegg om det, hvis du ikke bryr deg?

Lyver aldri, sier du? Særlig... :D

(Og tipper at du ikke godkjenner denne kommentaren...blir overrasket hvis du gjør...)

Anne Brith

03.05.2017 kl.10:44

Henriette: Jeg leser jo kommentarer som kommer inn og snapper som sendes meg :P Selv om de ikke blir publiserte så leser jeg jo dem. Der har du bakgrunnen for dette innlegget.

La barna lage mat

03.05.2017 kl.11:26

Du har gjort det ENESTE riktige! Tenk hvor mange barn der ute som ikke har foreldre som gjør det du har gjort nå! I stedet for å faktisk klare å finne på muligheter til å kritisere dette bør man kanskje heller se på seg selv og spørre seg om man gjorde det samme sist en krise oppstod. Jeg tror nok mange føler seg truffet og derfor prøver de heller å hugge hodet av deg for å bli høyere selv.

Stå på videre! Vit at det du gjør er riktig for deg, dine og ditt hjerte <3 Gleder meg til å følge dere videre :)

Birgit

03.05.2017 kl.12:31

Jeg syntes du er en fantastisk mamma og du stiller virkelig opp for barna dine. De er viktigste i livet ditt og det syntes i bloggen din. Jeg er overrasket over hvor mange som skriver negative ting til deg. Er det virkelig så mange "nett troll" der ute som kun slenger dritt. Kan ikke ha det godt med seg selv. Jeg lærte av min gamle bestemor ett ordtak som flere burde praktisere. Man bør ikke blåse ut andres lys for å skinne selv. :-) Hun var en klok dame.

Stå på og prioriter barna dine som du gjør. Barna våre er det viktigste i verden. Og dine barn er trygge og flinke barn. God oppdragelse :-) Ser på snapen din hvor stolt du er over dem. Nydelige unger, og minstemann er jo helt til å spise opp.

Statera Marit Ebeltoft

03.05.2017 kl.13:12

Virker som en super mamma du, en mamma gjør somregel det en mamma må gjøre :) <3

Tina E

03.05.2017 kl.13:48

❤DU ER EKTE❤ Jeg skal ikke akkurat påstå at jeg er den som leser bloggen din hver gang(ikke det at jeg så ofte leser blogger generelt), men det er noe ved din blogg som gjør at jeg får lyst til å lese den. Du er ekte. I de bloggene jeg har lest, utviser du din enorme kjærlighet til barna dine, og det mener jeg er fantastisk. Du er en mamma som ser barna dine, heier de frem i livets utfordringer, ler og gråter med dem og er en trygg klippe når livet kaster negativitet rett i trynet på dem. Du er ekte. Som du selv skriver, hvorfor skal man lyve? Sannheten kommer jo alltid frem til slutt. Nei, fortsett med det fantastiske du gjør og la alle trollene der ute bli til stein i solsteiken. Barna og familien kommer alltid først😙 Klemmer til dere alle

Milla

03.05.2017 kl.18:25

Mange damer som følger deg. Der det er høns blir det kakling 😉 Alltid noen som er så stakkarslig at de må finne feil, og godte seg litt... Du vet godt du er en god mor, en dyktig forretningskvinne, en flott og artigdame som selvfølgelig skal få ha din opp og nedturer som vi alle har.❤️ Men du vet og komme deg opp. All respekt for det. Du er et forbilde . 👍

Line R

03.05.2017 kl.20:45

Jeg håper krisen i heimen snart "har gått seg til". Heldige barn som har en mor som stopper livet for å håndtere de store tingene som skjer.

På nette vkl man dessverre alltid finne nettroll som må skrive ufine ting. Bare fordi de kan og får være anonyme. Disse menneskene hadde ikke turt å si en dritt i virkeligheten.

Ikke la sure oppstøt ødlegge dagene dine. Sjalusi kan kan få mennesker til å si ting de ikke kan stå inne for.

Tipper mange her gjerne skulle hatt motet ditt. Viljen til å gjennomføre og evnen til å se behovet.

Lykke til i en tradig tid. Prøv å nyt finværet og hverandre ❤

Hege Johansen

03.05.2017 kl.22:45

Jeg heier på deg!🌸

Fantastisk blogg!🌸

04.05.2017 kl.07:17

Du anonymiserte jo ikke barnet det gjaldt når du samtidig skrev at to hadde du sendt til venner og minstemann skulle til faren sin samtidig som du la ut snap av hva dere holdt på med med bilder av to av ungene og den ene av de var den minste. Mulig den bloggingen har fått deg til å miste litt gangsyn i forhold til dine egne barns rett på personvern

Anne Brith

04.05.2017 kl.08:59

Anonym: Jo det gjorde jeg. Dagen dette skjedde så snappet jeg ikke i det hele og det store. Dagen det kun var et barn hjemme så var jeg helt avlogget fra alt. Umulig å vite hvem det er. Men jeg skjønner at folk har lyst til å lage sin egen historie ut av dette for å prøve å ta meg på det men det går ikke for det er ingen andre enn meg, barna og de nærmeste rundt oss, samt involverte som vet hva dette er. At alle andre nå begynner å grave i det og prøve å skape en sannhet som ikke er reell blir helt feil. La det ligge. Vi har gått videre. Ingen kan overhode tracke noe som helst.

Berit

04.05.2017 kl.08:28

Heier på deg og fine familien din ♥ Jeg følger deg på snap og er innom bloggen ett par ganger i uken, ikke så flink til å kommentere, men liker det jeg leser og ser her enten det gjelder baking eller om dere som familie. Fortsett med det du gjør, du er virkelig god på det!

Jeg prøver å prøver å lære mine barn at det er viktig å behandle andre slik du selv ønsker å bli behandlet og at om man ikke har noe positivt så si så kan man la det være. Konstruktiv kritikk er en ting, men sure oppgulp kommer det ikke noe godt ut av.

Ha en strålende dag, Anne Brith ♥

Cathrine / SerendipityCat

04.05.2017 kl.10:03

Noen av mine beste venner (og mannen min!) har jeg funnet "på nettet". Klart vi bryr oss!!

Skriv en ny kommentar