hits

Sven vil ikke bli lege!

03.05.2017 - 11:07 21 kommentarer

ReklameÅ nei, den perfekte verden min raser sammen!

Sven har siden han var 4 år sagt at han vil bli lege. De siste årene har det vær hjernekirurg som sto høyes på lista over drømmejobber. Det har ikke vært noen hemmelighet. 

Jeg husker jeg ble rørt da jeg så hva han hadde skrevet på tavla i 6. klasse. Det sto: Jeg vil bli lege!

Herregud en lege i familien. Hvem drømmer vel ikke om det? Livet var perfekt. 

Helt til han en dag forrige uke kom hjem og sa at han ikke ville bli lege. 

Jeg fikk pusteproblemer faktisk. Min "perfekte" sønn, med alle de flotte karakterene. Hva skal han bruke hjernen sin til nå mon tro. Jeg husker nemlig veldig godt da han en dag for mange år siden sa at han ville bli gravemaskinfører. Han hadde vært hos naboen og lekt og der i huset jobbet faren akkurat som dette. Jeg klarte på en time å overbevise han om at om han ble lege så kunne han kjøpe seg en gravemaskin og ha som leketøy i hagen. 

Da var han 5-6 år. 

Nå er han 14 og vil ikke bli lege mer. 

Drømmen brast. 

Nå nytter det ikke å fortelle han "skrøner" eller prøve å overbevise han mer. Han har sine egne meninger. Og de skal ha selvsagt også få ha. 

Så jeg spurte han da: Hva vil du bli da?

Gjett hva han svarte?

Han tok på seg brillene og sa:

Jeg tror jeg vil bli forsker!

Noen må finne en kur for kreft, kanskje det blir meg? 

Å herregud jeg visste at jeg hadde ambisiøse barn men dette tok kaka.

OMG x 10 liksom!

Jeg måtte faktisk sette meg ned. Jeg så for meg Nobelprisen og alle utmerkelsene han kom til å få. Det vil også bety at jeg aldri mer trenger å jobbe. Og helsa mi er sikret frem til jeg dør. Er det ikke fantastisk?

Men så til virkeligheten, og jeg håper virkelig alle skjønte at den første delen av dette innlegget var litt, la oss kalle det ironisk :P 

Første steget til å bli forsker er å delta på Forskerfabrikkens sommerskole. Selv om Sven er et år eldre enn "målgruppen" så kommer han høyst sannsynlig til å delta, sammen med Espen. Som plutselig også synes det var dritstilig å forske. 

I sommer skal Forskerfabrikkens sommerskole handle om mye spennende. Det skal lages vulkaner og forskes på meteoritter. Spørsmål som: Hva får et fly til å fly, blir besvart. 

Sjekk hvor sommerskolen blir arrangert HER

Her i huset digger vi alt fra Forskerfabrikken og guttene har laget både slim og vulkaner på kjøkkenet den siste uken. 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no


Espen, en forsker?


Forskerfabrikken ble grunnlagt i 2002 av biokjemiker Hanne S. Finstad. Målet er å motivere barn og unge til å satse på real- og teknologifag. 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

 

21 kommentarer

Sigrid

03.05.2017 kl.11:18

Hahaha... du er herlig!

Jeg leste innlegget høyt for en venninne 🤣 Dagens smil !

Anne Brith

03.05.2017 kl.11:26

Sigrid: hihi... ja sånn kan det gå :P

03.05.2017 kl.11:28

Men hvorfor synes du det var så ille at barnet ditt vil bli gravemaskinfører? Er det ikke hovedsaken at barna er lykkelig og gjør det de ønsker og ikke hva foreldrene vil?

Ella

03.05.2017 kl.11:39

Ja, sånt kan man aldri vite! Min sønn ville også bli lege eller psykolog, og han hadde alt som skulle til, både karakterer og personlige egenskaper. Nå er han voksen og har en god jobb innen IT. Når det gjelder din sønn, så må han først ta medisin om han skal forske på feks kreft, så han må nok bli lege først, hehe :)morsomt innlegg :))

Silje

03.05.2017 kl.11:42

Så gøy at de har startet med sommerskole. Min sønn var med for flere år siden -da var det lagt opp over flere ettermiddager

Det var populært og ble fort fullbooket. Er nok snakk om ca 6 år siden tenker eg. Gøy for jenter og gutter 👍

03.05.2017 kl.12:13

Fikk pusteproblemer selv av første del av innlegget dit. Ble svært lettet over at det var ironisk ment " da slipper jeg og jobbe" herlig

Kristina

03.05.2017 kl.12:42

Jeg forstår ironien du vil frem til, men kan likevel ikke la være å tenke "hva er galt med en gravemaskinfører?" . For selv med ironi var vel den litt drøy. Barna må velge hva de vil bli selv. De må bli det som passer dem. Og det finner de nok ut av etterhvert. Lykke til med forskningen. 😉 høres kjempegøy ut.

Anne Brith

03.05.2017 kl.12:54

Kristina: Nei, jeg synes ikke den var drøy i det hele tatt. Det er ikke noe galt med å være gravemaskinfører ...har jeg skrevet det? Men skjønner at det er akkurat det mange skal henge seg opp i ....

Even

03.05.2017 kl.13:23

"Jeg husker nemlig veldig godt da han en dag for mange år siden sa at han ville bli gravemaskinfører. Han hadde vært hos naboen og lekt og der i huset jobbet faren akkurat som dette. Jeg klarte på en time å overbevise han om at om han ble lege så kunne han kjøpe seg en gravemaskin og ha som leketøy i hagen."

Du skrev nå dette da....

Da er det ikke så vanskelig å forstå at du mener gravemaskinfører ikke er noe å trakte etter.

Du skriver også at du måtte overbevise ham om noe annet.

Skal du leve ut dine drømmer gjennom dine barn siden de selv ikke får være nysgjerrig på ymse yrkesvalg?

JEG angrer på MITT valg... Eller det vil si foreldre og skolerådgiver valgte for meg. Jeg ville bli sykepleier, men de mente at jeg med mine gode karakterer ble ingeniør... Og jeg ble IT ingeniør. Tjener godt, men angrer som fy på at jeg ikke tok sykepleien i stedet. Men det er ikke for sent!!

Jeg synes du dominerer barna dine veldig mye og det bekymrer meg...

03.05.2017 kl.13:33

Du er ekstremt overfladisk!!

Anne Brith

03.05.2017 kl.13:34

Anonym: Fordi?

03.05.2017 kl.13:55

Fordi? Alt du blogger om er en usmakelig form for besteborgerlighet... Selv de gangene du tilsynelatende 'åpner deg' og er sårbar er det med en stor porsjon av det 'riktige' og med en flott og 'happy ending'. Du og jeg er omtrent jevngamle, men bloggen din gir meg ingen ting lenger.

Merethe

03.05.2017 kl.20:19

Om dere ikke liker det som skrives, så stopp å følg henne. Du trykker deg selv inn på bloggen.

Jeg har alltid lært at det er greit å være uenig , men har du ikke noe konstruktivt eller hyggelig å si så hold kjeft .

Stå på Anne Brith!

BJ

03.05.2017 kl.21:39

Stå på! Vær stolt over å ha barn som sikter høyt. Og det ER lov å påvirke og oppmuntre barn. Du er en god og flott mor!

Karianne

04.05.2017 kl.00:36

Ugh alle de kommentarene da..

Jeg kan skjønne på mange måter at du ønsker et mer ambisiøst yrkesvalg for ungene, særlig når de gjør det så godt på skolen.

Det trengs da både forskere og leger, og ikke minst en kur for kreft. Tviler dessuten på at du ville reagert negativt om han valgte å bli gravemaskinfører :')

Malin

04.05.2017 kl.01:58

Yrkesfag er vel så viktig som akademiske fag og høyt rangerte jobber, og jeg ville blitt kjempeglad om min sønn eller datter hadde kommet til meg og sagt at han\hun ville bli gravemaskinfører! Man skal ha noen forventninger til barna sine, men de må få bestemme helt selv! Husk på at de er unge, og jeg ville bli advokat da jeg var 13. Men etterhvert, på videregående, skjønner du at det kreves ekstremt mye arbeid for å i det hele tatt komme inn på jusstudiet, og det kreves enda mer for å komme inn på medisin. Noen få har anlegg for slike krevende studier og yrker, men absolutt ikke alle. Tiden på videregående SKAL være fylt med fest, moro, fyll og fanteri, og det er veldig bra om de gjør det bra, men ikke tving dem til å sitte hver dag, hver bidige ettermiddag og kveld, i mange timer, med å jobbe med skole. Ungdomstiden skal være fylt med moro med venner, og utfra det jeg har lest på bloggen din har ikke barna dine tid til noe som helst på ettermiddagen utover idrett og skolearbeid. Ikke still så høye krav til barna.

Anne Brith

04.05.2017 kl.06:40

Malin: He he de leker, spiller og henger med venner. Tro meg! Dette har du ikke grunnlag for å kunne si...

Ann Beathe

04.05.2017 kl.16:52

Du får fram det som vi er så dårlig på - å sette krav tidlig, tydelig og litt unorskt fortsatt i 2017- ..Selv om barna dine har vært tydelige i hva de ønsker Advokat, Lege nå Forsker... Det er bra med mål, det er bra å bli pushet- jeg ble aldri det, og hadde ønsket at mine fine foreldre pushet meg - men må da i voksen alder pushe meg selv - lære meg å være tøffere og litt ut av komfortsonen... Vi er alle ulike, vær rause med hverandre !! Raushet er en fin fin ting. DET ble jeg ihvertfall...RAUS 😊😊😊Jeg leser din blogg med interesse og raushet❤

dreamofstyle

04.05.2017 kl.22:18

Hehe, broren min hadde ikke like forventninger, han skulle bli isbilsjåfør, så jeg hadde ikke blitt sikra innafor helsevesenet, men hadde fått mye is da :P

05.05.2017 kl.01:36

Istedenfor å være så vinglete kan du heller bare stå for de helsprø meningene dine. Bedre med folk som står for det de mener fremfor de som snur på flisa fordi andre reagerer!

Anonym

07.05.2017 kl.10:11

Til Ella over her og alle andre som måtte lure: Man må IKKE gå på medisinstudiet for å kunne forske på kreft eller andre sykdommer. Flerparten av studieretninger innen realfag gir deg samme mulighet. For å nevne noen: statistikere, matematikere, fysikere, biologier, molekylærbiologer, kjemikere, nanoteknologi, ingeniører og mange mange fler, er folk som har mulighet til å forske på temaer innen medisin. Mange av de nevnte yrkene har ikke det høye snittet på studiet sitt, og det er ikke fordi de ikke er "like gode" som medisin, men fordi folk ikke vet hva de kan bli om de søker og dermed søker færre. Det er faktisk feil at medisin har så høyt snitt fordi det er "bedre enn alle andre", det har høyt snitt fordi så mange søker.

Det er flott at barna dine ønsker å bli forskere, og håper de følger sine egne drømmer og veier når den dagen kommer. Som nevnt over, er det mange veier som leder til Rom ;-)

Skriv en ny kommentar