Saftige kanelsnurrer



Dette er en helt fantastisk oppskrift på kanelboller, boller eller hva du enn ønsker å bruke gjærbaksten til. Du kan rett og slett bruke dette som en basis til alt. 

Se: Alle mine oppskrifter på gjærbakst.

Det fine med denne oppskriften er at den er litt fast. Noen liker å jobbe med litt fastere deiger. Og så har du smøret i helt til sist og det gjør nok at bollene blir hakket saftigere. 

Jeg lover deg, denne blir bra! Så bare å teste ut. Jeg doblet oppskriften og fikk 24 store boller. Nedenfor er altså oppskriften slik jeg brukte den. Deler du den får du 12-16 boller. Veide mine til ca 90 gram. Papirformene er fra Clas Ohlsson, og mine nye muffinsbrett er fra Europris for dere som lurer. 

SAFTIGE KANELSNURRER

  • 900 g hvetemel
  • 100 g sukker 
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 ts maldonsalt
  • 4 ts kardemomme
  • 5 dl melk 
  • 2 store egg
  • 150 g smør i terninger

Ha alt det tørre i en bolle. 

Ha melk og egg i en bolle og pisk dette sammen. 

Hell melkeblandingen i det tørre og elt dette godt. Det er nå du legger grunnlaget for deilige boller. Det skal eltes minst 15 minutter. 

Etter 10-12 minutter elter du til slutt smøret inn. 

Forhev deigen i 3+-40 minutter.

Rull ut en leiv og smør på smør, strø på sukker og kanel og rull det hele til en tykk pølse :P 

Kutt opp biter a 90 gram og fordel disse i formene. 

Etterhev i minst 20-30  minutter. 

Stek kanelbollene på 180 grader i 12-15 minutter. 

Server med melisglasur. Jeg testet ut sitroncrisp fra Rema 1000. Var kjempegodt!











Håper dere nyter mandagen! 

Her skal det bli litt forberedelser til 17. mai. Det kommer noen innlegg her denne uken om akkurat det. 

Gode klemmer!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

2 kommentarer
  • Vera Lynn 08.05.2017 kl.13:04

    Supert at du delte oppskriften på kanelsnurrene, skal prøve den neste gang jeg baker. Jeg får helt vann i munnen av bare å lese oppskriften :o)) Ha en fortsatt fin mandag!
  • Statera Marit Ebeltoft 08.05.2017 kl.17:33

    Ser på bildene tilogmed at deigen er perfekt :D De ser kjempe gode ut :)