Hverdagsbrød

13.05.2017 - 10:00 21 kommentarer




Dette er brød du kan lage til neste uke. De er superdeilige og barna elsker dem!

Saftige, sunne og perfekt til en lang skoledag eller til frokost. 

HVERDAGSBRØD

  • 600 g hvetemel
  • 200 g havregryn ( finkornet)
  • 300 g grovt mel ( velg selv hvilket) jeg brukte sammalt hvete grovmalt
  • 2 ss sukker
  • 1 ts havsalt
  • 1 pk fersk gjær
  • 5-6 dl vann

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjæren oppi. 

Hell så vann til passe deig oppi. Jeg brukte 5 dl men mulig du ønsker noe "lettere" deig så da kan du ha i 6 dl. 

Forhev deigen i 30-40 minutter. 

Del deigen i 3 og ha dem i små brødformer ( Mine er fra Europris)

Etterhev til dobbelt størrelse og stek dem på 220 grader i 30 minutter. Følg med.

Når de er gyllenbrune er de ferdige. 

Dette er den enkleste brødoppskriften jeg bruker. Den er supergod og barn elsker den. Jeg lager som regel brød på søndager og midt i uka. Så holder dette til hele uken for oss. Altså 6 brød. 

Håper alle får en nydelig lørdag. 

Det kommer mer her på bloggen i dag!

Gode klemmer!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

21 kommentarer

Lene

13.05.2017 kl.10:51

Ser utrolig gode ut, takk for oppskrift! Hvor har du kjøpt brødformene? :)

Anne Brith

13.05.2017 kl.11:13

Lene: Står i innlegget...

Lene

13.05.2017 kl.11:18

Haha, leste innlegget tre ganger før eg fant det. Tusen takk :)

Anne Brith

13.05.2017 kl.12:15

Lene: ha ha

Merete

13.05.2017 kl.17:25

Kan man lage de som rundstykker også? Har bare 2 slike brødformer😂

Anne Brith

14.05.2017 kl.09:47

Merete: JA :)

Annicka

13.05.2017 kl.17:52

Går det bra med tørrgjær også?

Anne Brith

14.05.2017 kl.09:47

Annicka: Ja, bar gi hevingen nok tid.

Annette Lahorra Lund

13.05.2017 kl.23:31

Hei :)

Hvordan får du brødet eller baksten til å holde seg fersk dagen etter og noen dager etter?

Anne Brith

14.05.2017 kl.09:46

Annette Lahorra Lund: Fryse ned?

Malene

14.05.2017 kl.00:03

Hei!

Først og fremst vil jeg si at du har en fin blogg som inspirerer til så mye moro baking!:) har noen spørsmål: hvorfor flyttet dere sørover når far til barna bor i nord? Og hvorfor er du aldri nordover?

Anne Brith

14.05.2017 kl.09:46

Malene: Jeg er nordpå en gnag i året eller til jul. Alt avhengig av ferier etc. I fjor var vi en uke på familiehytta sammen med min mor og far. Nå kommer mine kjære foreldre sørover i dag så da vet jeg rett og slett ikke om det blir tur denne sommeren :P

Hvorfor jeg flyttet sørover med barna? Vi hadde det ikke bra i Mosjøen og trengte et miljøskifte. Aldri angret et sekund på det valget. Ha en nydelig dag.

Silje Kittilsen

14.05.2017 kl.00:39

Så utrolig godt ut. Dette skal jeg teste :D

Mette

14.05.2017 kl.12:12

Tusen takk for oppskrift! Men jeg vet rett og slett ikke om jeg har noe på et kjøkken å gjøre! Brødene hever ikke som de skal. Noen tips? Mvh oppgitt nybegynner

Anne Brith

14.05.2017 kl.12:48

Mette: Bruker du fersk gjær? Og tar du deg tid til å elte?

Mette

14.05.2017 kl.12:51

Nei nå brukte jeg tørrgjær. Kunne vel kanskje trengt en kjøkkenmaskin. Elte gjør man med eltekrokene, regner jeg med;P

Statera Marit Ebeltoft

14.05.2017 kl.13:47

Så ut som gode brød :)

Mette

18.05.2017 kl.13:01

Nå har jeg bakt disse 2 ganger. Første gangen heva de ikke i det hele tatt. Så de bare kasta jeg. Men andre gangen brukte jeg fersk gjær, eltet og heva di. Alikevel ble de litt flate men det kan være fordi jeg brukte TRE store brødformer og ikke to.. Haha! Tredje gangen blir det vel riktig! Kryss fingrene for meg! :D

Anne Brith

18.05.2017 kl.13:23

Mette: Herlig, jeg krysser fingre!

Ellen

12.07.2017 kl.21:29

Hvordan fikk du den fristende,blanke skorpen på toppen?

Anne Brith

12.07.2017 kl.21:41

Ellen: Høy nok varme og gjerne litt damp inn i oven ... sleng inn 1/2 dl med vann :P

Skriv en ny kommentar

hits