hits

I dag starter budrunden!

15.05.2017 - 07:15 17 kommentarerI går var jeg på visning på et hus. Jeg stakk dit uten å fortelle barna om at jeg dro. 

Det med hus er tydeligvis en lang prosess. Jeg har vært på 3-4 visninger nå og trodde i går at jeg hadde funnet drømmehuset. 

Det som er så bra med visninger er jo at man faktisk får en utrolig god følelse om dette er huset man vil bo i. Derfor har jeg bestemt meg for å gå på visninger og bare kjenne på magefølelsen og stå stille i hvert rom. Se på lyset i de forskjellige rommene og føle hvordan jeg føler ting. 

Plasseringen, altså stedet der huset er plassert har blitt litt mindre viktig. 

Annika ønsker seg litt nærmere Lørenskog, noe som er nokså naturlig da hun trener 3-5 ganger i uka der borte. Gutta vil gjerne bli boende her på Sørumsand og for meg så kunne vi bodd langt oppi Østerdalen. 

Personlig ønsker jeg meg et oppussingsobjekt, noe huset fra i går ikke var. 

Men det var et fantastisk hus og det var rom for oss alle der. Nokså nære fotballbanene og skolen og ikke så altfor dyrt heller. 

Men så kommer tvilen. 

Jeg vet ikke hva det er eller hvorfor jeg begynner å tvile. Noe inni meg sier ja, men noe sier nei. Lysten er veldig stor men så er det som om fornuften sier vent. 

Hva skal jeg vente på liksom?

Det er som om tiden ikke er riktig enda. 

Det er litt pussig, men noe inni meg sier at jeg må vente.

Helt ærlig så ser jeg faktisk for meg at vi flytter enda litt lengre ut på landet for en tid og pusser opp et hus. Jeg har utrolig lyst til å gjøre et hus mitt helt eget. 

Bygging av hus er det ultimate og den planen ligger der. Det skal vi gjøre, men det tar nok fort 2-3 år før vi er der. Det er et stort prosjekt og med en lønn og bare meg som voksen som skal delta i prosessen så er det noe man må ha tid og overskudd til. Men vi er et skritt nærmere. 

I dag vet jeg at budrunden på det huset kommer til å starte. 

Men jeg tror det må bli uten meg denne gangen også!

Åååå så vanskelig å vite hva som er riktig og galt. Noen som har vært i dette som kan komme med noen gode råd? 

Vi snakkes etterpå dere. 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Les: Slik blir han vortefri

 

17 kommentarer

Sigrid

15.05.2017 kl.08:25

Kjenner meg så godt igjen i det du skriver der... når vi skulle flytte og kjøpe hus så ble det nesten en liten sorgprosess samtidig, fordi jeg var eller vi var så glad i stedet vi allerede hadde. Problemet var at det egentlig kanskje var for lite, men vi hadde fått det personlig og akkurat slik vi ville.

Det gjorde visningsrundene enda vanskeligere for min del, for selv om jeg likte stedet, så var det ikke det sted jeg var villig til å gi opp det stedet jeg allerede hadde.

Jeg vet ikke om det er slik med deg da, men slik var det for oss en lang stund.

Vi blir glad i hjemmet vårt. Minner ❤

Anne Brith

15.05.2017 kl.08:26

Sigrid: ååå tusen takk for gode ord. Tror nok du har litt rett i det du skriver. Takk..... god klem!

Statera Marit Ebeltoft

15.05.2017 kl.08:27

Tror du vet det og er ganske sikker når du er kommet i huset du virkelig vil ha. Er du usikker er det kanskje ikke det rette :)

Ann Beathe

15.05.2017 kl.08:29

Magefølelsen er livets kompass ❤ Du finner det du ønsker når tiden er inne. Varm klem

Jill

15.05.2017 kl.08:44

Den dagen du finner huset som er rett for dere, så kjenner du det. Vi flyttet fra rekkehus til hus for noen år siden. Holdt oss i samme skolekrets, men flyttet lenger vekk fra området vi hadde bodd siden ungene var små. Men huset var perfekt :-) Det var kjærlighet ved første blikk. Og det ble vårt :-) Bruk tiden du trenger. Det er et stort steg å kjøpe hus, og da er det viktig at det er et hus og et område dere kommer til å trives i.

Klem :-)

Anne Brith

15.05.2017 kl.09:01

Jill: Ja, ikke sant. Det er et stort steg :) Jeg kjenner jeg må tenke mye. Godt å ha mamma og pappa her nå kjenner jeg :)

Monica

15.05.2017 kl.08:58

Noen ganger kjenner man på usikkerheten fordi det er noe nytt også. Kanskje må man bare hoppe i det? Altså ikke bare hoppe i det uten overveielse, når det gjelder huskjøp altså. Men om ikke barna må bytte skolekrets/bhg, så blir det ikke så store forandringer for dem. Hvis barna må bytte skolekrets og du tenker å bygge hus om noen år, Da ville jeg personlig ventet. Fordi selv om man har sterke barn, så er skoleskifte vanskelig for alle. Men du kjenner din familie best. Lykke til med valgene dine :-)

Anne Brith

15.05.2017 kl.09:00

Monica: Ja, ikke sant. Gode råd der. TUSEN takk <3

Linneleen

15.05.2017 kl.09:18

Da vi var på husjakt for noen år siden , så opplevde vi det samme. Vi trodde vi fant drømmehuset og alt var bra, men det var en liten del som sa nei.

Noen uker etterpå så fant vi huset der alt stemte og det er her vi bor nå 😊

Godt man har den lille magefølelsen. Lykke til med husjakt

Lise

15.05.2017 kl.09:48

Hvis du tenker husbygging om noen år, så ville jeg nok blitt der dere er nå. Det er slitsomt å flytte, og med en aktiv ungeflokk har du nok å gjøre. Dersom det ikke blir bygging i nærheten av der dere evt hadde kjøpt hus så måtte ungene bryte opp enda en gang også. Magefølelsen er sikkert riktig! :)

Liv

15.05.2017 kl.09:54

Om sparinga er i mål? Kva venta du på? At lån skal bli enda vanskeligere? At barna faktisk flytter ut?

Heidi

15.05.2017 kl.12:14

Hei Anne-Brith ⚘

Om du er usikker så er det garantert ikke rette hjem for dere. Husker godt når mitt eldste barn skulle begynne på skolen mitt i et brudd hvor viktig det var for meg å kjøpe bolig som vi skulle bli i..for den dagen jeg fikk barn lovet jeg meg selv at mine barn skulle gå på samme barne og ungdomsskole da jeg med erfaring ikke ønsket for mine barn og bytte skole noe som kan være en stor betydning for resten av barndommen og ikke minst livet..da mitt yngste barna gikk på ungdomsskolen ble jeg veldig syk og kunne ikke lenger bære ved,klippe gresset,osv da vi bodde i et hus på 3etg..jeg måtte hive inn håndkle og starte søken etter ny bolig..hadde veldig lyst å flytte til andre siden av byen...men da ville jeg bryte løftet..å det klarte jeg ikke da min sønn hadde et fantastisk miljø og kompiser..så jeg som deg fant en fantastisk leilighet som jeg kjente på magefølelsen at var rett...å dagen etter da budrunden startet følte jeg meg usikker på om det var rett...så jeg undertrykte den følelsen og kjøpte leiligheten som jeg pusset opp akkurat slik jeg ville ha den..men dette ble ikke hjemme for meg..jeg trivdes ikke og ble faktisk deprimert og trakk meg unna det meste..i 5 år ble det slik inntil begge mine 2 flyttet hjemmefra og jeg satt igjen i en alt for stor leilighet..endelig ble det min tur jeg kjøpte meg en leilighet på andre siden av byen og endelig har jeg kommet HJEM 🏡 Så Anne-Brith følg magefølelsen din 💞klem fra F

Hege

15.05.2017 kl.12:53

Du har jo en meget aktiv barneflokk og selv mange jern i ilden og tror ikke jeg ville satset på ett hus som må pusses opp mye.

Dette tar mye tid og jeg snakker av erfaring. Hadde selv hus fra 1898 og det er mye jobb.

Om du ikke beregner at andre skal ta seg av jobben da.

Lykke til

15.05.2017 kl.16:25

Jeg tror man gjør lurt i å ikke bytte skolekrets - dersom det ikke er slik at barna trenger og ønsker å komme seg bort fra noe, tenker da særlig på mobbing. I utgpkt tror jeg barn og unge har godt av stabilitet, og har selv derfor valgt å bli boende et sted som ikke er drømmestedet for oss voksne. Men når yngstemann flytter ut om noen år bærer det avgårde til hus ved sjøen 😄

Heidi H

15.05.2017 kl.17:58

Hei!! Stol på magefølelsen. Den lyger aldri. Har mange gang prøvd og ikke høre, men den har bestandig rett. Det kan være at du tviler fordi du vet at dette er en utrolig stor avgjørelse. Gjør jeg riktig eller ikke..... Stol på deg selv så tar du garantert rett avgjørelse.

Anita

15.05.2017 kl.19:01

Et godt råd er "er du i tvil, så er du ikke tvil". Det betyr rett og slett av om du er i tvil, så er du sikker på at du ikke skal gjøre det. Dette er en stor avgjørelse, som bør tas uten tvil. Lykke til med huskjøp:)

Silje

16.05.2017 kl.00:35

Så spennende med huskjøp...drømte selv om å bygge-stort hus....men åra går så fort...dine eldste er store som mine -og nå tenker jeg faktisk at jeg er glad jeg ikke har større enn vi har...barndomshjemmet vil jeg gjerne beholde i mange år..og den dagen vi er bare 2 skal huset og "passe". Trivsel og beliggenhet betyr aller mest. Gå for magefølelsen ❤

Skriv en ny kommentar