hits

En sannhet om menn

16.05.2017 - 07:26 39 kommentarerDette innlegget er for single kvinner. Jeg vet at det er en del av dere der ute. 

Egentlig helt utrolig at jeg i en alder av 42 år enda skal lære såpass mye om akkurat dette temaet, men mulig det er fordi jeg ikke har hatt veldig mye hell i kjærlighet :P 

Jeg føler meg litt som Bridget Jones til tider. Haha. 

Akkurat nå har jeg hatt en veldig lang pause når det kommer til dating og det føles riktig. Jeg spør meg selv noen ganger: Hvorfor møter jeg ofte den samme typen? Flørtende, litt kjekkas, mulig litt useriøs. 

Føler du det på samme måte? 

Jeg har i alle fall tenkt mye over dette og på hvilken mann jeg en gang i fremtiden har lyst til å treffe.

Gammeldags som jeg er så synes jeg ofte det er mannen sin oppgave å kontakte meg. Jeg sitter liksom litt på gjerdet og lar meg sjarmere. Sånn har jeg alltid vært. Jeg har aldri, noen gang i mitt liv tatt initiativet. 

Mulig fordi jeg er litt sjenert men mest av alt fordi jeg har tenkt: Er han interessert så kommer han til meg. 

Vel.....

I går tidlig skjedde det som har forandret mitt syn på menn for all fremtid. Jeg er enda litt i sjokk. Er det sånn? Ja, det må jo være slik. 

Jeg kom over en video av coach Matthew Hussey på facebook hvor han forteller om menn og når menn tar kontakt med kvinner. 

Først forklarer han til publikum at det finnes sånn røft sett 3 typer menn. 

1. Menn som kontakter alle kvinner de føler seg tiltrukket av ( 10-20%)

2. Menn som venter på det riktige øyeblikket og som oftest ikke sier noe ( 60-70%)

3. Menn som aldri tør å si noe ( 10-20%)

Gruppe 1 er altså menn som kontakter hver eneste kvinne de føler seg tiltrukket av. Og han kom med noen eksempler og herregud som jeg kjente menn igjen. Det er jo akkurat der jeg har vært nesten hele livet. 

Det spesielle er at når Matthew sto og snakket om hvordan disse mennene bare går fra den ene til den andre så slo det jo meg veldig. Dette er menn som alltid kontakter jenter. Får de nei, går de videre. Det er jo egentlig gruppe nummer 2 vi vil møte. 

De som kanskje ikke tar kontakt. 

Poenget med videoen var at vi kvinner må tørre å ta kontakt. For det er da vi finner disse hyggelige mennene. 

Ikke gjøre som jeg alltid gjør å vente på at HAN kontakter meg :P 

For vi har jo ikke lyst til å falle for den samme typen "idiot" igjen og igjen. 

Altså det åpnet øynene mine veldig og jeg begynte virkelig å tenke. For jeg må jo innrømme at jeg ofte treffer på den samme typen. Igjen og igjen. Min venninne Linda sier det nokså ofte: Nå må du tenke nytt på den fronten. 

Jeg har ikke akkurat begynt å tenke på dating eller å treffe noen. Det kan komme til høsten eller mulig neste år. Nå fremover er det for meg andre store prosjekter men jeg har virkelig fått åpnet øynene mine. 

Se hele videoen her

Altså jeg bare dør av denne videoen.

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

39 kommentarer

Frøken, snart frue

16.05.2017 kl.08:36

Jeg traff også stort sett idioter, men skulle gjøre ett "siste" forsøk... traff en fyr som jeg synes så snill ut (falt stort sett for bad guys) og ga han sjansen. Det skulle vise seg å være et lykketreff! Vi venter vårt lille sjarmtroll i sommer og skal gifte oss om få dager :)

Å gi en ukjent med en annen bakgrunn enn jeg normalt ville valgt, var slett ikke så dumt og jeg har ikke angra en dag, så det ER faktisk mulig!

Masse lykke til i søken på mr. Right :)

Elisabeth

16.05.2017 kl.11:07

Haha jeg kjenner meg igjen, føler meg som B.J jeg også noen ganger, men jeg har blitt flinkere til å ta kontakt, jeg øver meg og øver meg på det haha :) Ha en fin dag

Skilt-gift på ny

16.05.2017 kl.12:04

Det er spennende tema..er på din alder og ble skilt for mange år siden..dypt såret og bedratt satt jeg igjen mef 100% alenemor snsvar..for eksmsmn haddd allerede startet livet på nytt..der barnet vårt ikke passet inn...Nå i ettertid ser jeg st det var rett det jeg gjorde...jeg ble "anti-menn". Fokuserte kun på barnet. så etter ca 3 år alene..begynte jeg å bli klar, men jeg hadde tenkt mye -jeg skulle ikke finne en lik min eks ( som vi ofte gjør )...Jeg var via nettdating-og jeg tror jeg var ganske " hard og direkte". vi snakket dypt med en gang...for å få vite hvor den andre sto..så møttes vi..og det ble full klaff ❤ Jeg bare visste det med en gang vi møttes..følte meg trygg sammen med han. Det er snart 10år siden -vi er gift og har det bra. For oss begge var vi lei av å "leke og flørte"- det å snakke om hvor man sto og hva man ønsket var "grunnmuren" for at vi skulle orke bygge vidre...så som voksen er det lov være mer konkret...dermed få plukket vekk uaktuelle....Lykke til ❤

Gjertrud

16.05.2017 kl.12:09

Jeg tør ikke ta kontakt, tror vel de fleste av oss er redd for å bli avvist, slik har i allefall jeg det. Men jeg treffer kun feil type menn, de få gangene jeg treffer noen. Så ser jeg jo rundt meg at alle andre finner noen, bare ikke jeg. Nå er du og jeg akkurat like gammel, å jeg har tenkt noen ganger at jeg er 42 år å holder enda på å lære om slikt?? Det hadde jeg aldri trodd som 20-åring

stavangerinmyheart

16.05.2017 kl.12:14

ah.... takk for denne. Tror denne gjør at jeg og må endre meg litt ja... så må endre litt strategi... igjen tusen takk...:))

Janecke engeberg

16.05.2017 kl.12:37

Menn er vel som oss kvinner,noen er altfor frempå,noen altfor tilbaketrukket og sjenert...og noen akkurat passe. Selv tar jeg initiativ hvis jeg virkelig er interessert -vil ikke angre i ettertid...da er det bedre å ta sjansen. Det var slik jeg traff mannen i mitt liv,selv om han påstår at det var han som jaktet meg 😊

Ida Caspara

16.05.2017 kl.12:38

Kjente meg nok litt igjen her. Det er et spennende tema..

Anita

16.05.2017 kl.13:36

Ja, Matthew Hussey er min helt! Han har lært meg såå mye om menn og dating. Digger videoene hans og bloggen som broren hans skriver. Rett og slett genialt! :)

Jeg skal forøvrig starte en blogg om dating. Det er mye å fortelle om.. Haha :)

Cicilie

16.05.2017 kl.13:39

Som seriemonogam har jeg min andel av "ta initiativet" bak meg. Tror nok det som har trigget meg er "jakten". Mennene jeg har vært sammen med ligger stort sett i kategori 2 og 3 så det har vært litt jobb å få tak i dem 😄. Men det er mye snille og bra menn i de kategoriene.

Det trenger ikke gjøres så skummelt. Hvis dere har en felles interesse kan du jo foreslå å gjøre det sammen og så naturlig avslutte med en kopp kaffe eller invitere hjem på en enkel middag etter jobb en dag.

Uansett om det ikke blir noe mer enn felles interesse eller en hyggelig middag etter jobb så er jo det også hyggelig. Selv om min erfaring er at det ofte leder til noe mer etterhvert. Men vi må være litt tålmodig. Ikke alle i disse kategoriene skjønner at de blir jaktet på 😉

Lykke til alle jaktersker der ute! Jeg heier på dere!

Jan-Ola Ellingsen

17.05.2017 kl.17:51

Men singellivet er kanskje heller ikke så galt som mange skal ha det til. Leonardo da Vinci sa en gang: "Hvis du er alene, tilhører du helt og holdent deg selv. Hvis du er sammen med bare én annen person, tilhører du bare halveis deg selv."

Anne Brith

17.05.2017 kl.18:57

Jan-Ola Ellingsen: Kloke ord ;)

Sander Gallbert

17.05.2017 kl.19:24

Om det har tatt deg så lang tid å skjønne at du også har et ansvar, for å komme i kontakt med noen du liker, så er det mulig du heller burde satse på en "idiot". Like barn leker best.

Anne Brith

17.05.2017 kl.19:26

Sander Gallbert: Hahaha nå lo jeg godt. Jeg tar den til meg og tar poenget ditt. :P HA en nydelig 17. mai videre og takk for at du innimellom legger igjen slike oppvekkende kommentarer her. Får meg alltid en god latter eller et smil om munnen av deg :)

Stig

17.05.2017 kl.20:20

Hadde bare flere jenter forstått dette i litt yngre alder enn 42, men bedre sent enn aldri. Slik var det for meg. Jeg befant meg mellom i gruppe 2 el 3. Dette gjorde at det gikk lang tid før jeg fikk et skikkelig forhold. Håper mange jenter leser dette blogginnlegget. De kan virkelig lære noe av dette.

Anne Brith

17.05.2017 kl.20:37

Stig: Takk du :)

"Freddy"

17.05.2017 kl.20:26

I den første gruppen er også den kjente 5 % av psykopater som er forbrukere av andre mennesker. De ødelegger kvinnene sine, barna sine og deretter forsyner seg med andres koner. Men vær du sikker skjønning du treffer ham når du minst aner det. Du er absolutt ikke gammeldags. Du er en moderne kvinne av vår tid som har våknet opp....Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Vi er faktisk også noen menn her ute som ble plukket opp litt brisen på en bar av feile kvinner og den vi likte best turde vi ikke en gangs se på. Og deretter bodde vi med den kvinnelige misbrukeren i år etter år og skjønte ikke hvorfor vi var utslitt døgnet rundt til minst et år etter hun var flyttet til den nye minibanken. Men vær forsiktig sweatheart, 🌹, og les denne linken og merk deg de røde flaggene. Skal man bli mester i å være menneske må man gå noen runder.

http://psychopathsandlove.com

Anne Brith

17.05.2017 kl.20:37

"Freddy": Er det sant? Wow må inn å lese....

Realisten

17.05.2017 kl.20:40

Flott. Da finner du en beskjeden fyr som venter på rett øyeblikk, og kanskje DU er den som rekker å ta kontakt. Men i så fall er sjansen statistisk sett større for at det blir brudd. Par der damer tok initiativet, slår oftere opp når hverdagen kommer enn par der mannen tok initiativet.

Selv lar jeg det aldri gå mer enn 3 sekunder før jeg ser en bra dame til jeg tar kontakt. Damer merker at jeg ser på dem uansett - og da fremstår jeg bare som usikker hvis jeg venter lenger. Med 3-sekundersregelen rekker jeg heller ikke bli nervøs.

Realisten

17.05.2017 kl.20:56

Stig, jada, single jenter kan sikkert lære noe av dette. De kan bestemme seg for å ta initiativ, så blir det en dans eller to, eller kanskje litt dialog på en barkrakk, men når det er stengetid sier hun "kjempehyggelig å hilse på deg, jeg er sikker på vi kan bli virkelig gode venner altså!" før hun tar drosje hjem med en mann i gruppe 1.

Per

17.05.2017 kl.21:16

Du har veldig rett. Skal si at jeg er en singel mann som ikke dater noe av betydning (er 38), og jeg har brent meg på to langvarige forhold der begge eksene har hatt det gøy med andre menn bak ryggen på meg (det ene tilfellet endte med graviditet). På grunn av disse tryneslagene har jeg valgt å være singel de siste ni årene, rett og slett fordi jeg er lei av å brenne meg, så jeg hører til kategori 3. Hørte til kategori 1,5 før

Anne Brith

17.05.2017 kl.21:41

Per: Trist å høre. Håper de neste årene blir supre :)

John

17.05.2017 kl.21:32

Er det mulig å gå gi 42 år uten engang å tenke tanken at man faktisk kan ta litt initiativ sjøl overfor noen man er interessert i? Herregud. Hvor selvopptatt og bortskjemt er det mulig å være.

Anne Brith

17.05.2017 kl.21:43

John: Oj, jeg har ikke sett på det på en slik måte, men skjønner jo nå at jeg kan bli oppfattet som selvopptatt og "bortskjemt". Mulig jeg innerst inne bare er litt sjenert og litt "gammeldags". Og derfor har følt at dette "ansvaret" ikke lå hos meg :)

17.05.2017 kl.22:00

Hvilke kvaliteter ser du etter i en mann?

Anne Brith

17.05.2017 kl.22:05

Anonym: En mann som er rolig, åpen, litt sporty, omsorgsfull, trygg, glad i kaker :P og morsom. Jeg tror det er noe som passer meg. MEN nå har jeg lagt det å treffe noen på is. Det neste året er det barn og jobb i fokus. Ha en nydelig kveld.

Jørn Aasland

17.05.2017 kl.22:07

Hmm.... dette burde vel egentlig ikke være noe nytt?

Truls

17.05.2017 kl.22:57

Vi er på mange måter og på godt og vondt et produkt av våre omgivelser. Jeg forstår godt at det ikke er lett for alle kvinner å innse at de kanskje burde ta litt initiativet iblant. Om man vokser opp med en forståelse av at menn alltid jager så blir det som det blir. Det gjør ikke akkurat livene til mer tilbakeholdende og sjenerte menn bedre heller at det forventes at de alltid skal ta sjansen på å bli avvist. Det er nok mange av oss menn som er minst like redde for å bli avvist som dere kvinner. I mange tilfeller kan vi være mer redde... Det er flere kvinner enn menn som kan velge og vrake og det er lett å føle at man ikke når helt opp selv om man har veldig lyst til å prøve.

Arnold

17.05.2017 kl.22:57

Man kan vri og vrenge på mye, og lære mens man lever. Men vi er alle produkter av naturen, og i naturen gjelder survival of the fittest. Derfor har ca. 5-7% av menn på kloden flere sexpartnere enn de resterende tilsammen. De er alphamales og kvinner blir automatisk tiltrukket av dem. Kvinner ønsker å bringe frem barn med menn som tar kontroll, menn som viser intitiativ.

Kvinner som allerede har barn derimot kan ofte skifte syn, de leter plutselig etter en som er trygg, en som viser omsorg, og som er stabil og snill. Men de leter nesten aldri etter denne mannen for å formere seg.

Hege

17.05.2017 kl.23:20

Du sjenert og gammeldags??

Du som inviteter menn hjem til første date (han som var litt "tykk" og knakk sofaen) eller inviterer dem med deg til syden ei uke for å leve som ektefolk for å bli kjent kun etter få dagers bekjentskap??

Ikke mye sjenerthet eller gammeldagse fakter hos deg nei...

Anne Brith

18.05.2017 kl.07:36

Hege: Joachim og jeg dro til Naxos etter å ha datet i 3 måneder. Da hadde vi allerede vært på helgeturer og andre overnattingsturer. Så den ferien var nok ikke noe vi gjorde etter en par dager bekjentskap. Det var utrolig kjedelig at det ikke ble noe mellom oss men sånn er livet. Jeg trodde virkelig han var den rette for meg. Så at det var få dagers bekjentskap det var det ikke. Nå kan det jo diskuteres om det var for tidlig å dra på ferie uansett bare etter 3 måneder.

Og ja, jeg har 1 gang i livet mitt invitert noen hjem på 1. date. Det har jeg skrevet om her: http://annebrith.blogg.no/1474521588_ikke_inviter_daten_hj.html

Det kommer jeg aldri til å gjøre mer. Faktisk så lurer jeg på om jeg noen gang kommer til å date noen noe mer. Har det fint akkurat slik jeg har det nå.

Ha en nydelig dag Hege!

Sander Gallbert

18.05.2017 kl.08:42

Kjære deg, Anne Brith. Prøver du å innbille oss at ideen om å ta kontakt med en mann, som du liker, aldri har falt deg inn? Eller at tanken om at menn kan være sjenerte ikke har slått deg, før nå?

Det tror jeg ikke på, rett og slett.

Anne Brith

18.05.2017 kl.09:11

Sander Gallbert: Jeg snakker vel mer om prosessen å bli kjent. Og at jeg fikk en aha opplevelse da jeg skjønte hvilke menn jeg har truffet tidligere i livet mitt og de siste årene som singel. Det har alltid vært samme "typen" og videoen hjalp meg til å innse at det kanskje ikke er typen vi bør gå for. Har du sett videoen?

Linn-Hege

18.05.2017 kl.13:46

Hei.

Kunne du lagt ut linken til denne videon?

Vil veldig gjerne se den

Anne Brith

18.05.2017 kl.15:44

Linn: Den ligger nederst i innlegget her. Får du den ikke opp?

Sander Gallbert

18.05.2017 kl.22:19

Er du sikker på at du er klar for et fast forhold, Anne Brith? Det ville jeg spurt meg om. Kanskje du heller skulle stole på instinktene dine, innse at det ikke er plass til fler og heller hygge deg med en lettbeint sjarmør innimellom (sånn litt på si), inntil ungene har forlatt redet? De har kanskje ikke like stort behov for at "den siste brikken faller på plass" i livene deres, som det du har i livet ditt (?), og var jeg deg ville jeg summet meg litt.

Anne Brith

18.05.2017 kl.22:22

Sander Gallbert: Kjære deg, les hva jeg skriver.... jeg dater ingen og har ikke gjort det på et halvt år. Har heller ikke intensjoner om det.... ha en nydelig kveld Sander :0

Roger Håkonsen

19.05.2017 kl.18:27

Du er en flott dame Anne Brith:) Jeg er 32 år og kunne gjerne dratt med date med deg, men er en plass i kategori 2 og kanskje mest i kategori 3 pga jeg er sjenert. Håper du finner kjærligheten endag, det er du verdt:)

Anne Brith

19.05.2017 kl.19:28

Roger Håkonsen: Takk for det :)

Terje

21.05.2017 kl.03:02

Jeg tror det kan være litt vanskelig for damer som både er pene, sexy og smarte (slike som deg) å finne en matchende mann. De mannfolka som ofte er "først ute" og som kanskje henger på damene som en klegg, er av kategori 1 som beskrevet her, de er litt "playere" og de går ofte fra dame til dame. De er useriøse og ofte utro, de har dette gamle mannegenet i seg som er en slags trang til å nedlegge så mange fine damer som mulig før de dør liksom. Disse mannfolka utkonkurrerer de menna som er stillere (snakker mindre) og mer seriøse og trofaste. De menn som er stillere og mindre "tjo og hei" har kanskje ikke stor tro på seg selv heller, slik at de ofte ikke får vist eller gitt uttrykk for at de er interessert i deg heller.

Så det er ikke så lett for damer å vite hvem som er verdt å satse på.

Generelt er sex veldig viktig for menn og det er mange som kun tenker med penisen sin.

Og skulle du komme over en skikkelig kjekkas så er det en viss sjanse for at han går begge veier også, eller er i skapet. Jeg tror det er veldig mange menn der ute som liker andre menn.

Skriv en ny kommentar