Pavlova til fest

16.05.2017 - 11:58 8 kommentarer



Pavlova er en av Norges mest populære kaker! Visste du det?

Jeg burde hatt minst 10 oppskrifter på forskjellige varianter av denne deilige kaken på bloggen men det kommer. 

Det finnes mange måter å lage og steke bunnen på og jeg har to jeg liker. Den første er litt stivere enn den andre.

Til dette trenger du:

  • marengsbunn
  • 1 pk fløte
  • 2-400 g bær
  • marengstopper til pynt

MARENGSBUNN 1

  • 6 eggehviter ( 200 g)
  • 400 g finkornet sukker

Pisk opp eggehvitene. 

Legg sukkeret på et bakepapir på en bakeplate og varm det i ovnen på 150 grader. 

Når du har pisket eggehvitene i ca 5-7 minutter har du i sukkeret. 

Pisk videre i 5-7 minutter til. Når alt sukkeret er smeltet og du har en glatt og fin marengs kan du sprøyte ut bunnen og steke den på 100 grader i 1,5 t.

 

MARENGSBUNN 2

 

  • 6 eggehviter ( 200 g)
  • 400 g finkornet sukker

Ha sukker og eggehviter i en bolle og pisk dette til en marengs. Dette tar ca 10-12 minutter. Når alt sukkeret er smeltet og du har en glatt og fin marengs kan du sprøyte ut bunnen og steke den på 100 grader i 1,5 t.

 

Når bunnen er ferdig så pisker du fløten til mellomstiv krem. 

Bre kremen over kaken og pynt med bær og marengstopper.

Si meg? Er du på Instagram? Tagg meg gjerne i dine bakeinnlegg eller bruk hashtaggen #annebrith så finner jeg dine innlegg. 

Følg meg gjerne også på: FacebookPinterest eller Twitter ♥ På snapchat kan du enkelt kommunisere med meg via chat: annebrith.no 

Gode klemmer herfra! 













 

8 kommentarer

16.05.2017 kl.12:58

Jeg bruker alltid litt eddik i marengsen for da blir den litt seig og god og ikke bare knallsprø.

Anne Brith

16.05.2017 kl.13:45

Anonym: Det er et kjempeflott tips. Kan jeg redigere det inn i selve teksten?

16.05.2017 kl.13:00

Og så synes jeg det blir best når kremen blir blandet med vaniljekrem ev romkrem.

Anne Brith

16.05.2017 kl.13:45

Anonym: Det er jeg også faktisk enig i men her i huset liker ikke barna det ....

16.05.2017 kl.15:30

Skal den stå i ovnen til den er kald ?

Anne Brith

16.05.2017 kl.15:47

Anonym: Jeg tar den ut etter 1,5 time og legger den til avkjøling på kjøkkenbenken:P

16.05.2017 kl.15:32

Pleier å bruke eggeplommene til å lage vaniljekrem som jeg blander med krem. Kjempe godt og kjempe enkelt 😊

Anne Brith

16.05.2017 kl.15:48

Anonym: Ja, det er jo sååå godt da! Bare mine barn som ikke er så glade i det :P

Skriv en ny kommentar

hits