hits

En hund!

08.06.2017 - 09:27 23 kommentarerDet var ikke noe vanskelig valg. En hund!

Det som har vært vanskelig har vært å velge hvilken rase vi som familie skal ha.

Vi har landet på denne søtnosen! King Charles Spaniel. 

Å få hund er en lang prosess som vi er midt inne i. Man bestemmer seg ikke bare en dag for å kjøpe hund så 3 uker senere er det en hund der. 

Nei, man går litt grundigere til verks. Hva passer oss som familie? Har vi tid? Har vi plass? Hvordan skal hverdagen til denne hunden være og hvilke ting skal vi velge bort for å kunne få en hund?

I denne prosessen er det også viktig å ta seg tid. Tid til å se på hunder, treffe hundeeiere, kanskje låne en hund en uke? 

Alt dette skal vi gå gjennom steg for steg. 

Vi startet hos Olav. Og Jørn og Vegard selvsagt. 

Vi fant raskt ut at dette er en rase for oss. Man blir jo bare glad av en slik nydelig hund. Og vi bestemte oss for å finne ut om vi kunne sette oss på ventelister hos oppdrettere. For oss passer det best å få en hund på våren, slik at vi det året kan stå over sommerferie. Så da er vi i 2018 eller våren 2019. 

I mellomtiden skal vi bruke tiden godt med å låne en hund i noen helger og ha en hund i en uke eller to. 

Jeg har selv vokst opp med hunder hjemme og vet hvor fint det er for barn og voksne. Og jeg tror at en hund vil passe perfekt inn i våre fremtidsplaner. 

Dessuten synes jeg det er utrolig viktig at man tanker lenge over et slikt valg. En hund er et familiemedlem. Hunden skal være en del av familien i mange, mange år og derfor er det viktig at det snakkes mye om. Og lenge. Barna har ikke vondt av å vente et år eller to på en hund. 

Dessuten har vi en policy her hjemme at vi kun har et prosjekt gående til enhver tid. Ettersom jeg som mamma har et prosjekt som nå løper til november så er resten av tiden låst. Det er ikke rom for å gjøre annet enn det daglige samt noen ferier. Skal prosjektet bli bra må det være fokus på akkurat dette nå. 

Etter dette er det høyst sannsynlig hus som det skal fokuseres på og når det er på plass så vil det komme en hund. 

Også jeg har bare 24 t til rådighet hver dag. 

I dag er minstemann syk hjemme. Han hostet så mye at jeg rett og slett ikke klarte å levere han i barnehagen. Sammen skal vi lage noen boller tenker jeg. Boller og prinsessekake, om jeg har fløte da. 

Håper dere alle får en nydelig dag!
Har dere sett noe så vakkert?Kongen Olav har en egen Instagramprofil. 

Foto: Vegard Normann

 

23 kommentarer

Anne-Brit Strandset

08.06.2017 kl.09:39

Da vet jeg at dere har tenkt nøye gjennom dette og vet at dere har den tiden en hund krever. Det blir nesten som å få det femte barnet i huset! Så lurt å låne hund en ukes tid, da får barna prøvd seg! Når det gjelder rase vil jeg anbefale dere å sjekke nøye. Dette er en rase som har en del plager, bl.a. er skallen for trang til hjernen slik at de lett kan få epilepsi. Sjekk nøye oppdretter og dennes avkom. Når det er sagt er det en del sykdom i flere raser så det er slett ikke så lett! Lykke til, er sikker på at dere vil få mye glede av å ha hund!

08.06.2017 kl.10:09

http://www.tv2.no/a/2936419/ :(

Anne Brith

08.06.2017 kl.10:19

Anonym: Den artikkelen vise bare hvor viktig det er å kjøpe hund hos en oppdretter som er seriøs og som følger lover og regler. Derfor har vi i Norge NKK som følger etiske grunnregler for avl og oppdrett. Det første man bør gjøre er å skaffe informasjon. Man søker ikke opp en eller annen søt hund på finn og kjøper den ved å hente den på en luguber adresse samme kveld og betale med cash uten å få noe som helst papirer.

Lena kristin fagervik jenssen

08.06.2017 kl.10:09

Vil har seøv den hunderasen å er kjempefornøyde, både store å små her i huse. Ha ein strålende go dag. Å god bedring tel den syke

Sigrid

08.06.2017 kl.10:10

Nydelig 💛

Både min mor og søster har samme rase. Vanvittig fine og snille hunder.

Blitt en utrolig viktig del av familien.

Godt valg .

08.06.2017 kl.10:26

Så søt! Heldige barna dine nå. Jenta mi har mast om hun lenge, vi sier bare "får se".. nå har hun heldigvis "glemt" det litt da, nå er det kanin hun maser om.

Hund har vi i alle fall ikke tid til nå, det får evnt. bli til ungene er så store at de kan ta litt mer ansvar, de kommer jo tidligere hjem og kan lufte hunden f.eks.

Katrine

08.06.2017 kl.10:42

Vi har kjøpt vår cavalier fra Sverige, da det var eneste ledig valp der fortløpende, så vi slapp å vente helt til høsten om vi skulle kjøpt fra Norge :) vi har fra Vinbergets, helt nydelig liten black and tan jente! Hvilken farge skal dere ha?

Anne Brith

08.06.2017 kl.10:48

Katrine: Vurderer black and tan vi og :)

Katrine

08.06.2017 kl.11:08

Hei, flott valg av hund:-) Vi har selv en Cavalier, black and tan. Damen vår er blitt 13 år og er verdens snilleste hund. Veldig bra lynne i rasen og er en ekte familiehund. Vi fikk vår da han mellomste var 2 år og de har et spesielt bånd. Er leken hele livet. Masse lykke til og kos dere.

Liss

08.06.2017 kl.12:01

Fantastisk valg! Min mor har samme, en ruby fra Cavallierhageb (oppdretterk) og vi kunne ikke vært mer fornøyd med rasen. Så utrolig gode med barn og elsker å kose og gå tur. Trenger dere å tedte/låne er det bare å ta kontakt. :)

Bella

08.06.2017 kl.15:23

Dette er Cavalier King Charles Spaniel , ikke King Charles Spaniel. To forskjellige raser, den andre har mye kortere snute. Har selv hatt to Cavalierer, black tan og Ruby og du finner ikke finere hunderase noen plass❤️

Anne Brith

08.06.2017 kl.17:03

Bella: Sorry! Redigerer! Stemmer selvsagt!

08.06.2017 kl.16:06

Åååå så kjekt! Vi kjøpte oss en cavalier king Charles i vinter, så NP har vi en her på 5 måneder. Beste valget vi har gjort!

08.06.2017 kl.17:22

Du bør sette deg inn hvordan denne rasen er avlet frem. Den er dessverre avlet frem på feil premisser og dette gjør at disse hundene lider. Velg heller en hunderase som har har det bra. Visst er den søt, men hvem vil vel ha en hund som lider?

Anne Brith

08.06.2017 kl.17:43

Anonym: Ikke alle lider. Nå går du altfor langt!

Lizbeth Osnes

08.06.2017 kl.20:49

Så herlig! Virker som om valget er godt gjennomtenkt - det kan man virkelig ikke si om alle kommende hundeeiere :-) Ser at flere har kommentert helsen på denne rasen, men det stiller jeg meg spørrende til. Dette er overhodet ikke blant "verstingene" - og om alternativet er mer krevende hunderaser som kanskje ikke passer din familie like godt som denne, går det sånn sett veldig opp i opp. Du bruker god tid, jeg regner med at valget av den riktige oppdretteren blir lagt stort fokus på :-) Lykke til! Hilsen alenemamma med TRE hunder og en hel haug prosjekter ved siden av, haha!

Anonym

08.06.2017 kl.22:34

Kommentarene vedrørende Cavalier King Charles spaniel er i høyeste grad reelle og ikke overdrevne. President i Den Norske Veterinærforening var nylig på God morgen Norge og snakket om dette. Hovedproblemet er vel at de avles slik at hodeskallen blir for liten for bløtvevet. Hjernen får for liten plass og det medfører store nerveplager. Det gir smertefulle lidelser som ofte fører til avlivning. Jeg vil tippe at "seriøse oppdrettere" har gode resultater på utstiling for at hundene deres skal være godkjente avlshunder? Da er de nok dessverre med på å fremme det utseendet på hundene som gir sykdom og lidelser. I tillegg er de vel også kjent for å ha hjerteproblemer. Hvorfor ikke velge en hunderase som avles for å være funksjonell? Uten for lang rygg, sammentrykte neser, for lite kranie, utstående øyne osv? Dvs øke muligheten for å ha en frisk hund lenge. Hvis ingen kjøper rasene som har de største problemene som følge av utseendet vil kanskje rasestandardene modereres og man kan avle frem friske individer på sikt?

Anne Brith

08.06.2017 kl.23:04

Anonym: Gode poenger!

Anais

09.06.2017 kl.12:22

Adopt, don't shop.

Hilde

09.06.2017 kl.14:30

Har selv hatt to Cavalierer, og er enig i at det er en vakker rase. Problemet er bare at det er MYE sykdom på disse hundene. Samme hvor nøye du er med å velge oppdretter så er det et faktum at hjerteproblemer, SM og en haug andre "småplager" garantert vil oppstå. Så tenk dere litt om og vurder noen andre og friskere raser. Du har fire barn, og jeg tipper at det å være stamkunde hos veterinæren ikke er gode framtidsutsikter...ta det fra en som vet.

Hege

09.06.2017 kl.15:09

Jeg er glad for å lese at dere tenker dere godt gjennom før kjøp av hund! Det er så viktig! I bruk gjerne valpeformidlinga til raseklubben, de kan henvise til oppdrettere som følger avlskravene. Ser over her at det er skrevet at oppdrettere som stiller hundene er med på å sykeliggjøre rasen. Det er jeg ikke enig i, sånn umiddelbart. De seriøse avler etter både utseende OG helse. Det å kjøpe et levende vesen er alltid bingo, men man har større sjans til å få et bra individ når man sjekker grundog først. Lykke til i jakten på drømmehunden!

Lene Solberg

16.06.2017 kl.06:54

Ansvarlig å kjøpe denne rasen, akkurat like ille som å kjøpe mops.

Rasen sliter voldsomt med syringomyelia og hjertefeil, det beste er å unngå å større slik oppdrett. Kjøper man en slik hund er man med på å støtte opp om denne uvettige avlen, enda verre at du reklamerer for rasen på din blogg.

Det finnes veldig mange fine, friske raser som ikke er avlet ihjel. Gå alltid for en registrert oppdretter som følger raseklubbens krav (et minimum). Denne raseklubben er imidlertid ikke mye seriøs

https://m.youtube.com/watch?v=SqtgIVOJOGc

Anne Brith

16.06.2017 kl.07:26

Skriv en ny kommentar