Sommerfrisk bakst med mango og bringebær

26.06.2017 - 13:56 7 kommentarer


Åååå herlig mandag dere! Selv om det regner ute så er jeg så happy om dagen ❤

Gleder meg vilt til jeg skal besøke min mamma og pappa i neste uke og så skal jeg plutselig opp til Tromsø av alle steder denne uken ❤

Det er utrolig lenge siden jeg har vært i Tromsø så har du noen anbefalinger på butikker eller ting jeg MÅ få med meg så legg igjen en kommentar her. Eneste jeg har meldt ifra om er at jeg så gjerne vil se midnattsolen fra et fint sted, så jeg håper og krysser fingre for sol. 

Det er nokså mange fremtidige planer som legges om dagen skal jeg si dere ❤

Barna har reist på ferie og mange av dere har spurt meg om jeg kan være så snill å svare på hvorfor jeg mener jeg står alene i det med feriekabalen. Jeg lover å skrive et helt eget innlegg som svar på innlegget: Stakkars norske foreldre. Innlegget utløste en storm av kritikk og delte meninger. VI er mange som tenker likt men også mange som ikke liker det jeg mener. Og det er lov. Mer om det senere. 

I morgen er det fullt kaos her hjemme med fotoshoot og baking på dagtid og filming til siste del av Bloggerne på kvelden. Jeg gleder meg veldig. SÅ er det Tromsø på onsdag. Men mer om det også siden ❤ 

Nå til noen veldig digge boller jeg laget for en stund siden. Jeg har kjevlet hver bolle flat og fylt dem med mangosaus fra Diplom-Is og tørkede bringebær fra samme leverandør. Så brettet jeg dem som en pung om dere skjønner? 

Hvis dere klikker dere inn på innlegget: Franske boller med Nugatti så finner dere bilder av dem før steking.

BOLLER MED MANGO OG BRINGEBÆR

  • 600 g Møllerens hvetemel
  • 75 g sukker fra Dansukker
  • 1 ts Maldonsalt
  • 1 egg fra Prior
  • 3 dl Tine melk
  • 1 pk fersk gjær
  • 75 g Tine smør i terninger
  • Mangosaus og tørkede bringebær fra Diplom-Is som fyll

Varm melken litt opp. Den skal ikke være varmere enn 37 grader. 

Ha i egget og rør dette sammen.

Ha mel, sukker, salt og gjær i bollen. Gjæra smuldrer jeg i til sist etter jeg har hatt det andre i bollen.

Hell så melkeblandingen over. 

Smøret holdes til side. 

Elt deigen i 10-15 minutter med en eltekrok. Ha til slutt i smøret og la det hele elte ytterligere 5-10 minutter. 

Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve seg i 1 time.

Del deigen i emner. Jeg delte min i 12 emner a 100 g. Vil du ha litt mindre boller veier du dem til 80 g. 

Rull ut boller og la dem stå i 5 minutter. 

Kjevle hver bolle flat og ha neon bringebær på og hell over litt mangosaus. Brett lappen sammen til en liten pung og legg den i en muffinsform. Jeg brukte store muffinsformer fra Wilton. 

La disse heve seg doble. Dette tok kun 30 minutter hos meg da mitt kjøkken var nokså varmt. Men det kan ta opp til 1 time.

Pensle med egg. 

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader varmluft i 10-15 minutter. Pass på! 

Hos meg var de ferdige etter 13 minutter. Steker du på over og undervarme så er de nok ferdige etter 14-15 minutter. 

Jeg har nevnt merkene jeg har brukt her i dag fordi mange spør. Dette er ikke noe jeg gjør hele tiden og det er heller ikke noen av disse produktene som er sponset. Dette er det jeg brukte da disse ble laget. 

Det ble en veldig god og syrlig smak av dette og med den søte deigen ble det ekstra godt. Anbefales!

Håper dere får en finfin mandag. 

Selv skal jeg ut å hente en bakebok som akkurat kom i posten! Elsker virkelig forfatteren av boken og skal fortelle dere om hva hun sa sist uke som rørte meg til tårer ❤ For en dame!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no




 

7 kommentarer

26.06.2017 kl.14:29

Det er veldig lett å se ting kun fra sitt ståsted.

Unger er forskjellige og alle har forskjellieg situasjoner.

Her jeg bor er SFO kun åpen til og med denne uken, så er det stengt frem til et par uker før skolestart.

HALLELUJA for at vi har besteforeldre, MEN - de skal også bort på ferie, og det ingen selvfølge at mor og far får ferie når de vil, og det idelle er jo at hele familien kan ha ferie samtidig.

YDMYKHET er et stikkord mange bør lære seg, at ikke alle har det likedan. Mine unger mistrives sterkt på SFO, men siste uka før skolestart MÅ de på SFO, vi har jo ikke noe valg. MEN de er så store nå, at de kan ha litt kortere dager, og gå hjem selv litt tidlig. Så holder de vel ut håper jeg.

Monica Gullesen Hansen

26.06.2017 kl.14:31

Å herlighet! Disse må jo være helt perfekte sammen med is...

Takk for at du deler.

Nyt sommeren :)

EVeats

26.06.2017 kl.19:28

Disse var nydelige å se på! Må nok prøve disse en gang :)

sisselgu

26.06.2017 kl.20:46

bare digger bloggen din .fine innlegg ,les og lik gjerne min blogg

Ha en fin start på uka

Sissel

Anne Brith

26.06.2017 kl.21:02

sisselgu: Det skal jeg sikkert gjøre. God sommer og god klem!

Ina

28.06.2017 kl.01:03

Har du et samarbeid med diplom is?:)

Anne Brith

28.06.2017 kl.16:17

Ina: Nei det har jeg ikke, men jeg elsker Diplom-IS og kommer nok til å skrive om dem flere ganger :) Det er så morsomt at med en gang man nevner merker så kommer det spørsmål om at man samarbeider med de som står bak produktet. HVIS jeg hadde samarbeidet med den så hadde innlegget være merket som REKLAME eller ANNONSE :) Når innlegg ikke er merket så betyr det at det ikke er kommersielle samarbeid i grunn. Ha en nydelig dag

Skriv en ny kommentar

hits