hits

Going home ❤

05.07.2017 - 08:20 17 kommentarer

Hjem!

Det har alltid vært et litt vanskelig ord for meg. 

En av grunnene er nok at jeg har bodd store deler av mitt voksne liv i et annet land og følte raskt at Nederland var "hjem". Men mange mener jo at Mosjøen er "hjem" for meg. Men det ikke mange vet er at jeg bodde mine første år her på Sørumsand. Så dette er like mye hjemme for meg. Særlig nå, når barna har det så bra her.

Hjem til Mosjøen har alltid vært litt vanskelig. 

Særlig siden jeg dro derfra for 8 år siden. Det var ikke noe jeg ønsket sterkt å gjøre. Å flytte fra Mosjøen. men det måtte bli slik. Derfor har det alltid vært litt ekstra sårt å reise hjem. Men for hvert år blir det litt mindre sårt. 

I år gleder jeg meg faktisk litt. 

Jeg var jo på reise i forrige uke også. Og da var det hjertet som følte at det kom "hjem". Herregud, at noen få uker kan forandre en persons liv såpass mye. Tromsø er så vakkert... på så mange måter ❤

Men hva er "hjem"?

Home is where the heart is, sies det jo. Og da vet jeg i alle fall hvor jeg burde være akkurat nå! Men hjemme er også der familien er, barndomsminner som ikke bør viskes ut, gaten jeg fikk mitt første kyss i, huset der han jeg likte i 7. klasse bodde, idrettshallen som var mitt andre hjem, fjellet jeg forbannet og elsket, Sjøgata der vi gjemte hjemmebrenten vi hadde stjålet fra pappa, den rotne stigen på det gamle huset vi brukte å klatre inn på soverommet til mamma og pappa da vi glemte husnøkkel, parken jeg feiret russetiden i, gutten jeg trodde jeg elsket men som i dag er gift og har 3 barn.

Minner.

Masse fine minner jeg har glemt. 

Herregud, i sikkert 2 år sto vi utenfor det som dengang var Rica og ventet til vi ble 18 år og fikk komme inn. Min første kjæreste som pappa hatet. Jeg tror han feiret stort da jeg kom hjem og sa det var slutt. 

Jeg husker den jævlige "mobakken", der jeg fikk mitt aller første møte med ambulansen. En venninne bestemte seg for å sette seg på sykkelen og det gikk litt vel fort nedover gitt. All galskapen vi gjorde. Pøbelstreker ja. Vi skulle bare gjort så mye, mye mer. 

Det finnes masse gode minner fra før den vonde tiden. Og det er de jeg skal ta frem nå og huske på. Jeg skal ta dere med. Men ikke på snap denne gangen, tror jeg. Jeg tror jeg skal logge av snap frem til jeg er tilbake. 

Dere skal få se hjembyen min gjennom mine egne øyne. 

Snakkes senere ❤

PS. Hva er egentlig hjem for deg? 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no


 

17 kommentarer

suttung

05.07.2017 kl.08:46

Hjem for meg er der jeg finner ro og kan hvile tankene litt. Fine minner har du da du også, la de dårlige ligge for de glemmer du ikke alikevel. Ha en fin tur.

Tovr

05.07.2017 kl.09:04

Det har alltid vært hjem når jeg har dratt til foreldrene mine. Men jeg har også alltid dratt hjem når jeg har reist der ifra. Hjemplassen min var hjem alle de årene jeg bodde i Tromsø og Hammerfest, og er hjem nå som jeg bor her. Samtidig så føles også Tromsø hjem for meg. Men aller mest så er hjem der jeg er sammen med ungene mine.

Milla

05.07.2017 kl.09:23

Hei. Hvor har du kjøpt de stilige baggene ?Får du begge med som handbagasje på fly ? Og det stilige røde gjennomsiktige skjørtet med røde blomster... hvor er det kjøpt ? Ønsker deg en fin ferie ❤️

Anne Brith

05.07.2017 kl.09:54

Milla: bagene er fra Strømmen Storsenter. Enveskebutikk der. Merke Lycke :))) En sendes og andre tar jeg med i flyet. Skjørtet er fra HM :)))

C

05.07.2017 kl.09:40

Bra. Logg av, ta ferie som alle andre.

Anne Brith

05.07.2017 kl.09:52

C: ha ha...

Lena kristin fagervik jenssen

05.07.2017 kl.10:03

Som du skrev , home is were yuor hart is. Sjøl e e tidligere væfsning, og ikke alle minner derfra er like gode. Så etter jeg omsider flyttet til korgen i 2009, kjente jeg første gang, her hører jeg til, her er hjemme. Både for meg og barna. Og hvem kunne forutse , lenge etter skillsmissen, at jeg skulle finne gubben , 300 meter fra der jeg bodde. Å da jeg bodde i gamlehuse, gikk jeg en fast rute, å på slutten av ruta var det et hus med en nyyydelig hage, ( viste ikke hvem som bodde der før jeg traff gubben) at skulle jeeg en gang flytt skulle det bli dit, å jaggu år senere bor jeg her med den bæste i verden. Kos deg i mosjøen. Ja rica, der er det minner fra, å kippermohallen. Kooos deg masse

Anne Brith

05.07.2017 kl.10:19

Lena kristin fagervik jenssen: klem herfra!!!!

Hege74

05.07.2017 kl.10:31

Fine minner fra Mosjøen. Kjenner jeg får litt hjemlengsel:-). God tur hjem.

Anne Brith

05.07.2017 kl.12:25

Hege74: ååååå:)))

Therese

05.07.2017 kl.11:22

Syntes nok dialekten din var kjent ja ;-) Du må prøve Sherpastien i Trångskare mens du er hjemme! Den anbefales :-) Velkommen nordover

Anne Brith

05.07.2017 kl.12:24

Therese: Det skal jeg!

Lizbeth Osnes

05.07.2017 kl.11:56

Ååh, for et herlig innlegg :-) Jeg føler meg litt delt her; på den ene siden er jo dette - altså stedet hvor jeg eier og bor sammen med datteren min - hjemme. Jeg ser ikke for meg at jeg noensinne vil flytte her ifra, til det er datteren min altfor knyttet til både stedet og menneskene. Samtidig sier jeg alltid at jeg skal "hjem" når jeg besøker foreldrene mine en times tid unna. Det er jo for evig og alltid hjemme, det også.

liksomfruen

06.07.2017 kl.01:02

For en aldeles nydelig kjole :) Den kledde du virkelig godt :)

Kos deg kjempe masse :)

Mina

06.07.2017 kl.10:50

Nydelig kjole! hvor er den fra?:)

Anne Brith

06.07.2017 kl.12:20

Mina: Mango!

Lydia

07.07.2017 kl.16:55

Hjem for meg er der jeg bor nå. Hjemme for et år siden var jo hos foreldre, men helt ærlig var det ikke et ord jeg gleda meg over. "Jeg skal hjem...." var ikke no positivt liksom... Men nå gleder jeg meg mer til å dra hjem, for hjemme er mitt fine hus med tømmervegger, med den fine stua... jeg har liksom formet det selv, det er mitt verk.. jeg trives der nå ❤️ Men hjemme for meg er også på steder der jeg føler meg hjemme. Har to steder jeg kaller for "mitt andre hjem" fordi det er mennesker som bor der som har tatt meg under vingene sine og tar så godt vare på meg❤️ Og så liker jeg meg i skogen, i fjøset, ute på åpne jorder, på hytta vår ved vannet... dette er jo ikke hjemme, men jeg føler meg bra når jeg er på sånne steder... ❤️

Skriv en ny kommentar