hits

Full panikk: 2000 mennesker på en fjelltopp!

10.07.2017 - 15:12 37 kommentarerJeg elsker å gå opp på Øyfjellet når jeg er hjemme i Mosjøen. Det er en litt tung og krevende tur, opp det som kalles Skaret, men det er veldig god trening for rumpe og lår. Man kan gå opp på fjellet via Øydalen men det tar lengre tid og du får ikke den nydelige utsikten du får opp "trångskaret"

I år har sherpaer begynt å lage trapp og om 2 år skal man kunne gå helt opp via en fin og bred trapp. Den var ferdig et lite stykke opp og det kommer til å bli en helt fantastisk turistmagnet. Jeg lover dere! 

Og det er her panikken slår inn. Men mer om det senere i innlegget. 

Det skulle altså være konsert på toppen. Hvem i svarte lager konsert på toppen av et fjell liksom? Joda, det gjør de i Mosjøen. Haha arrangøren hadde håpet på 500 stykker, men med strålende sol og bra markedsføring så gikk vi altså i KØ opp fjellet. Det var det sykeste jeg noensinne har opplevd i Mosjøen. Jeg lover dere. 2000 mennesker opp en sinnsyk bratt fjellvegg, hvor man faktisk må klatre og holde seg fast i tau på noen steder. 

Jeg møtte barndomsvenninner, barna til barndomsvenner og foreldre til folk jeg har gått på skole med. Gamle lærere, ordføreren, små barn ned i 4-5 års alderen. Helt vilt. Møtte til og med en tindermatch og han jeg fikk mitt første kyss av :P Masse fnising og fjasing på vei opp. 

Min venninne Mona ledet vår gruppe an og jeg holdt seriøst på å dævve på vei opp. Hun hadde et tempo som jeg ikke klarte å henge med på. 

Men vi klarte det! På litt over en og en halv time var vi oppe og fikk nyte utsikten. 

Men det som skjedde den dagen var helt utrolig.

Den panikken som bredte seg utover fjellene der. 

For å kunne forstå hva jeg snakker om må jeg bare fortelle dere litt om historien fra Mosjøen. For nesten alle i Mosjøen har folk fra Mo i rana i vranghalsen. Det er medfødt og vi klarer ikke kvitte oss med det. Og det blir jo ikke bedre når de prøver å få lagt ned vår flyplass til fordel for en storflyplass på eget sted. Altså vi snakker meget spisse albuer her. 

Selv har jeg ikke opplevd så mye av hatet mot moværingene annet enn da vi spilte håndball mot dem og ofte ikke klarte å vinne. Vi klarte ikke forstå hvorfor vi alltid vant mot dem i cuper men aldri i serien? Hvordan forklarer man det liksom? Men for noen år siden fikk vi vite sannheten. I serien søkte de dispensasjon for å kunne ta med eldre spillere på kamp slik at de skulle vinne. Haha visste jo ikke vi da. Så når vi fikk vite det så fikk vi også hele Selfors-gjengen i vrangstrupen, selv etter 20 år liksom. So much for fair play. 

Så da denne konserten viste seg å være en folkevandring ut av dimensjoner og det ble twitret om det, delt flere tusen ganger på Instagram og det kom på NRK, begynte panikken å bre seg nordover mot Mo i rana.  Bandet som ble flydd inn fra New York hadde aldri vært med på lignende og delte selvsagt videoer og bilder i egne kanaler slik at verdens største artister begynte å lure hva som virkelig skjedde i lille Mosjøen. Konserten neste år kommer til å bli enda større, jeg lover dere!

Slik fikk jo også Moværingene nyss i det og tenkte jo som sant er at nå kommer turistene til å stime til Mosjøen som aldri før. For det som skjer i Mosjøen og på det fjellet vil jo ALLE være med på! Og med så mange folk som besøker Mosjøen i stedet for Mo i rana, så spøker det jo selvsagt for den storflyplassen de fantaserer om. 

Så nå er det altså full panikk på Helgeland. Arrangørene i Mosjøen nyter jo selvsagt suksessen, mens de på Mo er fra seg av angst for de har jo ikke noe fjell de kan gjøre lignende på!

Som byjente fra Mosjøen digger jeg at det ble en så vanvittig stor suksess. 

Sjekk stemningen da!
Mona og meg ❤
Altså: Et internasjonalt stjernelag av musikere, 11-mannsbandet Funk Disease med de amerikanske artistene Freedom Bremner, Tiffany Wilson og Vivian Sessoms. Det tre sistnevnte har opptrådt sammen med Michael Jackson, Stevie Wonder, Cher, Pink og Christina Aguilera bare for å nevne noen.


Nede i Mosjøen finner du den fineste gata i Norge: Sjøgata ❤

Den er fylt med masse gode kafeer og herlige butikker. Dessverre stopper servicen og vennligheten hos Umami, men sånn er det jo alltid. Man kan ikke få like god service eller opplevelser overalt. Så er du i Mosjøen bør du finne deg et sted mellom Umami og Gilles. Det er litt kjipt at man ikke kan skryte av det som egentlig burde vært Mosjøen stolthet, nemlig hotellet, men det kan jeg bare ikke. Mulig det kommer et eget innlegg om akkurat det men jeg liker best å snakke om det som er bra så det skal jeg definitivt dele i et eget innlegg, for jeg har testet ut alle kaker på de fleste stedene mens jeg var hjemme. 

Så er du i Mosjøen så bør du både spise hos Umami, Barthbryggo, Vikgården eller Gilles ❤

Men mer om dette i et innlegg senere!

Er du glad i å fotografere så er Sjøgata magisk ❤

Håper dere får en herlig dag! 

Gode klemmer ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no 

37 kommentarer

Turid

10.07.2017 kl.15:34

For en opplevelse ! Men hvem var bandet ?

Flotte bilder fra en veldig koselig by, men jeg savner et bilde her. Vet du av hva ? 😉

Anne Brith

10.07.2017 kl.15:35

Turid: Hvem savner du bilde av?

Bodil E

10.07.2017 kl.15:42

Burde tatt meg en tur til Mosjøen. Roar på Gilles er min tremenning 😀 👍 eg har farmor fra Brønnøysund ❤⚘

Anne Brith

10.07.2017 kl.15:43

Bodil E: Neste år bør du prioritere Byfesten! Magisk!

Lina

10.07.2017 kl.15:52

Det var jo også en måte å vinkle arrangementet på, hahah.

Guro

10.07.2017 kl.16:32

Nå er det heldigvis ikke sånn at vi ønsker å legge ned flyplassen i Mosjøen, selv om vi nå får storflyplassen på Mo😊 Synes vi heller skal heve oss litt over de negative holdningen mellom ranværinger og vefsninger, og snakke varmt om hverandre! Synes du ikke? Mosjøen er en flott plass og Mo er også en super plass å bo, så la oss få lov å være stolte av heimplassen vårres uten at vi trenger å kaste dritt👍

Konserten så helt fantastisk ut på en slik beliggenhet.

Skulle gjerne vært der👌

Vi unner dere i Mosjøen dette, vi har jo en av Norges største festivaler i August på Mo- Verketfestivalen- med internasjonale artister. Ta turen hit så kan jeg få vise deg at vi er veldig greie folk på Mo😅💕

Anne Brith

10.07.2017 kl.16:36

Guro: Jeg kommer gjerne ;)

Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

10.07.2017 kl.16:33

Så utrolig kult ut <3

10.07.2017 kl.16:35

I Bodø arrangerer de hvert år konsert på Keiservarden. Sherpaene har laget vei opp og i fjor leste jeg at det var ca 5000 stk på fjellet. Så sherpaveier og konserter på fjelltopper er ikke noe nytt.

Lena kristin fagervik jenssen

10.07.2017 kl.17:49

Som født og oppvokst i mosjøen og bodd noen år på mo, ( men enda opp med å bo i korgen, midt i mellom) så som du sier den evige konkuransen / krangelen mellom de to byene. Enn å samarbeide?? Neida. Men bra du hadde en nydelig i mosjøen. Såg så vidt i deg på lørdag, i gågata. Satt på sneppen å tok meg en god kopp spesialkaffe. (måtte jo til byen å se om det var noen gode tilbud i butikkene å se om en traff kjente hjemme på ferie). Med stemme som ei gås for tiden, dermed torte jeg ikke dra verken på fejllet eller byfesten, men det kommer flere år. Å så får vi trøste oss med vg lista i bodø neste uke istedenfor. Å la du merke til en ting når du kom hjem, borte bra, men hjemme best. Å at ens egen seng er den beste? Stooooor klæm. Å nyt dagene.

Ellen

10.07.2017 kl.17:52

Tusen takk. Og Keiservarden ligger nok ganske mye lavere og mer tilgjengelig enn øyfjellet med sine 818 tildels veldig bratte meter

Linn

10.07.2017 kl.20:57

Vell no åg sei at konsert på fjellet e no ikke nåkko nytt... Ha no vørre konsert på vettfjellet på søvik i fleire år tiliar.. Så syns no ikke dæ va nåkko nytt å kreativt mosjøen kom mæ akkurat!

Mæn mo væringan e e heilt enig i, skrytpeisæ.

Tone

10.07.2017 kl.21:37

Hørt så mye skjitprat.. moværinger har aldri sett på mosjøværinger som en trussel. Men vi ser på dere som noen store sutterunger, for et folkeslag med mer gnåling skal man lete lenge etter. Og at det ble stilt med eldre spillere for å slå dere? Seriøst.. ta tapet med et smil. Vi var overlegent bedre enn dere.

Ha en fortsatt fin sommer!

Anne Brith

11.07.2017 kl.00:39

Tone: ha ha ha... god sommer til deg og :P

Konsertfreak

11.07.2017 kl.06:44

Konserten på Tåkeheimen 1073 moh og kåret til Norges mest utilgjengelige hytte, slår fjellet i Mosjøen. Så konserten i Mosjøen var nok ikke unik.

Jeg er fan av konserter på de rareste stedene og har reist land og strand rundt for å få med meg flest mulig.

Den jeg dessverre ikke fikk muligheten til å være med på var da Katie Melua hadde konsert i bunnen på Statoils Troll A Platform i 2006.

Turid

11.07.2017 kl.08:04

Ikke hvem, men hva 😉 Norges første og eldste Shellstasjon 👍🏼 Et herlig og nostalgisk skue i Mosjøen.

Anne Brith

11.07.2017 kl.10:18

Turid: jaaa he he det glemte jeg jo helt....

Mikael

11.07.2017 kl.14:24

Tommelen opp for Mosjøen å deg selvfølgelig Anne Birth👍👍

Måtte trekke på smilebåndet flere ganger underveis i din omtale om fjellet,Mosjøen å Mo i rana.

Go sommer😎

11.07.2017 kl.19:07

Så synd at du måtte dra inn flyplass og det dårlige forholdet dere fra Mosjøen mener å ha til moværinger. For ellers var dette en flott reportasje fra den koselige byen som Mosjøen er, og fra den storslåtte konserten. Håper konsert på Øyfjellet blir en årviss tradisjon som trekker mange tilreisende til Vefsn. Dere har mye fint å by på.

LOVE and PEACE fra en innfødt i Rana 💖

Anne Brith

11.07.2017 kl.19:10

Anonym: Altså man må klare å se litt humoren i dette...men jeg skjønner at folk fra rana har vanskeligheter med det :P

Johnny fra Stovner

11.07.2017 kl.21:25

Gud bedre så stakkarslig.

Synd at du ikke klarte å nyte arrangementet uten å bli surmaga.

Var det ikke bedre??

M

11.07.2017 kl.21:31

Haha, les med humor folkens ;-) Som utflyttet mosjøværing så skjønte jeg ironien og humoren med det samme :p Flott innlegg og flotte bilder fra Mosjøen!! Kan tenke meg at konserten var magisk :-)

Moværing

11.07.2017 kl.21:32

Det e så latterlig at ikke vefsningan klar Moværinga, ha aldri hatt nåkka imot folk fra Mosjøen, men så mye stuter som det kommer fra den kanten så e det jo bare blitt en stor vits heile greia.. Det e tross alt dokker som lag konkurranse av alt. Å sett å sug på bitteheta. Så heilt fantastisk ut med den konserten. Men slik du skriv så tok du faktisk fokuset heilt bort fra en sekkert magisk opplevelse. Bli bare flir full av det. Å sjøgata e nydelig selv eg fra Mo kan sei det,å synes det e kjempe hærlig å gå der å se.. Tenk om dokk snart kan svælga nån kamelan og bare forstå at det e ikke Ola Nordmann i gata som står før avgjørelsen som bli tatt.. Å alle i Mosjøen KAN ikke ta ALLE Moværinga under en kam..😊

11.07.2017 kl.22:52

snakk for deg selv og ikke for alle mosjøværingan...dette blir for dumt :( å snakke fram en konsert med og snakke ned Mo i Rana og flyplassen e det dummeste eg har læst...ka om han Tøvdal hadde brukt tia si på og få tel nokka i mosjøen i stedet for og trener flyplasssaken...da hadde vel ikke sjalusien vært så stor...trur kanskje det e på tide at dokk mosjøværinga begynn og sett argus auan dokkers mot politikeran dokkers og ikke imot Mo i Rana helt sekkert en bra konsert...

Svanhild Svendsen

12.07.2017 kl.02:41

No er det vel kanskje sånn at sjøl om noen lager seg en blogg,- så behøver de slett ikke være skriveføre eller ha brukbare hjerneceller av den grunn. Denne frøkna som har skrevet denne bloggen prøver seg jo på en skriveform som hun slett ikke behersker. Det hun serverer er hverken skråblikk, satire eller artig - det er kun barnslig x2 . - Men, ho har jo no fått oppmerksomhet for bloggen sin, så sjøl om ho går rundt å biller seg inn at Ranværingene vil ha Kjærstad nedlagt - og alt det andre tøvet ho serverer, så har ho no i hvert fall fått sine minutter med oppmerksomhet. - Jeg er sikker på at mange Vefsninger skammer seg over dette tåperiet. - Men samtidig så tror jeg ikke jenta mener så bokstavelig det hun skiver. Det blir bare så feil - så kjempefeil og klumpete for henne. Og det er nok grunnet mangel på kunnskap kombinert med dårlige skrivekunnskaper. Så,- Jfr selveste Bibelen, så foreslår jeg at vi tilgir henne - som vi ellers "tilgir dem som ikke vet hva de gjør." :D😇 -😇

Marte

12.07.2017 kl.10:10

For et idiotisk innlegg! Konserter som avholdes på fjell er ikke akkurat noe nytt, og ja - dette ble storsuksess. Du må ikke glemme at en av de største musikerene som deltok denne dagen var fra Mo i Rana - Håkon Skog Erlandsen.

Geir

12.07.2017 kl.11:24

Jeg liker å gå på fjellturer, og har fulgt med på det skjerpaene har drevet med i lang tid, med tanke på å ta turen opp.

Men nå må jeg desverre si at lysten nærmest ble borte.

Trasig at enkelte ikke klarer å heve seg over slike barnslige oppgulp.

Marie

12.07.2017 kl.11:47

Jaja, kvær sin lyst, kvært sitt syn. Eg tenk at det e viktig å ikke dræg alle under en kam, førr de fleste ranværinga har ingen problem hverken med Mosjøen eller mosjøværinga. Fantastisk at dåkk fekk tel en så flott konsert i nydelige omgivelsa, men fokuset vart jo helt borte fra det som va fint, plutselig va paniske ranværinga fokuset. Kan ikke husk at eg har vært panisk en eneste gang ift ka dåkk får tel. Synd at man ikke bære kan prøv å gled seg på hverandres vegne, å at man kan prøv å få tel ting ilag! Dåkk behold Kjærstad så vidt vi e informert om, å Hauan vil gagn alle i Helgeland. La oss heller gled oss tel litt rimeligere reisa å meir lettvindt reisevei 😃

Lasse Luhr

12.07.2017 kl.12:41

E......det......muuuulig...?!?!? -Det e nokka av det mest surmaga mølet eg har lest.. Ho må ha gått i lære hos han sjølveste Tøvdahl sjøl -Og jo, vi har faktisk masse fjelltoppa rundt mo og... Hauknestinden e f.eks like bynær og med like god utsikt - sjøl om den e heile 21 meter lavere (1,71%) -Og i tillegg e vi på mo omgitt av enda høgere fjelltoppa på alle kanter, dog ikke like bynært.. Kanskje artikkelforfatteren burde vært å fått dobbla resepten sin på svartsjuketabletta? Gratulerer til mosjøen med et flott arrangement i nydelige omgivelser. Kondolerer at dåkk slitt med folk som det her og han Tøvdahl, samt norgesrekord i klamydia pr.innbygger..

Lasse Luhr

12.07.2017 kl.13:39

E......det......muuuulig...?!?!? -Det e nokka av det mest surmaga mølet eg har lest.. Ho må ha gått i lære hos han sjølveste Tøvdahl sjøl -Og jo, vi har faktisk masse fjelltoppa rundt mo og... Hauknestinden e f.eks like bynær og med like god utsikt - sjøl om den e heile 21 meter lavere (1,71%) -Og i tillegg e vi på mo omgitt av enda høgere fjelltoppa på alle kanter, dog ikke like bynært.. Kanskje artikkelforfatteren burde vært å fått dobbla resepten sin på svartsjuketabletta? Gratulerer til mosjøen med et flott arrangement i nydelige omgivelser. Kondolerer at dåkk slit med folk som det her og han Tøvdahl, samt dystre rekorder som denne: https://www.nrk.no/nordland/her-blir-mange-klamydiasmittet-1.11094767

Anne Brith

12.07.2017 kl.15:26

Lasse Luhr: ha ha ha nå fikk jeg meg en god latter her! Takk for link. Skremmende å lese...:O

12.07.2017 kl.14:58

Jeg tenker en turistboom i mosjøen vil gagne en storflyplass i rana like mye som en storflyplass i rana vil gagne turistboomen i mosjøen. Man må ikke låse seg opp i filosofien om at en flyplass i rana bare gagner rana, men heller at den vil bidra til å gjøre hele regionen mer tilgjengelig, og ikke minst atraktiv.

Anne Brith

12.07.2017 kl.15:24

Anonym: Enig enig! Godt poeng ;)

Ståle Paulsen

12.07.2017 kl.20:23

Som ekte ran-vefsning så tok jeg dette om ranværingene med den aller største humoren og ironien da jeg leste det. Det var faktisk artig å lese. :-D Mosjøen og gamle Vefsn er kjempegode på det som de kan og får til, som ranværingene også er det. Rana har aldri gått inn for å legge ned Kjærstad. Å legge ned flyplasser er det bare Stortinget i Norge som eventuelt kan gjøre. Bare Røssvoll i Rana blir nedlagt. Ellers blir flyplasstrukturen på Helgeland akkurat som den er nå i dag. Som mange på Helgeland har ønsket og villet det. Kulturlivet har alltid samarbeidet. Mosjøsangen fra Byspillet er skrevet av Stig Bang og tonesatt av Stein Ivar Mortensen. Jeg selv hadde den store ære og glede av å være spællmainn i tre Byspill. :-) Hilsen SP

15.07.2017 kl.00:26

Du følger ikke mye med, når fakta er at det var i Sandnessjøen dette startet. Med konserter på Vetfjellet. Kudos til suksessen i Mosjøen, mem dette var altså ikke banebrytende. Når du i tillegg auser bensin på bålet om hat mellom byene på Helgeland, så må jeg spørre deg. Hva i all verden er poenget?

Malin

22.07.2017 kl.03:23

Dette startet på Vettfjellet ved de Syv Søstre i Sandnessjøen. Flott at det spres seg. Men til alle dere som skriver på dialekt: - det er meget vanskelig å forstå, det er harry, det gjør deg dårligere i bokmål og rettskriving, det er skikkelig irriterende og såååå nittitallet!

Anne Brith

25.07.2017 kl.07:17

Malin: he he må si meg enig!

Skriv en ny kommentar