hits

Når vet man om noe er riktig?

14.07.2017 - 13:00 8 kommentarerGod fredag skjønne dere ❤

For en herlig sommer det er! Og for noen flotte dager jeg har lagt bak meg de siste ukene. Det er vanskelig å legge skjul på hvor fint jeg faktisk har det for tiden. Mange av dere kommenterer at jeg ser veldig bra ut og stråler ❤ Takk for så mange fine kommentarer rundt omkring! Det varmer. Og vet dere. Jeg føler meg faktisk bedre enn på mange, mange år. 

I det siste har jeg snakket med nokså mange av dere på snapchat. Det går i spørsmål om baking, trening, livet generelt og mange spørsmål angående forhold. Jeg er ingen ekspert på noen av delene men jeg har da lært litt og i dag tenkte jeg å snakke litt med dere om når noe føles riktig. 

VENNSKAP

Jeg har noen få nære venner som jeg deler mye med, men jeg har i årenes løp lært meg å være litt forsiktig med hva jeg deler og hvem jeg deler det med. Jeg er aldri skeptisk til mennesker, og ser alltid det gode i vennskap, men det er lov å tenke litt på hva man deler. Business feks er noe jeg aldri deler med venner. Samme med tanker og visjoner rundt business. Det har jeg min advokat, Nettavisen, management og regnskapsfører til. 

Et vennskap for meg betyr å gi og ta. Det må gå begge veier. Om en jeg er god venn med ikke gir tilbake på samme måte og bare er i livet mitt for å tappe meg for energi, altså å få noe ut av det selv, da er ikke det et vennskap jeg orker å bruke mye tid på. Akkurat slike ting er jeg nokså god på. Å sortere ut hva som er bra for meg. Vi har alle bare 24 t i hvert døgn og jeg vil bruke dem på mennesker som løfter meg opp og gir meg energi. 

Men et godt vennskap er også som et ekteskap. Det er i tykt og tynt og derfor er det for meg viktig at når jeg tar kontakt med mine venner, selv om det har gått noen måneder, så er vi på samme sted hvor vi var da vi slapp. Venner som maser om at jeg ikke ringer eller blir sure for at det har gått mange måneder uten kontakt klarer jeg ikke ha rundt meg. Vi har begge våre liv og vi må tåle at vi ikke er like close hele tiden. Ekte venner tåler dette og stiller opp uansett ❤

STORE VALG I LIVET

Et av mine mest vanskelige valg i livet var å flytte barna mine hit. Da jeg gjorde det var det veldig mange som var uenige og som mente at jeg ikke gjorde det riktige. Men jeg tok valget, og når jeg ser på tiden vi har lagt bak oss så ser jeg at dette var mest riktig for oss. Man kan ikke forvente at andre mennesker skal klare å se din fremtidsvisjon. I slike situasjoner hvor mange går imot deg og råder deg til andre ting så må du bare holde hodet kaldt og ha troen på deg selv. Jeg fulgte hjertet mitt og det var et riktig valg. 

KJÆRLIGHET

Å den oh så vanskelige kjærligheten. Det skal ikke være lett. I dag delte jeg noen quotes på snapchat og som vanlig lot ikke reaksjonene vente på seg. Jeg føler litt for å utdype det jeg sa og hva jeg mente. Vi jenter er veldig dårlige på å se vår egen verdi. Jeg trenger ikke gå lengre enn til meg selv for å se hvilke situasjoner jeg selv har vært i de siste årene. Godtatt altfor mye og skjøvet mine egne grenser slik at mitt eget selvbilde ble mindre. For det er faktisk slik det er, om man oftere og oftere bare godtar ting man egentlig vet innerst inne at man ikke burde godta, så føler man seg til slutt mindre verdt. I fjor sjekket en jeg datet en annen dame opp rett foran meg og inviterte henne bort til bordet vårt for å dele en flaske champagne med oss. Der og da skulle jeg jo ha satt foten ned og aldri snakket med fyren noe mer, men jeg gjorde det ikke. Datingen humpet og gikk i flere måneder etter det. 

Så i dag tidlig sa jeg noe på snap som jeg virkelig mener. Og det er for de som bruker snap aktivt og som dater eller flørter med en. Det tar 4 sekunder å sende en snap. Om han ikke svarer deg, eller sender snap når han legger seg eller når han står opp, men snapper med mange andre, så er ikke du hans pri nummer 1. Da er det bare å gå. WALK AWAY. Det skrev jeg på snap og det mener jeg. Om den du virkelig liker ikke gjør noe "effort" for deg så er det jo ingen vits å henge på en person. TRO MEG, når du møter en som er riktig for deg så vil du ikke lure på hva han tenker om deg. Jeg har erfart det! Du vil aldri sitte som et spørsmålstegn, eller spørre deg selv hvor dette går. Er han riktig, så vet du det! 

Og sånn er det litt i kjærligheten tenker jeg. Du bare kjenner det på deg at noe er riktig. Akkurat som alt annet her i livet. Og selvsagt finnes det kjærestepar der ute som ikke har det slik jeg beskriver det men som er sammen etter 25 år og halleluja for det. Poenget mitt er at om jeg skal dele av min tid, prioritere en person i livet mitt så må det være gjensidig, og når du finner den personen så vet du det ❤ Da vil plutselig alle bitene falle på plass ❤

Så var det mange som lurte på om mine utsagn på snap gjelder meg selv og situasjonen jeg er i. Jeg har ikke så lyst til å røpe så mye om mitt eget følelsesliv akkurat nå. Jeg er veldig happy og har selvsagt gitt uttrykk for til han jeg liker at om han vil være i mitt liv så må innsatsen gå begge veier. Så har jeg "truffet" noen? Ja.

Tiden vil vise hva som skjer ❤

BLOGG

Jeg har blogget i snart 7 år og det har vært en reise uten sidestykke. Altså det bør egentlig samles i en bok. Jeg har opplevd så mye spennende, rart, hårreisende og latterlig. Det jeg har lært om å ta valg for bloggen er at det er noe jeg selv må ta. JEG må styre det. Jeg vet mange av dere blir provoserte når jeg skriver at jeg ikke skriver for dere. Jeg skriver for meg selv. Sånn er det og med alt jeg gjør. Jeg må gjøre det for meg selv. Ikke for et management, for side2 eller for noen andre. Har jeg ikke noe å melde så melder jeg heller ikke noe. Heldigvis er økonomien nå etter 7 år såpass stabil at jeg kan leve slik. 

Jeg følger ikke med på blogglisten heller mer. Innimellom ser jeg jo at et innlegg tar av. Jeg er jo ikke blind, men jeg sover ikke dårlig om natten mer når antall besøkende er mindre enn 5000. Det betyr ikke noe i det lange løp. For jeg vet hvilke avtaler jeg har gjort for 2018 og jeg vet at ting blir slik jeg ønsker. 

Jeg var hos Manuela i går. Hun som tok bildet av meg over her. Og vi snakket mye om hva jeg er god på. Skrive tekster som fenger. Dele mine meninger. Og igjen når man skal ta avgjørelser som gjelder egen fremtid så må man tenke selv. Selvsagt kan man sitte og planlegge sammen med andre men til syvende og sist er det jeg som gjør jobben og skal stå for det som sies her. 

Derfor er det også dager hvor det er litt stille. Og det er fordi hjernen jobber med tekster. Det er sånn det er og sånn det må være. Nå har jeg skrevet en god del tekster om livet mitt som flyvertinne. 14 stykker faktisk. Om 14 forskjellige opplevelser. Jeg hadde en tanke om å publisere dem 14 dager på rad men har ikke vært tøff nok til å trykke på "publiser" knappen. 

Hva mener dere? Vil dere høre om det? 

Å TA ET VALG

Noen ganger er det nesten verre å gå rundt og gruble på et valg man skal ta. Min erfaring er at man noen ganger bare kan ta valget for å stikke hull på den byllen om dere skjønner? Jeg blir helt tussete av å gå og gruble. Det er faktisk noe av det verste jeg vet. Jeg blir ufokusert og lite kreativ. Derfor er jeg nokså rå på det å ta valg. Jeg prøver å tenke på det store bildet i stedet for noen små detaljer. Et feil valg her i livet er ikke det verste som kan skje. 

En av mine sjefer i Nederland sa alltid til meg: Anne Brith, om du fokuserer på de store tingene så vil også store ting skje ❤

Det er litt slik jeg alltid har tenkt!

Så må jeg nesten si noe angående innlegget jeg skrev om Mosjøen og fjellturen vi var på. Det er veldig tydelig at innlegget har blitt delt nord for byen og at det er mange sinte moværinger som har begynt å fyre lør i kommentarfeltet har jeg merket. Ikke alle kommentarer blir publisert. De drøyeste må jeg bare slette. Og kommentarer om mine barn blir ALDRI stående. Ei kommentarer om mine venner og familie. Det skulle jammen tatt seg ut at de rundt meg skulle lest her inne og lest masse rart om seg selv. Det går ikke. Så derfor er det mye som rett og slett ikke kommer gjennom. Og innlegget var jo litt ironisk da, men mange har tatt det veldig seriøst og begynt med en heksejakt uten like. Altså send meg gjerne meldinger på facebook og ring og skjell meg ut, jeg tåler det, men bryr meg ikke. 

Håper dere har en nydelig fredag fininger ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Foto: Manuela Kjeilen

 

8 kommentarer

Marthe

14.07.2017 kl.13:32

Takk for alt du deler med oss,herligste du!❤ Men ja,du stråler for tida, så godt å se!! 💕

Anne Brith

14.07.2017 kl.13:40

Marthe: Takk du <3

LillyAn

14.07.2017 kl.18:44

Leste en gang en bok som heter - Kloke kvinner og dumme valg. Det handler om kvinner som fixet det meste i livet, drev forretninger og hadde suksess, men når de kom til menn så var det som vettet ramla ut, hehe. Ettervært må man da lære? eller hur?

Ellers så digger jeg bloggen din.. Du gir inspirasjon , er positiv, og lever livet etter ditt hjerte <3. Kunsten er å unne andre suksess, da får man det til selv også :)

Lena kristin fagervik jenssen

14.07.2017 kl.19:09

Takk for det du deler med oss. Gir hvertfall meg ideer og andre måter å gjøre/se ting på. Lett å kjøre seg fast i et spor, i en travel hverdag som kronisk syk og forelder i en storfamilie. Ønsker deg ein fin fredagskveld og ei god hælg. Klæææm fra nord.

hege

14.07.2017 kl.22:16

Men vil du at folk skal si sin ærlige mening på facebook? Slik at folk skriver under fult navn og ikke gjemmer seg bak ett anonymt navn på bloggen?

15.07.2017 kl.13:01

Etter dine egne kommentarer å dømme så va nok ikke det så veldig ironisk..

Tone

15.07.2017 kl.16:23

Synes du ser så bra ut om dagen, man kan nesten se at du trives og har det bedre. Det unner jeg deg etter mye kluss på hjertefronten.

Du bør gutse på med innleggene om flyvertinne tiden, jeg har i hver fall lyst til å høre mer om den tiden i livet ditt.

Lykke til videre og nyt sommeren. :)

Anette

15.07.2017 kl.21:35

"Et av mine mest vanskelige valg..." dette var det mest riktige for oss..." hmmmmm....

Skriv en ny kommentar