hits

Det koster å bli god!

28.07.2017 - 21:14 39 kommentarerHøstens store mål er uttak til Elitelaget. 

Annika har ikke vært med på cheerleading i veldig mange år men hun har hatt en helt vill utvikling det siste året. Trenerne hun har hatt har vært fantastiske motivatorer og høstens mål er å få en plass på Junior Coed Elite. 

Det er et nokså hårete mål. 

Men det er ikke umulig. 

Hva sier man til en 12-åring som kommer hjem og forteller hva hun drømmer om? 

For meg som mamma har det alltid vært viktig å være ærlig. Så da Annika mente hun skulle prøve seg på det laget så var det like greit å fortelle henne hvilke oppgaver som lå foran henne. 

Vi begynte å snakke om dette allerede i februar. 

Det er absolutt ingen grunn til å lyve eller pynte på sannheten. Så jeg fortalte henne dette:

Det skal mye til for å komme med på dette laget, men ingenting er umulig. Du må selv ville dette og jeg skal støtte deg 100%. Men motivasjonen må være din egen. DU må ville dette, DU må løpe alle turene alene, DU må trene styrke og spenst og det er DU som skal gjennomføre det. 

Jeg kan ikke være den som skal overtale deg til å dra på trening. Det er det du som må ville. 

Hver eneste trening fra nå av må du yte 100% på. Du må vise hver eneste gang, når du har mulighet at dette er noe du vil. Du må trene når andre ikke trener og når andre er på hytteturer, bursdager eller andre fester så må du både legge deg tidlig og stå opp for å trene.  

Hver gang du er i hallen må du være positiv. Du må vise at du er en lagspiller. Du må heie på andre. Du må trene like godt sammen med de som er dårligere enn deg som du trener med de som er bedre enn deg og du må la andre ha bedre dager enn deg uten å bli sjalu. Humøret ditt må være upåklagelig 100% av tiden. 

Du må aldri gi opp. Uansett hvor sliten du blir. Det koster å bli god. Om du  klarer å pushe deg selv når du er sliten vil du flytte egne grenser og bli bedre. 

Når du sammenligner deg med andre så ser du oppover. Ikke nedover. Tren som om du er like god som den beste du vet om og sett mål som er høyere enn det du kanskje tenkte i utgangspunktet. Da vil du til slutt oppnå mer enn det du tenkte du ville. 

Når du er på frivillige treninger så trener du! Du noterer alt i en treningsdagbok og teller øvelser du har bestemt deg for å ta. Du starter alltid med oppvarming og tar korte pauser. Husk at frivillige treninger er like viktige som vanlige treninger. Du skal gi jernet når du er i hallen. Jeg kjører deg ikke frem og tilbake 4-6 x i uka for at du skal ligge på en tjukkas og pille deg i nesen. Selvdisiplin er viktig for å nå målet. 

Hvis du skal bli bedre enn de andre må du trene mer enn dem. Det betyr at du må legge inn flere treningstimer enn det du har gjort frem til nå. 

Når du får sjansen til å trene med de som er på elitelagene så må du ta den sjansen. Du må tørre å feile for er du uredd blir du bedre. Ingen klarer noe ved første forsøk. Å gå på trynet er en del av læringen. Fall 7 ganger og reis deg opp 8! 

Ha troen på at du skal klare det, men ikke bli selvgod. Vær ydmyk og ha fokus på ditt eget mål. 

Dette kommer du til å klare!

Dette var noe av det jeg fortalte henne. 

Per i dag har Annika 15 timer trening hver uke. Pluss 5 timer tøying fordelt på 7 kvelder.

Treningene kan være spenst, styrke, løping, trampoline, turn eller stunts. Fremover blir det også en del balansetrening. 

Annika har det siste året vært på alle treningene unntatt en. Da var hun i Mosjøen hos faren. Det var i vinterferien. Det betyr at hun har tilnærmet 100% oppmøte. Ved siden av dette har hun hatt privattimer hos både Lotte, Linn og Julie. Disse er cheerleadere i Tigers. I sommer har hun hatt privattimer hos Fabian. Fokuset har vært turn og salto. 

Hun løp 29 lengder på løpetesten første gang og har etter 6 uker tatt den på nytt og løp da 36 lengder. 

I sommer har hun trent litt sammen Anjesa. Anjesa har vært med på Junior Coed Elite i et år nå og ved å trene sammen med henne så har Annika fått noen gode tips om hva hun bør øve på frem til uttak. 

Jeg har som mamma kun vært tilstede. Som jeg sa tidligere så har det vært viktig at det er Annika som selv vil dette og for dere som følger oss på snapchat så har dere helt sikkert sett fremgangen hennes. 

Jeg er superstolt av pågangsmotet og driven hennes. 

Anjesa har også begynt å pirke på Annika når hun tar saltoer og når hun tøyer slik at hun skal bli bedre. Mens Annika har begynt å fortelle Anjesa hvordan hun skal klare å ta en araber flikk hel skru. Har man en dedikert treningspartner til tider så hjelper det masse. 

I dag er det litt over 3 uker til uttak. 

Om hun ikke klarer det så vet vi begge to at hun i alle fall har gjort sitt ytterste beste og gitt 100%. Da er det ny mulighet neste år. Men nå fokuserer vi først på det som skal skje om 3 uker så får tiden vise.

Jeg må bare si at jeg er utrolig stolt over det hun har fått til på så kort tid. Å ta en araber flikk hel skru slik hun gjør, det er imponerende. 

Jeg både holder pusten og heier samtidig ❤Annika tøyer:

Anjesa viser hvordan det skal se ut:

Annika prøver igjen og igjen og etter 15 minutter ser det slik ut: 
Å trene sammen er gull verdt ❤


Det gjør vondt!

Prøver å lage et hjerte: Hjerte med føttene ❤
De klarte ikke helt å få til hjerte men Annika overnatter hos Anjesa i kveld og sendte meg dette bildet med teksten:

Vi klarte det!Skikkelig blinkskudd! Det er jentene sine det! 

Ha en fin fredagskveld ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

39 kommentarer

Anne Andersen

28.07.2017 kl.21:55

Ho er tøff, dattera di! Eplet faller visst ikke langt fra stammen 😉 Krysser fingre for at hun klarer opptaket 👍 Du holder oss vel oppdatert?

Anne Brith

28.07.2017 kl.21:57

Anne Andersen: Ja ;) Vi heier og jeg skal nok oppdatere :)

Sigrid

28.07.2017 kl.23:18

Tøffere enn toget den jenta! Og all ære til mammaen som står vedsiden av og heier viser vei. Girlpower! Spennende tid i møte!

Marianne

28.07.2017 kl.23:21

Fantastisk flink datter! Og det er hun fordi hun ikke har en "curling" Mor som koster veien for ungen sin. Du er virkelig ett forbilde 😊

Du støtter henne 100% og jeg digger "jeg kjører ikke 4-6x uken for at du ligger på en tjukkas å piller deg i nesen" 😂😂🙏🏼 Du har en klar forventning for å bruke av din tid for å bli med henne/ kjøre. Det er så viktig en lærdom at andres tid er viktig. Uansett om der er Mor sin tid og at mor skal stille opp for sine barn. Jeg digger deg! Og jeg digger den utrolig flinke datteren din, tusen takk Annika for at vi får følge deg også. Jeg er også idrettsutøver ;) klem Marianne

Marianne

28.07.2017 kl.23:23

Lykke til Annika 👍🏻👌🏻 Jeg heier på deg

Ragnhild

28.07.2017 kl.23:25

Lykke til, heier på henne. :)

Torill

28.07.2017 kl.23:36

Tøff og flink jente!!!

28.07.2017 kl.23:53

Wow!! Jeg kjenner henne ikke men blir alikevel stolt over at det finnes en så hardbarka jente!! Stå på! Jeg håper så inderlig hun klarer det!!

Anne Brith

29.07.2017 kl.00:04

Anonym: :)))) Takk :)

Cala

29.07.2017 kl.00:20

Dattera di har et unikt pågangsmot. Topp dette med en mor av ditt kaliber og du har en kombo som kan oppfylle drømmer!

29.07.2017 kl.01:24

Et av dine bedre innlegg :)

Anne Brith

29.07.2017 kl.10:59

Anonym: Takk :)

Elin Bjerke

29.07.2017 kl.04:36

Som tidligere cheer mamma vet jeg hva dette koster...blod, svette og tårer. Men når jeg ser hva det har gjort med min datter, er jeg vanvittig stolt over prestasjoner og hvem hun har blitt i dag. For de er helt rå på teambulding, samhold og oppbacking. Alt hva jeg som mor har fått være med på...var med på foreldrelsget også...og de utallige turene i Europa. Lært å bli selvstendig på reisene de har hatt. Treningsleire i USA, konkurranser og treningsleiere. Min datter hadde vanskelig med å fylle tomrommet etter cheer. Hun ga seg i alder av 17 år. Da var skaden blitt så stor at det ikke fikk mer. Den ble en nedtur. Berømmer Tigers for måten klubben drives, frivillige, trenerne og utøverne. Tigers har gitt oss vanvittig mye og vi har bidratt med det vi kan. Heldig er Annika som får være en del av dette. Feiler hun på uttaket, kommer det fler skanser. Lykke til på uttaket. Klemmer fra Elin

Anne Brith

29.07.2017 kl.10:59

Elin Bjerke: Vi gleder oss uansett hvilket lag hun kommer på. Alle som trener i Tigers er utrolig støttende og positive. Det har vært helt fantastisk å være en del av dette de to siste årene.

Grete

29.07.2017 kl.10:57

Heier på Annika og krysser fingre for at all treningen har gitt så bra resultater at hun blir tatt ut 😊 Stå på!! Ser jo hun ligner mamman sin - gir seg ikke og det er supert 👍🏼👍🏼

Anne Brith

29.07.2017 kl.11:00

Grete: Da blir det ny sjanse neste år om hun ikke når opp. Det er nok 50/50 sjanse på det så vi forbereder oss på begge utfall.

A

29.07.2017 kl.12:57

Det er bra barna setter seg mål og jeg vet hvor hard denne sporten er.

Men hvordan tror du som mamma det blir fra og med 21 august når annika starter i 8 klasse?

15 timer trening,5 timer tøyning i uka. 1 times kjøring til og fra trening. Rimelig mye mere lekser og du har jo selv sagt at kun 6 ere er ok.

Hvordan skal hun få tid til alt og i tilegg kunne slappe litt av mellom alt?

Mitt avkom trener ca 10 timer i uka og egentrening. Og med skole i tillegg så er hun noen ettermiddager så sliten at tårene triller.

Dette kan virke kritisk men jeg bare lurte på hvordan du tenker på dette.

Anne Brith

29.07.2017 kl.12:58

A: Null problem! Alt i livet handler om prioriteringer og vilje.

A

29.07.2017 kl.13:19

Er jo enig i at det handler om prioriteringer og ville det man driver med. Men synes jo ett barn på 12 år også skal ha ett liv utenom trening og skole.

Venner, bursdager,hytteturer er like viktig i den alderen.

Men det er hva jeg synes og vi ser nok forskjellig på denne saken😊 ha en fin helg

Anne Brith

29.07.2017 kl.16:46

A: Med 20 timer trening, skole, lekser og 10 t søvn per natt er d fortsatt 43 t til overs hver uke. Dette er nok tid til å både kjede seg, være med venner og gjøre andre ting :)

A

29.07.2017 kl.17:37

Er vel ikke helt enig i regnestykket ditt.. Men samme det😊 Din datter klarer nok å nå sine mål.

Anne Brith

29.07.2017 kl.17:44

A: Vis meg ditt regnestykke da! Hvordan bør det se ut mener du?

29.07.2017 kl.17:59

I ukedagene:

Trening og bilkjøring i snitt 4 timer hver dag. Sovn 10 timer. Skole 6 timer. Totalt 20 timer.

I ukedagene ca 4 timer igjen til frokost, middag og kvelds. Og som jeg har lest så er det ungene som primært lager middag.

De må jo også gjøre sine plikter med husarbeid for å få lommepenger. Så skal jo leksene også gjøres med tanke på kun 6ere.

I løpet av disse 4 timene skal også sosialt samvær pleies.

Blir ikke det vel hektisk for en 12 år gammel jente??

Greit at helgen har flere timer disponible grunnet fri fra skolen, men en gang må hun jo få lov til å være typisk snart tenåring?

Anne Brith

29.07.2017 kl.18:15

Anonym: Hæ? Bilkjøring 4 t det tar 25 min en vei for oss :)

A

29.07.2017 kl.18:18

Bare lurte på hvor timene for lekser og reisevei frem og tilbake til trening er? Det går noen timer i uka til dette og særlig på lekser når de starter på ungdomsskole. Å ja jeg er klar over at dette er lite og henge seg opp i😊 å jeg er ikke misunnelig på din datter sine vegne.

Jeg håper hun klarer og nå de målene hun vil men håper bare ikke det blir for mye for henne. Hun er tross alt bare 12 år.

Ha en super helg videre

Anne Brith

29.07.2017 kl.18:41

A: Lekser gjør hun rett etter skolen så ja de må regnes med men ofte blir d lekser på toget. Og ja det vil bli tøft men tror vi skal klare det.

A

29.07.2017 kl.18:41

Anonym skriver ikke at det er 4 timer i bil.. Men bilkjøring og trening blir fort 4 timer

Anne Brith

29.07.2017 kl.18:42

A: Ja stemmer. Er enda 40 timer å være tenåring på ;)

A

29.07.2017 kl.19:13

Dere får det garantert til😊 å dere oppdager jo fort om det holder å gjøre lekser på toget eller om hun trenger mye mere tid. Noen barn klarer jo toppkarakterer ved å knapt åpne en bok og noen trenger å lese 2 timer pr dag. Men det ser man jo etter en periode på ungdomsskolen. Lykke til

Anne Brith

29.07.2017 kl.19:58

A: Takk :)

Marita

29.07.2017 kl.20:44

så utrolig fint innlegg, masse lykke til på uttaket! <3

30.07.2017 kl.08:01

Rister bare litt på hodet jeg... Voksen livet er allerede fukt av stress å forventninger så personlig syns jeg barn/ungdom skal slippe dette jaget men det er da min mening. Men lykke til å respekterer at man har forsjellig syn :-)

A

30.07.2017 kl.11:09

Bare lurte på hvor mange timer har annika fast trening med tigers i hallen? Og hvor mye er egentrening hjemme?

Anne Brith

30.07.2017 kl.19:16

A: Nå er det sommer så da er alt egentrening. Til vanlig er det 3-4 treninger i uka :) kommer an på ukene og om det er treninger som er frivillig organisert.

Lydia

30.07.2017 kl.22:09

Jeg er mektig imponert over alt hun får til, og hvordan du som mamma støtter og er så tilstede❤️ Og at du er så ærlig, det er bra. Sannheten er det beste, funker ikke å si "dette var en kjempebra salto" hvis den var helt elendig 😜 Man må høre sannheten (på en god måte) så man kan utvikle seg på riktig måte ❤️

Anonym

31.07.2017 kl.08:41

Hei:) Får ikke denne helt ut av hodet, og synes forventningspresset virker vanvittig høyt. Ikke rom for dårlige dager, og at humøret alltid skal være på topp. Og med 20 timer trening i uka, stretch inkludert, fyker hun langt forbi Johaugs 800 treningstimer i året. Håper at hun klarer alt dette uten å bli utbrent i ung alder...

Anne Brith

03.08.2017 kl.07:08

Anonym: I disse timene ligger også trampolinehopping. Sikkert 5 av dem er det. Det er noe Annika ser på som kun gøy. DA hoppes det, filmes det og tar hun det generelt med et smil. Så hadde jeg som mor virkelig vært bekymret så hadde jeg absolutt ikke latt henne holde på.

07.08.2017 kl.00:14

Ahh...Jeg skulle ønske du var moren min!! Min største drøm i hele verden var sport. Jeg ville bli Chearleader, men moren min ville ikke at jeg skulle bli noe. Jeg ble misshandlet hele oppveksten, og kunne bare drømt om en mor som deg!! <3

Jeg hadde dødd for å være din datter! Hun er virkelig helt sykt heldig som har deg til å heie på drømmene hennes, og motivere henne på heltid!

Klem jente 22

Anne Brith

08.08.2017 kl.13:46

Anonym: åååå nå fikk jeg både vondt i meg og så ble jeg takknemlig for en nydelig kommentar. Du vet, å heie på noen trenger man ikke være ens mor for å gjøre så om du trenger noen i livet ditt til å heie på deg så bare send meg en melding du enten på face eller på snap. Alle, også du, har noe de er gode på og jeg er sikker på at innerst inne så VET du hva du er god på. Du må bare finne styrken din til å tørre å følge dine drømmer. Når du har blitt mishandlet og kanskje ikke fått den støtten du burde ha fått i barndommen er det lett å tro at du ikke er noe verdt eller å tro at du er alene. MEN det er du ikke. ALLE har noe bra inni seg, også du og si gjerne hei til meg et sted, om du tør, så skal jeg heie på deg og. Hjertet mitt er stort nok til å bære kjærlighet for flere enn bare mine egne barn <3 Kjempeklem herfra!

Skriv en ny kommentar