hits

Hva skal man si?

03.08.2017 - 08:08 18 kommentarer

Noen ganger vet jeg ikke helt hva jeg skal si!

Det er egentlig nokså rart for jeg har meninger om det aller meste. Bare at noen ganger så klarer jeg bare ikke engasjere meg i ting, som jeg vet jeg burde. Skal jeg ta den kampen liksom?

Som blogger får jeg titalls forespørsler hver eneste dag om å fronte en sak. Noen vil bli omtalt, andre vil ha linker til innsamlinger og andre vil rett og slett bare tjene penger. Jeg har så langt sagt nei til det meste. Ikke fordi jeg ikke bryr meg om en innsamlingsaksjon eller ikke vil hjelpe, jeg føler bare ikke det er min kamp. 

Når jeg skriver noe på bloggen, snapper eller deler ting på facebook, så vet jeg jo at det alltid er mennesker som ikke er enige i det jeg sier. Det vil alltid være sånn. Noen vil ikke like det jeg skriver andre vil finne min hverdag uinteressant. That´s fair and ok!

Jeg kan ikke please alle. Jeg er heller ikke ute etter å please alle. 

Jeg og barna mine har noen mål for de neste årene. Et av dem er å få enten bygd oss hus eller kjøpt oss et. Ved siden av det er det små delmål barna har og som jeg har. Dette er for meg det aller viktigste i mitt og barnas liv. For å nå de målene må vi som familie ta noen valg og jobbe. 

Hvis jeg skulle lyttet til alle råd jeg får daglig ville jeg ikke kommet noen vei. Jeg ville endt opp med å gå i en sirkel, forvirret og ute av stand til å gjøre noe som helst. Dette fordi jeg hver eneste dag får råd av bedrevitere som mener jeg burde ta helt andre valg enn det jeg gjør i dag. 

For å nå hårete mål må man være egoistisk. Altså det jeg mener er at man må ha fokus på det man skal gjøre. Ikke på alle andre. Da får man nemlig ikke gjort noe som helst. Å ha fokus på seg selv og sine gjøremål betyr kanskje ikke at man er egoistisk men om jeg hele tiden skal stoppe og revurdere valg jeg har tatt så vil jeg ende opp med å tvile. Og jeg mener bestemt det er bedre å ta feil noen ganger enn å tvile på avgjørelser. 

Å tvile kommer det aldri noe godt ut av. Derfor er jeg beinhard i troen min. 

Det betyr også at når jeg har tatt et valg, så står jeg for det. Akkurat slik jeg står for det at jeg støtter Annika de neste ukene. Jeg vet at om noen måneder så er det en annen i huset som skal støttes i talentutvikling. Og etter det igjen vil det bli fokus på et nytt barn. Jeg har bare 2 armer bruker jeg å si til barna mine. De må dele på meg. Det forstår de. 

Her hjemme heier vi på hverandre. Det betyr at vi alle sammen er sammen om de målene vi setter oss og vi er alle sammen sammen om delmålene. Enten det er Annika, Sven, Espen eller Christian det fokuseres på. Hver eneste person her i huset vet at vi står stødig sammen. 

Dette er noe jeg snakker mye om, også fordi jeg vil at barna, når de blir voksne skal ha støtten i hverandre. Og jeg ser at min måte å oppdra barna på fungerer. Barna er tilstede i hverandres liv. De henger frivillig på rommene hos hverandre og tar del i det som skjer og de bryr seg når noe går trått. 

Dette samholdet er unikt. 

Jeg tror jeg når alle mine mål i 2017 og 2018. 

Det kan du som leser bloggen min bli glad for, bli sur for, irritere deg over, bli nysgjerrig på, tenke at er spennende, velge å følge eller rett og slett bli inspirert av. Uansett hvilke følelser jeg trigger i deg så er det ikke noe jeg kan gjøre for å forandre på det. 

Hvis jeg har personer som trigger mitt sinne i min omgangskrets eller om jeg har mennesker som tapper meg for energi så er det jeg som må gjør noe med det. Jeg velger det livet jeg vil ha og dermed så tar jeg ofte avstand fra disse menneskene. Jeg vil heller fylle livet mitt med mennesker som gir meg energi. 

Så blir du inspirert og glad så foreslår jeg du tar hånden min og slår følge med meg. Blir du nedstemt og irritert så foreslår jeg at vi to velger hver vår vei og klemmer på hverandre og sier takk for nå, det har vært en hyggelig reise! Hvem vet så møtes vi igjen en dag? 

Nå skal jeg og barna ta fatt på en ufattelig spennende høst. Det blir flere lanseringer, mange spennende kampanjer, vi skal ut å reise litt og jeg skal reise litt. Sven skal begynne i 9. klasse, Annika starter første året på ungdomsskolen, Espen har noen år igjen på barneskolen og minstemann tar fatt på sitt siste år i barnehagen. Vi har en spennende dato å lansere, vi har valg vi må ta for neste sommer: Skal Annika og Sven få reise på språkreiser og er USA for langt unna for dem? Hvor skal vi feire julen og hvilke temaer skal vi ha på bursdagene til Espen og Annika? Hva gjør vi i høstferien når 2 av barna vil reise bort mens en er invitert med på talentsamling? 

Hvordan blir treningsplanen til familien? Vil vi få kabalen til å gå opp og klarer jeg å bli ferdig med mitt hemmelig prosjekt innen august? 

Det er slike ting som opptar meg. Og det er det jeg har fokus på. 

Blir du med? SÅ er det veldig hyggelig. Tar du en annen vei, ønsker jeg deg alt godt!

Gode klemmer ❤

 

 

18 kommentarer

Tove

03.08.2017 kl.08:21

Jeg tenker å henge med. Og tenker at selv om jeg skulle være uenig i noe av det du gjør, så er jo ikke det viktig, det viktige er jo at du gjør det som er best for din familie. Jeg syns det er helt naturlig at man må gjøre som du, man kan ikke være over alt på en gang. Og når det nå en gang er sånn at Annika må fraktes til sin trening, ja så må man jo gjøre det. Det betyr jo ikke at man bryr seg mindre om de andre. Ønsker deg lykke til med alt, blir spennende å følge dere videre,

Anne Brith

03.08.2017 kl.10:08

Tove: Takk :)))

Cecilie

03.08.2017 kl.08:47

Jeg synes du er knallflink og inspirerende og heier på deg. Du er motiverende og jeg kjenner jeg gleder meg til å lese bloggen din. Du er en knallflink mor og gjøre mye for barna dine som du nok vil få glede av senere. Gleder meg til å høre mer om din hemmelighet.

Jeanett

03.08.2017 kl.12:09

Hei

Jeg blir gjerne med videre :D, synes detter er spennende og motiverende :)

Stor klem

Irene

03.08.2017 kl.12:26

Jeg synes at dere skulle flytte til USA hele gjengen, passer godt inn der...

Anette

03.08.2017 kl.18:09

Enig i at det er viktig å omgås mennesker som gir energi, opplever man det motsatte er det viktig å ta grep. Hadde en venninne jeg støtt og stadig diskuterte med og jeg merket hun tappet meg for energi. Da bestemte jeg meg for å foreslå at vi tok en pause fra vennskapet. Nå har "pausen" vart nesten ett år og jeg tror den blir permanent. Livet er dynamisk og det samme kan vennskap være.

Jeg synes du skriver mange kloke ord på bloggen din. Tror det er første gang jeg kommenterer her 😊

Ann iren

03.08.2017 kl.18:48

Jeg blir gjerne med videre,synes det er spennende og følge deg og din familie😍

Atle

03.08.2017 kl.19:41

Det med å stille opp hele tiden for hele tiden er vel det ikke noen gjør når de er så kjendis som deg, men det er nok forstålig også. Jeg hadde trolig gjordt det og brent alt kruttet nokså fort, men det er jo slik jeg er da. Om du kuttet alle og hjalp bare meg så ble det nokså enkelt egentlig hahahaha bare tuller vettu. Men det var jo et forsøk og jeg gjør bare 1 ha en fin kveld.

Caroline

04.08.2017 kl.10:43

Ja, hva skal man si....? Et innlegg om mye, men allikevel ingenting.

Det er supert at du fokuserer på avkommet, men må det synes så godt på blogg og snap? Det er snart bare svadaprat, utallige trampoline-snaps, datters mål og satsing, samt pekefingerprat igjen.

Jeg blir med videre jeg, ikke pga innholdet, men for å studere deg som mennesketype og de valgene du tar og de konsekvenser det får.

God helg!

Benedicte

04.08.2017 kl.22:24

Jeg hadde alltid sååå lyst og dra på språkreise når jeg var yngre men fikk ikke lov pga bekymrede foreldre;) valgte et år utveksling til australia på høyskole og er så glad for det nå i ettertid! Fikk god språktrening (er aldri forsent) og måtte bli raskt selvstendig da det var langt hjemmefra men kunne også gjøre flere spennende ting siden jeg var "voksen" 21 år:) håper nå mine barn også venter med å dra bort til de er eldre;) hilsen mamma på 33:)

Ann Beathe Schaanning

05.08.2017 kl.09:53

Hei Hei,

En stund siden jeg har vært innom bloggen din - og nå må jeg spørre, hvor finner du motivasjonen til å blogge? Og hva synes du er et godt blogginnlegg?

Jeg som leser av en blogg ønsker meg en tekst som gir inspirasjon! Nå leser jeg lite nytt og inspirerende, Anne Brith. Litt mer "forklarende/oppklarende/og litt skarp, ikke nyskapende og interessante. ? Synd, før når du er kreativ og på topp - skriver du veldig godt! Jeg heier og håper du finner tilbake til de gode, inspirerende innleggende. Jeg er ikke så opptatt av "når drømmehuset står ferdig, om det blir ferdig, om ditt og datt...men elsker hvor du skriver fra hjerter og lar tankene flyte med pennen.

Ha en fin dag.

Anne Brith

06.08.2017 kl.18:20

Ann Beathe Schaanning: Du har nok noen poeng. Jeg skal fortelle deg, ettersom jeg synes du spør veldig bra og vet at du alltid er ærlig og åpen. Derfor fortjener du et ærlig svar. Jeg sitter midt inni noe akkurat nå som gjør at jeg gir mye av min kreativitet til akkurat det. Det er jeg snart ferdig med. Blir liksom en litt sånn ekstra sperre. Samtidig har det skjedd noe på privaten som jeg enda må holde hemmelig og jeg kjenner at når jeg må holde ting hemmelig så klarer jeg ikke finne den flyten om du skjønner. Det er nokså frustrerende.... men jeg håper at det fra i morgen faktisk blir lettere.... god klem!

Anita

05.08.2017 kl.13:39

Jeg likte dette innlegget, men det var en ting som fikk meg til å lure litt, og det var at du nevnte hvilke tema ungene skal ha på bursdagene sine. Mye av det du skriver her er ting som påvirker familien i stor grad, det er valg som få betydning og som krever jobbing og prioriteringer. Men bursdagstema, hva har det med saken å gjøre? Selvfølgelig er det gøy med planlegging av bursdag- men de gøye barnebursdagene er like gjerne de som inneholder leker og langpannekake. Det er jo ikke rart du må jobbe, velge det ene barnet foran det andre osv når til og med bursdager skal være så big deal? Vet ikke hvor mye alvor du legger i det, men du nevner temabursdag og avslutter innelegger med at dette er ting som opptar deg og du fokuserer på. Derfor må jeg jo bare spørre.. Jeg hadde hvertfall blitt utslitt av å sitte i begynnelsen av august å fokusere på barnebursdager som skal skje i løpet av høsten, når det er så mange viktige, store ting som skal skje.

Heidi

06.08.2017 kl.13:00

Hører rykter om at du skal være med på Skal vi danse! :) Skal du pendle til oslo da eller?

Anne Brith

06.08.2017 kl.18:17

Heidi: Hvis jeg skulle vært med i Skal vi danse så hadde det nok ikke blitt særlig pendling. Jeg kan nemlig ikke danse og hadde røket ut første uken. Så det kan jeg avkrefte med en gang. Jeg skal ikke være med i Skal vi danse. MEN jeg skal filme til et annet tv-program :P Men alt er jo selvsagt hemmelig enda da :P

Ann Beathe Schaanning

08.08.2017 kl.16:17

❤❤❤

Ina

03.09.2017 kl.16:17

Lurer på hvor du har anskaffet denne nydelig kjolen fra? :) <3

Anne Brith

03.09.2017 kl.16:18

Ina: Den er fra mango :)

Skriv en ny kommentar