Jeg baker naken!

13.09.2017 - 07:46 12 kommentarer

Det er på tide å kle av seg klærne virker det som!

Alle gjør jo det.

Kropp er topp, så hvorfor kan vi ikke bare brette oss ut på blogger helt kliss nakne alle mann. 

Så fort man er sexy så blir man hengt ut og terrorisert men gjør man det med humor så er alt dritgøy. Se på innlegget til Anna Rasmussen. Hun høstet massiv kritikk for dette bildet. Så kom Konatil og parodierte det hele med dette innlegget. Hun fikk stående applaus!

Personlig synes jeg det siste innlegget var unødvendig. Men så sier Anna noe som jeg synes er noe av det smarteste hun har sagt i denne debatten:

Jeg har en policy der jeg aldri kommenterer andre bloggere eller kjendiser på bloggen min. Både fordi jeg selvfølgelig ikke ønsker å gi oppmerksomhet til hånlige artikler om meg selv, men også fordi jeg ikke synes det er greit å bruke sin egen blogg til å henge ut andre.

Og dette er noe vi bloggere bør tenke oss om. Anna er meget ung, men også nokså smart. Og akkurat de ordene synes jeg er så fornyftige at de fortjener et helt blogginnlegg. 

Jeg kaster jo stein i glasshus nå men med dette håper jeg at jeg får frem noe. 

Husker dere saken min: Han må betale på date, hvis ikke blir det ikke en andre date? Det var flere bloggere som kastet seg på den saken rett etterpå? Hvorfor? Jo fordi den klikket så sinnsykt mye og da vil andre bloggere gjerne dra nytte av lesertallene. De kommer i kjølevannet av den store saken også opp på blogglista. 

Jeg må si meg enig med Anna. 

Det er mange slike bloggere der ute, som kaster seg på og hauser noe opp. Men hvilken bismak sitter vi igjen med etter å ha kritisert eller parodiert en annen blogger på egen blogg? Jeg vet at jeg ikke hadde følt meg særlig bra.

I Nettavisen får vi ofte spørsmål om vi vil skrive om saker. Dette fordi at jo flere som skriver om en sak, jo større KAN den bli. Noen gnager så henger jeg meg på om det passer seg slik, men jeg prøver alltid å ha positivt fokus. 

Men jeg har i mange samtaler med journalister sagt: Jeg vil heller være en blogger som skaper overskriftene, enn en blogger som må kaste seg på ideer fra andre. OG ja, mulig Anna tåler å bli parodiert. Men vi skal være forsiktige. Konatil kan si at det ikke er mobbing, men etter å ha lest innlegget satt jeg selv med en bismak. Jeg likte det ikke, selv om jeg trakk på smilebåndet. 

Selv om Anna er størst i Norge, betyr ikke det at hun ikke er et menneske. Og vi som mennesker bør behandle hverandre med respekt. Nå tror jegikke konatil mente noe galt i innlegget hun skrev, det ble bare tolket helt feil. En spøk som ble dratt for langt. Sånt skjer. Jeg kjenner både henne og Peter og de er verdens mest omsorgsfulle par. Så her har det nok ikke vært noen vonde stikk. 

Så tilbake til nakenbakingen. 

Jeg kan ikke love at det aldri kommer nakenbilder av meg her på bloggen. Jeg er ikke sjenert og jeg har ikke vanskeligheter med å legge ut et bilde av meg naken. Jeg har jo nesten vært naken på bloggen før. 

Men hva skjedde da? 

Barna mine mente det ikke var greit. 

Og jeg bestemte meg for å lytte til dem. 

Dette var mitt valg. Jeg vet ikke om jeg kommer til å høre på dem i fremtiden om temaet dukker opp igjen. 

Her hjemme går jeg naken rundt. Ikke sånn og sprader men jeg går ofte naken fra badet til soverommet. Da må jeg gjennom både kjøkken og stue. Naken kropp har aldri vært et tema her hjemme. Altså et tema vi skammer oss for. En kropp er en kropp og det burde egentlig ikke bli så ramaskrik når noen skriver at de pusser opp halvnaken. 

Jeg lo kjempehøyt da jeg så Anna sitt innlegg hvor hun poserer halvnaken. Nesten en halv million mennesker har vært innom bloggen hennes de siste dager så noe riktig har hun gjort. OM det er flest mulig klikk som er målet. 

Det er jo det de fleste av dere som leser bloggene tror. Men husk det startet ikke slik. En gang, for lenge siden var ingen av oss så opptatte av klikk. Vi blogget, mange av oss i flere år før vi tjente en krone på dette. Så ble vi kommersielle. Og kundene skulle ha sitt. Leserne også. Og vi som bloggere vil også gjerne bli tilfredstilt. For selv om du ikke tror det så trenger også vi å bli tilfredstilt i jobben vår. Og da pusher vi ofte grensene.

Husk ikke alle lever av klikk. Å leve av det hver eneste dag er slitsomt. Ingen klarer det i lengden. Vi må skape godt innhold. Og noen ganger er det å være naken godt innhold. Selv om du liker det eller ei!

Jeg skal i alle fall ta ordene til Anna til meg. Og prøve, om mulig ikke å henge meg på slike ting. Om jeg skal skrive om andre bloggere så skal det være noe bra. Det er mulig at jeg ikke klarer det, for jeg blir jo provosert jeg også, og da er det lett å sette seg ned og skrive. 

Så ja, jeg baker faktisk ofte naken. Men ikke på bloggen riktig enda :P

Ha en god dag!

12 kommentarer

hege

13.09.2017 kl.08:42

For meg må folk få bake naken på sitt eget kjøkken😊 folk må gjerne også legge gulv og pusse opp huset naken. Men så lenge de har barn så burde man ikke spre det på bloggen sin.

Man skal gjerne gå frem som ett godt eksempel,og at disse bildene fort kan brukses til helt andre ting.

Men hva folk gjør hjemme i sitt eget hjem er opp til dem.

Silje

13.09.2017 kl.09:01

Du har vel hengt ut Anna i eget blogginnlegg etter premierefesten for Bloggerene?

Anne Brith

13.09.2017 kl.09:34

Silje: Jeg skrev vel mer sannheten om festen sett fra min side! Men du har helt rett jeg burde kanskje ikke skrevet om det og det er et av innleggene jeg angrer på jeg skrev. Men jeg har lært av mine feil og blir ikke å gjøre det igjen.

Hei

13.09.2017 kl.09:12

Jeg fikk lyst til å gi en kommentar.. Blogginnlegget til konatil syns jeg ikke var så morsomt, heller usmakelig. Hun gjør seg morsom ved å dumme seg ut. Jeg kan ikke skjønne at det er verdt klikk. Nå er jeg gammeldags, det skal sies. Grenser blir stadig flyttet. Det er fint å ha å en dele kultur, men noen ting syns jeg ikke man skal brette ut på en blogg. Uansett hvor naturlig det måtte være. Bloggeren når mange mennesker, det er stor forskjell på å sprade toppløs i sitt eget hus sammenlignet med et bilde på insta. Uansett er det egentlig helt uinteressant med slike bilder. Kropp er jo kropp, no big deal. Min omtanke går til barna, at det kan bli en ekstra belastning for dem. Det kan virke uskyldig i øyeblikket, men så vet man ikke rekkevidden av det på sikt. Veldig fint skrevet av deg om dine tanker rundt det aktuelle bilde til bloggeren Anna.

Jeg liker den positiviteten du deler på bloggen din. Det er nok av triste saker og elendige ting som skjer i denne verden. Ha en fin dag 😊

Sigrid

13.09.2017 kl.10:00

Faktisk veldig enig med det du sier her.

En annen til som Anna også prøvde å få frem var forskjellene mellom mann og kvinne. Hvis en " flott" mann i bar overkropp pusset opp slik, da hadde kommentarfeltet sett helt annerledes ut, men hvis en kvinne gjør det, da er man hore og tilhører pornobransjen.

Som du sier, hun skaper reaksjoner og egentlig ganske viktige.

Folk går rett på med en gang og tenker " dumme, unge Anna", mens hun i virkeligheten har tenkt ut trekk to og trekk tre.

Å hva er forskjellen på Anna sitt bilde og Konatil sitt? Sånn bortsett fra at konatil dummer seg på bildet?

Flott at du går forran med et godt eksempel AB.

Det har vært nok tyn på den unge jenta nå. Får hent vondt av henne.

13.09.2017 kl.10:01

Må le egentlig. Er det virkelig noen som står og baker naken? Høres ikke helt bra ut. Går man i dusjen rett før man starter bakingen da kanskje?

Anette

13.09.2017 kl.12:45

Det jeg ikke forstår, og det gjelder ikke direkte ditt innlegg, men rent generellt... Men jeg blir så provosert av innlegg/debatter hvor jenter/damer vil ha det til at de kan gjøre akkurat det menn kan...f.eks. så vil Anna (og mange andre damer) ha rett til å posere med bar overkropp fordi menn gjør det og da reagerer ingen. Men...er det ingen som har fått med seg at overkroppen til en dame ser annerledes ut enn overkroppen til en mann? Det er altså store fysiske forskjeller her..og damepupper regnes da vitterlig da mer som et visuelt seksuelt "tenningsmiddel" enn mannepupper?? For her må man faktisk skille mellom hva overkroppen inneholder...overkropp er ikke bare overkropp..det er jo ikke magen på nakenbilder som fanger blikket stort sett, i de fleste tilfellene er det puppene....og der er faktisk damer og menn forskjellig tro det eller ei.....Hvis damene er så utrolig opptatt av å bli behandlet på lik linje som mennene, hvorfor er det ingen som skriker opp om at dameserien og herreserien i fotball må slås sammen, og at damene skal spille fotballkamper MOT menn. I friidrettsverden skal mann og dame konkurrere mot hverandre , i langrennsverden skal mann og dame konkurrere mot hverandre....For damer kan jo gjøre AKKURAT det som menn kan er det ikke så det hevdes? Jeg er dame og forstår ikke at damer som absolutt på død og liv hevder dette, ikke gjør det over hele linja....for likestilling skal jo være likestilling eller gjelder det bare på de områdene damene finner det for godt? En dames overkropp er forskjellig fra en manns overkropp, så enkelt er det faktisk.....men hvis damene absolutt vil begynne å kreve at de skal behandles på lik linje som menn, så må dette gjelde alle områder, ikke bare noen få. Når kommer bildene av damer med kraftig rørleggersprekk??? Når menn viser rørleggersprekka, da må damene også kunne gjøre det??? Og Bjørgen må snart konkurrere mot Northaug, for det skal jo ikke være forskjell på menn og kvinner ifølge kvinnene....eller? Jeg gleder meg til å få slutt på uttrykket "jentepush-ups"...DET er det altfor mange jenter som benytter seg av, fordi det er så TUNGT å ta vanlige....slutt å klag, og gjør det som en mann da vel!!

Bittemor

13.09.2017 kl.14:16

Hei Anne Brith, jeg tenker at Anna undervurderer lesere/nordmenn. Vi forstår at dette er innlegg hun legger ut for å få klikk. Men, er dette et innlegg hun kan stå for overfor barna sine? Ønsker hun virkelig å fremstille seg selv slik som dette og la barna se det? Eller foreldre til venner av barna? Det er jo et innlegg som er fordummende? Er dette å være et forbilde for datteren sin - eller sønnene sine - å hele tiden spille på kropp? Eneste unnskyldningen - og det er det egentlig ikke - er hennes unge alder. Og selvfølgelig det at hun er kynisk. Igjen - hvis hun ser på det som en nyttig ferdighet som hun velger å vise barna sine, og som hun synes er greit å formidle - så fine? Noen ganger kan det å tenke litt lenger enn bare akkurat nå for å få klikk sikkert lønne seg. Kjenner ingen jeg som pusser opp i et slikt antrekk..... Hverken menn eller kvinner. Vi er jo drittlei alle kvinner som hele tiden spiller på kropp og dermed ikke gjør det lettere for kvinner å vinne frem på en seriøs måte, om det er på jobb eller i andre sammenhenger. Jeg tenker at Konatil er tøff som setter dette på spissen for å vise hvor dumt det Anna gjør virkelig er. Vil Anna virkelig bli husket for dette? Vi strever jo hele tiden med å lære barna våre og endel voksne også at kropp er privat. Det står om overgrep og voldtekter i avisen hver dag. Jeg tenker at innlegget til Anna igjen fremstiller jenter på helt feil måte. Måtte bare få det ut.

13.09.2017 kl.14:33

Reagerte ikke i det hele tatt på bilde Anna la ut.Men syntes det var kjempe dumt av de andre som gjorde det etterpå...

Enig i det du skriver om saken.

Ps.tror ikke det er seriøst ment fra deg at du baker naken ha-ha

Jo forresten en blir jo ganske heit av varmen fra bakerovnen så hvorfor ikke..🤣🤣

13.09.2017 kl.16:42

Sofie Nilsen og andrea sveinsdottir publiserte usensurerte bilder i går ang samme tema. Hva tenker du om det?

Bra innlegg forresten :)

Anne Brith

13.09.2017 kl.17:30

Anonym: Jeg tenker: Skal jeg stå naken på bloggen skal det jammen være for en sak jeg brenner for eller en sak som gjør at jeg får noe viktig sagt. Nå ble deres innlegg borte i alt annet.

Ville aldri gjort det på den måten.... kanskje brette ut puppene i kampen mot brystkreft liksom.

14.09.2017 kl.20:50

Bra svart - enig!!

Skriv en ny kommentar

hits